کود افزایش باردهی درخت پسته

کود افزایش باردهی درخت پسته : پسته از گران ترین و پر طرفدارترین مغزیجاتی به شمار می آید که ارزش صادراتی بسیار بالایی دارد و در مناطق مختلف کشور ما انواع درختان پسته توسط باغداران عزیز پرورش داده میشوند.

بدون شک تماشای درختان پسته پر بار و پر مغز برای باغدار صحنه بسیار لذت بخشی است که به سادگی محقق نمیشود بلکه راه داشتن درختان پر بار پسته با رسیدگی منظم و استفاده از کود افزایش باردهی درخت پسته هموار تر خواهد شد.

در حالت معمول نهال پسته پس از گذشت ۵سال شروع به باردهی خواهد نمود و میزان تولید محصول بستگی به استفاده از کودهای مناسب در این امر دارد زیرا با تقویت درختان پسته و استفاده کافی از کودهای توصیه شده، باغ پر محصول با ارزش اقتصادی بالایی خواهید داشتکه هر ساله بر میزان پسته های مرغوب آن افزوده می گردد.

 لذا ما در این مقاله از سایت آل کود همراه شما هستیم تا کود یا کودهای موثر در افزایش باردهی درخت پسته را خدمت شما پسته کاران زحمت کش معرفی نموده و عملکرد هر یک در افزایش بهره وری درخت پسته را بررسی نماییم.

ضرورت استفاده از کود افزایش باردهی درخت پسته

 

با توجه به اینکه محصول درخت پسته نیاز غذایی بسیار بالایی جهت ساخت پوسته و پر شدن مغز دارد، برای اینکه ویژگی های بازار پسندی را کسب کرده و به باردهی موثری برسد، بایستی از همان روزهای ابتدایی کاشت نهال، استفاده از کودهای درجه یک و مناسب را در دستور کار خود قرار دهید.

از جمله کودهایی که برای افزایش ثمر دهی درختان پسته و بهبود کیفیت آنها ضروری هستند،عبارتند از: کود اسید هیومیک شوک، کود نیترات کلسیم،کود ۱۰-۵۲-۱۰، کود آمینواسید شوک، کود سولفات پتاسیم و کود سه بیست

چه مواردی را بایستی برای افزایش باردهی درخت پسته رعایت کنیم؟

برای افزایش کارایی درختان پسته و عملکرد محصول، بایستی موارد مهمی را در راستای افزایش باردهی درختان پسته، ماندگاری محصول و بهبود کیفیت آن رعایت کنید تا احتمال پوک شدن مغز پسته و کاهش باردهی را به حداقل برسانید؛ به عبارتی وقت و زمانی که شما صرف رسیدگی به درخت پسته خود میکنید، با نتیجه فوق العاده ای همراه باشد.

 

کود افزایش باردهی درخت پسته

 از جمله کارهایی که برای افزایش باردهی درختان پسته بایستی انجام دهید عبارتند از:

۱) علف های هرز بستر کاشت درخت پسته را از میان ببرید.

۲) آبیاری منظم درخت پسته را انجام داده و از زیاده روی در آبیاری یا تشنگی بیش از حد درخت پسته جلوگیری نمایید.

۳) به کنترل یا خنثی سازی آهک زمین با استفاده از کود اسید هیومیک شوک بپردازید زیرا افزایش پی اچ خاک مانع جذب بسیاری از عناصر دخیل در افزایش باردهی درخت پسته توسط ریشه می گردند.

۴)به محض مشاهده علائم بیماری ریشه ای، در صدد درمان آن و کمک به سلامتی ریشه بر آیید مانند استفاده از کود فسفیت پتاسیم شوک در صورت تشخیص بیماری قارچی درخت پسته

۵) از کوددهی درخت پسته در ابتدای فصل که بیشترین میزان جذب توسط ریشه اتفاق می‌افتد غافل نشوید.

۶) برای افزایش باردهی درخت پسته کودهایی را به کار ببرید که علاوه بر جذب بالا، ماندگاری بسیار طولانی داشته و به راحتی شسته نمی‌شوند به ویژه کود اسید هیومیک شوک

۷) کوددهی را بر اساس سن درخت و مقدار موردنیاز آن انجام دهید.

