برای شناخت تاثیرات استفاده از کود k60 برای درخت گیلاس، باید ابتدا با ویژگی های این درخت و نوع کوددهی موردنیاز آن آشنا شوید. مطلبی که در ادامه میخوانید در مورد ویژگی های درخت گیلاس و همچنین کود k60 و موارد مصرف این کود است.
درخت گیلاس
درخت گیلاس در دسته آلو سانان قرار داشته ودر کشورهایی مثل ترکیه، ایران و آمریکا پرورش داده میشود. میوه درخت گیلاس گوشتی است و طعم شیرینی هم دارد. اقلیم مناسب برای رشد درخت گیلاس، مناطق معتدل هستند که زمستان ها ملایم ترند و زیاد سرد نیستند. این درختان در فصل بهار و بعد از گذراندن یک دوره سرما گلدهی شان را شروع میکنند. شکوقه های این درخت سفید رنگ هستند و میوه قرمز و کوچک در حدود ۲ سانتی متر دارد.
گیلاس هایی با اندازه کوچکتر را آلبالو میگویند. درخت گیلاس بسیار مفید و دارای خواص فراوانی است. دمنوش برگ های آن کاهنده قند خون و کلسترول است. حاوی مواد معدنی و ویتامین های زیادی ست که به سلامت بدن کمک میکند و همچنین باعث بهلبود عملکرد عضله های قلب میشود. درخت گیلاس انواع و گونه های مختلفی دارد. از معروف ترین انواع درختان گیلاس، درخت گیلاس ناپلئون، گیلاس صورتی، گیلاس جامائیکا و گیلاس زرد هستند.
بیشتر بخوانید: مراحل رشد گندم
روش های کاشت و تکثیر گیلاس سه روش مختلف است که سامل کاشت از طریق بذر, قلمه زدن و پیوند زدن میشود. بهترین فصل برای آغاز کاشت درختان گیلاس پاییز است. این درختان به کم آبی بسیار حساس هستند به همین دلیل کاشت آن در پاییز باعث میشود تا درخت در تنش های خشکی قرار نگیرد و همچنین موجب رشد خوب ریشه ها و مقاومت بیشتر آن در برابر سرمای فصل زمستان میشود.
یکی از مهم ترین مراحل پرورش درخت گیلاس و مراقبت از آن ها، حفظ این درختان از آسیب آفت ها و بیماری های گوناگونی است که گیاه در معرض آن ها قرار دارد. سم پاشی مناسب و کوددهی در این راه کمک کننده هستند.
آبیاری منظم و برنامه ریزی شده هم در رشد درخت و میزان محصول برداشتی موثر بوده و اهمیت زیادی دارد. قرار گرفتن درخت در شرایط خشکی برای آن آسیب زا است بنابراین استفاده از سیستم های آبیاری مناسب به سلامت درختان کمک زیادی میکند.
از موارد مهم دیگر در پرورش درخت گیلاس نوع خاک است. خاکی که درخت گیلاس در آن کاشته میشود باید سبک بوده و زهکشی و نفوذپذیری مناسبی داشته باشد. این ویژگی ها باعث میشود ریشه های درخت به خوبی آب و مواد معدنی را جذب کرده و به گیاه برسانند. خاک لومی شنی انتخاب خوبی برای این درختان است.
کوددهی درخت گیلاس
انتخاب کودهای مناسب برای این درختان باعث بازدهی بالای درخت و محصولی پربار خواهند شد. فصل پاییز بهترین زمان برای آغاز کوددهی است. در این فصل برگ های درخت به طور کامل ریزش میکنند اما فعالیت ریشه ها ادامه دارد و در حال رشد هستند. ریشه های درخت گیلاس سطحی هستند و عمق چندانی ندارند پس به راحتی میتوانند مواد مغذی دریافتی را ذخیره و در زمان آغاز رشد درخت، در اختیار آن قرار دهند.
رشد شاخه و برگ این درختان بسیار زیاد است به همین علت باید قبل از زیاد شدن شاخه ها کوددهی را شروع کرد. نکته مهم در کوددهی درختان گیلاس این موضوع است که استفاده افراطی از کود باعث تولید میوه بیشتر نمیشود بلکه تنها شاخه ها و برگ ها رشد بیشتری خواهند داشت. در اوایل بهار که نیمی از جوانه ها تشکیل شده اند کودهای حاوی نیتروژن، روی و بور ضروری هستند که مانع ریزش جوانه ها شده و آن ها را برای تبدیل شدن به گل آماده میکنند.
زمانی که گل ها برای تبدیل شدن به میوه ریزش میکنند، کودهایی که دارای عناصر فسفر، پتاسیم و نیتروژن هستند برای استفاده مناسب اند. این کودها موجب تقویت درخت و تولید میوه باکیفیت میشود. موثرترین عنصر در این مرحله پتاسیم است.
مرحله بعد رشد درخت گیلاس، فندقی شدن است یعنی تبدیل گل به میوه کوچک و کود پتاسیم در این مرحله تاثیر بسیار زیادی دارد.
پتاسیم باعث میشود تا تکثیر سلولی و تولید پروتیین در میوه افزایش پیدا کند و با تسریع انتقال قندها جذب آب را افزایس میدهد. با جذب آب بیشتر در نهابت میوه ها درشت تر خواهد شد.
حدودا سه هفته قبل از برداشت گیلاس ها لازم است از کود پتاسیم به روش محلول پاشی استفاده شود که موجب میشود تا میوه ها رنگ و طعم خوبی بگیرند.
کود k60 برای درخت گیلاس
همان طورکه گفته شد موثر ترین کود برای درخت گیلاس در مراحل مختلف رشد، کودهای حاوی عنصر پتاسیم هستند که مزایای بسیاری برای درخت و محصول دارند. کود k60 یکی از کودهای پتاسیم دار شناخته شده است که در باغداری به صورت رایج استفاده میشود. مزایای کود k60 برای درخت گیلاس از ابتدای آغاز رشد میوه قابل مشاهده است. با شناخت مزایای عنصر پتاسیم برای درخت گیلاس اهمیت کوددهی با کودهایی نظیر کود k60 از قبل مشخص تر میشود.
بیشتر بخوانید: کود برای درشت شدن میوه هلو
کمبود پتاسیم باعث آسیب های زیادی برای درخت گیلاس از ریشه تا برگ های آن، میشود. استفاده از کود k60 برای درخت گیلاس، در زمانی کوتاه پتاسیم موردنیاز را تامین کرده و به علت وجود اسیدآمینه های مختلف در آن، جذب پتاسیم با سرعت زیادی انجام میگیرد. مهم ترین تاثیر این کود روی میوه گیلاس و رنگ پذیری آن است که موجب برداشت محصولی بازارپسند خواهد شد.
بدون دیدگاه