کاشت و کودهی سیر

از گیاهان بسیار مفید، کاربردی و محبوب مورد استفاده در غذا سیر است. در ایران بسیاری از کشاورزان در شهرهای مختلف به کاشت سیر مشغول هستند. این خوراکی چه در بحث غذایی و چه در بحث دارویی دارای خواص بسیار زیادی است.

 در این مقاله از سایت آل کود می‌خواهیم به بررسی کاشت و کوددهی مناسب جهت به وجود آوردن سیر با کیفیت و بازار پسند بپردازیم.

تاثیر کود کامل شوک ۱۰ ایکس بر موسیر

بررسی عوامل مختلف در زمان کاشت سیر

 

برای کاشت سیر وظیفه داریم به عوامل مختلفی چون: زمان کاشت، آب و هوای منطقه، خاک مناسب، بذر مناسب، آبیاری و کوددهی توجه کنیم.

زمان کاشت

به طور کلی کاشت سیر در فصل سرما انجام می‌شود. یعنی شما می‌توانید سیر را در اوایل پاییز یعنی تا اواخر آبان ماه بکارید. اما اگر در فصول گرم سال مثل بهار یا تابستان سیر کاشته شود بوته شما کوچک بوده و از آنجا که جوانه زنی آن در فصل سرما انجام می‌شود معمولا جوانه‌ها دچار سرمازدگی شده و از بین می‌روند.

آب و هوای منطقه

دمای مورد نیاز سیر بهتر است بین ۹ تا ۲۸ درجه سانتی گراد  باشد. برای برداشت باکیفیت بهتر است که سیر در زمان رشد خود یک دوره سرما و یک دوره گرما را پشت سر بگذارد.

سیر از جمله گیاهانی است که رطوبت زیاد را دوست ندارد زیرا باعث پوسیدگی آن می‌شود. سیر جز گیاهان سرمادوست است. گیاه سیر برای تشکیل غده‌های خود روزانه به ۱۵ ساعت نور احتیاج دارد در نتیجه شما باید سیر را در ابتدا در فصل سرد سال بکارید که روز کوتاه است تا زمانی که در فاز رویشی خود قرار می‌گیرد به روزهای بلند سال برسد.

خاک مناسب

سیر برای کاشت به خاکی احتیاج دارد که دارای بافت سبک و لومی_ شنی باشد. خاک باید دارای زهکشی مناسب بوده تا مانع از پوسیدگی ریشه شود. در نتیجه خاک رسی برای کاشت سیر مناسب نیست.

 شما باید برای کاشت سیر زمین را شخم زده تا منافذ خاک باز شود، همچنین علف‌های هرز را نیز از بین ببرید. مناسبترین خاک برای کاشت سیر خاکی است که ph آن بین ۵/۵ تا ۷ باشد.

در کاشت سیر در روش کرتی، سیر را در عمق ۳ تا ۵ سانتی متری زمین کاشته، فاصله آنها با هم باید بین ۷ تا ۱۰ سانتی‌متر بوده و ردیف‌ها نیز بین ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر فاصله داشته باشند. هرچقدر میزان سرمای هوا منطقه بیشتر باشد سیر را در عمق بیشتری بکارید تا آسیب نبیند.

کود کامل اختصاصی سیر و پیاز

بذر مناسب

بذر سیر یا همان سیرچه باید کیفیت خوبی داشته تا بتواند در هنگام برداشت کیفیت لازم را داشته و تناژ محصول شما نیز بالاتر رود. بهتر است از سیرچه‌هایی استفاده کنید که سایز متوسطی داشته باشد.

به این نکته توجه کنید که سیرچه‌ها را تا زمان کاشت از هم جدا نکنید زیرا با جدا کردن آنها از همدیگر با از دست دادن رطوبت باعث خراب شدن و پوک شدن آنها خواهید شد. همچنین از سیرچه هایی که جوانه زده هستند نیز استفاده نکنید.

آبیاری

با توجه به خاک مزرعه شما باید گیاه را آبیاری کنید، خشکی برای سیر مفید نبوده و احتیاج به رطوبت کافی دارد.

