درخت پرتقال

رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5

درخت پرتقال

پرتقال در دسته مرکبات که شامل خود پرتقال، نارنگی، نارنج، لیمو ترش، لیمو شیرین و گریپ فروت می باشد قرار می گیرد؛ این میوه مخصوص رشد در مناطق نیمه گرمسیری به شمار می رود و نه تنها بخش گوشتی آن مصرف خوراکی دارد، بلکه از پوست آن نیز در غذاها استفاده می شود و برگ آن نیز کاربرد گسترده ای دارد. ارتفاع درخت پرتقال تا ۱۰ متر هم مشاهده شده و درختی همیشه سبز و پر برگ می باشد و تامین شرایط تولید شکوفه های فراوان و رشد میوه پرتقال کار چندان سختی نمی باشد.

معرفی کامل درخت پرتقال:

درختی کوچک و بعضا با ارتفاع بلند، دارای برگهای سبز و شکوفه های سفید رنگ، رنگ میوه نارنجی با پوستی نسبتا صاف، رنگ بخش گوشتی میوه زرد یا قرمز و مزه شیرین و ترش و غنی از ویتامین ث می باشد. جالب است بدانید درخت پرتقال از جمله درختان قدیمی می باشد که حتی قبل از میلاد مسیح نیز استفاده می شده است.

پرتقال در مراحل اولیه رشد تلخ مزه، کوچک و پر از هسته می باشد که با بهره گیری از کود مناسب درشت تر و شیرین و قابل مصرف با طعم ویژه شده است. پرتقال خونی و ماندارین از جمله انواع معروف  پرتقال به شمار می روند. شایان ذکر است پرتقال در بین مرکبات بیشترین مقاومت را در برابر سرما دارد.

کود با کیفیت پرتقال

پرورش درخت پرتقال:

رشد درخت پرتقال همانند دیگر مرکبات تقریبا آسان بوده و فشار زیادی به باغدار برای پرورش آن وارد نمی کند و باغدار قادر است با بهره گیری از چند نکته درختان همیشه بارور با میوه های با کیفیت داشته باشد. ابتدا نکته ای که قبل از کاشت نهال پرتقال خیلی اهمیت دارد جلوگیری از وارد آمدن شوک به نهال می باشد؛ بدین منظور بایستی نهال پرتقال به مدت یک هفته درون گلدان باقی بماند و سپس به زمین منتقل شود.

شرایط لازم برای رشد درخت پرتقال:

نور خورشید:

برای داشتن درختان سالم و پر از میوه لازم است روزانه ۶_۸ ساعت در معرض نور مستقیم آفتاب  قرار گیرد. بنابراین اگر تولید پرتقال های درشت و فروش آن ها برایتان اهمیت دارد این اصل را در نظر داشته باشید. دمای مناسب جهت رشد در بالاترین سطح ۲۵ تا ۲۸ درجه سانتی گراد می باشد.

آبیاری:

همان طور که مصرف بیش از حد مواد غذایی سبب بد حالی می شود، آبیاری بیش از حد نیز برای درخت مضر می باشد. بنابراین در روند آبیاری درخت پرتقال باید میزان نیازمندی درخت به آب در نظر گرفته شده و بر طبق آن آبیاری انجام گیرد. برخورداری از رطوبت سنج باغبانان را در این راه می تواند یاری دهد.

 

درخت پرتقال

کود:

درختان پرتقال به کود مناسب جهت تامین عناصر ریز مغذی نیاز دارند؛ یکی از عناصر ضروری رشد درخت و تولید میوه، نیتروژن یا ازت می باشد که درختان پرتقال بسیار به آن نیاز دارند و بدون آن تولید میوه غیر ممکن خواهد شد زیرا درخت پرتقال نیتروژن را از طریق خاک و ریشه دریافت کرده و به تولید میوه و برگ می پردازد.

