درخت بادام یک درخت بسیار مقاوم و زیبا است که میتواند در اکثر شرایط آب و هوایی، زمینهای خشک و آهکی، در سرمای زمستان و همچنین کمآبی، به رشد خود ادامه دهد. در واقع همین امر نیز موجب شده امروزه افراد زیادی اقدام به کاشت آن کنند و از طریق تولید محصول، به درآمد و سود بالایی دست یابند. شما نیز اگر قصد کاشت درخت بادام را دارید، بهتر است با تمام نکات مهم در این زمینه آشنایی داشته باشید تا بتوانید محصولات باکیفیتی تولید کنید.
طریقه کاشت و پرورش این درخت، بسیار راحت است اما باید یکسری اصول و موارد ساده را رعایت کنید تا زحماتتان هدر نرود و همچنین درختان باروری داشته باشید. بنابر این توصیه میکنیم تا انتهای مطلب همراه ما بمانید.
نحوه کاشت نهال بادام
برای کاشت درخت بادام ابتدا باید یک نهال سالم و مناسب تهیه کنید. بعد از تهیه کردن نهال، انتخاب محلی که از جهت آب و هوا و نور مناسب است، نباید فراموش شود. شما میتوانید نهال مورد نظرتان را در گلدانهای مناسب، باغچه یا زمین باغ بکارید و به راحتی آنها را پرورش دهید.
برای کاشت لازم است حفرهای ایجاد کنید که عمق آن متناسب با ریشه نهال باشد. پس از حفر گودال، نهال را باید داخل آن قرار دهید. دقت داشته باشید اگر نهالتان از مقاومت کافی برخوردار نیست و همچنین محیط زندگی شما باد خیز است، آن را به یک تکیهگاه ببندید و بعد از این که رشد مطلوبی پیدا کرد، تکیهگاه را بردارید.
بیشتر بخوانید: کود کامل برای درخت
قبل از این که نهال بادام را بکارید، باید ریشهها به اندازه کافی سیراب شده باشند. ریشههای بادام اگر خشک باشند، نمیتوانند رشد مناسبی داشته باشند. بنابراین حتما از مرطوب بودن آن قبل از کاشت اطمینان حاصل نمایید.
هنگامی که نهال را داخل چاله ایجاد شده قرار میدهید، باید خیلی مواظب ریشهها باشید زیرا اگر ریشه دچار آسیب شود، درخت دیگر رشد عالی نخواهد داشت.
پس از قرار دادن نهال به داخل حفره، باید چاله را با استفاده از خاک به خوبی پر کنید. دقت داشته باشید خاک باید کاملاً اطراف ریشه نهال بادام را فرا بگیرد و ریشهها اصلا مشخص نباشند زیرا ممکن است در اثر شرایط محیطی مختلف صدمه ببینند.
در پایان بعد از کاشت درخت بادام نیز حتما کار آبیاری را انجام دهید و درختان خود را با استفاده از یک کود طبیعی و کامل تغذیه کنید تا مقاومت آن در برابر شرایط محیطی آسیبزا و استرسها افزایش یابد.
شرایط لازم برای پرورش درخت بادام
- آبیاری
یکی از مهم ترین مواردی که اگر نسبت به آن بیتفاوت باشید درختانتان دچار صدمه میشود، آبیاری صحیح است. به همین علت بعد از کشت درخت بادام، از مقدار زیادی آب جهت آبیاری بهره بگیرید و کار آبیاری را به صورت مرتب انجام دهید.
در نظر داشته باشید درختان بادام در فصلهای گرم سال بیشتر از هر زمان دیگری به آب احتیاج دارند و شما باید در این زمان کاملاً درختان خود را سیراب کنید. برای راحتی کار بهتر است از سیستمهای آبیاری به صورت قطرهای یا سطحی بهره بگیرید.
- کوددهی
پس از کاشت درخت بادام میتوانید کار کوددهی را آغاز کنید و این کار را در زمانهای لازم به صورت اصولی تکرار نمایید. یکی از بهترین زمانهایی که لازم است در آن حتما کار کوددهی را انجام دهید، هنگام رشد شکوفهها است. با تغذیه کردن درختان بادام در این زمان میتوانید جلوی ریزش شکوفهها را بگیرید و محصولات بیشتری برداشت نمایید.
سعی کنید از کودهایی بهره بگیرید که حاوی مقدار زیادی نیتروژن و فسفر هستند زیرا چنین کودهایی میتوانند کیفیت و مرغوبیت محصولات را به شکل ویژهای افزایش دهد. در نظر داشته باشید زیادهروی کردن در میزان مصرف کودهای مختلف برای درخت بادام اصلا مناسب نیست به همین علت کوددهی را طبق یک برنامه اصولی انجام دهید.
- خاک
شما میتوانید درختان بادام را در انواع مختلف خاکها بکارید اما برای این که محصولات باکیفیتتری تولید کنید، بهتر است سراغ خاکهایی بروید که از زهکشی مناسبی برخوردار هستند و همچنین املاح و موادمعدنی به میزان کافی در آنها وجود دارد.
نکات مهم برای کاشت درخت بادام
- درختان بادام جزو آن دسته از درختانی هستند که رطوبت زیاد برایشان مناسب نیست و همچنین به یخزدگی در فصل بهار حساس هستند. به همین علت باید میزان آبیاری کنترل شدهای برای آنها در نظر بگیرید و حتما با استفاده از کودهای کامل، مقاومتشان را در برابر سرما افزایش دهید.
- اگر بعد از کاشت نهال بادام قصد داشتید خاک زمین باغتان را تغذیه کنید و آن را شخم بزنید، مراقب باشید ریشه درخت آسیب نبیند.
- نهال بادام را در مکانی بکارید که نور خورشید به میزان کافی در طول روز به آن جا بتابد زیرا این درخت برای رشد عالی به نور زیادی احتیاج دارد و اگر روزانه حدود 5 الی 6 ساعت نور مستقیم دریافت نکند، محصولدهی مناسبی نخواهد داشت.
- بعد از کاشت درخت بادام هرس را فراموش نکنید و در سال اولیه پاجوش ها را به طور کامل حذف کنید. سالهای بعدی نیز بهتر است شاخههای اضافی و آفتزده را از بین ببرید تا انرژی یا تغذیه درخت صرف آنها نشود.
- رعایت فاصله مناسب و استاندارد بین نهالهای بادام اهمیت بسیار زیادی دارد و هر باغدار برای این که محصولات بیشتری برداشت کند، باید بین نهالها حدود 6 الی 7 متر فاصله در نظر بگیرید.
- قبل از کاشت نهال بادام حتما زمین مورد نظرتان را تغذیه کند و آن را شخم بزنید تا بستر مناسبتری برای رشد ریشه فراهم شود.
- دقت داشته باشید بهترین زمان برای کاشت نهال بادام فصل زمستان و پاییز است.
- پیش از مصرف کودهای مختلف، حتما آزمون خاک یا برگ را انجام دهید تا کمبودهای موجود بهتر تشخیص داده شوند.
بیشتر بخوانید: کود کامل 10Xshock برای بادام
سخن پایانی
برای برداشت محصولاتی سالم شما باید پیش از کاشت درخت بادام موارد مهمی همچون خاک، نور، هوا و… منطقه مورد نظرتان را مورد بررسی قرار دهید و سپس با توجه به آنها اقدامات لازم را انجام دهید. همچنین اگر مهارت و تخصص کافی برای کشت این درخت را ندارید، بدون آگاهی دست به اقدامات و کارهای خودسرانه نزنید و از کارشناسان کشاورزی و افراد باتجربه بخواهید تا به شما کمک کنند.
بدون دیدگاه