کاشت درخت پسته

درخت پسته یکی از سودآورترین و مقاوم‌ ترین درختانی است امروزه باغداران زیادی اقدام به کشت آن می‌کنند. در واقع کاشت درخت پسته بسیار راحت است و هر کسی می‌تواند با در نظر گرفتن یک‌سری موارد ساده به‌ راحتی محصولات مرغوب زیادی را برداشت کند.

این درخت محبوب می‌تواند در مناطق معتدل و گرم رشد مناسبی داشته باشد. بنابراین اگر در مناطق سردسیر زندگی می‌کنید، بهتر است به فکر کشت این درخت نباشید زیرا درخت پسته در مناطق سردسیر نمی‌تواند رشد مناسبی داشته باشد و خیلی سریع از بین می‌رود.

در هر صورت اگر می‌خواهید درختان شادابی داشته باشید و محصولات مرغوب زیادی نیز برداشت نمایید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مقاله همراه ما بمانید زیرا ما قصد داریم اطلاعات کاملی درباره نحوه کاشت و شرایط لازم برای پرورش درخت پسته را در اختیارتان قرار دهیم.

کاشت درخت پسته از طریق نهال

برای کاشت درخت پسته از طریق نهال ابتدا باید نهال‌های مرغوب و سالمی را تهیه کنید و سپس آن‌ها را در خاک مناسبی بکارید. دقت داشته باشید نهال ماده و نهال نر باید هم‌ زمان با هم کاشته شوند تا باردهی درخت به بهترین شکل ممکن صورت بگیرد. بنابراین در کنار هر 15 درخت ماده، 1 درخت نر بکارید.

کاشت درخت پسته

هنگام کاشت نهال پسته مواظب ریشه‌ها باشید زیرا اگر ریشه صدمه ببیند، رشد درخت متوقف می‌شود و دیگر محصولی نیز تولید نمی‌شود. نهال پسته را در گودالی با عمق مناسب قرار دهید و در آخر نیز با استفاده از خاک، به‌ خوبی روی ریشه آن را بپوشانید و کار آبیاری را با دقت انجام دهید.

بیشتر بخوانید: سنبل الطیب

کاشت درخت پسته از طریق بذر

کاشت و پرورش درخت پسته با استفاده از بذر نیز بسیار راحت است. برای انجام این کار باید ابتدا بذر خام پسته را به صورت باکیفیت تهیه کنید و سپس آن را داخل یک دستمال مرطوب قرار دهید. پس‌ از گذشت یک هفته، بذر شروع به جوانه زدن می‌کند و شما می‌توانید آن را به داخل گلدانی مناسب منتقل کنید.

دقت داشته باشید گلدان مورد نظرتان از زهکشی مناسبی برخوردار باشد تا آب اضافی به‌ راحتی از آن خارج شود و ریشه بذر دچار پوسیدگی نشود. پس‌ از این‌ که بذر به رشد مطلوبی رسید و بزرگ‌تر شد، می‌توانید آن را به گلدان‌های بزرگ‌تر انتقال دهید‌. حدود 3 الی 4 سال بعد می‌توانید نهال‌های پسته را داخل باغچه یا باغ بکارید و به راحتی از آن‌ها نگهداری کنید تا محصولات با کیفیتی تولید شود.

شرایط مناسب برای کاشت و پرورش درخت پسته

  • خاک

خاک مناسب برای کاشت درخت پسته خاکی است که از لحاظ اسیدیته کاملاً خنثی باشد. میزان پی اچ خاک نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشید. خاک مورد نظرتان بهتر است به صورت حاصلخیز باشد تا ریشه بتواند بدون مشکل در آن به رشد خود ادامه دهد.

دقت داشته باشید خاک‌های شور و خاک‌هایی که دارای بافت سنگینی هستند، اصلا برای درخت پسته ایده‌آل نیستند و اگر نهال خود را در چنین خاک‌هایی بکارید، ریشه دچار آسیب خواهد شد و محصول‌دهی مناسب نیز صورت نخواهد گرفت.

کاشت درخت پسته

  • فصل کاشت

هنگامی‌ که نهال به خواب رفته‌ است، بهترین زمان برای کاشت است و شما می‌توانید به‌ راحتی اقدامات لازم را انجام دهید. اگر در مناطق گرمسیر زندگی می‌کنید، بهتر است کار کشت را در فصل پاییز انجام دهید تا ریشه‌های نهال با محیط جدید سازگاری پیدا کنند و بتوانند در فصل زمستان مقاومت کافی از خود نشان دهند.

