درخت کیوی

درخت کیوی

کاشت کیوی ترجیحاً در فصل بهار مخصوصاً در مناطقی که هوای سرد و زمستانی سخت دارد مناسب است، در آب و هوای معتدل‌تر،  درخت کیوی  را در پاییز می کارند، البته باید یخبندان نباشد.

کیوی مناطقی  را دوست دارد که آفتاب زیادی دریافت می‌کنند، حتی در قسمت‌های سایه بعدازظهر، اگر گرما بیش از حد افزایش یابد، مفید است، اما باید از بادهای شدید در امان باشد.

ترکیب مناسبی از خاک  و ماسه ، ترکیبی عالی هنگام کاشت است و افزودن کود پس از کاشت نیز برای پاسخگویی به نیازهای کیوی مناسب است.

اواخر زمستان زمانی که جوانه ها از شیره می ترکند، کیوی بیشترین حساسیت را به یخبندان دارند.

سمپاشی درخت کیوی

انواع کیوی

دو نوع اصلی کیوی وجود دارد: 

A.arguta

میوه ای با پوست صاف و کوچک دارد و می تواند  دمای 35 درجه سانتیگراد را تحمل کند، میوه های این نوع کیوی  می توانند در اواخر پاییز برسند.

A.deliciosa

میوه‌های بزرگ‌تر، قهوه‌ای و تیره‌تری دارد و می‌تواند دمای 4/9 تا 2/12 درجه سانتی‌گراد را تحمل کند، آنها در آسیب یخ زدگی  17- درجه سانتیگراد زنده می مانند.

شرایط رشد کیوی

اولین سال‌های رشد ایجاد یک سیستم ریشه قوی برای پرورش کیوی حیاتی است،  سه عنصر مهم حیاتی مانند ازت ، پتاسوفسفر و  مواد مغذی خاک و آب فراوان برای آن مورد نیاز   است.

در مناطقی که آفتاب کامل با خاک زهکشی شده خوب و غنی از مواد آلی است برای رشد کیوی ایده آل است. اگر خاک بیش از حد اسیدی  باشد ممکن است برگها کمبود نیتروژن  را نشان دهند.

میوه های کیوی در تمام فصل رشد به حجم زیادی آب نیاز دارند اما خاکهایی با زهکشی خوب نیز برای آنها ضروری است،  آبیاری منظم در گرمای تابستان  برای جلوگیری از تنش خشکی گیاه لازم است.

علائم تنش خشکی، افتادگی و قهوه ای  شدن  لبه برگ ها  می باشد و برگ زدایی کامل با رشد مجدد شاخه های جدید در زمانی که تنش مداوم است انجام می گیرد.

کود دهی کیوی  باید در نیمه اول فصل رشد به وفور استفاده شود، استفاده از نیتروژن در اواخر فصل باعث افزایش اندازه میوه می شود، اما از آنجایی که میوه تمایل به ذخیره  کمی دارد، از آن جلوگیری می شود.

کاشت درخت کیوی

مراحل کاشت  درختان کیوی

  1. 1. پس از آماده شدن درخت برای کاشت، حفره هایی به اندازه کافی بزرگ حفر کنید تا ریشه ها بدون ازدحام در آن قرار گیرند. موادی مانند سنگ فسفات، کنجاله، کمپوست را می توان با خاک در چاله کاشت مخلوط کرد.
  2. گیاهان گلدانی کیوی باید با احتیاط کاشته شوند تا مزاحمتی برای ریشه ایجاد نشود. زیرا ریشه ها در گلدان  محدود می شوند.

با این حال،  در مورد گیاهان کیوی  گلدانی باید ریشه‌های آن‌ها را تا حدی از هم جدا کرده و به کناره‌های سوراخ  گلدان گسترش داد، اجازه ندهید ریشه ها خشک شوند.پس از کاشت، محل کاشت را خیس کنید تا هوا از اطراف ریشه خارج شود.

