زعفران یک ادویه همه کاره با کاربردهای مختلف است. استفاده از زعفران به عنوان طعم دهنده در نوشیدنیها و غذاها امری رایج است که بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. برای تولید یک اونس از این ادویه گران قیمت، به حدود 4000 کلاله از کروکوس زعفران نیاز است. خوشبختانه، بنه یا پیازهای کروکوس زعفران ارزان هستند و میتوانند در مناطق آب و هوایی مناسب رشد کنند. در اینجا به منظور آشنایی بیشتر با این ترکیب، لازم است بدانیم تاثیر اسید هیومیک بر زعفران چگونه است و به چه عواملی بستگی دارد؟
موارد قابل توجه در بررسی تاثیر اسید هیومیک بر زعفران
- مراحل کاشت زعفران
برای کاشت زعفران، سعی کنید خاک را در اوایل پاییز آماده کنید. خاک را بر روی یک چسب پلاستیکی قرار دهید و یک لایه مالچ ارگانیک به اندازه 2 تا 4 اینچ به آن اضافه کنید. مالچ را با خاک مخلوط کرده و زمین را با خاک اصلاح شده پر کنید.
یک سوراخ به عمق 3 تا 6 اینچ در خاک اصلاح شده ایجاد کنید. بنه را در سوراخ قرار دهید و قسمت نوک آن رو به بالا باشد. بنه زعفران را با خاک بپوشانید و خاک را کمی با کف دست بمالید. فاصله هر بنه را 4 اینچ از یکدیگر فاصله دهید. پیازها را عمیقاً آبیاری کنید. سعی کنید به منظور تغدیه خاک از کود مناسب استفاده کنید.
کود اسید هیومیک را با نسبت آب به کود که توسط سازنده توصیه شده است، مخلوط یا حل کنید. بلافاصله پس از کاشت، مخلوط کود را به بنه ها بمالید. وقتی خاک خشک میشود، پیاز زعفران را عمیقاً آبیاری کنید. خاک را مرطوب نگه دارید، اما خیلی مرطوب نباشد، زیرا خاک بیش از حد مرطوب باعث پوسیدگی میشود.
کلاله های زعفران را به محض باز شدن گل از روی گیاه، برداشت کنید. کلالهها را روی یک لایه دستمال کاغذی بگذارید، با یک حوله کاغذی بپوشانید و حدود یک هفته در یک مکان گرم و خشک نگهداری کنید تا کلالهها خشک و شکننده شوند. کلالههای خشک شده را در ویال پلاستیکی یا شیشه ای قرار دهید.
بنه ها را قبل از یخ زدن زمین، با دقت از زمین بیرون بیاورید. بنه ها را در وان پلاستیکی یا جعبه چوبی قرار دهید و آنها را با پیت ماس خشک کنید. وان یا جعبه را در محلی خشک و خنک قرار دهید که دما بین 40 تا 50 درجه فارنهایت باقی بماند. بنه زعفران را در اواخر تابستان تا اوایل پاییز در خاکی با زهکشی خوب و غنی از مواد مغذی بکارید. پیازها را با کود محلول، متعادل و آب به طور مرتب تغذیه کنید.
- تاثیر اسید هیومیک بر زعفران
با تأمین اسید هیومیک کافی در خاک گیاه زعفران، به اتصال کاتیونها (عناصر دارای بار مثبت) کمک کنید. توانایی کلات کردن یونهای چند ظرفیتی با بار مثبت از قبیل، (Mg ، Ca ، Fe و سایر مواد معدنی با ارزش برای گیاهان) نشان دهنده تاثیر اسید هیومیک بر زعفران است که این امر به خاک محصول موردنظر بستگی دارد. اسید هیومیک با کلات کردن یونها، جذب یونها را با استفاده از چندین مکانیسم تسهیل میکند، مورد دیگر تأثیر مستقیم و مثبت بر دسترسی زیستی آنها است. همچنین میتواند فلزات سنگین را سم زدایی کند. تحقیقات نشان داده است که فلزات سنگین را میتوان با افزودن اسید هیومیک متوقف کرد.
از سوی دیگر، اسید هیومیک جذب مواد مغذی، تحمل به خشکی و جوانه زنی بذر را افزایش میدهد. این باعث افزایش فعالیت میکروبی در خاک میشود و آن را به یک محرک رشد عالی تبدیل میکند. اسید هیومیک در دسترس بودن مواد مغذی در کودهای موجود در خاک شما را افزایش میدهد. به هوادهی خاک از داخل کمک میکند. همچنین میتواند pH خاک را به سطح خنثی تری کاهش دهد و سطوح بالای نمک را از ناحیه ریشه خارج میکند، که همه آنها به ارتقاء سلامت و رشد بهتر گیاه کمک میکند.
بیشتر بخوانید: چرا گیاهان به کود نیاز دارند؟
ویژگی های استفاده از اسید هیومیک در زعفران
از مهم ترین ویژگیهای تاثیر اسید هیومیک بر زعفران، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بهبود ساختار خاک، از اتلاف زیاد آب و مواد مغذی در خاکهای نامناسب، جلوگیری میکند.
- مقدار pH خاکها را تنظیم میکند.
- گیاه را برای مقابله با بیماریها و آفات تقویت میکند
- رشد ریشه را تحریک میکند و جذب مواد مغذی و آب از گیاه را بهبود میبخشد.
- علاوه بر این، نقش آن در مقاومت به تنش گیاهی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
- اسید هیومیک میتواند مقاومت در برابر نمک را با تنظیم تغییر غلظت فروکتوز و کاهش آسیب غشای مواد تحت تنش نمکی افزایش دهد.
نتیجه گیری:
در مجموع از مهم ترین تاثیر اسید هیومیک بر زعفران، بهبود رشد ریشه در خاک و کمک به محصول دهی موثر این گیاه است که به افزایش باروری و محصول دهی بالای زعفران کمک میکند. در واقع، محصولات دائماً در حال مقابله با، آفات و بیماریها هستند، لذا استفاده از کود اسید هیومیک میتواند به میزان زیادی برای رشد آنها مفید باشد.
با تشکر از توجه شما آل کود
بدون دیدگاه