  • آبیاری

پس‌ از این‌ که کار کاشت درخت پسته به پایان رسید، بهتر است آبیاری را به میزان کافی و به‌ صورت اصولی انجام دهید. توجه داشته باشید درخت پسته هر روز به آبیاری احتیاج ندارد و آب زیاد موجب پوسیدگی ریشه آن خواهد شد. در شرایط عادی آبیاری درخت پسته باید یک هفته در میان انجام شود تا ریشه دچار خشکی یا آسیب نشود.

  • نور

درخت پسته نیز مانند سایر درختان برای رشد مناسب و عالی به نور خورشید احتیاج دارد و اگر نور به میزان کافی به آن نرسد، برگ‌ها دچار زردی خواهند شد و همچنین محصولات باکیفیتی نیز تولید نخواهد شد. بنابراین سعی کنید مکانی را برای کاشت این درخت انتخاب کنید که نور خورشید به اندازه و مناسب به آن‌ جا بتابد.

  • هرس

اگر می‌خواهید انرژی و تغذیه‌ درخت پسته صرف شاخه و برگ‌های اضافه نشود، حتماً در زمان‌های لازم کار هرس را با دقت و به طور صحیح انجام دهید. هنگام حذف شاخه‌های آسیب‌دیده نیز مواظب باشید صدمه‌ای به شاخه‌های جوان وارد نشود. قبل از انجام هرس نیز به خوبی قیچی‌تان را ضدعفونی کنید.

  • کاشت درخت پسته
  • کود

قبل از کاشت درخت پسته یک آزمون خاک از زمین مورد نظرتان بگیرید تا کمبودهایی که در آن وجود دارد، به‌ طور دقیق مشخص شوند و شما هم بتوانید به‌ خوبی آن‌ها را برطرف کنید. پس‌ از به دست آمدن پاسخ آزمون، با استفاده از کودهای غنی کار تغذیه رسانی را انجام دهید و خاک زمین مورد نظرتان را اصلاح کنید.

بعد از کاشت درخت نیز بهتر است در سال حدود 3 بار کار کوددهی را انجام دهید و اجازه ندهید درختان دچار کمبود تغذیه شوند. دقت داشته باشید از هر کودی نباید به‌ صورت خودسرانه استفاده کنید زیرا برخی از کودها موجب سوختگی ریشه و برگ درخت خواهند شد و به محصولات نیز صدمه جدی وارد می‌کنند.

یکی از بهترین و مفیدترین کودهایی که به شکل کاملاً ارگانیک تولید می‌شود و هیچ‌ گونه ضرری نیز برای درخت پسته به‌ همراه ندارد، کود هیومیک اسید است. این کود مغذی را اگر در دوره رشد درخت پسته به طور اصولی استفاده کنید، می‌توانید میزان تولید محصولات را دو برابر افزایش دهید و اجازه ندهید عوامل محیطی آسیب‌زا صدمه‌ای به آن‌ها وارد کنند.

بیشتر بخوانید: کاشت زیتون

کاشت پسته

پسته از مغزیجات مهم و پرطرفدار است و ایران مهم ترین تولید کننده‌ی این محصول است. کاشت پسته شرایط و نکاتی دارد که در این مقاله به آن می‌پردازیم.

ویژگی های درخت پسته

درختان پسته درختانی کوتاه قامت هستند که در مناطق خشک و معتدل می رویند. میوه‌ی این درخت از پرخاصیت ترین آجیل هاست و قیمت بالایی دارد. عمر این درختان به صد سال و بیشتر هم می‌رسد. از ویژگی های خاص درخت پسته زمان باردهی نسبتا طولانی آن است. از زمان کاشت درخت پسته حدودا ۵ سال طول می‌کشد تا شروع به باردهی کند و بعد از گذشت ۲۰ سال درخت به بیشترین باردهی خود می‌رسد. درخت پسته برای طی کردن مراحل رشد به تابستان گرم نیازدارد. این درخت در مناطق مرطوب و سرد مقاومت خوبی ندارد.

شرایط کاشت درخت پسته

برای کاشت درخت پسته باید شرایطی رعایت شود تا به محصول با کیفیت و فراوان دست پیدا کنید.

دمای مناسبی که پسته در آن خوب رشد می‌کند تابستان گرم و خشک است. در کل این گیاه مقاومت خوبی در گرما دارد. با این حال گرمای بی سابقه در بهار می‌تواند باعث از بین رفتن گل ها شود و یا گرمای زیاد هنگام تشکیل مغزپسته باعث آسیب میوه می‌شود.

درختان پسته تحمل رطوبت بالا را ندارند‌. اگر زمان گرده افشانی رطوبت ازحد مجازبیشتر شود باعث کاهش گرده افشانی و در نتیجه تولید کم تر محصول می‌شود. زمان رسیدن میوه ها اگر رطوبت زیاد شود باعث بیماری از جمله بیماری های قارچی می‌شود.

