تاثیر اسید هیومیک بر روی آلوئه ورا

تاثیر اسید هیومیک بر روی آلوئه ورا

گیاه آلوئه ورا امروزه طرفداران بسیاری دارد و در دسته گیاهان آپارتمانی و حتی رویشی پر کاربردی تلقی می شود که عصاره مفید و فراوانی در برگ های آن جای گرفته و دارای رنگ شفاف، حالت چسبنده و تلخ مزه می باشد. عصاره پر کاربرد آلوئه ورا در بخش های داروئی، آرایشی و بهداشتی در مقادیر زیاد مورد استفاده قرار می گیرد همانطور که شاهد هستید این گیاه جزء گیاهان به اصلاح چند منظوره می باشد که کشاورزان و گلخانه داران به کشت آن علاقه فراوانی پیدا کرده اند و مایلند اطلاعات کاملتری از آلوئه ورا کسب نمایند تا از نیازمندی های آن مانند آب و خاک و کوددهی و تامین شرایط لازم جهت تولید فراوان آگاهی پیدا کنند. در این مقاله به بررسی این شرایط و تاثیر کود هیومیک اسید شوک  بر روی گیاه سر سبز آلوئه ورا خواهیم پرداخت پس ما را در ادامه مطالب همراهی نمایید.

تاثیر اسید هیومیک بر روی آلوئه ورا
تاثیر اسید هیومیک بر روی آلوئه ورا

آشنایی کلی با ساختار گیاه آلوئه ورا:

آلوئه ورا در دسته گیاهان چند ساله و ریشه های منشعب شکل قلمداد می شود که ساقه حقیقی از آن به وجود نیامده و به صورت بوته ای، همیشه سبز رنگ تا ارتفاع حدودی ۶۰ الی ۸۰ سانتی متر رشد می کند و ظاهری همانند کاکتوس دارد. برگ های گیاه آلوئه ورا گوشتی شکل، دارای عصاره و خار بر سطح آن بوده که علائم و زوائد روی آن بر حسب نوع گیاه ممکن است متفاوت باشد.

اقسام گوناگونی از گیاه آلوئه ورا دیده شده اما بیشترین و معروف ترین گونه آن دارای رنگ برگ سبز با گل های میانی زرد رنگ می باشد همین شکل آلوئه ورا سبب شده به آن گیاه صبر زرد گفته شود؛ گفتنی است زمان گلدهی آلوئه ورا در فصل زمستان و پس از درک حس سرما می باشد.

نیازهای گیاه آلوئه ورا:

خاک:

خاک های مغذی بر عملکرد گیاه آلوئه ورا اثر بسیار مطلوبی می گذارد لذا روش تغذیه و موادی برای آن بایستی برگزینید که با روحیه آن سازگار باشد البته این گیاه از گیاهان پر طاقتی می باشد که قادر است با مقادیر کمی از مواد غذایی به حیات خود ادامه دهد؛ توجه کنید مقصود از این حرف این نیست که اصلا نیازی به کود و تغذیه مناسب ندارند بلکه نباید به طور کامل از آن ها غافل شوید زیرا به منظور حفظ سلامت آلوئه ورا کوددهی در زمان مناسب از ضروریات می باشد اولین و موثرترین زمان برای شروع برنامه کوددهی گیاه آلوئه ورا، ابتدای فصل بهار می باشد.

خاک هایی جهت رشد گیاه آلوئه ورا مناسب می باشد که سبک، نرم و دارای حاصلخیزی متوسط باشد از طرفی چون این گیاه به پوسیدگی ریشه حساس می باشد، بهتر است درون خاکی با زهکشی بالا به رشد و حیات خود ادامه دهد خاک شنی لومی نوعی از خاکی می باشد که می توان از آن استفاده نمود.

