کودهای گیاهی حاوی نیتروژن هستند که باعث رشد سالم برگها می شوند. برگهای چای همچنین حاوی نیتروژن هستند، اما بسیار بیشتر از آنچه در کودهای گیاهی پیدا می کنید. همچنین پتاسیم و فسفر در چای به علاوه اسید تانیک وجود دارد که همه گیاهان آن را دوست ندارند. چای حاوی فلورین و منگنز نیز است که در دوزهای بالا میتواند رشد گیاه را کند کند. در اینجا به منظور آشنایی بیشتر با این کود، لازم است بدانیم طرز تهیه کود چای چگونه است و شامل چه مواردی است؟
موارد موثر در بررسی طرز تهیه کود چای
این مهم است که بدانید همه گیاهان کود چای را دوست ندارند، چه مستقیماً روی آنها ریخته شود و چه از طریق کمپوست تهیه شده باشد. اسید تانیک موجود در آنها می تواند pH خاک را کاهش داده و اسیدیته آن را افزایش دهد. بنابراین، اگر در حال پرورش گیاهانی هستید که شرایط اسیدی را دوست دارند، باید لیستی از گیاهانی که در این شرایط رشد می کنند را تهیه کنید تا بتوانید با خیال راحت از کود چای استفاده کنید.
اما اگر در حال پرورش گیاهانی هستید که شرایط قلیایی را ترجیح می دهند، در حین استفاده از آن مراقب باشید. مراقبت از سطح pH خاک بسیار مهم است. زرد شدن برگها میتواند نشانه زیاد بودن سطح اسیدی آنها باشد، بنابراین به این نکته توجه کنید. برگهای چای معمولاً از کیسههای چای خارج می شوند و کیسهها قبل از استفاده در باغ به درستی دور انداخته می شوند. با این حال، برخی باغبانان دوست دارند از کود چای (قابل کمپوست) به عنوان مالچ یا لایه زهکشی استفاده کنند.
کوددهی بیش از حد به گیاهان خیلی خوب نیست، بنابراین ریختن روزانه کود چای روی گیاهان، حتی گیاهانی که خاک اسیدی را دوست دارند، ممکن است مفید نباشد. در عوض، به دنبال افزودن برگ های چای به کمپوست باشید، به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده آن.
- استفاده از برگ چای در کمپوست
برگ های چای استفاده شده به کمپوست، سطح نیتروژن را افزایش می دهند که به تجزیه سایر مواردی که اضافه کرده اید کمک می کند و تجزیه باکتریها را تسریع می کند. اینها را می توان به صورت کود چای به گیاهان اضافه نمود.
- استفاده از کود چای برای گیاهان گلدانی
مانند گیاهان باغی، گیاهان گلدانی دوستدار اسید، از افزودن کود چای استفاده شده به خاک خود سود خواهند برد، اگرچه همانطور که گفته شد، استفاده از این کود، در رشد ریشه و بهبود کیفیت خاک موثر خواهد بود، لذا سعی کنید در حین استفاده از این کود، به میزان مناسب از آن استفاده کنید.
- استفاده از کود چای برای جلوگیری از علفهای هرز
کود چای از علفهای هرز جلوگیری نمیکند، اما لازم است از آنها در مالچ استفاده کنید تا احتمال اینکه علف های هرز بتوانند ایجاد شوند، کمتر باشد.
- استفاده از کود چای برای جلوگیری از آفات و حشرات
اگر گیاهان باغی شما توسط آفات در حال نابودی هستند، شواهدی وجود دارد که می توانید از کود چای برای جلوگیری از ایجاد آفات و عوامل بیماری زا استفاده کنید.
- استفاده از کود چای برای جلوگیری از قارچ
پاشیدن کود چای روی برگ ها می تواند به دفع بیماری های قارچی که برخی گیاهان از آن رنج میبرند کمک کند.
طرز تهیه کود چای
استفاده از کود چای یک روش فوق العاده برای محافظت از گیاهان با پوشش میکروارگانیسم های مفید و تغذیه ریشه ها به عنوان کود آلی است. چای کمپوست شده ترکیبی از مواد مغذی و باکتری های دوستدار اکسیژن (هوازی)، قارچها، نماتدها و میکروبهای دیگر است که در کمپوست آماده زندگی میکنند. جدا کردن این موجودات از کمپوست به زمان نیاز دارد، به همین دلیل است که چای کمپوست با غوطه ور کردن کمپوست در آب به مدت یک روز یا بیشتر تهیه می شود. برای ایجاد کود چای، به موارد زیر نیاز دارید:
- کمپوست
این را میتوانید از طریق فروشگاه تهیه کنید، کمپوست مورد نیاز بسته به میزان چایی که در حال تهیه آن هستید متفاوت است. برای یک بسته 5 گالنی، به حدود 4 فنجان کمپوست نیاز دارید.
- کیسه مشبک
برای تهیه چای کمپوست یا کود چای نیازی به کیسه کمپوست ندارید، می توانید پس از آماده سازی کمپوست را صاف کنید یا اگر قصد استفاده از آن را در خاک دارید، کود را به همراه چای اضافه کنید.
نتیجه گیری:
بسته به نوع و نسبت هر یک از مواد اضافه شده، تهیه کود چای میتواند بین یک تا سه روز طول بکشد. به یاد داشته باشید، اشعه ماوراء بنفش میکروبها را از بین میبرد، بنابراین سعی کنید کود چای خود را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید.
ٰبا تشکر از توجه شما آل کود
بدون دیدگاه