درخت جمبو

درخت جمبو

درختان جمبو بومی جنوب آسیا و  شبه قاره هند می باشند. این درختان   بزرگ و زیبا همیشه سبز و پر برگ با پوست ضخیم قهوه ای مایل به خاکستری هستند که در فلس های چوبی لایه برداری می شود.

مشخصات ظاهری درختان جمبو

برگها چرمی، مستطیلی-بیضی به  طول 6 تا 12 سانتی مترمی باشد، که شکل متغیری دارند بسیار صاف و درخشان بارگ های  متعددی که در حاشیه به هم می پیوندند و  نوک آن پهن و کمی  تیز است. خوشه ها بیشتر از شاخه های زیر برگ ها منشعب می شوند که اغلب انتهایی هستند و 4 تا 6 سانتی متر طول دارند. گل‌ها معطر، سبز مایل به سفید، در خوشه‌های چند تایی یا 10 تا 40 تایی و به شکل گرد یا مستطیلی می باشند.  کاسه گل قیفی شکل به طول حدود 4 میلی متر و دندانه دار است. گلبرگ ها به هم چسبیده و به صورت یک دیسک کوچکی می باشند. پرچم ها  ها متعدد و به اندازه کاسه گل هستند در  چندین نوع، که در رنگ و اندازه میوه ها متفاوت است. از جمله برخی نژادهای بهبود یافته که دارای گوشت ارغوانی تا بنفش یا سفید و میوه های بدون دانه هستند. میوه ها به شکل  توت هستند و اغلب به شکل  مستطیل، 1.5 تا 3.5 سانتی متر طول، بنفش تیره یا تقریبا سیاه، خوش طعم، گوشتی و خوراکی هستند. حاوی یک دانه بزرگ می باشند. این گیاه میوه های  بنفش کوچکی تولید می کند که طعم بسیار شیرینی دارد . میوه های رسیده به رنگ بنفش تیره که میوه آن از نظر شکل و وزن شبیه زیتون ولی طعم  گس دارند. میوه های جمبو  همچنین سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند که آنها را به یک رژیم غذایی سالم تبدیل می کند.

روشهای مراقبتی درختان جمبو

رشد و نگهداری درخت جمبو  آسان است و می تواند در طیف وسیعی از آب و هوای های مختلف  رشد کنند. این درختان  برای هر باغی سایه و زیبایی خاصی  را فراهم می کند و همچنین منبع فراوانی از میوه های مغذی را تولید می کنند. در مراحل اولیه  رشد نیاز به آبیاری های مکرر دارد اما پس از کاشت می توان فاصله بین آبیاری ها را تا حد زیادی کاهش داد. درختان جوان به 8 تا 10 بار آبیاری در سال نیاز دارند.  اما درختان بالغ در زمان رسیدن میوه نیاز به آبیاری دارند. در طول ماه های پاییز و زمستان، زمانی که خاک خشک است، ممکن است فقط یک بار آبیاری انجام شود، بدین ترتیب باعث می شود  درختان از اثرات نامطلوب یخبندان در زمستان محافظت شوند. درختان جمبو  یک درخت سریع رشد و بسیار مقاوم است که در آب و هوای سرد و گرمسیری به خوبی رشد می کند.

درخت جمبو کجا رشد می کند

عملیات زراعی  درختان جمبو

درختان جمبو  باید بین 12 تا 14 متر در زمان کاشت به عنوان گیاه زینتی و 6 متر از یکدیگر به عنوان بادشکن فاصله داشته باشند،  چون  سریع رشد می کند و ارتفاع نهال ها تنها در 2 سال به 4 متر می رسد. شاخه دهی  درختان جمبو  به طور قابل توجهی خوب است. شاخه های قوی در تعداد زیادی به طور یکسان تولید می شوند. ارتفاع برخی شاخه ها در امتداد نهرها گزارش شده است که در 4 سال به 4.6 متر افزایش یافته است. بیش از 30 شاخه بر روی 1 تنه تولید شد که نیمی از آنها غالب هستند. درختان  هرس شده  نیز مجدا باید سر شاخه ها زده  شوند،  وجین اثر مشخصی بر رشد و قدرت نهال دارد. این درختان سایه دوست هستند و رشد خوبی دارند، به ویژه در مراحل جوانی که توده های متراکم گیاهان جوان را می توان در زیر سایه متوسط در مناطق مختلف از جمله جنگل ها کشت کرد. بعد کاشت و مستقر شدن درختان جمبو مراقب آفات و بیماریها باشید، در صورت مشاهده آفات معروف مانند کرم ها مبارزه شیمیایی برای کنترل آن توصیه می شود.

نحوه کاشت درختان جمبو

هیچ عملیات پیش  از کاشت بذر لازم نیست، بذرها را می توان در عمق 2 تا 5/2  سانتی متری در فصل بارندگی کاشته شوند و در عرض 4-2 هفته به میزان 90-20 درصد جوانه می زنند. گیاهان در عرض 6 تا 9 ماه  جوانه می زنند.  برای رشد نهال، رطوبت حتی مهمتر از سایه است، زیرا نهال در آفتاب به خوبی رشد می کند، به شرطی که خاک مرطوب باشد، اما نهال در سایه اگر خاک خشک باشد از بین می رود.

قیمت کود آهن

زمان برداشت درختان جمبو

درختان جمبو  از اسفند تا اردیبهشت شروع به گلدهی می کنند، گلها معطر و کوچک به قطر حدود 5 میلی متر هستند. میوه ها در ماه تیر  رشد می کنند و آبان آماده برداشت هستند.

مزایای  درختان  جمبو

یکی  از مزایای درختان جمبو درمان مشکلات ریوی مانند برونشیت و آسم است.از دانه، برگ، پوست و میوه درختان جمبو  برای تهیه دارو استفاده می شود، این درخت علاوه بر میوه، به دلیل خواص دارویی نیز مورد توجه است. پوست، برگ و دانه آن در طب سنتی برای درمان انواع بیماری ها از دیابت گرفته تا اسهال مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف خوراکی آن  برای گاز (نفخ)، تورم (التهاب) معده (گاستریت)، یبوست، اسهال و سایر بیماری ها کاربرد دارد. گاهی از آن  برای  درمان گلودرد استفاده می‌شود و برای زخم‌های پوستی مستقیماً روی پوست استفاده می‌شود. دانه و پوست جامبولان حاوی مواد شیمیایی است که ممکن است قند خون را کاهش دهد، همچنین حاوی مواد شیمیایی است که ممکن است  مانند آنتی  اکسیداسیون عمل  کند و همچنین مواد شیمیایی آن  تورم را کاهش می دهد. چوب جمبو   پس از خشک شدن در کوره در برابر آب مقاوم است، به همین دلیل در تراورس های راه آهن و نصب موتور در چاه ها کاربرد دارد. گاهی اوقات از آن برای ساخت مبلمان ارزان و خانه های روستایی استفاده می شود، اگرچه برای نجاری زیاد کاربرد ندارد. برگ های آن  به دلیل دارا بودن ارزش غذایی مناسب به عنوان غذای دام مورد استفاده قرار می گیرند.

 

قیمت کود فرو تست

 

در برخی موارد استفاده از آن باید با حتیاط باشد این موارد شامل :

بارداری و شیردهی: در مورد استفاده از درختان جمبو  در دوران بارداری و شیردهی اطلاعات کافی وجود ندارد. بهتر است از استفاده  آن خودداری کنید.

دیابت: عصاره دانه و پوست جامبولان ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد. اگر دیابت دارید و جمبولان مصرف می کنید، سطح قند خون را به دقت کنترل کنید.

جراحی: جمبولان ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد. نگرانی هایی وجود دارد که ممکن است در کنترل قند خون در حین و بعد از جراحی اختلال ایجاد کند.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]