اسید هیومیک شوک
برای خرید اسید هیومیک مایع بیست لیتری شوک از بالای همین صفحه با ما در تماس باشید.
اسید هیومیک شوک یکی از بهترین کودهای کشاورزی در خاورمیانه است که با هدف ارائه با کیفیت ترین محصولات کشاورزی توزیع آن آغاز شده است. اسید هیومیک شوک یک کود ارگانیک و بسیار موثر است که با بالاترین سطح تکنولوژی روز دنیا تولید شده است.
پس از موفقیت و ارائه بهترین اسید هیومیک دنیا با برند شوک در ایران؛ در گام دوم صادرات بهترین اسید هیومیک ارگانیک و پایه متناسب با نوع خاک، اقلیم و محصولات زراعی حاصل شده در کشور افغانستان در نظر گرفته شد.
اسید هیومیک شوک طی پروسه خود با ایجاد تغییرات با بالاترین سطح تکنولوژی در دنیا با پیشرفتهترین تجهیزات و دقیقترین فرمول برای زمینهای زراعتی افغانستان است. شوک پس از بررسی خاک و انواع محصولات زراعتی که در ولایات افغانستان بیشتر تولید میشود و همین طور محصولات زراعتی انحصاری افغانستان با بالاترین سطح تکنولوژی و بهترین مواد اولیه و بهترین تجهیزات به صورت انحصاری مخصوص زراعت افغانستان تولید گردیده است.
غلظت 95% هیومیک به عنوان ماده اولیه تولیدی اسید هیومیک شوک و همینطور سایر مواد ترکیبی در اسید هیومیک شوک این محصول را به صورت 100% قابل جذب و موثر در خاک و زراعت مینماید. مواد اولیه در تولید اسید هیومیک شوک از منابع درجه یک آمریکا و بهترین مواد تهیه و پس از فرآوری در ایران مطابق شرایط کشور افغانستان ریز مغذیهای لازم و متناسب به آن اضافه می شود. این کار به خاطر ایجاد یک کود اختصاصی و متناسب با شرایط خاک و آب و هوا و محصولات کشور و ولایات افغانستان انجام میشود تا به واسطه استفاده از اسید هیومیک شوک بهترین عملکرد و ثمر دهی در مزارع ولایات افغانستان حاصل شود.
یکی از ویژگیهای اقلیم افغانستان تنوع آب و هوایی در ولایات گوناگون افغانستان است. این ویژگی باعث شده تا محصولات گوناگون زراعی در این سرزمین حاصل شود و برخی میوههای یکتا در دنیا نیز در افغانستان ثمر دهد. مانند انار بی هسته، انواع انگور و چلغوزه و کوکنار.
ما با بررسی یک به یک ولایات کشور افغانستان و شناسایی تمامی محصولات گوناگون کشاورزی افغانستان، در هر یک از ولایتهای افغانستان پروگرمهای پیشرفته برای ارتقای کیفیت و افزایش حجم دست رنج کشاورزان را در نظر گرفتهایم تا بدین صورت بتوانیم رفاه مردم و کشاورزان افغان را تا آنجا که میتوانیم، رقم بزنیم.
استفاده و خرید اسید هیومیک شوک به عنوان بهترین کود پایه برای تمامی مزارع و باغات افغانستان بهترین عملکرد و بازدهی را در باغات و مزارع و کشتزارهای کشور افغانستان به دنبال دارد. افغانستان کشوری پهناور با تعداد 34 ولایت است که گوناگونی اقلیم و آب و هوا در آن باعث تولید ارقام بسیاری از ثمرات کشاورزی گردیده. اما در بدو کار تیم متخصص شوک با ارائه یک محصول فوق العاده پیشکشی به تمامی زارعان افغان آورده است.
