علت رشد نکردن درخت گردو

درخت گردو یکی از بی‌نظیرترین درخت‌هایی است که می‌تواند در اغلب مناطق به رشد خود ادامه دهد. این درخت در صورتی باردهی عالی دارد که شرایط مناسب برای رشد آن مهیا شود و باغداران نیز به بهترین شکل ممکن از آن‌ها نگهداری کنند. در غیر این صورت ممکن است نتیجه نسبتا مناسبی حاصل نشود. به طور معمول علت رشد نکردن درخت گردو می‌تواند بسیار متنوع باشد.

در هر صورت اگر می‌خواهید با کاهش تولید محصول مواجه نشوید و به سوددهی بالایی برسید، بهتر است مهم ترین این دلایل را بشناسید و راهکارهایی مناسب نیز برای رفع آن‌ها پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: هیومیک اسید چیست؟

علت رشد نکردن درخت گردو

رشد نکردن درخت گردو علل مختلفی دارد. در ادامه برخی از علل آن را بررسی می‌کنیم:

  • رعایت نکردن فاصله مناسب کاشت

به‌ طور معمول کشاورزان باید برای کشت درختان گردو یک فاصله مناسب و مشخص‌ شده در نظر بگیرند و نهال‌های گردو را خیلی نزدیک به‌ هم نکارند زیرا در سال‌های بعد زمانی که رشد درختان گسترش یابد، تاج آن‌ها به یک‌دیگر نزدیک می‌شود و نور و اکسیژن به میزان کافی به قسمت‌های مختلف شاخه و برگ‌ها نمی‌رسد. در چنین شرایطی ریشه درخت نیز برای جذب کردن مواد مغذی از خاک، با مشکل جدی مواجه می‌شود و رشد آن متوقف خواهد شد.

  • هرس نکردن درختان

دقت داشته باشید؛ هرس نکردن به موقع و اصولی نیز می‌تواند موجب متوقف شدن رشد درختان گردو شود. بنابر این سعی کنید در زمان‌های مناسب کار هرس را انجام دهید تا ظاهر درختان شاداب‌تر شود و قدرت شاخه ها نیز تا حدود زیادی افزایش یابد.

  • آبیاری نکردن درخت

علت رشد نکردن درخت گردو می‌تواند کمبود آب نیز باشد. بنابر این باغداران باید در زمان‌های مناسب اقدام به آبیاری درختان گردو کنند تا ریشه درخت خشک نشود و بتواند با قدرت بیشتری به رشد خود ادامه دهد. به‌ طور معمول آبیاری تاثیر فوق‌العاده‌ای بر روی افزایش باردهی درختان گردو دارد اما و اگر این کار را بیش‌ از اندازه انجام دهید ممکن است باردهی درخت به تعویق بیفتد و رشد محصولات نیز متوقف شود.

  • بی‌توجهی به شرایط لازم برای کاشت

همان‌ طور که می‌دانید؛ تمام درختان و گیاهان برای رشد مطلوب به یک‌سری شرایط احتیاج دارند و اگر آن‌ها را به‌ طور مناسب فراهم نکنید ممکن است درختان صدمه ببینند و از بین بروند. بنابر این سعی کنید نهال‌های گردو را در سطح مناسبی از زمین بکارید تا بتواند بدون مشکل رشد کند و نور را به میزان کافی دریافت نماید.

  • مبتلا شدن درختان به آفات و بیماری

آفات و بیماری‌ها جزو خطرناک‌ترین دشمنان درختان گردو به حساب می‌روند که اگر با آن‌ها را از بین نبرید ممکن است درختان‌تان ضعیف شوند و دیگر محصول‌دهی مناسبی نداشته باشند. درختان مبتلا به آفات، نسبت به درختان دیگر بسیار ضعیف‌ هستند زیرا آفات از تغذیه‌ درختان استفاده می‌کنند و اجازه نمی‌دهند مواد غذایی ضروری به میزان کافی به محصولات برسد.

این علت رشد نکردن درخت گردو را نباید نادیده بگیرید زیرا اهمیت بسیار زیادی دارد. از این رو اگر زمانی متوجه تغییر رنگ و شکل برگ یا محصولات درختان گردو شدید، بهتر است سریعا با کارشناسان کشاورزی یا متخصصین بیماری شناسی درختان مشورت کنید تا به شما کمک کنند آفات و بیماری‌ها را از بین ببرید.

