تاثیر نیترات کلسیم برای پسته

تاثیر نیترات کلسیم برای پسته

کلسیم به عنوان عنصر پر مصرف و ضروری، برای درختان میوه به ویژه پسته لازم می باشد و وجود مقادیر کافی از آن به رسیدن هر چه بهتر میوه و محصول در درختان میوه بسیار موثر بوده و در استحکام بخش های مختلف درخت پسته مانند ریشه، ساقه، شاخ و  برگ و میوه و پوست خارجی آن  نقش مهمی ایفا می کند؛ به عبارتی  حفظ استحکام ساختار گیاه پسته و جلوگیری از پوکی مغز آن از وظیفه اصلی عنصر کلسیم می تواند به شمار رود.  متاسفانه اغلب خاک هایی که درختان پسته در آن پرورش داده می شوند، به دلیل بستر آهکی و قلیایی از کمبود کلسیم رنج می برند که در صورت عدم جبران کمبود، درخت پسته با مشکلات عمده ای مانند: ریزش میوه و گل، پوکی مغز و کاهش کیفیت روبرو خواهد شد؛  کودی که حلال و پیشگیری کننده از این  مشکل می باشد، نیترات کلسیم هست که در این مقاله در باب تاثیر نیترات کلسیم بر روی پسته مطالب ارزشمند و کاملی در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

تاثیر نیترات کلسیم برای پسته
تاثیر نیترات کلسیم برای پسته

اهمیت کلسیم در درختان پسته

تاثیری که کلسیم بر روی ریشه میگذارد بسیار حیاتی و ستایش بر انگیز می باشد زیرا گسترش، رشد و افزایش راندمان ریشه در حضور کلسیم و به کمک آن صورت می گیرد؛ وقتی کلسیم به میزان کافی در دسترس ریشه درخت پسته قرار می گیرد، ریشه بیشتر رشد کرده و بهتر از همیشه مواد غذایی را جذب نموده و در اختیار درخت قرار می دهد در نتیجه رشد زایشی و رویشی اندام های هوایی مانند برگ و میوه و گل بسیار افزایش پیدا خواهد کرد.

کلسیم در بهتر و زود رسیدن  میوه های پسته نقش پر رنگی داشته و هم چنین کیفیت پسته های داخلی و صادراتی را از طریق جلوگیری از سر سوختگی نوک دانه، نرم شدن پوست، لکه پوست استخوانی و کمک به تشکیل پوسته سفت و خوش کیفیت بافت خارجی استخوانی افزایش می دهد.

ضرورت استفاده از کود نیترات کلسیم

نیترات کلسیم به عنوان نمک سفید رنگ حاصل از کلسیم، کاربرد زیاد و طرفداران بسیاری در مقایسه با دیگر مشتقات کلسیم دارا می باشد؛ یکی از دلایل محبوبیت آن به قدرت حل شدن بالای آن در آب بر می گردد لذا در مقادیر زیاد توسط ریشه گیاه جذب شده و به آسانی از دسترس درختانی مانند پسته خارج نمی گردد در نتیجه با حضور آن در گیاه رشد رویشی و زایشی و تولید پسته های خندان و پر مغز پدیدار می گردد.

کود نیترات کلسیم حتی می تواند به راحتی توسط خاک به صورت سطحی نیز جذب شود این کود نه تنها به تامین کلسیم محصولات می پردازد، بلکه با داشتن ازت در ساختار خود به منبع اصلی تهیه آن در باغات پسته تبدیل شده است از طرفی به بهبود جذب کاتیون های پتاسیم، کلسیم و منیزیم نیز منجر خواهد شد.

درختان پسته در خاک هایی که بافت سبکی دارند، در مقایسه با خاک هایی که از بافت سنگینی برخوردار می باشند، رشد و توسعه بسیاری پیدا خواهند نمود زیرا در خاک های سبک به دلیل پایین بودن مقدار گچ و خاصیت آهکی خاک، مقدار کلسیم زیادتر از خاک های سنگین می باشد لازم به ذکر است بهترین منبع افزاینده مقادیر کلسیم در باغات پسته، با قدرت حلالیت بالا کود نیترات کلسیم می باشد.

