جلبک دریایی اسکوفیلونودوزوم چیست؟

از علف آبزی تا کود آلی

آیا میدانید جلبک دریایی اسکوفیلونودوزوم چیست؟ ساده ترین موجودات کلروفیل دار جلبک نام دارد و اغلب آبزی هستند. مهمترین نقش جلبکها در طبیعت فعالیت فوتوسنتزی آنهاست که با تولید اکسیژن و مواد عالی در اکوسیستم های آبی به سایر موجودات آبزی حیات می‌بخشند. تاکنون در جهان بیش از 1800 جنس و 21000 گونه شناسایی شده است که براساس شکل ظاهری رنگدانه مواد ذخیره ایی شکل کلروپلاست و تاژک طبقه بندی شده و شاخه های مختلفی از جمله جلبکهای سبز آبی٬ سبز زرد وجلبکهای قهوه ایی را در برمیگیرد.

اما در بین همه آنها جلبک‌های قهوه‌ایی به علت داشتن مواد ذخیره‌ایی وخصوصیات و ویژگی های خاصی که دارند از اهمیت بیشتری برخوردار هستند .یک نوع جلبک دریایی به نام اسکوفیلوم نودوزوم (ascophyllyum nodosum) که اولین بار در سال 1754 توسط یک گیاه شناس به نام لینه کشف شد. او نام این گیاهان را آلجی گذاشت.

جلبک دریایی اسکوفیلونودوزوم چیست؟
جلبک دریایی اسکوفیلونودوزوم چیست؟

خرید جلبک دریایی

 

خانواده fucaceae دربین جلبکهای قهوه ایی تنها گونه آسکوفیلوم است که نامهای مختلفی ازجمله خزه نروژی،خزه گره دار،خزه دریایی و علف صخره معروف شده است تا سال 1933 سوابق اسکوفیلوم نودوزوم در کانادای شرقی و در مناطق مشخص محدود بود. این جلبک در سواحل آتلانتیس شمال غربی اروپا گرین لند و شمال شرقی امریکای شمالی توسعه یافته است. جلبک دریایی اسکوفیلونودوزوم شاخه های بلندی دارد و کیسه‌های هوای تخم مرغی شکل با فاصله‌های منظم روی هم قرار گرفته است. طول این شاخه های برگی گاهی تا دو متر هم میرسد. آنها توسط قلابها به تخته سنگها و صخره ها می چسبند.

جلبک دریایی اسکوفیلونودوزوم به ندرت در مناطق قابل رویت یافت می‌شوند و بیشتر درنواحی ورودی خلیج و نواحی پر جزر و مد زندگی می‌کنند. پراکندگی این جلبکها با میزان دما٬ خشکی نمک امواج و استرس محدود می‌شود. این علفها کند رشد هستند و ده تا پانزده سال زنده میمانند ظرفیت نگهداری آن چهل گرم وزن مرطوب در مترمربع است.

با پیشرفت علم و پس از سالهای زیادی جامعه بشری به ابعاد مفید وفراوانی از این موجودات زنده پی برد که نه تنها برای اکوسیستم آبی مفید هستند بلکه در صنایع بسیاری از جمله رنگ سازی نساجی دارو سازی درمان بسیاری ازبیماریها تحقیقات فضایی تصفیه فاضلاب های شهری وکشاورزی کاربرد مفید اثبات شده دارد.

استفاده از جلبک دریایی اسکوفیلونودوزوم در سال‌های اخیر به عنوان محرک رشد طبیعی عامل کلات کننده عناصر غذایی اصلاح کننده خاک و تامین هرمونهای ضروری گیاهان در صنعت کشاورزی به شکل کود آلی استفاده شدند. استفاده از آنها از سال 1950 برای اولین بار در اروپا کشف شد و ساحل نشینان برای اولین بار جلبکهای قهوه ایی را به طور مستقیم به عنوان کود استفاده کردند. اما شوری زیاد خاک٬ مقادیر بالای شن و ماسه و روند آرام تجزیه کود در زمینهای کشاورزی یک مانع بسیار بزرگ برای استفاده از این منبع عظیم شد. هرچند این موانع موجب توقف مصرف نشد بلکه باعث شد تا این جلبکهای دریایی با فرمول جدید به شکل پودر و مایع تولید شود. جلبک دریایی اسکوفیلونودوزوم به جهت قابلیت بقا در درجه حرارتهای مختلف و با تغیرات دمایی شدیدی مثل یخبندان در زمستان یا دمای تابستان مورد توجه بیشتری قرارگرفته است .

