مقدار مصرف اسید هیومیک

رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5

مقدار مصرف اسید هیومیک

مقدار مصرف اسید هیومیک : مقدار مواد آلی موردنیاز خاک های کشاورزی جهان ۴ الی ۶ درصد می باشد در حالی که باروری و حاصلخیزی خاک ها به همین درصد کم بستگی دارد. اصلی ترین ماده تامین کننده مواد آلی خاک زمین های کشاورزی و باغی اسید هیومیک می باشد که مشتق شده از هوموس و به رنگ قهوه ای تیره است. اسید هیومیک در رشد و زایش تمامی گیاهان موثر بوده و میزان جذب عناصر مغذی توسط ریشه را بسیار افزایش می دهد؛ با دسترسی گیاهان به منابع غذایی کافی محصولات فراوان و با کیفیت عالی تولید خواهد شد.

ضرورت استفاده از کود اسید هیومیک در خاک های شور

خاک مناطق مختلف کشور ما به دلیل آب و هوای گرم و خشک دارای درصد بالایی از نمک و آهک بوده و همین امر خاک را از ترکیبات آلی فقیر کرده است.  با توجه به اینکه محصولات ارزشمندی مانند پسته در چنین مناطقی کاشته شده اند، بایستی استفاده از اسید هیومیک را در برنامه کوددهی آن گنجانده شود.

اسید هیومیک توانایی افزایش رطوبت اطراف ریشه را داشته و با توسعه ریشه عملکرد آن را افزایش می دهد؛ این ماده با عملکرد بی نظیر خود پس از افزوده شدن به خاک های شور و با قلیائیت بالا، میزان شوری و پی اچ خاک را کاهش می دهد در نتیجه بستر خاک را برای رشد گیاهان مناسب می کند. استفاده از اسید هیومیک به عنوان اسید ضعیف با پی اچ ۳.۸ تا ۵ برای خاک مناطق آهکی و شور الزامی می باشد.

 از طرفی برخلاف کودهای شیمیایی که از روش های مختلفی مانند تبخیر، تجزیه و آبشویی ماندگاری کمتری در خاک دارند، اسید هیومیک از پایداری فوق العاده ای برخوردار می باشد طوری که میزان اسید هیومیک مصرف شده در یک فصل می تواند پاسخگوی فصل بعدی نیز به طور ویژه ای باشد.

موثر ترین روش های مصرف اسید هیومیک عبارتند از آبیاری و محلول پاشی که مقدار مصرف آن برای مزارع و باغات متفاوت بوده و در ادامه این مقاله از سایت اسید هیومیک بدان پرداخته خواهد شد‌.

مهم ترین مزایای مصرف اسید هیومیک برای باغات و مزارع

توسعه اندام های باردهی از طریق تقویت سیستم ریشه ای

اسید هیومیک نه تنها جذب عناصر مغذی توسط ریشه از خاک را افزایش می دهد، بلکه با گسترش ریشه های اصلی و فرعی، راندمان فعالیت آن را بالا برده و ریشه از دورترین نقاط نیز در مواقع ضروری قادر به جذب مواد غذایی و رساندن آن به بخش های هوایی خواهد بود.

گسترش ریشه در نهایت به تغذیه کافی اندام های باردهی منجر شده و هم چنین از طریق افزایش فتوسنتز و تولید قند کافی، مواد مغذی برای افزایش کیفیت محصول نهایی تامین می گردد و در نتیجه بازار پسندی آن افزایش می یابد.

افزایش مقاومت گیاه در برابر سرمازدگی

یکی از مهم ترین مشکلات کشاورزان سرمازدگی محصولات می باشد. بسیاری از اوقات تمامی کارهای لازم جهت گلدهی، رشد و نمو محصول و رسیدن آن از سوی کشاورز انجام می شود مانند آبیاری، چالکود، سم پاشی و … اما یک سرمازدگی ناخواسته تمامی زحمات کشاورز را هدر می دهد.