3.درختان کیوی  باید در فاصله 3.5 متری از هم کاشته شوند ، گیاهان نر و ماده برای گرده افشانی می توانند حداکثر 7 سانت  از هم فاصله داشته باشند. گل ها توسط زنبورها گرده افشانی می شوند، با این حال آنها شهد را برای جذب گل نر  ارائه نمی دهند. بنابراین بهتر است زمانی که کیوی در گلدهی است، گل های رقیب را برش بدهید.

4.در سال اول به طور منظم و عمیق  به خصوص در دوره های خشک  درختان کیوی  آبیاری کنید، افزودن مالچ سالانه برای کاهش علف های هرز و حفظ رطوبت نیاز است، در صورت نیاز از آفات کشها در طول فصل رشد برای کنترل آفات حشرات  و بیماری ها استفاده کنید.

بهترین زمان هرس کیوی

برداشت کیوی

میوه های در زمان رسیدگی به راحتی می افتند یا جدا می شوند، معمولاً آنها را در مرحله رسیده می چینند . برخی گونه های کیوی  دارای میوه های   سبز رنگ  با دانه های سیاه کوچک، رنگ سبز زمردی ، بسیار شبیه کیوی معمولی هستند. در پوست و گوشت معمولاً سبز رنگ  یا قرمز است، این نوع رقم کیوی  از کیوی معمولی شیرین تر است.

افزایش باردهی درخت کیوی

A.ctinidia deliciosa  :

این نوع رقم کیوی بهتر است حداقل تا 1 نوامبر برداشت  شود ولی معمولا تا  15 نوامبر برای برداشت آنها مناسب است. در این زمان میوه داخل آن باید کاملا سیاه شود. پس از برداشت، میوه های سفت را در کیسه های پلاستیکی قرار دهید و در یخچال تا زمان رسیدن  نگهداری می شوند.

میوه  این نوع از رقم کیوی بیضی شکل یا مستطیلی که  تا 6.6 سانتی متر طول دارد و  دارای پوست قهوه با پرزهای ضخیم و گوشت آن ، سفت تا رسیدن کامل سبز روشن یا گاهی زرد، قهوه‌ای یا مایل به سفید است، به‌جز مرکز سفید و آبدار که دارای  خطوط ریز و کم‌رنگ زیادی است.

بین این خطوط دانه هایی به رنگ بنفش تیره یا تقریباً سیاه پراکنده شده است ، طعم آن شیرین/ترش تا حدودی شبیه طعم توت فرنگی است.

کود 12 12 36 برای کیوی

مراقبت از درخت  کیوی هرس شده

هنگام کاشت، گیاه را تا حدود 30 سانتی متر از زمین برش دهید، یک شاخه قوی را انتخاب کنید تا به سرعت تا بالای تکیه گاه رشد کند. به آرامی این شاخه را در حین رشد به یک پایه محکم ببندید و بعداً سایر شاخه های با رشد  کمتر را هرس کنید.

زمانی که درخت کیوی  به بالای تکیه گاه رسید، آن را به عقب برگردانید، اجازه دهید دو جوانه نزدیک به بالا رشد کنند، آنها را با نخ سنگین یا نوار پلاستیکی آزاد ببندید.

کود k60 برای درخت کیوی

آفات و بیماری کیوی

میوه کیوی نسبتاً عاری از آفات و بیماری ها است، تنه  درخت عطری شبیه به گربه سانان دارند که گربه ها دوست دارند خود را به تنه درخت بچسبانند.  وقتی گیاهان کوچک هستند، این  کار می تواند مشکل ساز باشد، زیرا شاخه های جدیدی را که در بهار ظاهر می شوند، ممکن است از بین بروند.

 حلزون های باغی نیز می توانند در کاشت درختان  جوان  کیوی باعث بیماری می شوند.  از آفات دیگر می توان به نماتدهای  روی برگ ها و حمله آنان  به ریشه ها اشاره کرد.

حشرات فلس دار نیز اگر تعداد آنان زیاد شوند  به کیوی آسیب جدی می رسانند، که در صورت وجود نماتدهای پوسیدگی ریشه، بنیه گیاه را کاهش می دهند.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]