درخت پسته یکی از پرطرفدارترین و باارزشترین درختانی است که شرایط نگهداری نسبتاً سختی دارد و اگر از آن به خوبی مراقبت کنید میتوانید محصولات زیادی را برداشت نمایید. این درخت به طور معمول در مناطق معتدل و نسبتاً گرم میتواند رشد مناسبی داشته باشد و از بین نرود. از آن جایی که مقاومت درخت پسته در برابر سرما بسیار کم است، باغداران باید با استفاده از کودهای مغذی و طبیعی کار کوددهی را انجام دهند و سلامت درختان خود را حفظ کنند. برای تنظیم برنامه کوددهی درخت پسته بهتر است دقت خود را بالا ببرید و بدون آگاهی، کار تغذیهدهی را انجام ندهید.
به طور معمول بذرهای پسته حدود 2 سال زمان لازم دارند تا به نهال تبدیل شوند و بعد از آن نیز 5 سال طول میکشد تا نهال پسته به باردهی مطلوبی برسد. باردهی درختان پسته در سالهای اول چندان زیاد نیست و با تقویت کردن درختان میتوانید میزان تولید محصولات را تا حدود زیادی افزایش دهید و درختان پربارتری داشته باشید.
در حال حاضر کودهای طبیعی و شیمیایی بسیار زیادی در بازار وجود دارد که میتوانید از آنها برای تقویت کردن درختان پسته استفاده کنید. البته بهتر است بدانید؛ تمام این کودها از خواص کافی برخوردار نیستند و ممکن است برخی از آنها اصلا برای محصولات پسته مناسب نباشند.
از این رو اگر میخواهید بهتر با برنامه کوددهی درختان پسته، کودهای مناسب، طریقه کوددهی و بهترین زمان برای انجام کوددهی آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای مقاله همراه ما بمانید.
کودهای مناسب برای درخت پسته
- کود مرغی
یکی دیگر از کودهای طبیعی که میتوانید با کمک آن شادابی درختان خود را چندین برابر کنید، کود مرغی است. این کود نیز میتواند مواد غذایی مورد نیاز را برای درختان تامین کند و اجازه ندهد شرایط محیطی پرتنش و آسیبزا، صدمهای به درخت وارد کنند.
کود مرغی ریشه درخت پسته را بسیار تقویت میکند و سرعت رشد آن را نیز چندین برابر میکند. بنابر این بهتر است در زمانهای مناسب با توجه به برنامه کوددهی درخت پسته از آن بهره بگیرید و درختان خود را پربار و شادابتر کنید.
- کود اسید هیومیک
کود اسید هیومیک یکی از بهترین و مقویترین کودهایی است که به صورت کاملاً ارگانیک و طبیعی تولید میشود. این کود مغذی برای درختان پسته خواص فوقالعادهای دارد و اگر به صورت اصولی از آن بهره بگیرید میتوانید نتایج بینظیری را مشاهده کنید. به طور معمول کود اسید هیومیک را میتوان در 3 نوع؛ مایع، پودری و گرانوله تهیه کنید و از آنها در باغ پسته استفاده کنید.
اگر میخواهید نتیجه فوقالعاده تری از مصرف این کود به دست آورید، بهتر است سراغ اسید هیومیک نوع مایع بروید زیرا این کود غلظت مناسبتری دارد و کمک میکند درخت بهتر تغذیه شود. در واقع با مصرف کود اسید هیومیک میتوانید املاح ضروری را به میزان کافی در اختیار گیاه و محصولات قرار دهید.
- کود جلبک دریایی
اگر به دنبال یک کود مغذی برای تکمیل برنامه کوددهی درخت پسته هستید و میخواهید با کمک آن درختان پسته خود را بارور کنید، بهتر است سراغ کود جلبک دریایی بروید. این کود مغذی را میتوانید در 2 نوع؛ مایع و پودری تهیه کنید و به راحتی مورد استفاده قرار دهید.
