طرز کشت پسته

پسته در اقتصاد یک کشور اهمیت ویژه ای دارد. این خشکبار یک منبع بزرگ فیبر، پروتئین و آنتی اکسیدان بشمار می رود و غیر از این دارای مواد مغذی بیشمار دیگری نیز می باشد. از جمله افتخارات کشور ما این است که پسته ایرانی در میان پسته های سایر کشور ها، محبوبیت والایی دارد و اکثر افراد خواستار پسته ایرانی هستند. از این رو کشور ایران نیز به این موضوع توجه بسیار داشته و آن را مهم ترین محصول صادراتی قرار داده است. به سبب وجود آب و هوای کاملا متناسب با رشد پسته در ایران، این محصول به همین جهت غنی و مرغوب گشته است. درخت پسته متعلق به اب و هوای گرم و معتدل است و به همین خاطر مقاومت بسیاری در برابر کم آبی دارد. اما طرز کشت پسته چگونه است؟

طرز کشت پسته

در ابتدا لازم به ذکر است که درخت پسته به صورت دوپایه است یعنی درخت نر و ماده آن جدا از یکدیگر کشت می شوند. لاگر قصد این را دارید که در محل زندگی خود درخت پسته را کشت کنید لازم است نخست شرایط آب و هوایی منطقه خود را آنالیز کنید. اگر منطقه مورد نظر دارای آب و هوایی گرم بود می توانید این درخت را پرورش دهید. توجه داشته باشید که درخت پسته در آب و هوای سرد رشد نمی کند و به شدت به این هوا حساس است.

طرز کشت پستهبه علاوه افراد باید خاک زمینی که در ان قصد پرورش درخت پسته را دارند بررسی کامل کنند و میزان پی اچ آن را به دست آورند. پی اچ ۷ تا ۵/۷ مناسب کاشت درخت پسته است بنابراین در اندازه گیری پی اچ و اسیدیته، به این عدد ها توجه کنید. از آنجایی که ریشه درخت پسته تا اعماق بسیار نفوذ می کند لازم است که خاک از رطوبت و نرمی کافی برخوردار باشد تا این امکان را به ریشه درخت پسته بدهد و درخت در ریشه گیری با مانع مواجه نشود.

بیشتر بخوانید: آموزش کاشت درخت پسته

اقدام بعدی تهیه بذر خام و مرغوب است. توجه داشته باشید که بدر را حتما از مراکز معتبر خریداری نمایید چرا که در صورت نامرعوب بودن بذر و وجود باکتری و بیماری در آن، افراد هیچ نتیجه ای نخواهند گرفت. در صورتی که می خواهید با استفاده از نهال به کشت درخت پسته بپردازید، نهال ها را نیز بررسی کلی کرده و از سالم بودن آن ها مطمئن شوید.

از کشت مستقیم بذر در خاک پرهیز نمایید و در ابتدا بذر ها را تا ۱۲ الی ۲۴ ساعت قبل در آب بخیسانید و سپس اقدام به کشت نمایید. در صورتی که از طریق بذر تصمیم به کشت پسته دارید باید تا ۸ سال آینده صبر کنید و اگر هم نمی توانید تا این مدت صبر کنید بهتر است از نهال آن استفاده کنید و ۳ سال بعد محصول خود را برداشت کنید.

طرز کشت پستهاگر به هر نوع شبوه ای برای کاشت پسته چه بصورت بذری و چه به صورت نهال اقدام به کشت کردید، لازم است که فاصله ۴الی ۶ متری را میان ان ها رعایت کنید تا درخت در زمان بزرگ شدن با درخت کناری برخورد نکند. با گذشت زمان علف های هرز در کنار نهال و بدر ها شروع به رشد می کنند که افراد باید با سم، کود یا به صورت دستی آن ها را از بین ببرند و اجازه تکثیر به آن ها ندهند چرا که به رشد پسته زیان بزرگی وارد می کنند.

رفع آفات درخت پسته

امروزه به مسئله رفع آفات درختان توجه ویژه ای شده و روش ها و مواد بسیاری در این راه بکار برده می شود. حال با تولید سم ها و کود های شیمیایی مسیله رفع آفات آسان تر شده و درختان کم تری به افت دچار خواهند شد. از جمله آفت هایی که درخت پسته را بسیار درگیر می کنید پسیل پسته است.

این آفت معمولا در همه مناطق کاشت این درخت شایع است. نام دیگر این آفت به گفته باغ داران شیره خشک است چرا که این آفت همانند شیره ای به رنگ زرد در که در انتهای پوره ها خشک شده است می باشد و در صورت خشک شدن به شکل مدور شکری در می آید. این آفت در زیر برگ ها و در تنه درختان مشاهده می شود. وجود این افت در درختان پسته کاملا درخت را خشک کرده و آن را از بین خواهد برد و درخت هیچ گونه ثمری با وجود این آفت نخواهد داد.

طرز کشت پستهاز جمله پسته هایی که بیشتر در معرض گرفتاری به پسیل هستند ارقام پسته های کله قوچی، احمد آقایی، سفید پسته هستند و پسته ای که کمتر به این آفت دچار می شود شامل پسته وحشی است. حال در مورد این که چطور می توان این آفت را از بین برد باید گفت که تنها راه از بین بردن پسیل استفاده از کود و سموم شیمیایی می باشد.

بیشتر بخوانید: کود مخصوص گلدهی

بهتر است در زمانی که این درخت تازه به این افت دچار شده از سموم شیمیایی استفاده کرد چرا که با بزرگ تر شدن پسیل سم اثر بخشی کمتری خواهد داشت و برای از بین بردن آن باید شاخه ای از درخت را که پسیل روی آن قرار دارد را جدا کرد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]