تاثیر نمک بر درخت انار

آیا می‌دانید که درخت انار از ایران به سایر نقاط دنیا معرفی شده‌است؟ این میوه‌ی بهشتی و خوشمزه و با خاصیت، ابتدا در ایران باستان کشت شد. در حال حاضر نیز باغداران بسیاری پرورش درخت انار را انجام می‌دهند.

آیا فکر می‌کنید که نمک برای درخت انار مفید است یا مضر؟ در این مقاله ما به تاثیر نمک بر درخت انار اشاره می‌کنیم، اگر می‌خواهید در مورد انار و تاثیر نمک بر آن اطلاعاتی بدست آورید پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

نمک دریا چه تاثیری بر درخت انار دارد؟

قبل از اینکه به تاثیر نمک بر درخت انار بپردازیم لازم است اطلاعاتی راجع به درخت انار داشته‌باشیم.

در کاشت درخت انار، آبیاری آن نقش بسیار مهمی ‌دارد. درخت انار را در اوایل بهار می‌کارند و هر روز آبیاری کرده تا اولین برگهای آن ظاهر شود. بعد از ظاهر شدن برگها آبیاری را هر ده روز یک بار انجام دهید. خاک درخت انار هم باید زهکشی خوبی داشته‌باشد. و آب را در خود جمع نکند.

در کنار آب دهی مناسب خاک خوب، دمای مناسب درخت انار نیز از ملزومات کاشت این درخت می‌باشد. این میوه گرمسیری محسوب شده و بهترین دما برای آن بین ۲۰ تا ۳۰ درجه است. تابش خورشید برای آنها نیز باید مستقیم باشد. درخت انار نسبت به سرما حساس بوده و مقاوم نیست.

همانطور که نمک دریا برای انسان‌ها مفید است جهت تقویت باردهی درخت انار نیز بسیار مفید است. نمک دریایی حاوی مواد معدنی و مغذی چون: کلسیم، منیزیم، پتاسیم، روی و آمونیوم سولفات است. برای اینکه کیفیت میوه انار عالی باشد باید قبل و بعد از گلدهی درخت به آن روی اضافه کنید.

 برای اینکه درختان غنی و بارور شوند باید، از کود مناسب برای آنها استفاده شود، درخت انار نیز برای باردهی بهتر، به کود مناسب احتیاج دارد. کودهایی که برای درخت انار استفاده می‌شود باید حاوی مواد معدنی باشد تا درخت را تقویت کند. باغداران همواره از گذشته تا کنون از نمک دریا برای باردهی بهتر درخت انار استفاده کرده‌اند.

بعد از اینکه درخت کاشته شد، باغدار باید رسیدگی‌های لازم را برای درخت انجام دهد تا بتواند برداشت بهتری داشته‌باشد. از انواع این رسیدگی‌ها می‌توان به کود مناسب، آب دهی کافی در زمان مناسب، آفت کشی درختان و نور مناسب اشاره کرد.

 جهت کود دهی درخت انار می‌توان از نمک‌های حاوی مواد معدنی استفاده کرد. برای کود دهی درخت انار می‌توان نمک دارویی که مخلوطی از پتاسیم و کلسیم را در خود دارد با کود مخلوط کرده و کودهی را انجام دهید. بعد از مدتی اثرات این کودهی از ریشه به برگها منتقل خواهد شد.

البته از عناصر دیگر و تاثیر گذار بر رشد درخت انار میزان PHخاک برای ریشه درخت است. این فاکتور به طور مستقیم به ریشه کمک می‌کند که بتواند مواد مغذی و آب را جذب کند.

با توجه به‌ اینکه تحمل درخت انار در مقابله با اثرات نمک بسیار بالا است. این درخت می‌تواند با شوری خاک مقابله کند‌. به این دلیل که سدیم در ریشه ذخیره می‌شود و فقط کلسیم و پتاسیم است که به برگها انتقال پیدا می‌کند.

