پرورش خیار در گلدان

بررسی ۱۱ نکته مهم پرورش خیار در گلدان

آیا خیار تازه محلی دوست دارید؟

 آیا می‌خواهید با آن خیار شور خانگی درست کنید؟

 آیا می‌خواهید خیار را در گلدان و خانه پرورش دهید اما فکر می‌کنید که جای زیادی برای این کار ندارید؟

 طعم و عطربی‌نظیر خیار‌های خانگی قابل مقایسه با خیار‌های سوپرمارکتی نیست، ما در این مقاله به شما اصولی را یاد خواهیم داد که دیگر به دنبال خرید خیار از جایی دیگر نباشید و بتوانید خیار را در گلدان یا ظروف دیگر در خانه بکارید.

کاشت خیار و برداشت آن آسان است و داشتن مکان کوچک، شما را برای این کار محدود نمی‌کند. می‌توانید از یک باغ کوچک یا یک بالکن خانه و آپارتمان برای این کار استفاده کنید.

 تعجب نکنید ما چگونگی انجام این کار را در مکان کوچک به شما یاد می‌دهیم. جهت کسب اطلاعات در مورد کاشت خیار در گلدان و ظرف با ما تا انتها همراه باشید.

برای افزایش باردهی خیار چه باید کرد؟ 

بررسی نکات مربوط به کاشت خیار در گلدان و ظرف

برای کاشت خیار در گلدان نیاز به رعایت نکاتی است که در ادامه به بررسی ۱۱ مورد مهم خواهیم پرداخت:

برای افزایش باردهی خیار چه باید کرد؟  

۱. انتخاب ظرف مناسب

وقتی خیار بزرگ می‌شود به علت قوی بودن ریشه به ظرفی مناسب احتیاج دارد. در انتخاب ظرف مناسب رعایت چند نکته ضروری است که این نکات عبارتند از:

برای افزایش باردهی خیار چه باید کرد؟ 

  • اندازه

به علت سیستم وسیع ریشه خیار از ظرفی استفاده کنید که حداقل یک فوت عمق داشته‌باشد.

  • زهکشی

خیار گیاهی است که دوست دارد خاک آن همیشه مرطوب اما نه خیس باشد. همواره از مرطوب بودن خاک گلدان خود اطمینان داشته‌باشید و از خاکی استفاده کنید که زهکشی مناسبی داشته‌باشد.

 شما می‌توانید در اطراف گلدان سوراخ‌های ایجاد کرده تا آب به راحتی و آزادانه از آن خارج شود.

کاشت خیار در گلدان

  • محل نگهداری

اگر می‌خواهید در مواقعی از روز که هوا خیلی گرم است گلدان خود را جابجا کنید، بهتر از محفظه‌ای برای کاشت خیار استفاده کنید که به راحتی قابل جابجایی باشد. شما می‌توانید از کیسه‌های نمدی که گردش هوا و زهکشی آب در آن‌ها به خوبی انجام می‌شود استفاده کنید.

بهترین کود خیار

  • کاشت گیاهان دیگر به همراه خیار

می‌توانید گیاهانی مانند تربچه، گوجه فرنگی و شوید را به همراه خیار بکارید تا باعث گرده افشانی و استحکام بیشتر خیار شود.

طریقه کاشت خیار

 

۲. انتخاب نقطه مناسب جهت قرار دادن گلدان

خیار برای رشد به شرایط ایده آلی مانند: آفتاب کامل که حداقل شش ساعت در روز باشد و درجه حرارتی مناسب احتیاج دارد. اگر دما هوا خیلی بالا بود از سایه بان برای خیار استفاده کنید.

از آنجا که در دمای خیلی زیاد خیار میوه کمتری تولید می‌کند، بهتر است از ظروفی استفاده کنید که در زمان خیلی گرم قابل حمل بوده و یا اگر قابل حمل نیست برای آن یک سایه بان تعبیه نمایید. همچنین گیاه خیار در برابر سرما مقاومت چندانی ندارد، پس مکان اسکان خیار را به درستی انتخاب کنید.

کود مناسب برای بوته خیار

۳. انتخاب خاک مناسب

 خیار به تغذیه مناسب احتیاج دارد باید از خاکی استفاده کنید که سرشار از مواد مغذی و معدنی مورد نیاز گیاه خیار باشد. خاک گلدان خیار باید کیفیت بالایی داشته و بهتر است در اوایل فصل رشد از کمپوست و نیتروژن برای آن استفاده کنید.

 Ph مناسب خاک خیار باید بین ۵ و نیم تا ۷ باشد. همچنین به یاد داشته‌باشید که رطوبت همیشگی خاک برای خیار اهمیت ویژه‌ای دارد. اگر خاک شما سنگین است از مقداری ماسه یا پرلیت استفاده کنید تا زهکشی بهتر شده و خاک شما سبک تر شود.

کاشت خیار 

۴. نوع مناسبی از خیار انتخاب کنید.

خیار‌ها به دو صورت عمودی و افقی رشد می‌کنند. اگر می‌خواهید خیار شما به صورت عمودی رشد کند، باید به گلدان خود تکیه گاهی مانند قفس وصل کنید تا شاخه‌های خیار به آن چسبیده و میوه خیار از آن آویزان شود.

اما اگر می‌خواهید گیاه شما جمع و جور بوده و حوصله آهن‌کشی و درست کردن قفس را ندارید از نوع بوته‌ای آن استفاده کنید.

با توجه به هدف شما از برداشت خیار می‌توانید نوع آن را انتخاب کنید. آیا خیار را برای خام خواری می‌خواهید؟

 آیا گیاه آیا خیار را برای ترشی و یا خیارشور می‌خواهید پرورش دهید؟

 با توجه به نیاز خود می‌توانید نوع مناسب را انتخاب کنید که در ادامه به بررسی چند نوع از انواع گونه‌های خیار می‌پردازیم.

نوعی خیار کوچک و برش خورده وجود دارد که اندازه آنها بین ۲ تا ۳ فوت بوده و بر روی یک داربست کوچک رشد می‌کنند. این نوع در برابر بیماریها مقاوم بوده و میزان محصول برداشتی بالا است.

نوع دیگری از خیار‌ها هستند که پوست نازک داشته، دانه‌های کمی در آنهاست و خیار هایی بلند و ترد می‌باشند. این نوع از خیار که به خیار ژاپنی معروف است به ۶ تا ۷ فوت رسیده و برای میان وعده عالی است.

بعضی از انواع خیارها برای ترشی و خیار شور مناسب بوده، بعضی از آنها شیرین و برای مصرف خام خواری استفاده می‌شود. بسته به نوع استفاده شما از خیار می‌توانید نوع مناسب آن را انتخاب کنید.

کود کامل 10Xshock برای خیار و گوجه 

 

۵. استفاده از بذر مناسب

هنگامی که بذر‌ها کمی بزرگ شده و از خطر سرمازدگی بیرون آمدند، آنها را در خاکی مرطوب و در محل اصلی بکارید. معمولاً جوانه‌ها بعد از ۷ تا ۱۰ روز ظاهر شده و پس از ۵۰ تا ۸۰ روز میوه شما به بار نشسته و می‌توانید از آن را بچینید.

شما می‌توانید هم از بذر استفاده کرده و هم از نشا برای کاشت خیار استفاده کنید، اما به یاد داشته‌باشید که ریشه گیاه کاملا سالم و دست نخورده‌باشد.

کود مناسب برای بوته خیار 

۶. برنامه آبیاری مناسب داشته‌باشید.

شما می‌توانید با آزمایش خاک و آبیاری مناسب و به موقع خیار‌های با کیفیت برداشت کنید.

خیار از آنجا که دوست دارد همیشه مرطوب باشد آبیاری منظم احتیاج دارد. مخصوصاً اگر خیار در ظرفی است که به سرعت خشک می‌شود آبیاری منظم الزامی است.

شما با آزمایش بند انگشتی خاک می‌توانید از مرطوب بودن آن مطلع شوید. به این صورت که یک بند انگشت خود را در عمق خاک فرو کنید اگر خشک باشد آن را به طور کامل آبیاری نمایید.

 از آنجا که میوه خیار تقریباً از آب ساخته می‌شود مرطوب بودن زمین بسیار مهم است. اگر چنانچه خیار شما پژمرده شد احتمالا یک جلسه آبیاری را فراموش کرده‌اید.

