تاثیر  کود آهن بر رشد گیاهان

تاثیر  کود آهن بر رشد گیاهان : آهن یک ریز مغذی است که  گیاهان در مقادیر کمتری نسبت به درشت مولکول ها به آن نیاز دارند و در دسترس بودن آن به pH محیط رشد بستگی دارد.

همه ریز مغذی ها به جز مولیبدن، با افزایش pH محیط رشد کمتر در دسترس می باشند، محدوده pH ایده آل برای محصولات در درجه اول با توانایی آنها در بدست آوردن عناصر تعیین می شود.

عملکرد آهن

آهن در بسیاری از ترکیبات مهم و فرآیندهای فیزیولوژیکی مانند کلروفیل در گیاهان نقش دارد، در عملکردهای خاصی از آنزیم مورد نیاز است.

همچنین آهن در پروتئین های حاوی آهن (هم) در گیاهان یافت می شود که نمونه هایی از آن سیتوکروم ها هستند. سیتوکروم ها در سیستم های انتقال الکترون در کلروپلاست ها و میتوکندری ها وجود دارند.

آهن همچنین با پروتئین‌های غیرهم خاصی مانند فرودوکسین  نیز مرتبط است.

علائم کمبود آهن در گیاهان چیست؟

کمبود آهن در گیاهان و تاثیر  کود آهن بر رشد گیاهان

کمبود آهن به صورت کلروز بین رگبرگی برگهای جدید (برگها زرد با رگبرگهای سبز) دیده می شود.  برای تعیین کمبود آن  در گیاه  ابتدا ریشه ها را بررسی کنید.

ریشه های گیاهی که در اثر آبیاری بیش از حد بیمار می شوند، آهن را به درستی جذب نمی کنند، کلروز ایجاد می شود.

بهتر است که بین دو آبیاری اجازه دهید تا محیط رشد خشک شود تا تنش و علایم کمبود آهن در گیاه کاهش یابد و در صورت بیماری ریشه ها از قارچ کش مناسب استفاده شود.

نحوه شناسایی و رفع کمبود آهن در گیاهان

 حتی اگر ریشه‌ها سالم هستند، نمونه‌ای از محیط رشد و بافت گیاهی را برای اطمینان مورد آزمایش قرار دهید، pH محیط رشد مستقیماً بر جذب آهن توسط گیاهان تأثیر می گذارد.

اگر PH محیط رشد از 6.5 بیشتر شود، آهن به شکلی تبدیل می شود که در دسترس گیاه نیست و باعث کمبود می شود. pH محیط رشد را می توان با اسیدی کردن آب آبیاری کاهش داد.

 از آنجایی که رفع کمبود آهن  ممکن است چند هفته در گیاه  طول بکشد، می توان از آهن کلات برای رشد  سریع گیاهان استفاده کرد.

اگر آزمایش خاک  نشان داد که آهن در محیط رشد و بافت کمبود دارد، اما pH محیط رشد طبیعی است،  در به میزان مصرف کود آهن دقت کنید، کوددهی با میزان نیتروژن کم، کمبود آهن را  به درستی رفع نمی کند، به این ترتیب  افزایش میزان مصرف کود ممکن است مشکل را برطرف کند.

اغلب، علائم کمبود منگنز و سایر ریزمغذی‌ها شبیه کمبود آهن است، بنابراین  اگر  گیاه ریزمغذی دیگری کمبود داشته باشد، اصلاح کمبود آهن کمکی نخواهد کرد.

به این علت آزمایش خاک ضروری است.

نحوه شناسایی و رفع کمبود آهن در گیاهان

جذب و حمل و نقل FE

آهن در مجاورت ریشه به صورت ترکیبات شیمیایی یا کمپلکس های آلی مختلف به ندرت وارد گیاه می شود.

همچنین آهن موجود در محلول خاک به صورت جزئی از محلول منافذ توده خاک که به سمت ریشه حرکت می کند، به ریشه گیاه منتقل می شود.

 آهن همچنین می تواند با انتشار از ناحیه ای با غلظت بالا به ناحیه پایین تر (در سطح ریشه چون آهن توسط گیاه جذب می شود) به ریشه منتقل شود.

 ریشه ها همچنین می توانند ترکیبات آهن را در خاک دنبال کنند، زیرا ریشه ها رشد گسترده ای دارند،  تراکم و گسترش ریشه از عوامل بسیار مهم در توانایی گیاه برای به دست آوردن آهن است.

علائم کمبود آهن در گیاهان چیست؟

کودهای آهن مورد نیاز گیاهان

 

درصد آهن کود
23-14 سولفات آهن
10-5 آهن کلات
12-5

5/4-5/2

ماسه سبز

مکمل های آهن

سولفات های آهن و تاثیر  کود آهن بر رشد گیاهان

سولفات آهن منبع عالی آهن برای گیاهان است. ، سولفات آهن همچنین حاوی گوگرد است که یکی دیگر از مواد مغذی مهم برای گیاهان به شمار می آید.

انواع مختلفی از سولفات آهن شامل:

سولفات آهن (23 درصد وزنی آهن)

سولفات آهن (19 درصد وزنی آهن)

سولفات آمونیوم آهن (14 درصد وزنی آهن)

اگر خاک دارای PH بالا باشد، سولفات آهن انتخاب خوبی است، سولفات آهن باعث اضافه شدن آهن و همچنین کاهش pH خاک می شود که باعث می شود آهن در دسترس تر باشد.

 در واقع، سولفات های آهن PH را سریعتر از گوگرد پایین می آورند، البته نسبتا گران هستند که  استفاده از آنها در مقادیر زیاد مقرون به صرفه نخواهد بود.

بهتر است  از سولفات آهن برای درمان کمبود آهن در یک منطقه کوچک یا برای تعداد کمی از گیاهان  استفاده شود. مگر اینکه خاک  کمبود آهن جدی داشته باشد.

البته می توان  باید به جای آن از کمپوست یا کود آهن دیگری استفاده کنید،  هر دوی اینها مقداری آهن دارند و مقرون به صرفه‌تر از سولفات‌های آهن هستند.

آهن کلات

آهن کلات یکی دیگر از منابع خوب آهن برای گیاهان است،آهن کلات زمانی تشکیل می شود که یک مولکول آلی با آهن پیوند می خورد و آن را در دسترس گیاهان قرار می دهد.

 همچنین آهن کلات اغلب به عنوان اسپری مایع روی شاخ و برگ (برگ) گیاهان اعمال می شود.

علائم کمبود آهن در گیاهان چیست؟

ماسه سبز

ماسه سبز یکی دیگر از منابع خوب آهن است که حاوی 5 تا 12 درصد آهن می باشد، ماسه سبز به دلیل داشتن گلوکونیت ظاهری سبز مانند  دارد.

مکمل های آهن

مکمل های آهن  مواد مغذی موجود در خاک را تکمیل می کند. برخی مکمل های غذایی آهن عبارتند از ایرونیت و میلورگانیت.

ایرونیت یک مکمل معدنی است که عمدتا برای افزودن آهن به خاک استفاده می شود، این مکمل غذایی  دارای 4.5 درصد وزنی آهن می باشد، ایرونیت اغلب برای درمان کلروز آهن در گیاهان  استفاده می شود که باعث زرد شدن برگهای  گیاه می شود.

میلورگانیت

میلورگانیت  مکمل آهنی است که از پساب بازیافتی تولید می شود و  دارای 2.5 درصد وزنی آهن است.

میلورگانیت شبیه گلوله های کوچکی که حاوی  میکروب های خشک شده  است می باشد که علاوه بر تامین مقداری آهن به خاک، می تواند  در تامین نیتروژن خاک نیز موثر باشد.

کمپوست

کمپوست ها  از ضایعات و زباله ها و پوست  میوه ها تهیه می شود که شامل

پوست موز

پوست پرتقال

خرده های شاخه و برگ گیاهان

کمپوست حاوی مقادیر کمی آهن است که تا حد زیادی آهن موجود در آهن به  مواد مورد استفاده در ساخت آن بستگی دارد، همچنین کمپوست یک کود کند رهش و حاوی مقداری  نیتروژن، فسفر و پتاسیم  می باشد.

بنابراین فراموش نکنید که برای بررسی آهن مورد نیاز محصولات آزمایش خاک ضروری است.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]