 همچنین نمک می‌تواند اثرات اسیدی و قلیایی خاک را بهبود بخشد. و خاک را متعادل کند. بهترین PH خاک جهت رشد درخت انار بین ۵/۵ تا ۷ است. اگر خاک بیش از حد مجاز اسیدی باشد، کمبود کلسیم، فسفر و منیزیم برای درخت انار پیش می آید. در خاک اسیدی بالا میزان منگنز و آلومنیوم بالا رفته و مواد سمی در خاک آزاد می‌کنند.

 

کود ۱۹۶۳ برای درختان انار

انواع نمک جهت افزایش باردهی درخت انار

  • نمک آبی

از نمک آبی که خاستگاه آن نیز کشور ایران است، در درخت انار برای تقویت آن و درمان بیماری‌های متعدد آن استفاده می‌کنند. نمک آبی حاوی مواد معدنی چون کلسیم، پتاسیم و منیزیم است، در نتیجه بسیاری از باغداران از آن استفاده می‌کنند‌. اصلی ‌ترین علت ترک خوردی میوه انار کمبود پتاسیم در گیاه است‌.

 برای برطرف کردن این ترک خوردگی بهتر است از کودهای پتاسیم دار استفاده کنید. باغداران از نیترات کلسیم برای کودهی جهت جلوگیری از ترک خوردگی انار استفاده می‌کنند. از آنجا که کودهای شیمیایی محصول میوه را غیر ارگانیک می‌کند، بهتر است با ریختن نمک در کنار تقویت آن محصولی ارگانیک تحویل بگیرند.

  • نمک صورتی

اگر می‌خواهید آهسته در فصل باردهی محصول بهتری و بیشتری به دست آورید، باید از قبل به فکر تغذیه درخت باشید. در فصل پاییز و زمستان که هوا سرد است درخت انار به نیرو بخشی احتیاج دارد، برای این کار مخلوط نمک صورتی و کود مورد نیاز درخت باعث تقویت ریشه‌ها خواهید شد.

 شما برای این کار می‌توانید از کود پتاس برای تقویت درخت انار استفاده کنید. اما اگر می‌خواهید محصولتان کاملا ارگانیک باشد می‌توانید از ترکیب نمک صورتی و کود‌های حیوانی نیز استفاده کنید.

بهترین کود برای درخت انار

مضرات نمک برای درخت انار

با ریختن نمک پای درختان میوه، درواقع باعث کاهش جذب مواد مفید در خاک خواهید شد. نمکی که توسط ریشه جذب می‌شود کیفیت گیاه و برگ‌های آن را پایین آورده و در انتها کیفیت محصول نیز پایین خواهد آمد.

از دیگر عوامل ریختن نمک پای درخت می‌توان به سوخته شدن اطراف برگ‌ها اشاره کرد‌. ریختن نمک به تنهایی پای درخت می‌تواند درخت را در مقابله با آفات و بیماری‌ها ضعیف کند. در نتیجه باید به این نکته توجه داشته‌باشید که از انواع نمک‌های مخصوص درخت انار در کنار کودهای لازم و ضروری درخت استفاده کرده تا نتیجه خوبی در میوه دهی درخت بگیرید.

سخن پایانی

از دیرباز تنها از نمک برای درخت انار استفاده می‌کردند و به این معتقد بودند که درخت انار درختی مقاوم است، اما امروز به این نتیجه رسیده‌اند که می‌توانند برای از بین بردن خاصیت قلیایی خاک از نمک استفاده کنند‌.

 البته این نمک نباید نمک خوراکی باشد. اما در کنار نمک باید از کودهای شیمیایی که دارای ترکیبات اصلی و مهم و مغذی مختلفی هستند استفاده کنند تا همگی این‌ها در کنار هم بتوانند تأثیر مهمی‌بر گیاه داشته و موجب بالا رفتن کیفیت و میزان محصول شوند.

اگر برای تهیه نمک مورد نظر برای درخت انار و یا کود مناسب درخت انار و خرید آن‌ها سؤالاتی دارید، کارشناسان ما در خدمت شما هستند.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]