خبر خوش این است که اسید هیومیک گیاه شما را در برابر سرما به خوبی محافظت خواهد کرد اما چگونه؟

اسید هیومیک با افزایش رطوبت اطراف گیاه، بالا بردن فعالیت و متابولیسم درون سلولی و هم چنین به دلیل تیره بودن رنگ‌ آن و جذب بهتر انرژی خورشیدی، محیط اطراف ریشه را گرم می نماید. با ایجاد گرما در اطراف ریشه، شیره آوندی به سرشاخه ها منتقل شده و مقاومت در برابر سرمازدگی بسیار افزایش می یابد.

افزایش جذب عناصر کم مصرف با کمک اسید هیومیک

به دلیل نیاز کم گیاهان به عناصر کم مصرف، بسیاری از پرورش دهندگان محصولات تصور می کنند می توان آنها را نادیده گرفت. در حالی که با این عناصر در عین حال که کم مصرف می باشند، اما نبود آنها ضربه جدی بر پیکره گیاه وارد می سازد.

اسید هیومیک با افزایش جذب عناصر کم مصرف مانند: آهن، روی، منگنز، مس، مولیبدین، منیزیم و …تولید قند، آمینواسید و ویتامین در گیاه را افزایش داده و سبب خوش طعم شدن محصول و بهبود کیفی آن تا ۴۰ درصد می گردد. اسید هیومیک پس از پایان برداشت محصول نیز اثر اعمالی خود را نشان داده و با تقویت دیواره سلولی، میزان خسارت را به حداقل رسانده و ویژگی انبارداری محصول بالا می رود.

اصلاح ساختار فیزیکی خاک با اسید هیومیک

یکی از دلایل عدم جذب موثر عناصر، به بافت رسی و چسبنده خاک بر می گردد. مولکول های اسید هیومیک با تولید میکرو گرانول در خاک و ایجاد پیوند بین آنها، گرانول های بزرگتری ایجاد کرده و فضای خالی بین ذرات سفت خاک ایجاد می نماید؛ از این طریق نفوذپذیری ذرات خاک و تهویه افزایش یافته و میزان جذب عناصر بالا می رود.

از طرفی فضا برای شروع فعالیت میکروارگانیسم های مفید باز شده و گیاه را از فواید خود بهره مند می سازد؛ یکی از اثرات ازدیاد میکروارگانیسم های مفید، از بین رفتن انواع مضر در رقابت با آنها شده و ریشه و گیاه را در برابر بیماری حفظ می کند.

مقدار مصرف اسید هیومیک

مقدار و نحوه مصرف هیومیک اسید مایع

اسید هیومیک مایع دارای درصدی از هیومیک و فولویک اسید می باشد که به شکل آبیاری در اختیار درختان و مزارع قرار می گیرد. می توان اسید هیومیک مایع را در انواع سیستم های آبیاری استفاده کرد اما شیوه آبیاری قطره ای بسیار پرفایده تر است.

این نوع از ترکیب اسید هیومیک حلالیت بالایی در مقایسه با نوع پودری داشته و هیچ رسوبی ایجاد نمی کند. مقدار مصرف اسید هیومیک مایع بسته به میزان پی اچ خاک ۲۰ تا ۴۰ لیتر در هکتار می باشد؛ البته این مقدار می تواند پس از بررسی شرایط خاک توسط کارشناسان سایت اسید هیومیک کاهش پیدا کند.

مقدار و نحوه مصرف هیومیک اسید پودری

این نوع از اسید هیومیک نیز هیومیک و فولویک اسید را در ترکیب خود جای داده که می تواند طبق نظر و صلاحدید کارشناسان به شکل آبیاری یا محلول پاشی در اختیار مزارع و باغات قرار گیرد. مقدار مصرف اسید هیومیک مایع ۱ تا ۳ کیلو در هکتار به شکل محلول پاشی و ۳ تا ۶ کیلوگرم در هکتار به شکل آبیاری می باشد. البته لازم به ذکر است انتخاب نحوه مصرف اسید هیومیک پودری با بررسی شرایط باغ و مزارع شما توسط کارشناسان انجام خواهد گرفت.

با تشکر از توجه شما آل کود

مقدار مصرف اسید هیومیک
فهرست مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
آخرین مقالات آل‌کود

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *