طریقه کاشت سیب زمینی

طریقه کاشت سیب زمینی

طریقه کاشت سیب زمینی

سیب‌ زمینی دارای گونه‌های بسیار مختلفی است که به ارقام معمولی، زودرس و اصلی طبقه‌ بندی می‌شوند. دقت داشته باشید قرار گرفتن در هر کدام از این دسته‌ها نشان‌ دهنده این است که سیب‌ زمینی چه موقع محصول می‌دهد و به چه زمانی برای رشد نیز نیازمند است. طریقه کاشت سیب زمینی اصلا پیچیده نیست و هر کسی می‌تواند به سادگی اقدام به انجام این کار کند.

اگر قرار است در فضای کوچکی اقدام به کاشتن سیب زمینی کنید، بهتر است از سیب زمینی‌های زودرس بهره بگیرید. زیرا این گونه از سیب زمینی‌ها را می‌توانید خیلی سریع برداشت کنید و کمتر در معرض حمله آفات قرار می‌گیرند. بهتر است بدانید که گونه‌های معمولی سیب زمینی برای رسیدن تقریبا به 16 الی 17هفته زمان نیاز دارند. برای برداشت سیب زمینی‌های معمولی می‌توانید از اوایل تیر ماه تا مرداد اقدام نمایید و کارهای لازم را انجام دهید.

سیب زمینی‌های اصلی نیز به 18 الی 20 هفته زمان برای رسیدن نیاز دارند و می‌توانید از تیر تا مهر ماه محصولات تولید شده را برداشت کنید. به طور معمول گونه اصلی، فضای زیادی را اشغال می‌کند اما و اگر می‌خواهید محصولات‌تان را انبار کنید، بهترین گزینه برای شما همین روش است.

طریقه کاشت سیب زمینی

بیشتر بخوانید : سولوپتاس برای سیب زمینی

مراحل لازم برای کشت سیب زمینی

  • قبل‌ از هر چیزی باید سیب‌ زمینی بذری‌تان شروع به جوانه‌زنی کند و سپس بعد از جوانه زدن آن را به زمین اصلی برای کشت منتقل کنید.
  • برای کاشتن سیب زمینی باید هنگامی‌ که خاک کم‌کم شروع به گرم شدن می‌کند، اقدامات لازم را انجام دهید. این کار به‌ طور معمول از اواسط اسفند ماه تا اواخر فروردین‌ ماه صورت می‌گیرد.
  • برای شروع کار باید شیارهایی به عمق 7 و نیم الی 13 سانتی‌متر در زمین موردنظر ایجاد کنید و سپس سیب‌ زمینی‌ها را با اندازه‌های مناسب و با فاصله مناسب از یکدیگر در زمین بکارید.
  • دقت داشته باشید قبل‌ از این‌ که جوانه سیب‌ زمینی را درون خاک بکارید، باید از یک کود مفید و طبیعی بهره بگیرید و خاک را به طور کامل تغذیه نمایید تا حاصلخیز شود.
  • اگر گونه‌ سیب‌ زمینی‌های تان زودرس است، باید آن‌ها را در فاصله حدوداً 30 سانتی‌متری از هم بکارید. برای کشت گونه‌های معمولی نیز باید سیب زمینی‌ها را در فاصله 35 سانتی متری از یک‌دیگر قرار دهید.
  • در صورتی که با طریقه کاشت سیب زمینی آشنا باشید، می‌توانید محصولات سالم‌تری تولید نمایید. شما باید قطب جوانه زده را با احتیاط و کامل بردارید و درون شیارها به گونه‌ای قرار دهید که جوانه‌ها به سمت بیرون باشند.
  • دقت داشته باشید اگر جوانه‌ها بشکنند، سیب‌ زمینی‌ها به‌ خوبی رشد نمی‌کنند. بعد از آن روی سیب ‌زمینی‌ها را با کمک خاکی حاصلخیز بپوشانید.
  • بعد از پیدا شدن جوانه بر روی سیب‌ زمینی‌ها، بهتر است روی آن‌ها را با استفاده از خاک بپوشانید و جوانه‌ها را هم در زیر خاک دفن کنید. این کار باید در فاصله‌های زمانی معینی صورت بگیرد.
  • بعد از مدتی سیب‌ زمینی‌های کاشته ‌شده شروع به رشد می‌کنند و نوبت به برداشت می‌رسد. با توجه به گونه سیب‌ زمینی‌تان باید از تیرماه تا شهریور ماه محصولات را برداشت کنید.
  • گونه‌های زودرس را باید هنگامی‌ که جوانه‌ها روی خاک سبز هستند و گل‌های آن هنوز باز نشده‌اند برداشت کنید. نوع معمولی و اصلی را هم می‌توانید تا شهریور ماه برداشت نمایید. تقریباً 1 الی 2 هفته پیش‌ از این‌ که سیب‌ زمینی‌های تان را برداشت کنید، به خوبی جوانه‌هایی که بر روی خاک رشد کرده‌اند را ببرید تا پوست سیب زمینی به خوبی ضخیم شود و هنگام برداشت یا انبارداری آسیب زیادی نبیند.

طریقه کاشت سیب زمینینکات مهم برای کشت سیب زمینی

  • سیب زمینی به نور زیادی نیاز دارد و باید آن را در مکانی بکارید که نور کافی در آن جا وجود داشته باشد. سیب زمینی را باید در مکان‌های سرد نکارید زیرا برگ‌های آن دچار ریزش می‌شوند و آسیب می‌بینند.
  • اگر می‌خواهید سیب زمینی‌های تان را در گلدان بکارید، توجه داشته باشید که گلدان‌تان دارای زهکشی مناسبی باشد.
  • حتما از کودهای مناسبی بهره بگیرید تا خاک زمین مورد نظرتان حاصلخیز شود.
  • اگر به سیب زمینی‌های تان آب کافی ندهید، کیفیت محصولات‌تان تا حدود زیادی کاهش می‌یابد. به همین علت آبیاری را به صورت منظم و کافی انجام دهید.
  • برای این که محصولات سالمی داشته باشید، حتما از کود مناسبی بهره بگیرید تا تمام بیماری‌ها و آفات موجود در خاک از بین بروند.

بهترین کود سیب زمینی

سخن پایانی

مسلما تا این قسمت از مطلب با طریقه کاشت سیب زمینی آشنا شده‌اید و می‌دانید که چگونه کاشته می‌شود. بنابر این بهتر است نکات ذکر شده در این مقاله را نادیده نگیرید و با توجه به آن‌ها، کارهای لازم را انجام دهید. همچنین اگر نمی‌توانید به تنهایی بذر سیب زمینی‌های تان را بکارید، بهتر است از افراد باتجربه کمک بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366