تاثیر اسید هیومیک شوک بر روی آلوئه ورا:

یکی از عوامل بازدارنده رشد گیاه آلوئه ورا، کادمیوم و دیگر عناصر سنگین می باشد که وجود غلظت های بالای آن در محیط اطراف ریشه، سبب به وجود آمدن اختلالات متابولیسمی در گیاه می شود اما اسید هیومیک به عنوان ماده ای فوق العاده در این مورد عملکرد ستایش بر انگیزی دارد که از دست هر ماده ای بر نمی آید؛ اسید هیومیک شوک شبکه ای تور مانند دور تا دور ریشه ایجاد می کند که تنها عناصر مغذی و آب اجازه و توان ورود به آن را می توانند پیدا کنند اما چون عناصر سنگین همانطور که از نامشان پیداست به صورت درشت مولکول و سنگین وزن هستند، نمی توانند به شبکه وارد شوند و سیستم ریشه و کل گیاه آلوئه ورا از اثرات منفی آن در امان می مانند.

هیومیک اسید هم چنین اثر چشمگیری بر روی گسترش ریشه ها و زوائد ریشه ای آلوئه ورا دارد و از این طریق به پایداری آن در خاک کمک ویژه ای می نماید. در اثر استفاده از اسید هیومیک طول برگ آلوئه ورا و ارتفاع آن افزایش پیدا می کند.

تاثیر اسید هیومیک بر روی آلوئه ورا
تاثیر اسید هیومیک بر روی آلوئه ورا

بیشتر بخوانید : اسید هیومیک

هیومیک اسید میزان نیاز آبی گیاه را با حفظ رطوبت اطراف ریشه بالا برده و چون دوره آبیاری طولانی تر می گردد، نگهدارندگان آلوئه ورا از آبیاری بیش از حد آن جلوگیری کرده و در نتیجه اکسیژن به راحتی به ریشه رسیده و از پوسیدگی و خفگی ریشه ممانعت می گردد. پس با عبور آب از داخل خاک به راحتی، در اثر ذهکشی بالا و توان عبور هوا از میزان پوسیدگی ریشه کاسته می گردد.

 رشد اندام های هوایی آلوئه ورا به ویژه برگ ها در اثر استفاده از اسید هیومیک بسیار افزایش می یابد که علت آن به جذب عناصری مانند نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منگنز، آهن، روی، مس و کلسیم بر می گردد. یکی دیگر از تاثیراتی که اسید هیومیک شوک بر روی گیاه آلوئه ورا می گذارد، کاهش میزان شوری خاک می باشد زیرا در اثر افزایش شوری در اطراف ریشه، کیفیت برگ و اندام های گیاه کاهش می یابد.

نور خورشید:

آلوئه ورا در برابر تابش مستقیم و شدید نور خورشید حساس بوده و از سر سبزی و زیبایی آن کاسته می شود زیرا برگ ها در اثر نور زیاد قهوه ای رنگ می شود لذا عاقلانه تر این است که در شرایط نور غیر مستقیم خورشید پرورش پیدا کند. از طرفی رشد آلوئه ورا در شرایط نور کم کاهش می یابد پس بهترین شرایط نگهداری در معرض نور فراوان غیر مستقیم می باشد.

آبیاری:

از آنجا که آلوئه ورا دارای مایع نسبتا غلیظ درون برگ ها بوده و گیاهی آبدار به شمار می رود، آبیاری زیاد نسبت به آبیاری کم سبب صدمه بیش از حد به آن خواهد شد این گیاه توانایی تحمل خشکسالی را دارد پس در دوره بعدی آبیاری دقت نمایید خاک کاملا خشک شده باشد. با در نظر گرفتن نوع اقلیم محل پرورش آلوئه ورا می توان هر ۷ تا ۱۰ روز نسبت به آبیاری اقدام نمود. در باب موضوع آبیاری آلوئه ورا شیوه منظم توصیه می گردد زیرا عملکرد ژل موجود در برگ را تحت تاثیر قرار می دهد.

کاربرد گیاه آلوئه ورا:

ماده ژلاتینی و ژله ای موجود در آلوئه ورا در زمینه های مختلف آرایشی و بهداشتی مانند تهیه ژل، کرم آرایشی و شامپو مورد استفاده قرار می گیرد از طرفی این گیاه دارای خواص ضد میکروبی بوده و زخم ، جراحت، سوختگی و کوفتگی را می تواند به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (6 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]