۸)اجرای فروت ست و کوددهی پس از برداشت محصول را انجام داده و در فصل زمستان سم پاشی زمستانه و اقدامات موثری برای مبارزه با آفات را انجام دهید. مانند محلول پاشی بردوفیکس و گوگرد مایع

۹) اگر خاک بستر کشت پسته شور باشد، با استفاده از کودهای اصلاح کننده خاک و در صدر آن آسید هیومیک، به رفع شوری خاک بپردازید.

نقش اسید هیومیک شوک در افزایش باردهی درخت پسته

 

اگر میخواهید درختان پسته پر بار با محصول فوق العاده با کیفیت داشته باشید، استفاده از اسید هیومیک شوک را بایستی در برنامه کوددهی خود قرار دهید. این ماده ارگانیک با عملکرد بی نظیر خود نه تنها درختان پسته را در تولید بالای محصول یاری میدهد، بلکه چندین اثر مختلف و موثر برای خاک، ریشه و درخت دارد از جمله:

  • شوری و آهکی بودن باغات پسته جزء ویژگی های جدایی ناپذیر خاک اکثر نقاط پسته خیز است که با استفاده از اسید هیومیک شوک می توان به شکسته شدن پیوند نمک ها و هم چنین کاهش پی اچ خاک پرداخت؛ با اصلاح خاک، شرایط برای جذب عناصر غذایی توسط ریشه بهبود یافته و افزایش باردهی درختان پسته در اثر تامین مواد مغذی موردنیاز آنها را شاهد خواهید بود.
  • مشکلات پیش روی پسته داران در پرورش درختان پسته به شسته شدن کودهای شیمیایی، عدم تعادل عناصر غذایی در ریشه و ضعف ریشه نیز مربوط میشود. با استفاده از اسید هیومیک شوک تمامی این مشکلات از باغات پسته خداحافظی خواهند نمود زیرا این ماده آلی منجر به برقراری تعادل در عناصر جذب شده توسط ریشه، افزایش جذب و ماندگاری کودهای شیمیایی به همراه مصرف با اسید هیومیک و گسترش سیستم ریشه ای می‌شود و این یعنی زمینه برای افزایش باردهی عالی درخت پسته محقق می گردد.
  • با مصرف اسید هیومیک شوک کیفیت مغز و پوسته پسته به نحو احسن افزایش یافته و تعداد محصول نهایی رشد چشمگیری پیدا خواهد نمود.

نقش دیگر کودهای دخیل در افزایش باردهی درخت پسته چیست؟

 

-از بین کودهای معرفی شده آمینواسید شوک منجر به افزایش گرده افشانی درختان پسته و تولید میوه شده و هم چنین مصرف آن درخت پسته را از تنش های محیطی محافظت می نماید.

-هم چنین استفاده از کود نیترات کلسیم و ۱۰_۵۲_۱۰ نیز درصد تبدیل شکوفه به میوه و ماندگاری آن را افزایش میدهد. وجود کلسیم و فسفر کافی در پر شدن مغز پسته و سختی پوسته بسیار ضروری بوده و استفاده از آنها زمانی که میوه به درشتی میرود و پس از فندقی شدن بسیار اهمیت دارد.

-از طرفی استفاده از کود سولفات پتاسیم نیز در افزایش مقاومت و ایمنی درختان پسته دخیل بوده و منجر به درشتی و خندان شدن پسته ها می گردد.

کود سه بیست نیز از جمله کودهای موردنیاز برای افزایش باردهی پسته می باشد که به ویژه در ابتدای فصل برای تقویت رشد رویشی بایستی مورد استفاده قرار گیرد.

نتیجه گیری

افزایش باردهی درختان پسته مسئله ای است که با استفاده منظم و به موقع از کودهای توصیه شده به راحتی محقق می‌شود لذا برای کسب نتیجه عالی مطالب ارائه شده در مقاله را اجرایی نمایید.

رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]