علایم کمبود فسفر در انگور

علاوه بر مواد ضروری برای فتوسنتز، یعنی دی اکسید کربن، آب و نور خورشید، انگور نیز برای رشد، زنده ماندن و شکوفایی به طیف وسیعی از مواد مغذی نیاز دارند. این مواد مغذی بسته به مقیاس مورد نیاز به دو گروه تقسیم می شوند، کلان و ریزمغذی‎‌ها. فسفر برای رشد گیاه ضروری است. این جزء غشای سلولی و DNA است و نقش مهمی در فتوسنتز، حرکت قندها و ذخیره کربوهیدرات در انگور دارد. علایم کمبود فسفر در انگور می ‎تواند منجر به کاهش قدرت انگور و زرد شدن آن بین برگ‎ های پایه شود. در موارد شدید، ممکن است با برگ زدایی زود هنگام این میوه همراه شود. شروع جوانه ضعیف در این میوه نیز ممکن است مشاهده شود. در اینجا به منظور آشنایی بیشتر، لازم است ادامه مطلب را دنبال کنید تا بتوانید اطلاعات بیشتری در این حوزه کسب کنید.

نکات موثر در بررسی علایم کمبود فسفر در انگور

  • فسفر موجود در خاک

فسفر یک عنصر گسترده و توزیع شده است، دوازدهمین عنصر فراوان در پوسته زمین است که حدود 10/0 درصد از وزن کل آن را تشکیل می‎ دهد. فسفر یکی از اتم‎ هایی است که مولکول ATP ، لیپیدها، DNA و RNA اسیدهای نوکلئیک را تشکیل می‎ دهد و در طبیعت همیشه به عنوان یون فسفات وجود دارد. فسفات یک آنیون است که از اسید فسفریک گرفته شده است، بیشتر شیمیدان ‎ها در مورد تغذیه گیاهان به ارتوفسفات اشاره می‎‌کنند.

با وجود چرخش فسفر در محیط، فسفر در خود اتمسفر وجود ندارد، این برخلاف چرخه نیتروژن است که در آن نیتروژن وجود دارد. میزان کل فسفر در اکثر خاک ‎های سطحی کم است، به طور متوسط ​​تنها 0.6. این میزان با متوسط ​​خاک 0.14٪ نیتروژن و 0.83٪ پتاسیم مقایسه می ‎‌شود. میزان فسفر خاک‎ها کاملاً متغیر است و از کمتر از 0.04 درصد در خاک‎ های شنی دشت‎‌ های ساحلی اقیانوس اطلس و خلیج و بیش از 0.3 درصد در خاک‎های شمال غربی ایالات متحده متغیر است.

فسفر خاک را می‎توان به طور گسترده به دو گروه آلی و غیر آلی تقسیم بندی کرد. تقریباً 30-65 درصد از کل فسفر خاک به شکل ارگانیک است که در دسترس گیاه نیست، در حالی که 35-70 دردصد باقی مانده به شکل معدنی است. اشکال آلی فسفر شامل بقایای گیاهی یا جانوری مرده و میکروارگانیسم‎ های خاک است. میکروارگانیسم‌ های خاک نقش کلیدی در پردازش و تبدیل این اشکال آلی فسفر به شکل‎ های موجود در گیاه دارند. فسفر معدنی از طریق انتشار به سطح ریشه منتقل می‎‌ شود.

بیشتر بخوانید:‌ کود برای درشتی پیاز

در صورت عدم انتقال فسفر به ریشه، علایم کمبود فسفر در انگور ظاهر می ‎‌شود که نگران کننده است. منبع اصلی فسفر معدنی، آپاتیت است که منبع اصلی تمام فسفر است. سایر مواد معدنی مهم حاوی فسفر واولایت و ویویانیت هستند. حلالیت این ترکیبات بسیار کم است و فقط مقادیر بسیار کمی از فسفر خاک در هر زمان به صورت محلول هستند.

از آنجا که منبع اصلی فسفر در سنگ‎‌ها یافت می‌‎شود، اولین مرحله چرخه فسفر شامل استخراج فسفر از سنگ‌‎ها توسط هوازدگی است. حوادث آب و هوایی، مانند باران و سایر منابع فرسایش، منجر به شستشوی فسفر در خاک می‎‌ شود. دو شکل از فسفر محلول وجود دارد H 2 PO 4 و HPO 4 2- ، هر دو آنیون بار منفی دارند. هنگامی که pH خاک کمتر از 7.0 است، H 2 PO 4    است که به صورت غالب در خاک شکل می‎گیرد. فسفر از طریق کودهای شیمیایی، بیوسولیدها یا بقایای گیاهی یا حیوانی مرده وارد خاک می ‎‌شود. بی حرکتی، جذب، بارش، دفع، هوازدگی و انحلال مواردی است که می تواند بر خاک تاثیر بگذارد، لذا اگر به هر دلیلی از فسفر به میزان کافی در خاک استفاده نشود، علایم کمبود فسفر در انگور نمایان شده و موجب زرد شدن برگ‎ ها و عدم رشد ریشه می‎ شود.

علایم کمبود فسفر در انگور
علایم کمبود فسفر در انگور

عوامل موثر در بروز علایم کمبود فسفر در انگور

وقتی گیاهان و حیوانات می‎میرند، تجزیه منجر به بازگشت فسفر از طریق آب یا خاک به محیط می‎‌ شود. گیاهان و حیوانات در این محیط‎ ها می‌ توانند از این فسفر استفاده کنند. تعدادی از فعالیت‌ ‎های انسانی تأثیر قابل توجهی بر چرخه فسفر داشته است، از جمله استفاده از کود، توزیع محصولات غذایی و اتروفیکاسیون مصنوعی. هم چنین برخی از فعالیت‎‌های نا به هنگام توسط انسان موجب می‌ ‎شود به راحتی علایم کمبود فسفر در انگور ظاهر شود و موجب عدم رشد مناسب گیاه شود.

فسفر با جذب محصول یا گیاه، رواناب و فرسایش و شستشو از خاک خارج می‎شود. رواناب سطحی اصلی ترین راه برای از دست دادن فسفر از خاک است. آب رواناب، فسفر محلول و ذرات فسفر را از سطح خاک خارج می ‎‌کند. شستشو نتیجه، از دست دادن فسفر محلول از خاک زیر سطحی است، زیرا آب به صورت عمودی از سطح خاک نفوذ می ‎کند.

بیشتر بخوانید:‌ طرز تهیه کود چای

نتیجه گیری:

در دسترس بودن فسفر به طور کلی ثابت نیست، مطالعات و تجربه نشان می‎دهد که طیف وسیعی از عوامل وجود فسفر را در گیاهان تحت تأثیر قرار می‎دهد. این عوامل به عنوان بخشی از اکوسیستم وسیع در نظر گرفته می ‎شوند و یک رویکرد جامع برای کشاورزی که تنوع زیستی را تقویت می ‎‌کند. مطمئناً استفاده از فسفر موجب می شود سلامت و عملکرد کلی خاک و انگور را تقویت کند، لذا در صورت عدم استفاده نادرست از آن، علایم کمبود فسفر در انگور بروز پیدا می‎ کند.

شرکت آل کود ارائه دهنده انواع کود ارگانیک و کود های شیمیایی مانند کود هیومیک اسید ، کود فسفر ، کود آهن و غیره در ایران است. جهت تهیه کود مخصوص انگور میتوانید با ما تماس بگیرید.

ٰبا تشکر از توجه شما آل کود

5/5 - (1 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]