کود کامل 10Xshock برای خیار و گوجه 

۷. منظم گیاه را هرس کنید.

در طول فصل رشد گیاه را هرس کرده و از نظر بیماری ها، زرد شدن یا مرگ برگ‌ها گیاه را کنترل کنید. البته زمان هرس گیاه باید به حداقل نصف اندازه بالغ شدن خود برسد.

هنگامی که واریته‌های بزرگی گیاه به ۳ تا ۵ فوت رسید، می‌توانید شاخه‌های جانبی و مکنده‌های که از پایه گیاه رشد کرده‌اند را هرس کنید. همچنین شاخ و برگهای اضافی را برگردانید تا بقیه گیاه در معرض آفتاب و جریان هوا قرار گیرند.

به یاد داشته‌باشید هرگز ساقه اصلی را هرس نکنید زیرا باردهی شما را کم خواهد کرد.

هرس بوته خیار زمینی 

۸. کود دهی مناسب انجام دهید.

در اوایل رشد خیار استفاده از کود برای آن مناسب تر است. شما می‌توانید از کود نیتروژن دار مانند کود مرغی به همراه یک کود شیمیایی که نیاز خیار را برآورده نماید استفاده کنید.

اگر می‌خواهید گیاه شما در تابستان سالم و قوی باشد، هر چند هفته یک بار به وسیله یک کود مایع گیاه را کوددهی کنید.

افزایش برداشت خیار با استفاده از کود جلبک دریایی 

۹. آفات را کنترل کنید.

از جمله آفات خیار سوسک خیار است که نه فقط خیار را خورده، بلکه به سایر گیاهان نیز آسیب می رساند و میوه‌های تشکیل شده را از بین می‌برند.

از دیگر آفات خیار می‌توان به کرم‌ها و حشرات کدو اشاره کرد که هر دو عاشق خیار هستند. با استفاده از کود مناسب از این آفات جلوگیری نمایید.

مقابله با نماتد خیار و گوجه فرنگی گلخانه ای 

۱۰. شناخت بیماری‌های گیاه خیار

یکی از انواع بیماری هایی که خیار را نابود می‌کند کپک پودری است، که به صورت لکه‌های سفید بر روی برگهای گیاه شروع به رشد کرده، باعث می‌شود در انتها یک پوشش سفید بر روی برگ ایجاد شود.

 در صورت مشاهده این کپک‌ها سریع برگ‌ها را از ساقه اصلی جدا کنید. در این زمان مقدار آبیاری را کم کرده و زمانی آبیاری را انجام دهید که خاک شروع به خشک شدن می‌کند. همچنین باید بین گیاهان فاصله ایجاد کنید تا این کپک به سایر گیاهان منتقل نشود.

همچنین شته‌ها و سوسک‌ها می‌توانند بیماری را انتقال داده، برگ‌ها را زرد خالدار و میوه‌ها را منحرف کنند. شما باید با نظارت درست بر آفات و حذف سریع آنها از انتقال این آفات به سایر گیاهان و بخش‌های دیگر گیاه جلوگیری نمایید.

هرس بوته خیار زمینی 

۱۱. برداشت منظم خیار

در انتها به بهترین بخش گیاه خیار یعنی چیدن میوه آن می رسیم که معمولاً در فصل رشد، هر دو روز یکبار می‌توانید از بوته خیار برداشت کنید.

در هنگام برداشت خیار ساقه ها را نکشید، بلکه با نگه داشتن آن از ساقه‌ها محافظت کنید. هنگامی که خیار‌ها سفت و سبز می‌شوند آنها را برداشت کنید تا به سمت زردی شدن نرود.

کود مخصوص خیار

جمع بندی پرورش خیار در گلدان

شما با کاشت خیار در محیط خانه حس یک باغبان را به خود خواهید گرفت. به این صورت که شما هم می‌توانید با کاشت خیار در ظروف و گلدان در فضای کوچک خانه و آپارتمان خود میوه‌های خوش طعم و خوشمزه با عطر و بویی بی ‌نظیر تولید کنید.

اما به یاد داشته‌باشید که نوع مناسب را انتخاب کرده، آفتاب مناسب به گیاه تابیده شود و خاک را همواره مرطوب نگه دارید تا بتوانید محصولی عالی تولید کنید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]