اسید هیومیک شوک 95 درصد
اسید هیومیک شوک محصول کشور آمریکا و فرآوری شده در ایران است که به صورت مخصوص برای مزارع کشاورزی افغانستان تولید شده است. هدف ما تولید خالصترین و با کیفیتترین اسید هیومیک مخصوص کشور افغانستان است که با استفاده از آن بهترین کارکرد در مزارع افغانستان را در پی دارد.
ویژگی های اسید هیومیک شوک مخصوص مزارع افغانستان
• خلوص حداکثری: 95% هیومیک اسید خالص با بهترین کیفیت و عملکرد
• ترکیب اختصاصی برای مزارع و محصولات کشور افغانستان
• افزایش عملکرد و کیفیت محصولات.
• اسید هیومیک شوک یک فرتیلایزر ارگانیک و فوق العاده موثر در زراعت و پرورش انواع مزروعات است.
کارکرد ها و نحوه عملکرد اسید هیومیک شوک:
مهمترین عنصر کشاورزی خاک است و اسید هیومیک شوک مهمترین کار را برای زراعت افغانستان خواهد کرد. یعنی باروری و حاصلخیزتر کردن خاک.
خلوص حداکثری ممکن در اسید هیومیک شوک و همراه داشتن ترکیب مخصوص برای خاک افغانستان باعث جذب بسیار زیاد و سریع مواد غذایی توسط و همچنین باعث پوک شدن خاک و بهبود بافت خاک گیاه می شود. اسید هیومیک شوک بهترین جایگزین کود های دامی است و هر یک لیتر آن معادل 1000 کیلوگرم کود دامی پوسیده است به همین خاطر حذف خطر ابتلا به آفات و بیماریها به واسطه استفاده از اسید هیومیک شوک خواهد بود و محصول سالم و بدون بیماری و آفت به دست خواهد آمد.
حفظ بیشتر رطوبت و کاهش دوره های آبیاری و رشد بهتر محصول
افزایش جذب مواد غذایی توسط گیاه و در نتیجه بهبود کیفیت محصول و رنگ و وزن و طعم محصولات
دور کردن عناصر سنگین و مضر از بستر کاشت و اطراف ریشه گیاه
افزایش رشد ریشه و افزایش حجم ریشه گیاه
از مزایای استفاده از اسید هیومیک شوک است.
اسید هیومیک شوک دارای فورمولاسیون بسیار پیچیده و پیشرفته و پروسس شده مخصوص زراعت افغانستان است و به عنوان یک فرتیلایزر پایه مانند اوره و 20-20-20 اما مخصوص برای خاک زمین های زراعی افغانستان طراحی شده است. که با توجه به تاثیر چشم گیر آن در بهبود بستر و خاک تمامی نیازهای پایه را برای گیاهان فراهم می آورد.
همین طور وجود برخی رقم های میوه و محصول منحصر به فرد افغانستان در زراعت (مانند انار بدون دانه، چلغوزه، کوکنار و عناب) باعث شده تا در فرایند تولید اسید هیومیک شوک تمام این موضوعات و محصولات در نظر گرفته شود تا یک فرتیلایزر بسیار موثر برای تمام ولایات افغانستان و همه محصولات زراعی آن تولید شود و تنیجه این گام بسیار بلند برای زراعت افغانستان اسید هیومیک شوک می باشد. برای نمونه استفاده از اسید هیومیک شوک در زراعت کوکنار به افزایش شیره در قوزه تا مرتبه از حد عادی خواهد شد.
افزایش وزن و درشتی دانه بندی و میوه در محصولات باغی مانند سیب آلو چهارمغز انار پسته انگور و … را میتوان با استفاده از اسید هیومیک شوک در زراعت مشاهده کرد. افزایش کیفیت و درشتی و وزن در خوشه در محصولاتی بسیار مهم و فراگیر در ولایات افغانستان که همان گندم، جو، شالی، جواری و غیره است با استفاده از اسید هیومیک شوک به دست خواهد آمد. اسید هیومیک شوک در صیفیجاتی که در افغانستان کشت میشود تاثیر بسیار بالایی دارد و میتوان با استفاده از اسید هیومیک در کاشت صیفیجات در افغانستان در سطح یکسان تولید چند برابری داشت.