چنانچه خاک مزرعه سبک باشد احتیاج به آب کمتری دارد، اما اگر خاک مزرعه سنگین باشد میزان آبیاری شما نیز بیشتر خواهد بود. بهتر است اولین آبیاری پس از کشت و آخرین آبیاری سه هفته تا یک ماه قبل از برداشت محصول باشد. این وقفه باعث می‌شود که پوست کاغذی سیر خشک شده و گیاه دچار بیماری نشود.

کاشت و کودهی سیر

کود دهی سیر

برای اینکه سیر برداشتی با کیفیت بوده و میزان تناژ بیشتری برداشت کنید، احتیاج دارید که از کود مناسب استفاده کنید. می‌توانید با کود دامی خاک را سبک کرده و باعث افزایش حاصلخیزی خاک شوید.

 به صورت کلی سیر به عنا عناصری مانند: نیتروژن، فسفر، پتاسیم، هیومیک اسید، بور، منگنز، روي، کلسیم، منیزیم، آمینو اسید و جلبک دریایی احتیاج دارد. بهتر است کوددهی در ابتدای فصل رشد انجام شود.

همچنین شما می‌توانید با استفاده از کودهای گیاهی مانند: ورمی کمپست‌ها و هوموس باعث افزایش عملکرد سیر و تناژ محصول شوید.

بهترین کود برای سیب زمینی

 کود شوک ۱۰ ایکس آمریکایی

با توجه به عناصر مورد نیاز سیر، می‌توانید با استفاده از یک کود کامل که تمامی نیازهای گیاه شما را مرتفع نماید گیاه خود را کوددهی نموده و از نتیجه عالی آن برخوردار شوید.

از جمله کودهای بسیار کاربردی در پرورش سیر که می‌تواند تمامی نیازهای معدنی آن را برطرف نماید، کود شوک ۱۰ ایکس آمریکایی است. این کود وارداتی تمامی مواد و عناصری که در بالا به آن اشاره کردیم را در خود داشته و شما را از خرید سایر کودها بی‌نیاز کرده و تهیه آن توجیه اقتصادی خوبی دارد.

 این کود با داشتن مواد معدنی و ویتامین‌ها باعث می‌شود که سیر با تناژ بالاتری برداشت شده، همچنین از آفات حشرات جلوگیری کند. فرایند کوددهی با کود شوک ۱۰ ایکس باعث افزایش میزان حاصلخیزی خاک خواهد شده، phمناسب را برلی خاک به ارمغان می آورد. شما می‌توانید برای تهیه این کود با قیمت مناسب با تخفیف ویژه به سایت آل کود مراجعه نمایید.

برداشت سیر

 از نشانه‌های ظاهری گیاه می‌توانید به زمان رسیدن غده سیر پی ببرید. معمولاً در اوایل تابستان سیر به بلوغ رسیده و قابل برداشت است. همچنین از علائم ظاهری رسیدن گیاه می‌توان به زرد شدن برگ‌های پایینی و ریزش آنها اشاره کرد.

برداشت زود یا دیر هنگام سیر باعث از بین رفتن محصول شما خواهد شد. اگر سیر را زود برداشت کنید خراب می‌شود و اگر دیر برداشت کنید به دلیل شکاف پوست سیر انبارداری آن کاهش پیدا کرده و میزان ابتلای بیماری در آن بیشتر خواهد شد. شما باید زمانی سیر را برداشت کنید که پوست بیرونی آن حالتی خشک و کاغذی داشته باشد.

سخن پایانی کاشت و کودهی سیر

همانطور که در مقاله بالا به آن اشاره کردیم سیر جز گیاهانی است که برای کاشت و رسیدن به محصول مناسب با انبارداری بالا نیاز به رعایت نکاتی دارد که سعی کردیم به اختصار در مورد آنها صحبت کنیم.

 با داشتن اطلاعات کافی می‌توانید محصولی را برداشت کنید که با کیفیت بوده و انبارداری بالایی نیز داشته باشد. شما می‌توانید در مورد سیر و جدول کوددهی آن با کارشناسان آل کود در تماس باشید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]