درمان زرد شدن سانسوریا
درمان زرد شدن برگ سانسوریا میتواند دلایل مختلفی از جمله عدم آشنایی با روش نگهداری اصولی و همچنین نرسیدن نور کافی به این گیاه، داشته باشد. با توجه به این که دلایل زرد شدن به جهت ریشه یابی و درمان از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است ما هم در ادامه مقاله به شرح کامل این موضوع خواهیم پرداخت تا شما عزیزان بتوانید به علت زرد شدن برگ سانسوریای خود پی ببرید و اقدامات لازم را جهت درمان این گل زیبا و خوش نما به عمل آورید.
معرفی گیاه سانسوریا
گیاه سانسوریا با نام علمی (Sansevieria) از خانواده سوسنیان یا لیلیاسهها به حساب میآید و به جهت این که از نگهداری آسانی برخوردار میباشد و به راحتی خود را با شرایط محیطی وفق میدهد یکی از گیاهان آپارتمانی محبوب و پرطرفدار در کشورمان است.
سانسوریا به گل نیزهای و یا شمشیری نیز شهرت دارد و بومی کشور آفریقاست و با وجود این که در محیط-های گرم رشد خوبی دارد اما با این حال به راحتی خود را با شرایط آب و هوایی مختلف وفق میدهد. همچنین این گیاه نسبت به کم آبی، گیاهی مقاوم است. از مهمترین ویژگی سانسوریا میتوان اشارهای به موارد زیر نمود:
- مقاوم بودن گیاه در شرایط کم آبی و دمای زیاد
- گیاهی همیشه سبز با رشدی آهسته و نرم
- معطر و خوشبو بودن
- جذابیت در شکل ظاهری
- تنوع در ابعاد و اندازه (پا کوتاه و بلند)
- جذب سموم و کمک به تصفیه هوا
- تولید اکسیژن در شب
این گیاه از تنوع در گونه برخوردار میباشد طوری که تا کنون بیش از 60 گونه از این خانواده شناسایی شده است که از نظر ابعاد، اندازه و رنگ متفاوت میباشند و فرم مخصوص به خود را دارند. از انواع گل سانسوریا میتوان مدلهای شمشیری، پاکوتاه، لولهای، مهتابی و باله نگهنگی را نام برد.
شرایط مناسب برای رشد گیاه سانسوریا
با فراهم آوردن یکسری شرایط و آیتم میتوان زمینه مناسب رشد این گل زیبا را فراهم آورد. از مهمترین این آیتمها میتوان اشارهای به موارد زیر نمود:
آبیاری:
همان طور که اشاره کردیم، سانسوریا گیاهی کم آب است از این رو به آبیاری چندانی نیاز ندارد و دریافت آب زیاد میتواند منجر به پوسیدگی ریشه شود.
دما:
دما از فاکتورهای دخیل در رشد هر چه بهتر سانسوریا میباشد. دما در تابستان و زمستان متفاوت است. اما از آنجایی که گیاهی آپارتمانی محسوب میشود، دمای معمولی فضای خانه برای رشد سانسوریا ایدهآل است.
خاک:
خاک این گیاه به صورت سنگین و لوم است که مخلوطی از شن، ماسه، مواد آلی و رس میباشد. بستر مناسب بیشترین نقش را در طول عمر این گیاه زیبا دارد.
نور:
از دیگر فاکتورهای تاثیر گذار در رشد سانسوریا میتوان اشاره به نور نمود. این گیاه به نور متوسط نیاز دارد و داشتن 2 متر فاصله با پنجره برای دریافت نور مناسب، کفایت میکند.
درمان زرد شدن برگ سانسوریا
همان طور که اشاره کردیم سانسوریا از دسته گیاهان آپارتمانی به حساب میآید که از شرایط نگهداری آسانی برخوردار میباشد و با فراهم آوردن شرایط لازم برای پرورش (دما، خاک، نور و …) میتوان برای چندین سال از این گل زیبا در فضای خانه و یا محیط کار نگهداری کرد و از زیباییهای آن بهره مند شد. اما گاهی اوقات سانسوریا بنا به دلایلی از جمله عدم توجه به فراهم آوردن شرایط لازم رشد و یا وجود برخی از بیماریها دچار زرد شدن در برگها میگردد که در ادامه همین پست به بررسی علت زرد شدن برگ سانسوریا خواهیم پرداخت:
آبیاری بیش از حد
درمان زرد شدن برگ سانسوریا میتوان به آبیاری بیش از حد و غیر متعارف اشاره نمود. همان طور که در بخشهای قبل نیزتوضیح دادیم سانسوریا گیاهی مقاوم به خشکی است و به کم آبی نیز مقاوم میباشد، از این رو لازم نیست که به طور مکرر آبیاری شود. آبیاری زیاد موجب میگردد که در ابتدا برگهای قسمت پایین شروع به زرد شدن کنند و اگر این کار همچنان ادامه داشته باشد فرایند زردی نیز به سایر بخشهای سانسوریا نیز سرایت میکند.
علت این امر را نیز میتوان به عدم دریافت اکسیژن کافی به ریشه گیاه نسبت داد. آبیاری زیاد موجب پر شدن فضای خاک از آب میگردد در نتیجه اکسیژن کمتری به ریشه میرسد که با گذشت زمان، پوسیدگی ریشه و در نهایت زرد شدن برگها را در پی خواهد داشت. البته در کنار آبیاری زیاد، آبیاری کم و خشک شدن خاک گلدان نیز میتواند منجر به زرد شدن برگها شود. از این رو آبیاری گیاه بایستی به طور دقیق و به اندازه صورت بگیرد.
نور نامناسب
همان طور که اشاره نمودیم نور یکی از آیتمهای دخیل برای رشد سانسوریا میباشد. سانسوریا برای این که بتواند بهترین عملکرد را از خود بروز دهد به نوری متوسط نیاز دارد. اگر میزان نور دریافتی بیشتر از حالت معمول باشد، برگها رنگی سوخته و قهوهای به خود میگیرند، این در حالی است که کم بودن میزان نور، برگها را زرد میکند چرا که میزان کلروفیل در آنها بسیار کاهش مییابد و برگها به مرور دچار زردی می-شوند. قرار گیری سانسوریا در فاصله 1.5 الی 2 متر از پنجره برای دریافت نور ایدهآل میباشد.
نوسان دما
دمای راحتی و آسایش برای رشد سانسوریا در محدوده 26 درجه سانتیگراد است. در این دما، گیاه حداکثر رشد و عملکرد را از خود بروز میدهد. حال هر گونه تغییر یکباره در دما، به خصوص در زمستان منجر به زرد شدن برگها میشود.
کوددهی نامناسب
کوددهی برای رشد گیاه سانسوریا باعث رشد بیشتر میشود چرا که مواد مغذی مورد نیاز را در اختیار گیاه قرار میدهد. حال اگر بیش از حد نیاز به سانسوریا کود داده شود، موجب سمی شدن بستر و خاک این گیاه میگردد که نتیجه آن زرد شدن برگ در تمام نقاط است. بهترین زمان برای کوددهی سانسوریا سه ماه بعد از خرید آن میباشد و در این زمان بایستی خاک را با کودی متعادل تغذیه نمود تا کمبود برخی از عناصر ضروری همچون فسفر، آهن، نیتروژن و … برطرف گردد.
هجوم آفات و بیماری
اگر تمام موارد بالا به درستی رعایت میگردد اما با این حال برگهای گیاه دچار زردی شدهاند بایستی علت را در وجود یک بیماری خاص و یا حتی هجوم آفات جستجو کرد. آفت این گیاه با متصل شدن به برگ و ساقه، از آب و مواد غذایی تغذیه میکند که این امر در نهایت منجر به زرد شدن برگها میگردد. یا وجود برخی از بیماریها همچون پوسیدگی ریشه میتواند از دیگر علت زرد شدن برگ سانسوریا باشد.
کلام پایانی
در این مقاله سعی نمودیم که شما عزیزان را با دلایل زرد شدن برگ گیاه سانسوریا بیشتر آشنا کنیم. همان طور که اشاره نمودیم، علت زرد شدن این گیاه بیشتر به شرایط و اصول نگهداری آن بر میگردد که با ایجاد شرایط لازم و رعایت یکسری نکات میتوان از بروز این دسته از مشکلات جلوگیری به عمل آورد.
بدون دیدگاه