کاشت گردو در گلدان
کاشت گردو در گلدان : به طور معمول پرورش و کشت گردو میتواند به 2 صورت کلی کشت نهال و بذر صورت بگیرد. بنابر این اگر قصد دارید در منزل اقدام به کشت گردو کنید، بهتر است سراغ گزینه دوم که همان کشت بذر است، بروید. برای کاشت بذر، به مهارت و تخصص زیادی نیاز ندارید و میتوانید به راحتی این کار را انجام دهید. برای کاشت گردو در گلدان، بهتر است ابتدا چند گردو سالم انتخاب کنید و آنها را به مدت 2 روز داخل آب بگذارید.
بعد از 2 روز در قسمت بالای گردوها، یک شکاف نسبتاً کوچک ایجاد کنید. بعد از انجام این مراحل نوبت به انتقال گردوها به داخل یک ظرف برای جوانهزنی میرسد. ابتدا شما باید کف ظرف مورد نظرتان را با کمک سنگریزه پر کنید و بعد از آن، گردوها را بر روی سنگ ریزهها قرار دهید. روی گردوها نیز باید یک دستمال نمدار بگذارید و کمی آب هم بر روی آن اسپری نمایید.
بعد از آن باید ظرف را به مدت چند روز کنار بگذارید تا گردوها شروع به جوانه زدن کنند. دقت داشته باشید؛ به طور معمول برای جوانه زنی گردوها، 30 الی 45 روز زمان لازم است. بعد از این مدت بهتر است اگر گردوهای جوانهزده را به داخل خاک منتقل کنید.
برای منتقل کردن بذر گردو داخل گلدان، باید یک گلدان با اندازه مناسب تهیه کنید و داخل آن را با قسمتهای مساوی خاک گلدان، کمپوست، ماسه و شن درشت پر کنید و سپس آنها را به خوبی با هم مخلوط نمایید. پس از مخلوط کردن آنها نیز باید بذر گردو را در عمق 3 تا 5 سانتیمتری خاک قرار دهید.
اگر میخواهید بذر گردو بهتر جوانه بزند و دچار آسیب نشود، بهتر است آن را به صورت افقی بکارید. بعد از این کار گلدان را باید در مکانی قرار دهید که نور به صورت غیرمستقیم به آن جا بتابد. برای جوانهزنی گردو عجلهای نداشته باشید، زیرا جوانهزنی آن به طور معمول حدود 1 الی 2 ماه زمان میبرد و شما باید در این مدت مراقبتهای لازم را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.
شرایط لازم برای کاشت و نگهداری گردو در گلدان
-
نور
بعد از کاشت گردو در گلدان باید آن را در مکانی قرار دهید که نور کامل در آن جا وجود داشته باشد. زیرا گردو، گیاهی نور دوست است و اگر نور به میزان کافی به آن نرسد، از بین میرود.
-
دما
دمای مناسب برای گردو بین 7 الی 21 درجه سانتیگراد است و به هیچ عنوان نباید گلدان را در دمای زیر 10 درجه قرار دهید. در فصل تابستان نیز اگر گلدان گردو را در مکانی گرم با دمای بالاتر از 43 درجه سانتیگراد قرار دهید، به مغز گردو آسیب وارد میشود.
-
کوددهی
بهتر است در اوایل فصل بهار، به خاک موجود در گلدان مقداری کود مناسب اضافه کنید تا گردو رشد بهتری داشته باشد. در واقع شما میتوانید از کودهای حیوانی و شیمیایی مختلف جهت تأمین کردن تغذیه گردو بهره بگیرید. دقت داشته باشید که بذر گردو برای رشد مطلوب، به نیتروژن نسبتاً زیادی احتیاج دارد.
بنابر این بهتر است از کودهایی که حاوی نیتروژن هستند بهره بگیرید. از جمله این کودها میتوان کودهای گوگرد و اسیدهیومیک را نام برد. برای کوددهی نیز باید کود مورد نظرتون را با آب مخلوط نمایید و سپس محلول به دست آمده را به خاک گلدان اضافه نمایید و یا این که کود را به آرامی در اطراف درخت گردو پخش کنید.
-
خاک
بذر گردو را باید در خاکهای حاصلخیز، عمیق، غنی و زهکشی کافی بکارید. بنابر این سعی کنید سراغ خاکهای ماسهای بروید و در آن بذر گردو را بکارید.
