کاشت خیار در منزل بدین معنا است که ما می توانید در همه فصول سال به این میوه پر خاصیت دسترسی داشته باشید، مثل میوههای دیگر مزه خیار پرورشی را چنانچه با خیارهایی که از مغازه می خرید مقایسه نمایید متوجه خواهید شد که تا چه اندازه مزه آنها با یکدیگر متفاوت است. شما می توانید خیار را در گلدان در بالکن یا حیاط بکارید و پرورش بدهید. کاشت خیار در منزل بسیار راحت است و محصولات زیادی را از آن شما خواهد کرد. خیار میوه ای مغذی است که ویتامینهای زیادی در خود دارد. اگر خیار در خارج از منزل کاشته شود جای زیادی را می گیرد. ولی شما می توانید خیار را در منزل خود در یک گلدان بکارید. در این صورت گیاه نیازی به گرده افشانی هم ندارد و میوه زیادی هم به شما می دهد.
انتخاب بذر خیار
پیش از این که بذر خیار را بخرید لازم است بدانید که چه نوع بذری برای شما بهترین است. خیارهای گلخانههای را بایستی در کیسههای مناسب و در جوار شیشه قرار دهید تا بتواند رشد خوبی را پشت سر بگذارند. خیارهایی که دارای شیار دارند را باید در نواحی آفتابی با خاکی مناسب که به سرعت می تواند آب را جذب کند قرار دهید. اما برای این کار لازم است تا به نوع بذری که قصد کاشتن آن را دارید توجه نمایید.
- برای این که در خانه بذرهای خیار را بکارید لازم است تا از بذرهای هیبریدی بهره بگیرید.
- دومین ویژگی این بذرها این است که بایستی دارای ساقهای کوتاه تری باشد تا مکان کمتری را اشغال نماید.
در نظر داشته باشید که آب و هوای گرم برای رشد گیاه بسیار مناسب است. بنابراین لازم است تا برای کاشت خیار در منزل به دمای خاک که بایستی حداقل 21 درجه سانتی گراد باشد دقت نظر داشته باشید. لذا بایستی اطمینان حاصل کنید که بعد از آخرین یخبندان، بذرها را بکارید.
بیشتر بخوانید: کاشت بادمجان
مرحلههای کاشت خیار در گلدان
- بذر هیبرید خیار به گرده افشانی احتیاج ندارد. در موقعی که می خواهید بذر گیاه را خریداری نمایید لازم است نوعی را انتخاب کنید که دارای خوشه کوتاه باشد تا جای کمتری را به خود اختصاص دهد.
- یک گلدان جادار را بردارید. هر نوع خیاری نیاز به جای زیاد برای رشد دارد. همچنین می توانید گلدان خیار را طوری آویزان کنید که جای کمتری اشغال کند.
- لازم است تا برای زه کشی مناسب چند خرده ریز یا شن را در ته گلدان بگذارید.
- گلدان را با ترکیب کمپوست و خاک پر نمایید. 50 درصد خاک و مابقی کمپوست. همچنین می توانید از خاک باغ خود نیز بهره بگیرید اما توجه داشته باشید که ممکن است بعضی آفتها ناخواسته به منزل شما بیایند.
- در این مرحله لازم است تا 4 تا 5 بذر خیار را در ارتفاع 12 میلی متری بکارید. اگر فضا به اندازه کافی دارید بهتر است تا بذرها را با فواصل 12 میلی متری از هم قرار دهید. چنان چه بذرها به هم بسیار نزدیک باشند ممکن است از رشد یکدیگر جلوگیری کنند.
- پس از آن که کار کاشت را به پایان رساندید لازم است تا بذرها را به ظور کامل اب دهید. برای این که به بهترین نتیجه دست یابید لازم است تا گیاه را حداقل روزانه 6 ساعت در معرض نور آفتاب قرار دهید.
- در این جا لازم است تا به اندازه کافی به نهال خیار فرصت دهید تا به طول 5 تا 7 سانتی متری برسد.
- دو گیاه را از سایرین قوی تر به نظر می آیند را انتخاب کنید و بقیه را با مراقبت زیاد به طوری که خاک به هم نریزد از خاک خارج نمایید.
- در این جا لازم است تا فرصت دهید تا دو گیاه باقی مانده تا 25 سانتی متر قد بکشند. اگر در جایی هستند که نور را به اندازه کافی دریافت نمی کنند لازم است تا جای آنها را عوض نمایید.
- گیاه قوی تر را شناسایی کنید و آن دیگری را خارج کنید. این کار سبب می شود تا بهترین و قوی ترین گیاه برای شما باقی بماند.
- در این مرحله یک چوب را در مجاورت بوته خیار بگذارید. در این صورت گیاه شما روزانه تا 3 سانتی متر رشد می کند. البته در نظر داشته باشید که میزان رشد بستگی به این دارد که گیاه تا چه اندازه در معرض نور آفتاب قرار دارد.
- لازم است تا به اندازه کافی به گیاه آب دهید طوری که خاک به اندازه کافی مرطوب شود. مطمئن شوید که آب از زیر گلدان خارج می شود. لذا شما می توانید مطمئن شوید که ریشه گیاه هم به اندازه کافی مرطوب شده است.
بیشتر بخوانید: پرورش زاموفیلیا
شرایط بیرونی نگهداری و کاشت خیار در منزل
خاک: ترکیبی از کمپوست، خاک و پرلیت یا خاک گلدانی که برای گیاهان آپارتمانی در نظر گرفته می شود برای کاشت خیار در نظر بگیرید. در نظر داشته باشید که خاک باغچه یا باغ به علت داشتن بعضی آفتها در خود جهت کاشت خیار در گلدان پیشنهاد نمی شود.
نور: در نظر بگیرید که خیار برای رشد نیاز به نور فراوان دارد. بعد از این که خیار را در گلدان کاشتید لازم است تا آن را در قسمت پر نور متزل بگذارید.
آبیاری خیار: نکته جالب توجه این که خیار نیاز به مقدار آبیاری فراوان دارد. بنابراین لازم است تا هر روز گیاه را آبیاری نمایید؛ مخصوصا این که این گیاه در مراحل گل دهی و تولید میوه به آب فراوان نیاز دارد.
بدون دیدگاه