برای نمونه خرید اسید هیومیک شوک در زمینهای تربوز، خربزه، خیار و کدو تاثیر بسیار عالی خواهد داشت و میتوان از آن به عنوان یک فرتیلایزر اصلی در کاشت انواع صیفی استفاده نمود. اسید هیومیک شک در کشت گلخانهای بسیار موثر است و جهش بسیار زیاد در حجم و وزن و کیفیت محصولات گلخانهای ایجاد میکند برای نمونه گلخانههای خیار، گوجه و … با استفاده از اسید هیومیک شوک، جهش زیادی در میزان تولید دست میدهد.
اسید هیومیک شوک در محصولات غدهای مانند پیاز و سیبزمینی بهترین نتیجه را در افزایش حجم و وزن گیری پیاز به دنبال دارد و رشد چشمگیری در افزایش تناژ محصول مانند کچالو، پیاز یا بادام زمینی، سیر و سایر محصولات مشابه دارد که در ولایات افغانستان به خوبی رشد می کند. همچنین در محصولات سبزیجات که نیاز به رشد رویشی دارند با توجه به افزایش رشد ریشه تاثیر زیادی دارد و رشد رویشی سبزیجات را افزایش میدهد و زارعین سبزیجات افغانستان بهترین منفعت را از هیومیک اسید شوک خواهند برد.
یکی دیگر از محصولات که در افغاستان به خوبی ثمر می دهد و کشت آن توسعه یافته زعفران است. خرید اسید هیومیک شوک برای استفاده در مزارع زعفران، بسیار مناسب است و افزایش وزن و اندازه پیاز افزایش میزان گلدهی پیاز و چند پر شدن تیج در هر گل و بیش از 4 پر شدن زعفران در هر گل از نتایج استفاده از اسید هیومیک شوک است که مخصوص زمینهای زراعت افغانستان تولید شده است.
افزایش کیفیت محصول زعفران هم از نتایج استفاده از اسید هیومیک شوک در مزارع زعفران افغانستان است. در واقع استفاده از اسید هیومیک شوک به افزایش عیار محصول زعفران افغانستان بسیار کمک خواهد کرد. در میان محصولات کشاورزی که در کشور افغانستان کشت میشوند، میتوان به تعدادی از محصولات شاخص اشاره کرد که علاوه بر وجود استعداد اقلیمی برای برداشت این محصولات، از جنبه ارزآوری و اقتصادی نیز به سود کشاورزان افغان خواهد بود. از جمله این محصولات میتوان به برداشت غلاتی از قبیل برنج و گندم و محصولاتی مانند بادام و انگور اشاره کرد که براساس اطلاعات وزارت کشاورزی افغانستان، محصولات ذکر شده در صدر محصولات بدست آمده از اراضی کشاورزی این کشور قرار دارند.
علاوه بر موارد یاد شده میتوان به کشت پنبه نیز اشاره کرد که این محصول نقش بسیار موثری در صنعت پوشاک و نساجی ایفا میکند. در سالهای اخیر، وزارت کشاورزی افغانستان در راستای توزیع تخمهای اصلاح شده به کشاورزان فعالیت گستردهای داشته که باعث افزایش تولید محصولات کشاورزی در این کشور شده است و لذا این اقدامات موجب افزایش مناطق تحت کشت از 75 هزار هکتار به 121 هزار هکتار شده است. بهطور کلی میتوان گفت که میوههای خشک، میوه تازه، سبزیجات، حبوبات، پنبه از جمله تولیدات محصولات کشاورزی افغانستان است که بخشی از این تولیدات به بازارهای جهانی نیز عرضه میشوند.