کود جلبک دریایی اجازه نمیدهد آفات، باکتریها، سرما، حشرات، کمآبی و خشکی صدمهای به درخت وارد کنند و سلامت محصولات را به بهترین شکل ممکن حفظ میکند. کود جلبک دریایی برای محیط زیست و موجودات زنده نیز هیچ گونه ضرری ندارد و اگر به صورت اصولی مورد مصرف قرار گیرد، میتواند نتایج شگفتانگیز زیادی را به دنبال داشته باشد.
- کود NPK
کود NPK نیز جزو پرفروشترین کودهایی است که امروزه از آن در باغداری استفادههای زیادی میکنند. این کود میتواند ریشه درخت پسته را به خوبی تقویت کند و تمام املاح مورد نیاز را به قسمتهای مختلف درخت برساند. کود NPK از ریزش برگ درختان جلوگیری میکند و اجازه نمیدهد آفات و حشرات مضر صدمهای به سلامت محصولات و درخت وارد کنند.
بیشتر بخوانید: برداشت گردوھایی با کیفیت با استفاده از کود جلبک دریایی
طریقه کوددهی درختان پسته
هر باغدار برای اجراء برنامه کوددهی درخت پسته باید با روشهای مختلف کوددهی درخت پسته آشنایی داشته باشند و بتوانند به صورت اصولی درختان خود را تغذیه کنند. از این رو بهتر است بدانید؛ کوددهی درخت پسته معمولاً به روش آبیاری، چال کود و محلول پاشی صورت میگیرد و شما میتوانید به سادگی با استفاده از آنها درختان خود را تقویت کنید.
در روش آبیاری باید کود مورد نظر را با مقداری آب مخلوط کنید تا غلظت آن کافی باشد. پس از آن نیز میتوانید کود را به صورت مستقیم پای درختان بریزید تا جذب ریشه گیاه و خاک شود. برای کوددهی درختان پسته با استفاده از روش چال کود نیز باید سراغ کودهای جامد و پودری بروید و آنها را پای درختان دفن کنید.
برای بهره گرفتن از روش چال کود باید عمق چاله ایجاد شده پای درخت به میزان کافی باشد و گودال نیز فاصله مناسبی با درخت داشته باشد. کود مورد نظر در این روش نباید با ریشه درخت تماس مستقیمی داشته باشد زیرا ممکن درخت آسیب ببیند.
روش محلول پاشی نیز نیاز به مهارت خیلی زیادی ندارد و برای بهره گرفتن از آن کافی است کود مناسب را با مقداری آب مخلوط کنید و سپس آن را با استفاده از سمپاش به قسمتهای مختلف درخت اسپری کنید تا مواد مغذی از طریق برگ و شاخه جذب شوند.
بیشتر بخوانید: روش تهیه و تولید کود جلبک دریایی
بهترین زمان برای کوددهی درختان پسته
برای به دست آمدن نتیجهای عالی از عمل کوددهی درختان پسته، باید در زمانهای مناسب اقدام نمایید و کار کوددهی را انجام دهید. به طور معمول درختان پسته در دوره رشد بیشتر از هر زمان دیگری به تغذیه احتیاج دارند و شما باید در این زمان حتما کار کوددهی را انجام دهید تا گلهای درختان دچار ریزش نشوند.
کوددهی باغ پسته هنگام پایان گلدهی درخت، هنگام نخودی شدن محصول، بعد از پر شدن مغز، پیش از برداشت محصول و پس از برداشت محصول نیز بسیار مؤثر است و میتواند به شما کمک کند محصولات بسیار باکیفیتتری داشته باشید.
بیشتر بخوانید: کود درخت پسته
سخن پایانی
به طور معمول میتوان گفت؛ تنظیم برنامه کوددهی درخت پسته به عوامل مختلفی همچون نیاز خاک، سن درخت، جنس خاک و عناصر مورد نیاز برای رشد محصول بستگی دارد و شما باید با در نظر گرفتن آنها کار کوددهی را انجام دهید.
برای خرید اسید هیومیک با همکاران ما در آلکود در ارتباط باشید
بدون دیدگاه