علت رشد نکردن درخت گردو

  • تغذیه نکردن درخت

همان‌ طور که می‌دانید؛ تمام درختان برای باردهی عالی و تولید محصولات مناسب به عناصر یک‌سری عناصر مغذی و معدنی احتیاج دارند و به‌ طور معمول تمام این عناصر در خاک وجود ندارد. بنابر این باغداران باید با استفاده از کودهای مختلف این عناصر را در اختیار درختان قرار دهند تا محصولاتی باکیفیت‌تر و مناسب‌تر داشته باشند.

در حال‌ حاضر کودهای مغذی بسیار زیادی در بازار وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها بهره بگیرید و درختان گردو خود را به خوبی تغذیه کنید اما بهتر است بدانید؛ تمام این کودها برای درختان گردو مناسب نیستند و نباید به‌ صورت خودسرانه از آن‌ها استفاده کنید.

بنابر این بهتر است برای تغذیه کردن درختان گردو، ابتدا یک آزمون خاک انجام دهید تا کمبودهای موجود بهتر مشخص‌ شود. سپس می‌توانید با توجه به پاسخ آزمون، از کودهای طبیعی و ارگانیک بهره بگیرید. دقت داشته باشید؛ کوددهی درختان گردو را نباید در روزهای بارانی به روش محلول پاشی و پخش سطحی انجام داد زیرا در این زمان ممکن است مواد مغذی موجود در کود که بر روی شاخه و برگ‌های درخت وجود دارد، شسته شود و از بین برود.

بیشتر بخوانید: بهترین کود برای سفید شدن مغز گردو

  • حاصلخیز نبودن خاک

یک مورد دیگر از علت رشد نکردن درخت گردو که اهمیت بسیار زیادی دارد، حاصلخیز نبودن خاک است. به طور معمول تمام باغداران باید پیش از کشت نهال گردو اقدام به تغذیه کردن و شخم زدن زمین مورد نظرشان کنند تا خاک غنی‌تری داشته باشند و یک بستر مناسب نیز برای رشد درخت فراهم نمایند. همچنین بهتر است بدانید؛ برخی از زمین‌های کشاورزی ساختار شوری دارند و درختان گردو نمی‌توانند به خوبی در آن‌ها رشد کنند. به همین علت پیش از کاشت درختان گردو حتما از شور نبودن خاک مورد نظرتان اطمینان حاصل نمایید تا زحمات‌تان هدر نرود.

بهترین کودها برای تغذیه کردن درخت گردو

همان‌ طور که گفته شد؛ در حال حاضر کودهای طبیعی و شیمیایی زیادی در بازار وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای تغذیه کردن درختان گردو استفاده کنید اما بهتر است از کودهایی همچون؛ کود جلبک دریایی، کود اسید هیومیک، کود پتاسیم، کود فسفر، کودهای نیتروژنه، کود آهن، کود NPK و کود گوگرد استفاده کنید.

این کودها حاوی املاح و مواد مغذی بسیار زیادی هستند و کمک می‌کنند رشد درختان گردو با مشکل مواجه نشود. با مصرف به‌ اندازه و مناسب کودهای نام‌ برده می‌توانید رشد ریشه درخت گردو را افزایش دهید و محصولاتی بسیار مرغوب و باکیفیت برداشت کنید.

این کودها از سیاه شدن مغز گردو جلوگیری می‌کنند و مقاومت درختان در برابر کم‌آبی، خشکی، آفات، بیماری‌ها، حشرات مضر و دیگر شرایط پرتنش را تا حدود زیادی افزایش می‌دهند. علاوه‌بر این موارد، می‌توانید میزان حاصلخیزی خاک را هم چندین برابر کنید و تمام ناخالصی‌های موجود در خاک را هم افزایش دهید.

بیشتر بخوانید: زمان کوددهی درخت گردو

سخن پایانی

همان طور که متوجه شدید؛ علت رشد نکردن درخت گردو بسیار متنوع است و اگر آن‌ها را در نظر بگیرید و به فکر رفع آن‌ها باشید، می‌توانید محصولات بیشتری برداشت نمایید. بنابر این بهتر است مطالب ذکر شده در این مقاله را نادیده نگیرید و باتوجه به آن‌ها کارها و اقدامات لازم را انجام دهید.

برای خرید اسید هیومیک با همکاران ما در آلکود در ارتباط باشید

5/5 - (1 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]