درخت پسته هم برای رشد و تولید محصول به مواد و عناصر مغذی نیاز دارد. برنامه‌ی کوددهی اصولی و مناسب برای درخت پسته از واجبات پرورش و تکثیر این محصول است. کودهای مختلف حاوی عناصری مثل پتاسیم, فسفر, منگنز, کلسیم, روی و آهن؛ تاثیرات بسیار مثبتی در رشد درخت پسته دارند. بهترین فصل کوددهی هم فصل بهار است به دلیل اینکه سرعت رشد گیاه در این زمان رشد بیشتر و سریع تر دارد.

کاشت درخت پستهآبیاری درختان پسته نقش زیادی در مقدار محصول برداشتی دارد. انتخاب روش آبیاری هم بسیار اهمیت دارد و مانع قرار گرفتن درخت در تنش های خشکی می‌شود‌. تامین منبعی پایدار ازآب برای باغ پسته از اولویت های کشاورز و باغدار است. سیستم آبیاری قطره ای گزینه ی خوبی برای آبیاری درختان پسته است. میزان آبیاری هم به سن درخت و شرایط آب و هوا و خاک دارد.

هرس کردن درختان هم بخشی از برنامه های مراقبتی است. هرس کردن باعث رشد بیشتر شاخه ها و برگ ها می‌شود.  همچنین به درختان فرم می‌دهد و با حذف شاخه های اضافی از رشد بیش از حد و غیر ضروری آن ها جلوگیری می‌شود.

گرده افشانی درخت پسته

درخت پسته با روش گرده افشانی تکثیر می‌شود. به همین دلیل در باغ پسته باید درختان نر و ماده در کنارهم کاشته شوند. برای دست یابی به نتیجه‌ی مطلوب تر لازم است در کنار هر۸ درخت ماده حداقل یک درخت نر کاشته شود. گرده افشانی به کمک باد انجام می‌شود و طوفان های شدید و بارش باران مانع گرده افشانی درست می‌شوند و تشکیل میوه و گل را با مشکل روبرو می‌کند.

روش های کاشت درخت پسته

برای کاشت پسته دو روش است که استفاده می‌شود: به شکل مستقیم و در زمین اصلی که خاک آن شور نباشد انجام داد. در این روش بهتر است پوست پسته ها را با دست جدا کرده و‌ساعاتی در آب قرار دهید. بعد از ان روی پارچه گذاشته و صبر کنید تا کمی جوانه بزند سپس به زمین اصلی منتقل کنید و بکارید.

روش کاشت در گلدان نیز به این صورت است که بذر را پس از جوانه زدن به گلدان منتقل می‌کنند و بعد از مدتی که ریشه ها بزرگ تر شد در گلدان بزرگ تر کاشته می‌شود. به این صورت نهال پسته چند سال در گلدان رشد می‌کند و بعد از آن می توان آن را در زمین موردنظر کاشت. گودالی حفر کرده و نهال را در آن قرار دهید سپس اطرافش را پر کنید. بعد ازانجام این کار آبیاری انجام شود تا با پر شدن منافذ خالی مانع پوسیدگی ریشه شود.

کاشت درخت پستهبرداشت پسته

همان طور که گفتیم درخت پسته چند سال بعد از کاشت شروع به محصول دهی می‌کند. درسال اول باردهی مقدار محصول کم و در حدود ۱ تا ۲ کیلوگرم است. با بیشتر شدن سن درخت این مقدار افزایش پیدا کرده و تا ۳۵ کیلوگرم هم می‌رسد.  از نشانه های رشد درخت پسته و آماده ی برداشت بودن آن ها تغییر رنگ پوسته از سبز به قرمز است. وقتی پسته ها رسیدند باید سریعا برداشت کنید چرا که تاخیر در این کار باعث آسیب دیدن درخت به وسیله ی آفت های مختلف می‌شود. روش برداشت پسته هم با تکان دادن شاخه ها و‌ ریختن پسته ها رو فضای مورد نظر که زیر درخت قرار داده شده است.

رعایت موارد اصولی و مراقبت های لازم از درخت پسته در حین رشد و همچنین زمان کاشت و برداشت, باعث دستیابی به محصول مرغوب و فراوان خواهند شد.

سخن پایانی

توجه داشته باشید اگر کاشت درخت پسته به صورت صحیح انجام نشود، هیچ گونه محصولی برداشت نخواهید کرد و تمام زحمات‌تان نیز به هدر می‌رود. به همین علت قبل از هر چیزی حتما این مقاله مفید را با دقت مطالعه کنید تا با نکات مهم در این زمینه به خوبی آشنا شوید. همچنین می‌توانید از افراد باتجربه و ماهر کمک بگیرید و به سادگی درختان پسته مرغوبی را بکارید و درآمدزایی کنید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]