بیشتر بخوانید:  کود ضد شوری خاک چیست؟

قرار گرفتن این گیاه در آبهای شور اعماق اقیانوس‌ها و تحمل استرس ناشی از نور شدید آفتاب این گیاه را وادار به تولید ترکیبات ضد استرس کرد تا با این استراتژی بقای خود را تضمین کند و همین فاکتور این جلبک را به یک ترکیب ضد تنش بی رقیب تبدیل کرده است از دیگر خصوصیات فوق العاده این گیاه این است که به طور مرتب پوست اپیدرم خود را بازسازی میکند. پدیده ایی که تاکنون در هیچکدام از گیاهان دریایی دیگر دیده نشده است و همین خصوصیت فوق العاده باعث دوام بندهای آن تا چندین دهه شده است.
در سال 1970 baardseth مطالعات گسترده ایی بر روی اجزای آلی و غیر آلی جلبک دریایی اسکوفیلونودوزوم انجام داد که نتیجه این بررسی وجود ترکیبات درشت مغذی و ریز مغذی و همچنین هرمونهای طبیعی مانند اکسین٬ جیبرلین٬ سایتوکینین٬ مانتیول اسیدهای عالی٬ پلی ساکاریدها٬ پروتیین ها و اسیدهای آمینه بود.

فواید کاربرد جلبک ها در کشاورزی

  •  بهبود صفات کمی و کیفی میوه
  •  بهبود فرآیند تشکیل گرده و سرعت بخشیدن در زمان گل دهی و میوه دهی
  •  افزایش میزان کلروفیل گیاه
  •  افزایش بار دهی به علت وجود هورمونها
  •  افزایش مقاومت گیاه در برابر استرس های محیطی آفات و بیماری ها
  • استقرار سریع نشاء
  •  توسعه سیستم ریشه و افزایش جذب آب و املاح معدنی
  • کاهش هزینه های تولید

بی شک در مراحل فراوری کود آلی از جلبک دریایی عوامل متعددی در کیفیت کود دخالت دارند که میتوان از جمله آنها به روش استخراج فصل برداشت منشا جلبک دریایی فصل برداشت عمق و دمای محل جمع آوری و روش های عصاره گیری اشاره کرد.

آسکو مارین عصاره خالص جلبک دریایی ascophyllum nodosum است که توسط به روزترین فناوری استخراج جلبکهای دریایی بدون مصرف مواد شیمیایی از بهترین منابع آبهای سرد شمال آتلانتیک تهیه شده این روش تمامی هورمونهای گیاهی موجود در وزیکولهای جلبک دریایی را بدون تغییر همراه با شیره سلولی آن استخراج میکند آسکومارین دارای بیش از 60 نوع ماده غذایی پر مصرف وکم مصرف اسید های آمینه اسیدهای عالی چربی ها کربوهیدراتها ویتامینها آنزیمها وپروتیین های محرک رشد گیاه است که با تحریک رشد وگسترش سیستم ریشه ایی موجب افزایش جوانه زنی و تقویت رشد اولیه به ویژه هنگام استفاده به صورت بذر مال میگردد.

جلبک دریایی اسکوفیلونودوزوم چیست؟
جلبک دریایی اسکوفیلونودوزوم چیست؟

پیشنهاد آل کود: اسید هیومیک پودری مایع

سخن پایانی
آسکو مارین به علت دارا بودن منبع عظیم ویتامین ها هیدرات های کربن هورمونهای گیاهی در بقائ گل و میوه بهبود کیفیت حفظ ظاهر میوه و بازار پسندی میوه نقش به سزایی دارد اسکومارین موجب بیشتر شدن فتوسنتز در گیاه و افزایش مقاومت گیاه در برابر استرس گرما و سرما افزایش وزن محصول و روغن موجود در دانه های روغنی وخاصیت انبار داری وکاهش استرس ناشی از نشاء کاری و استقرار بهتر نشاء می‌شود. آمینوبوتیرات٬ بتائین و گلایسین موجود در آسکومارین موجب افزایش فتوسنتز در شرایط استرس زای ناشی از شوری خاک و سرما شده و سیتوکینین موجود در عصاره این جلبک با تشکیل xanthine استرس ناشی از عامل های غیر زنده را کاهش میدهد. همچنین موجب تعادل اسمزی سلولها در برابر استرس های دمایی و شوری میگردد. آسکومارین همچین حاوی لامینارین است که موجب تحریک سیستم دفاعی گیاه می‌شود.
جهت خرید کود جلبک دریایی با ما تماس بگیرید.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

5/5 - (3 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]