افغانستان به شش منطقه آب و هوایی تقسیم می شود :
1 – گرم و خشک بیابانی ( صحرایی و کویری ):
این نوع آب و هوا در نواحی جنوب غربی قندهار، جنوب ولایت هیلمند و فراه و تمامی ولایت نیمروز حاکم است. در این ناحیه مقدار بارندگی فوق العاده کم است.
متوسط بارندگی سالانه بین 70 تا 80 میلیمتر بوده و در ایام زمستان برف نمی بارد. گرمای زیاد و بارندگی کم در این ناحیه ( جنوب غربی کشور ) ، دشت و ریگستانهایی مانند دشت مارگو، دشت خاشرود، دشت بکودا، دشت سیستان و دشت جهنم را بوجود آورده است.
این ریگستانها حاصل آب آورد کوهستانها است. در این ناحیه انواع بوته های خاردار به صورت پراکنده می رویند که در مقابل خشکی هوا و کمی رطوبت مقاومت زیادی دارند. شتر حیوان بومی این منطقه است. مردمان این ناحیه اکثرا بلوچ هستند و شغل آنها دامداری است.
2 – آب و هوای کوهستانی:
ناهمواری ها، در تغییرات آب و هوایی سطح زمین، مانند جهت باد، میزان بارش و دما اثر عمده ای دارند که منجر به تشکیل آب و هوای معتدل کوهستانی یا سرد کوهستانی می شود . بر اثر صعود به ارتفاعات به ازاء هر هزار متر شش درجه کاهش دما داریم .
به علت ارتفاع در کوههای هندوکش، بابا، سفیدکوه، و … با هوای بسیار سردی مواجه می شویم . بارش در این ناحیه اکثرا بصورت برف است که منبع اصلی تامین آب در نواحی پست تر است. آب و هوای کوهستانی بخش وسیعی از مناطق مرکزی و شمال شرقی افغانستان از جمله سالنگ شمالی و جنوبی ( کوههای بلند ) را فرا گرفته است.
3- آب و هوای مدیترانه ای:
مناطق شرقی کشور را تحت نفوذ خود دارد و در افغانستان دارای ویژگی های زیر است: تابستان آن خشک و بسیار گرم است، بارندگی آن بیشتر در ایام زمستان صورت می گیرد، متوسط درجه حرارت در تابستان از 22 درجه بالاتر می رود، مقدار بارندگی در طول سال و به ویژه در فصل زمستان از 250 میلمیتر بیشتر بوده و به 350 تا 400 میلیمتر نیز می رسد ( جلال آباد). بارندگی در نقاط مرتفع مانند سفید کوه به شکل برف و در نقاط همواره به صورت نزول باران صورت میگیرد. لغمان ، ننگرهار، پغمان،کنر دارای آب و هوای مدیترانه ای هستند. محصولات کشاورزی این ناحیه برنج، نیشکر، نارنج، پرتقال ( مالته )، لیمو شیرین ( سنتره ) ، چلغوزه ، گلابی ( امرت ) است.
4 – آب و هوای استپی:
( استپ به سرزمینهای گفته می شود که با فاصله از هم رشد کرده باشند، متوسط و فقیر )
این نوع و آب هوا قسمت وسیعی از افغانستان از جمله در شمال ، بغلان، قندوز، میمنه، و در جنوب قندهار ، پروان ، غزنی ، کابل و هرات را در بر گرفته است.
اختلاف دمای شبانه روز در این ناحیه از 20 درجه تجاوز می کند و گاه این تغییرات به 30 تا 35 درجه می رسد. میانگین میزان بارندگی در این ناحیه 300 میلیمتر است که اکثر در زمستان صورت می گیرد . به علت باران زیاد علفزارها و گیاهان فراوانی در این مناطق به خوبی رشد می کنند.
5 – آب و هوای موسمی:
ولایت پکتیا و پکتیکا و نواحی اطراف آن دارای این نوع آب و هوا می باشند. میزان بارندگی سالانه در این ناحیه 460 تا 680 میلیمتر می باشد.