مهم ترین اثرات کود نیترات کلسیم بر پسته

۱)با مصرف کود نیترات کلسیم مقدار کلسیم در بستر رشد درختان پسته افزایش چشمگیری پیدا می کند و خاکی سرشار از کلسیم پدیدار می گردد در این صورت وقتی خاک از جهت برخورداری از مقادیر بالای کلسیم مطمئن شد، جذب نیتروژن نیز بهتر از قبل توسط ریشه ها انجام می گیرد و راندمان آن در گیاه روند صعودی در پیش خواهد گرفت. حتی در مواقعی که گیاهی به مصرف کودهای نیتروژنه مانند کود ازت نیاز داشته باشد، نیترات کلسیم به افزایش راندمان استفاده از کودهای نیتروژنه منجر خواهد شد.

 همانطور که شاهد هستید کود نیترات کلسیم یک ماده به تمام عیار می باشد که نه تنها نیاز درختان پسته را به کلسیم برطرف می سازد، بلکه به افزایش جذب دیگر عناصر حیاتی و افزاینده تولید محصولات نیز منجر خواهد شد

تاثیر نیترات کلسیم برای پسته
تاثیر نیترات کلسیم برای پسته

۲)کاهش تنش گرمایی در درختان پسته: یکی از عارضه های دردسر ساز در باغات پسته، بحث تنش گرمایی می باشد که بعضی مواقع برای باغدار خسارات میلیونی به بار می آورد. کود نیترات کلسیم با تامین کلسیم گیاه سبب کنترل و تنظیم عمل تبخیر و تعرق از طرق تاثیر بر سلول های نگهبان روزنه خواهد داشت؛ در این صورت در دماهای بالا درخت آب کمتری از راه تبخیر و تعرق از دست می دهد لذا آب درون گیاه حفظ شده و از تنش گرمایی در امان می ماند.

۳) نیترات کلسیم منجر به افزایش مقاومت درختان در برابر آفات و امراض می گردد:  این کود با استحکام دیواره سلولی درخت و میوه پسته، سد راه محکمی در برابر عوامل بیماری زا و آفات فراهم می کند و هر چه دیواره سلولی ضخیم تر و محکم تر باشد، گیاه کمتر آسیب می بیند زیرا آفات راه ورودی به درون آن پیدا نخواهند کرد.

به طور مثال محلول پاشی یا استفاده از کود نیترات کلسیم به صورت خاکی به کاهش ابتلای درخت پسته به پسیل پسته و پایین آمدن تراکم شیره خشک منجر خواهد شد علت آن هم به مستحکم شدن دیواره سلولی و از بین رفتن علاقه شیره خشک به تغذیه از آن بر می گردد.

۴)افزایش ویژگی انبارداری محصول و بالا رفتن میزان ماندگاری آن در نتیجه افزایش سود باغدار

۵)بالا بودن قدرت جذب کود نیترات کلسیم توسط درخت و انواع گیاهان و رشد سریع آن ها

۶)وجود منبع نیترات در این کود و حضور آن در تمامی مراحل رشدی درخت پسته، افزایش جذب کاتیون های پتاسیم، کلسیم و منیزیم به همراه تعادل در جذب و عدم اختلال در جذب این عناصر

۷)بهبود کیفیت پسته های تولیدی با استفاده از کود نیترات کلسیم و محلول پاشی آن: تاثیری که از محلول پاشی نیترات کلسیم حاصل می شود، سبب افزایش خصوصیات مختلف پسته مانند انس، درشت بودن، میزان خندانی، پر مغز بودن و استحکام بافت خارجی استخوانی پسته می باشد. یکی از عارضه هایی که درخت پسته را تهدید می کند، نرم بودن دانه های پسته می باشد که استفاده از کود نیترات کلسیم می توان به رفع این عارضه کمک نمود.

نتیجه آنکه بهبود خصوصیات کمی و کیفی پسته با مصرف کود کلسیم نیترات حاصل می گردد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

3.7/5 - (4 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]