-
آبیاری
نحوه آبیاری گردو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و اگر به آن دقت نداشته باشید ممکن است تمام زحماتتان به هدر برود. بهتر است بدانید که آبیاری کم موجب کاهش کیفیت گردو میشود و آبیاری بیش از اندازه نیز بیماریهای زیادی را برای ساقه و ریشه درخت به وجود میآورد.
به همین علت برای جلوگیری کردن از شیوع بیماریهای رایج، باید به روش آبیاری هنگام کاشت گردو در گلدان دقت داشته باشید و اجازه ندهید آب به تنه درخت برسد.
زمان هرس نهال گردو
هرس کردن نهال گردو، یک عامل مؤثر برای بهبود کیفیت محصولات تولید شده است، از این رو نباید آن را نادیده گرفت. در واقع عمل هرس به شما این امکان را میدهد که نیروی درخت را چندین برابر کنید و محصولات باکیفیتتری هم برداشت نمایید. البته هرس کردن درخت گردو یکسری شرایط ویژه دارد که باید حتما آنها را در نظر بگیرید تا نتیجه مثبتی داشته باشد.
یکی از مهم ترین عواملی که باید قبل از هرس در نظر داشته باشید، عمر درخت است و باید عمر آن را به درستی تخمین بزنید، سپس اقدام به هرس شاخه و برگهای آن اضافی نمایید. در غیر این صورت ممکن است نتیجه بر عکسی را مشاهده کنید.
رایج ترین بیماریهای درخت گردو و نحوه درمان آنها
از جمله بیماریهای مهم درختان گردو میتوان شانکر، پوسیدگی ریشه، لکه برگی و بلایت را نام برد. برای درمان این بیماریها کافی است از کودهای مفید و مغذی بهره بگیرید و به صورت مرتب، خاک گلدان و قسمتهای مختلف گیاه را کوددهی کنید.
علاوهبر بهره گرفتن از کودهای مختلف، میتوانید از سموم و حشرهکشهای مناسب نیز کمک بگیرید. البته باید سمپاشی و کوددهی را تا زمانی که علائم بیماری از بین میرود انجام دهید، در غیر این صورت ممکن است هیچ گونه تغییری را مشاهده نکنید.
خواص درمانی گردو
- گردو سرشار از ویتامین B است و به جوان سازی پوست صورت کمک زیادی میکند.
- بهتر است بدانید که گردو از خاصیت آبرسانی عالی برخوردار است و میتواند خشکی پوست را به بهترین شکل ممکن درمان نماید.
- برای رفع سیاهی دور چشم، میتوانید از گردو یا روغن آن بهره بگیرید.
- مغز گردو از خاصیت مرطوب کنندگی بسیار زیادی برخوردار است و میتواند با هیدراته کردن پوست سر، از ایجاد شوره سر جلوگیری کند و همچنین شوره سر را هم درمان کند.
- خوردن روزانه 1 عدد گردو کمک میکند حافظه افراد بسیار تقویت شود و خطر مبتلا شدن به آلزایمر نیز تا حدود زیادی کاهش یابد.
- افرادی که میخواهند لاغر شوند و وزن خود را کاهش دهند، بهتر است حتما در برنامه غذایی خود گردو را هم قرار دهند زیرا گردو به کاهش اشتها کمک میکند و جلوی پرخوری را هم میگیرد.
- گردو برای پیشگیری و درمان یبوست بسیار عالی است و میتوانید با کمک آن، در سریعترین زمان ممکن مشکل یبوست را برطرف کنید.
- با مصرف روزانه گردو میتوانید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت نمایید.
- گردو خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را تا حدود زیادی کاهش میدهد.
- با مصرف گردو میتوانید خطر ابتلا به بیماریهای التهابی را تا حدود زیادی کاهش دهید.
- گردو میتواند رشد مو را تا حدود زیادی افزایش دهد. بنابر این اگر میخواهید موهای پر پشتتر و بلندتری داشته باشید، بهتر است حتما به میزان کافی گردو مصرف کنید.
سخن پایانی
به طور معمول با توجه به نوع گردو، میتوانید بعد از 5 سال محصولات تولید شده را برداشت کنید. بعد از رشد کامل نهال گردو، تقریبا هر درخت حدود 18 کیلوگرم محصول خواهد داشت. برای کاشت گردو در گلدان نیز باید تمام مراحل ذکر شده در این مقاله را با دقت انجام دهید و به نکات مهم نیز دقت کنید. در غیر این صورت ممکن است بذرتان دچار آسیب شود و باردهی عالی هم نداشته باشد.
بدون دیدگاه