در این ناحیه حتی در تابستان نیز باران می بارد. هوای مرطوب این ناحیه مساعدترین منطقه برای رشد گیاهان از جمله درخت ارچه، بلوط، نشتر، چلغوزه، قهوه و چای را فراهم ساخته است. جنگلهای انبوه و وسیع افغانستان در همین ناحیه واقع شده اند.
6 – آب و هوای تندرا آلپی:
( مناطق مرتفعی که ساحه جنگلها و درختان پایان پذیرفته و نباتات به شکل علف و بوته در آن روئیده باشد آن مناطق را ناحیه آب و هوای آلپی توندرا می نامند.)
این ناحیه در افغانستان از 2500 تا 3000 متر در ارتفاعات کوهها واقع شده و بیشتر مناطق غزنی و بامیان و نقاط مرتفع کوه بابا، سفید کوه، سیاه کوه شامل این نوع آب و هوا هستند. در این مناطق بسیار برف می بارد. زمستان بسیار سرد و تابستانهای معتدل دارد.
طبیعت افغانستان به خاطر بلندیهای سر به فلک کشیده و رودخانههایی که از آن سرچشمه میگیرد، زیباست و تنوع آب و هوا در آن مشهود است. زمستانهایش بسیار سرد (تا ۲۰ درجه زیر صفر) و تابستانهایش بسیار گرم (تا ۴۰ درجه بالای صفر) است. آب و هوا از یک استان به استان دیگر و از یک شهر به شهر دیگر تفاوت دارد. بارندگی نیز در نقاط گوناگون، متفاوت است و بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلی متر در نوسان است. این مقدار در مناطق شرقی بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ و در مناطق غربی و جنوب غربی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلی متر است در مناطق مرکزی به علت وجود بلندیها و بارندگی بیشتر، هوا از نواحی دیگر سردتر است ولی در مناطق جنوبی و غربی به علت کمی بارندگی هوا گرمتر بوده دارای تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای معتدل تر است.
در زیر این ولایات را یک به یک نام برده و محصولات زراعتی برتر هر ولایت را ذکر کردهایم:
ولایت ارزگان: گندم و جواری (ذرت)
ولایت بادغیس: گندم جو، جواری، نخود، زیره، کنجد، هندوانه، خربوزه
ولایت بامیان: ولایت بامیان بزرگترین تولیدکننده کچالو (سیب زمینی) در افغانستان است که سالانه تا ۳۰۰ هزار تن کچالو تولید البته سایر محصولات زراعتی نیز در ولایت بامیان حاصل می آید.
ولایت بدخشان: محصولات زراعتی ولایت بدخشان مثل سیب، زردآلو، آلو، آلوبالو، شفتالو، توت، چهارمغز و انار مهمترین محصولاتی است دهاقین از آنها حاصل می گیرند اما زیره این ولایت باعث شده تا این گیاه به نام محصول ناب بدخشان یاد شود.
ولایت بغلان: پسته لوبیا گندم و شالى( برنج) عمده ترين محصولات آنرا تشکيل ميدهد. برنج بغلانى از لذت خاص برخوردار بوده و شهرت به سزايى به سطح کشور دارد. محصولات ديگر آن کچالو ،پیاز ، جواری و نخود بوده و داراى ميوه هاى لذيذ و متنوع نيز است.
اما ولایت بغلان و اندراب در این ولایت محصولی یکتا در دنیا دارد که نام در کرده و آن همان انار بی دانه آن است که در دنیا یکتاست
خربوره و تربوز در ولسوالی های بغلان مرکزی، دهنه غوری و دوشی کشت میگردد و سیب، ناک، آلو،گیلاس و زرد آلو در اندراب که شامل ولسوالى هاى بنو، ده صلاح وپلحصاراست نيز از شهرت خاصى برخوردار است.
ولایت بلخ: خربزه سبزیجات و مواردی مانند کلم وتربوز شفتالو گندم و پنبه.
ولایت پروان: گندم و انگور. این ولایت در حدود ۷۵هزار هکتار زمینهای زراعتی دارد که انگور، توت، گندم، کچالو (سیب زمینی)، جوار و لوبیا از حاصلات مهم آن میباشد. همچنان توت و انگور پروان از شهرت خاص برخوردار است.
سبزیهای مختلف در مناطق مرکزی این ولایت کاشته میشود بادنجان بادنجان رومی، پیاز و مرچ
ولایت پکتیا: کوکنار گندم، جو، بنشن، صیفی و سبزیجات
ولایت پکتیکا: گندم، جو، بنشن، صیفی و سبزیجات از عمدهترین محصولات کشاورزی این ولایت است. در نواحی کوهستانی مهمترین محصول کشاورزی سیبزمینی است محصولات مهم زراعت آن عبارت است از گندم، جوار، جو، ماش و لوبيا .
ولايت پکتيکا علاوه بر جلغوزه حاصلات انگور، سيب و زردالو نيز دارد
ولایت پنجشیر: گندم، جو، حبوبات و ذرت از محصولات عمده این منطقه است که بیشتر در کرانههای غربی دره پنجشیر کشت میشود و توت، انگور، زردآلو و گردو از فرآوردههای باغی این دره به شمار میروند.
ولایت تخار: عمدهٔ محصولات آن را برنج، گندم جو وجواری تشکیل میدهد. در باغات ولایت تخار محصولاتی شامل سیب، آلبالو، گیلاس، ناک (گلابی)، شفتالو (هلو)، زرد آلو، انگور، بهی، خربوزه، تربوزو (هندوانه) بادرنگ، گلپی و بادنجان رومی به دست می آید.
ولایت جوزجان: جوزجان باداشتن ساحات وسیع زراعتی در شمال کشور یکی از ولایاتی زراعتی محسوب میگردد که هفتاد درصد مردم ان مصروف مالداری وزراعت اند. اقلام عمده کشت زارعین این ولایت راگندم , جو , جواری ,زغير ,باجر, ماش , نخود ,زیره و… تشکیل میدهد. علاوه بر آن، پرورش 24 نوع انگور معمول بوده و از لحاظ تولید محصول باغداری وپالیز از شهرت خوب برخوردار است .
اما درپهلوى انگور ميوه هايى همچون زردآلو، شفتالو، ناک، بادام، چهارمغز، آلوبخارا، سيب، آلو، گيلاس , آلوبالو , قرآلو و ميوه هاى ديگر نيز زياد است. زمين هاى جوزجان حاصلات پياز، تربوز، خربوزه، بادرنگ , تره وديگر حبوبات و سبزيجات نيز ميدهد و آب و هوايش براى اين حاصلات، بساير مساعد است.
ولایت خوست: جوارى، گندم، برنج، ممپلى و سبزيجات. درخت هاى ميوه دار چون جلغوزه، ښوون (زيتون) گورگوره، سکرى مزرو، و چهارمغز جزو عمده محصولات ولایت خوست است.
ولایت دایکندی: در این ولایت می توان از انگور بادام و سیب به عنوان عمده محصولات زراعتی ولایت دایکندی نام برد.
ولایت زابل: عمده محصولات ولایت زابل بادام، کشمش، شکرپاره، انار و ميوه هاى ديگر است
ولایت سرپل: در ولایت سرپل بیشتر گندم، جو، جواری، نخود، لوبیا، زِغِر و کنجد زراعت می شود.
ولایت سمنگان: در حال حاضر ولایت سمنگان با نام پسته سمنگان مشهور گشته و همچنین پیاز نیز در این ولایت به خوبی کشت می شود.
ولایت غزنی: در ولایت غزنی نیز زعفران و گندم به شکل زیادی زراعت می شود.
ولایت غور: سیب، زردآلو وچهارمغز پستۀ کوهى از حاصلات این ولایت است و عمده ترین محصولات زراعتی غور را گندم، جو ،جواری، کچالو پیاز و چهارمغز و حبوبات مانند باقلى، مُشنگ، لوبيا وماش تشکيل ميدهد.
ولایت فاریاب: انگور ولایت فاریاب شهرت زیادی دارد. خربوزه و تربوز فاریاب از مزه و طعم خوبی برخوردار است. انجیر ، سیب ، بیهی ، شفتالو، زردآلو، آلو ، آلوی گیلاس ، آلوی مروت، پسته و چهارمغز، از میوه هاى خشک و تازۀ مشهور فاریاب شمرده ميشود.
غله جات چون گندم، جو، جوارى ، نخود، ماش ، لوبیا، ارزن ،انواع زیره ، کچالو ، کنجد، پنبه ، تنباکو و زغر محصولات عمدۀ ولايت فاریاب را تشکيل ميدهد. بادنجان، انواع کدو، شلغم ، زردک ، پیاز ، سیر ، کاهو ، گشنیز، مُلی سُرخک ، نعنا ، تراتیزک ، مرچ و گندنه سبزیجاتی است که در ولایت فاریاب کشت میشود
گياهان : انواع زیره ، اسپرک ، شیرین بویه، هینگ، پودینه، اسپند، خاکشير، اصل سوس، باديان، بارتنگ، بوى مادران ،کاسنى، گل گاو زبان ، بنفشۀ کوهى وگل بابونه ، ازمشهورترین گیاهان طبيعی و طبی اند که در ولایت فاریاب وافر پیدا میشود.
ولایت فراه: ولایت فراه کشت گاه گندم، جو، جواری، برنج و دیگر غلهجات است.
اما محصولات باغداری و سبزیجات بیشتر در مرکز و ولسوالیهای شیبکوه، پشترود، خاشرود، جوین استکه شامل انگور، انار، عناب، خربوزه، هندوانه، خیاردرختی، هندوانه، بامیه، بادمجان رومی و غیره میباشد.
ولایت قندهار: این ولایت دارای بستر های کشاورزی مرغوب است و بیشترانجیر انگور کوکنار انار و گندم در ولایت قندهار زراعت می شود. و انار ولایت قندهار کیفیت و شهرت بالایی دارد.
ولایت کابل: گندم ،جو وجوارى، پياز وکچالو ومیوه هایی مانند انگور، سيب ، زردآلو، وآلو بالو از محصولات ولایت کابل می باشد
ولایت کاپیسا: چلغوزه انار گندم، جو و جواری بیشتر ساحت زراعی ولایت کاپیسا را در بر گرفته است.
حبوبات: لوبیا، سویابین
و میوهجات: انار، انگور، جلغوزه، چهارمغز، توت و سیب.
و سبزیجات: بادرنگ، رومی، کچالو، مرچ
ولایت قندوز: سالانه،هزاران تُن محصولات زراعتى چون گندم ، بادام، خربزه ،جو ،شالی، انگور ، سيب ، بادام ، پسته ، زغر، کنجد، زردآلو، پياز، کچالو ،گُلپی ، بادنجان رومی وسایرمیوه ها وسبزیجات، جمع آورى ميشود.
ولایت کنر: جواری،گندم،جو وشالی و زیتون، بلوط گورگوری،تیتاقی،شینی، چهارمغز واملوک سیاه از حاصلات زراعت در ولایت کنز می باشد.
ولایت لغمان: در اراضی ولایت لغمان گندم، برنج، ذرت، سبزیجات، خشخاش، حبوبات، و پنبه کشت غالب است.
ولایت لوگر: محصولات گندم، جو، جواری و دیگر غله جات در ولایت لوگر دست می آید.
ولایت میدان وردک: ولايت ميدان وردک توليد کننده بزرگ سيب به سطح کشور است. همچنین ميوه هاى زردالو، توت، گيلاس، شفتالو، بادام، چهارمغز و ميوه هاى ديگر در ولايت میدان وردک ثمر می دهند.
گندم ، کچالو ، جوار، لوبيا ، پياز و حبوبات ديگر از محصولات زراعتى ولايت میدان وردک است که در مناطق مختلف کشت ميشود .
ولایت ننگرهار: محصولات زراعتی در ولایت ننگرهارعبارت از جواری نیشکر مالته لیمو نارنج برنج باریک زیتون و تمامی انواع سبزیجات میباشد
ولایت نورستان: ولایت نورستانساحات زراعی خود را بیشتر به سيب ، ناک و بادام داده است.
ولایت نیمروز: به اساس معلومات ریاست زراعت ولایت نیمروز، در این ولایت گندم، جواری، کوکنار، خربوزه و تربوز بیشتر زرع میگردد.
ولایت هرات: زعفران انگور انگور، شفتالو، آلو، سیب انجیر لبلبو گندماز حاصلات ولایت هرات است.
ولایت هلمند: انگور، پیاز و بادنجان رومی پیاز و کچالو کوکنار بیشتر در ولایت هلمند زراعت می شود.
افغانستان کشاورزی بسیار پرباری دارد که از سبزیجات و علوفه جات باغات و زراعات و دانه ها و بغولات در آن کشت می گردد. در افغانستان ولایات لغمان بغلان قندوز خان آباد لونگ وهرات شرایط مساعد به کشت انواع برنج دارند. جنگلهای نشتر سرب ارچه چلغوزه و پسته در ولایت کنر نورستان پکتیا و بادغیس واقع شده است . ۴۵۰۰۰ هکتار زمین را در بادغیس جنگلهای پسته طبیعی پوشانیده است. جنگلهای پسته در ولایت سمنگان بلخ نیز وجود دارد.
در شمال افغانستان ۱۲ ورایتی خربوزه تربوز کدو ترائی ۴ نوع زردک شیرین بامیه میوه جات زردآلو قیصی انار انجیر توت بادام پسته، گندم للمی و آبی جو جوار جودر ارزن و غیره میروید؛ ولی چیز پر اهمیت اینست که گیاهان صنعتی از قبیل لبلبو پنبه تنباکو گل آفتابگردان؛ گیاهان چون شرشم زغرکنجد گیاهان نشهآور چون چرس و کوکنار گیاهان پزشکی نظیر هنگ زیره و شیرین بویه بابونه زعفران اسپرزه و غیره و گیاهان پروتئین دار یا فامیل لیگوم نظیر لوبیا نخود ماش باقلا فاصلیا خیلی خوب حاصل میدهد؛ و هکذا این مناطق در تربیت کرم پیله گوسفند قره قل و اسپ نیز شهرت دارد. در نواحی مرکزی و ارتفاعات بلند انواع میوه جات تازه و خشک، مواشی لبنیات و سبزیجات نیز از تولیدات کشور ما میباشد.
در جلال آباد حرارت زیر صفر نمیشود. در آن جا گیاهان مناطق گرم از قبیل مالته، سنگتره، کینو، نارنج، لیمون، زیتون و نیشکر میرویند. مناطق اطراف کوهای پغمان ساحه خوب برای رشد نهال سیب نوع Gulden dilcious و Red dilcious شفتالو خیلی مناسب است.
تمام آنچه که ذکر شد برای افزایش تولید در زراعت افغانستان است و کود اسید هیومیک شوک یک راه حل بسیار مناسب برای زراعت افغانستان است. صادرات اسید هیومیک به افغانستان پس از بررسی یک یک ولایات افغانستان و محصولات زراعی این کشور تولید شده و استفاده از این فرتیلایزر به افزایش ثمر دهی زراعت در زمینها و باغات افغانستان کمک می کند.
بدون دیدگاه