کاشت ذغال اخته از هسته

همانطور که می دانید، ذغال اخته یکی از خوش طعم ترین و پر طرفدار ترین میوه های جهان محسوب می شود که در برخی از نقاط کشور می رویند.  درخت ذغال اخته، به دلیل شرایط آب و هوایی خاص، در برخی از مناطق کشور رشد می کند و هیچ گونه از محصولات شیمیایی وجود ندارد و افراد می توانند ذغال اخته را با خیالی آسوده نوش جان کنند. درخت ذغال اخته، در اکثر مناطق کشور رشد می کند ولی مشکل این است که کمتر کسی از نحوه کاشت و تکثیر آن خبر دارد.

ذغال اخته وپرورش آن

میوه ذغال اخته، در اواخر فصل تابستان کاملا رسیده می شود و می توان آن را مصرف نمود. البته، لازم به ذکر است که میوه ذغال اخته زمانی که نارس است، دارای طعم ترش بسیار دوست داشتنی است که اکثر افراد علاقه مند هستند آن را در هنگام نارس بودن مصرف نمایند. از ذغال اخته، محصولاتی همچون: تمر خشک شده، مربا، کنسرو ذغال اخته، آب می وه، سس، ژله و لواشک تولید می شود و این امر سبب شده تا بسیاری از افراد که به طعم ترشیجات علاقه دارند، از ذغال اخته استفاده نمایند و در حین میل کردن آن نهایت لذت را ببرند.

کاشت ذغال اخته از هسته

نکاتی که باید در کاشت هسته ذغال اخته رعایت کنید

زمانی که می خواهید درخت زغال اخته را به وسیله میوه آن بکارید، می بایست نکاتی را رعایت کنید تا بتوانید هسته میوه را به یک درخت ذغال اخته تبدیل نمایید و از میوه آن در سال های آینده تناول کنید و لذت ببرید. برای کاشت ذغال اخته به وسیله هسته آن، می بایست به نکاتی از جمله آب و هوا، نوع خاک و میزان آبیاری دقت کنید تا بتوانید درخت را به خوبی پرورش دهید. با رعایت این نکات، می توانید 2 سال پس از کاشتن، میوه ذغال اخته ارگانیک داشته باشید.

یکی از مهم ترین عواملی که در رشد درخت ذغال اخته بسیار موثر است، نوع خاک آن محل می باشد. نوع خاک در رشد درختان بسیار موثر است و هر درختی، می تواند با یک نوع خاصی از خاک به خوبی رشد داشته باشد. پیش از کاشتن هسته ذغال اخته در خاک، می بایست اطلاعات کافی از خاک آن محل جمع آوری کنید تا بتوانید پس از کاشت نتیجه خوبی بگیرید و لذت ببرید. برای تقویت کردن خاک محل کاشت، می بایست از کود های طبیعی از جمله کمپوست استفاده نمایید تا درخت به صورت ارگانیک رشد داشته باشد.

بیشتر بخوانید: قلمه زدن گل بنجامین

آب و هوا نیز نقش بسزایی در رشد درخت ذغال اخته دارد. تقریبا، حدود 90 درصد مناطق کشور، از آب و هوای گرم و خشک برخوردار هستند و این نوع آب و هوا برای کاشت درخت ذغال اخته بسیار مناسب است. اللبته فراموش نکنید که درخت ذغال اخته در آب و هوای خنک و مرطوب نیز رشد می کند اما ممکن است فرایند رشد آن، کمی طول بکشد. اگر می خواهید که درخت ذغال اخته ای که کاشتید به خوبی رشد کند، سعی کنید آن را در یک محیط گرم و در تابش مستقیم نور خورشید بکارید.

کاشت ذغال اخته از هسته

یکی دیگر از نکات مهم برای رشد درخت ذغال اخته که بسیار مهم و الزامی است، آبیاری درخت می باشد. همانطور که می دانید، رشد درخت بستگی به آبیاری آن دارد و اگر به اندازه کافی آبیاری نشود، منجر به از بین رفتن و خشک شدن درخت می شود. برای آبیاری درخت ذغال اخته، می بایست در هنگام کاشت تا یک سال، هفته ای دو یا سه بار آن را آبیاری کنید و پس از گذشت 1 سال زمان از کاشت هسته، می  بایست ماهانه 4 الی 5 دفعه درخت را آبیاری کنید. پیشنهاد می شود پس از آبیاری مقداری آفت کش به درخت بپاشید تا آفات مانع  رشد درخت نشوند.

بیشتر بخوانید: کاشت درخت زرشک از ابتدا تا انتها

مراحل کاشت هسته ذغال اخته

در مرحله اول، پس از نوش جان کردن میوه ذغال اخته، هسته های آن را کنار بگذارید و سپس آن ها را با آب ولرم بشویید. لازم به ذکر است که به هیچ عنوان برای شست و شوی هسته ذغال اخته از آب جوش استفاده نمایید چرا که سبب آسیب رسیدن به هسته می شود و دیگر نمی توان آن را به درخت تبدیل نمود. پس از شست و شو هسته ذغال اخته با آب، آن را به مدت 24 ساعت در دمای 20 الی 25 درجه سانتی گراد قرار دهید. برای تامین دمای مناسب هسته ذغال اخته، بهترین گزینه آن است که هسته را در کنار پنجره آشپزخانه قرار دهید تا نور خورشید نیز با آن در تماس باشد. علاوه بر آن دمای آشپزخانه نسبت به دیگر نقاط خانه کمی گرم تر است.

پس از گذشت 24 ساعت هسته را بردارید و سعی کنید آلودگی ها را از روی آن جدا کنید. پیشنهاد می شود برای جدا سازی آلودگی ها، به کمک اسپری مقداری آفت کش بر روی آن بپاشید. برای کاشت هسته ذغال اخته احتیاج به یک گلدان با قطر 50 تا 60 سانتیمتر و ارتفاع 50 سانتی متر نیاز دارید. برای پر کردن خاک آن، می بایست مقداری خاک خالص حدود 50 درصد، مقداری خاک برگ حدود 25 درصد ومقداری کود طبیعی یا کمپوست به مقدار 25 درصد را به خاک اضافه کنید تا خاک به اندازه کافی مقوی و سالم باشد. سپس با استفاده از یک قاشق کوچک یک حفره ایجاد کنید و هسته را داخل آن قرار دهید. پیشنهاد می شود برای بهبود عملکرد، مقداری آفت کش بر روی هسته بریزید و سپس خاک  را بر روی آن قرار دهید. پس از کاشتن، به وسیله یک اسپری آب پاش، مقداری خاک را مرطوب نمایید. پس از گذشت 2 الی 4 ماه بعد از جوانه زدن هسته ذغال اخته، می توانید آن را از گلدان خارج نمایید و در محل مورد نظر خود بکارید و از آن لذت ببرید.

کاشت ذغال اخته از هسته

پیشنهاد می شود که اگر در باغچه خود دارای فضا مناسبی برای کاشت درخت می باشید، حتما درخت ذغال اخته را بکارید. چرا که دارای میوه های بسیار خوش طعم و لذیذ می باشد که باب سلیقه تمامی افراد است و در فصل تابستان، سایه بسیار دل انگیزی برای حیاط شما ایجاد می کند و می توانید از وجود درخت ذغال اخته در باغچه خود لذت ببرید.

4.5/5 - (6 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]