در نبود نیتروژن کافی برگ های پرتقال که یکی از پرمصرف ترین بخش درخت به حساب می آید زرد شده و ارزش خود را از دست خواهد داد. بنابراین کوددهی مناسب را در دیگر اولویت های کار پرورش درخت پرتقال باغ خود قرار دهید.

خاک:

درخت پرتقال در خاک های گوناگونی از ماسه گرفته تا رس به خوبی رشد می کنند؛ خاکی که از بافت متوسط، نفوذپذیری بالا، ذهکشی خوب برخوردار بوده و کم نمک باشد خاکی ایده آل جهت رشد درخت پرتقال به حساب می آید. از طرفی خاک رسی شنی یا شن و ماسه رسی و عمیق نیز جهت رشد و باروری درخت پرتقال عالی است‌. PH خاک برای رشد  موثر بین ۵ تا ۷ می باشد.

رطوبت:

در قسمت بالایی مقاله به نیمه گرمسیری بودن آب و هوای محل رشد پرتقال اشاره کردیم جهت توضیح تکمیلی باید عرض کنم پرتقال در مناطق شمال کشور که رطوبت بالایی دارد به خوبی رشد می کند و خاک آن را نیز همیشه بایستی مرطوب نگه داشت اما این را بدانید که از آب دهی زیاد از حد و خشکی نیز متنفر است.

درخت پرتقال

محافظت درخت پرتقال از آفات:

آفات متعددی درخت تهدید جدی برای درخت پرتقال به حساب می آیند که لازم است به موقع توسط باغبان سم پاشی شود؛ عمل سم پاشی از خرداد تا مهر ماه و هر ۱۵ روز یک بار انجام می گیرد.

کاشت درخت پرتقال:

سه روش برای کاشت درخت وجود دارد:

۱)پرورش دانه پرتقال و سپس کاشت آن

۲)خرید نهال

۳)قلمه زدن. در این بین کاشت از طریق دانه مقرون به صرفه نیست زیرا هم طول خواهد کشید و از طرفی عمر میوه دهی کوتاه خواهد شد و پوسیدگی ریشه در این روش شایع است.

کود با کیفیت

خواص میوه پرتقال:

پرتقال جهت تامین ویتامین ث بدن از انتخاب های اول هر فردی می باشد. این میوه پر خاصیت برای درمان سرماخوردگی و مهار سرطان به دلیل سرشار بودن از ویتامین ث بسیار موثر می باشد. پرتقال غنی از عناصر آهن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، ویتامین های ب و ث است. این میوه به تصفیه خون و رقیق سازی آن منجر شده و درمان معده درد است.

خواص برگ پرتقال:

جوشانده برگ پرتقال برای افراد کم خواب خوب است و خاصیت خواب آوری دارد؛ هم چنین با زیاد کردن نیروی الکتریکی بدن از رسوب خون در جداره رگ های قلب و گردن پیشگیری می کند و ابتلا به بیماری این اندام ها را بسیار کاهش می دهد. خوردن مداوم پرتقال عفونت های بدن را از بین می برد.

بهترین کود برای درخت پرتقال

سخنان پایانی:

در این مقاله سعی کردیم به توضیحات کاملی درباره درخت پرتقال پرداخته باشیم. این درخت از جمله درختان همیشه سبز و با برگ های فراوان می باشد که میوه آن در بین مردم  محبوبیت بالایی دارد. کاشت آن به سه روش قلمه زنی و نهال و دانه انجام می شود، خاک مناسب برای آن شنی ماسه ای با ذهکشی خوب و پی اچ ۵ تا ۷ بوده، دمای مناسب رشد درخت ۲۵ تا ۲۸ درجه سانتی گراد است. از جمله خواص بی نظیر پرتقال تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با سرطان ها و درمان عفونت ها می باشد و بسیاری از مواد مغذی بدن از مصرف آن فراهم می شود.

کود درخت

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

درخت پرتقال
فهرست مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
آخرین مقالات آل‌کود

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *