شفلرا ابلق

نحوه رشد و مراقبت از شفلرا ابلق  (گیاه چتر)

شفلرا ابلق گونه بزرگی از گیاهان استوایی است که به صورت  گیاهان آپارتمانی نیز رشد می کند. دارای برگ های سبز بلند، براق و بیضی شکل است که به زیبایی از ساقه مرکزی  به پایین آویزان می شود و شبیه چتر است.

شفلرا بالغ ممکن است 12 تا 16 برگ کوچک  در یک شاخه  داشته باشد، در حالی که شفلرا نابالغ دارای 4 تا 6 برگ کوچک است که به آن شفلرا کوتوله می گویند. شفلرای کوتوله دارای برگ های کوچکتر و براق  وکرمی رنگ است.

شفلرا گیاهی مقاوم که در محیط های سرپوشیده و آب و هوای سرد رشد می کند، در ماه های گرمتر  می توان آن را در فضای باز بکارید. در فضای باز گل‌های بلند قرمز، سفید یا صورتی تولید می کند اما در داخل خانه  به ندرت گل تولید می کنند.

گیاهان شفلرا رشد سریعی دارند ، به خصوص اگر در فضای باز کاشته شوند،  هر سال به اندازه سه فوت به رشد آنها   اضافه می شود. گیاهان داخل خانه کندتر رشد می کنند، به خصوص اگر آنها در گلدان های کوچک کاشته شوند.

اگر  قصد دارید شفلرا ابلق را در مکانی با آب و هوای گرم بکارید، بهتر است در بهار یا پاییز زمانی که هوا زیاد گرم نیست کاشته شود. تمام قسمت‌های گیاه شفلرا برای انسان سمیت کمی دارد اما برای حیوانات سمی‌تر است.

قلمه زدن گل شفلرا

نور مناسب شفلرا ابلق

شفلرا نور غیر مستقیم را ترجیح می دهد، مانند پاسیو منزل. هرگز شفلرا را در زیر نور مستقیم و کامل خورشید قرار ندهید زیرا آفتاب شدید می تواند برگ ها را بسوزاند

خاک مناسب شفلرا ابلق

داخل گلدان شفلرا را در خاکی غنی، شل و با زهکشی خوب بکارید، اما در فضای باز یک خاک لومی شنی با زهکشی خوب وpH کمی اسیدی برای آن مناسب است.  از کاشت در فضای باز که خاک خیلی مرطوب یا غرقابی است خودداری کنید.

آب مورد نیاز شفلرا ابلق

در طول فصل رشد به طور منظم آن را آبیاری کنید و به طور مرتب برگها را با آب اسپری کنید. اما صبر کنید تا خاک گلدان خشک شود و سپس عمیق و کامل آبیاری شود.

در ماه های زمستان مصرف آب را کاهش دهید، آبیاری بیش از حد گیاه شفلرا در نهایت باعث از بین رفتن آن می شود. برگ های زرد و ریخته شده نشانه دهنده  آبیاری بیش از حد گیاه است.

قلمه زدن گل شفلرا

دما و رطوبت مورد نیاز شفلرا ابلق

از آنجایی که شفلرا یک گیاه گرمسیری است، به رطوبت نسبتاً بالا و دماهای گرم  نیاز دارد. دمای کمتر از 60 درجه برای آن مناسب نیست.

 این گیاهان را در معرض کولر و بادهای زیاد قرار ندهید، زیرا  برگهای آن شروع به ریزش برگ می کند، بنابراین ریزش برگ را جدی بگیرید و در صورت وقوع مشکل را حل  کنید.

اگر گیاه تمام برگ‌های خود را از دست داد، می‌توانید با انتقال گیاه به بیرون در بهار و آبیاری زیاد  آن را نجات دهید.

کود مناسب شفلرا ابلق

گیاهان شفلرا را دو بار در هفته در طول فصل رشد با کود مایع مخصوص گیاهان آپارتمانی  شوک تغذیه کنید.

قلمه زدن گل شفلرا

انواع شفلرا ابلق

از بسیاری از گونه های Schefflera، دو گونه از گیاهان آپارتمانی رایج وجود دارد:

Schefflera actinophylla      :

رایج ترین Schefflera دارای برگ های بیضی شکل است که تا ده اینچ از ساقه مرکزی رشد می کند، اما نمونه های گلدانی در داخل خانه معمولاً 15 فوت ارتفاع داشته باشند.

 : S. arboricola  دارای برگ های یک تا دو اینچی است که در مرحله تنک رشد خوبی دارد، همچنین روی  برگهای آن  لکه‌های خامه‌ای وجود دارد.  ارتفاع آن در فضای باز می تواند به 25 فوت برسد، اما گیاهان آپارتمانی معمولاً بیش از 6 فوت  ارتفاع دارند.

هرس شلفرا ابلق

شفلرا نیاز به هرس گهگاهی دارد، به خصوص اگر نور کافی دریافت نکند. گیاهان آپارتمانی شفلرا به سرعت پس از هرس رشد خواهد کرد در نتیجه یک گیاه پربار و پرپشت تر خواهید داشت.

تکثیر شفلرا ابلق

بهتر است شفلرا را در بهار تکثیر کنید: انجام این کار باعث می شود گیاه فعلی شما بیش از حد بوته ای نباشد و گیاهان جدیدی در اختیار شما قرار دهد. شفلرا را می توان از طریق قلمه تکثیر کرد.

با استفاده از قیچی تیز، یک قسمت شش اینچی از ساقه را با زاویه 45 درجه ببرید و همه برگ ها را به جز چهار یا پنج برگ در بالای ساقه بردارید. سپس انتهای بریده شده را در گلدان قرار دهید.

گلدان را با یک کیسه پلاستیکی محکم بپوشانید تا در رطوبت نگه دارید، سپس گلدان را در نور غیر مستقیم قرار دهید.

هر روز گلدان را بررسی کنید تا از مرطوب ماندن خاک مطمئن شوید و در صورت لزوم آبیاری کنید.

پس از گذشت حدود یک ماه، اگر ریشه ها تشکیل شد، می توانید کیسه پلاستیکی را بردارید و به رشد گیاه جدید ادامه دهید. اگر ریشه ها تشکیل نشد قلمه ها  را دور بیندازید و دوباره قلمه بگیرید.

آفات و بیماری های رایج گیاهی

هر دو بیماری  لکه برگی باکتریایی و لکه برگ آلترناریا روی شفلرا تأثیر می گذارد. این بیماری ها را می توان به راحتی با اجتناب از آبیاری نکردن در شب درمان کرد، ولی  اگر این روش ها موثر نبود، با  قارچ کش اکسی کلرو مسی درمان کنید.

شفلرا  ابلق در داخل منزل  مستعد مشکلات شته‌ها است که منجر به کپک دودی می‌شود، شته ها را با اسپری حشره کش درمان کنید. در فضای باز، این گیاه به آفات متعددی از جمله شپشک آردآلود، کنه عنکبوتی و حشرات فلس حساس است.

مشکلات رایج شفلرا

شفلرا یک گیاهی است که به نگهداری کمی نیاز دارد اما گاهی اوقات ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند.

  • زرد شدن برگها

آبیاری بیش از حد اغلب علت زرد شدن برگ های شفلرا است، در غیر این صورت، گیاه شما نور کافی دریافت نمی کند، بنابراین آن را به مکان روشن تری منتقل کنید.

  • لکه های قهوه ای روی برگ ها

احتمالاً آبیاری زیاد دلیل لکه‌هایی قهوه ای شفلرا است. در این شرایط، در طول فصل رشد گیاه خود را به طور منظم آبیاری کنید، بهترین روش این است که گیاه را عمیقا آبیاری کنید و قبل از آبیاری دیگر اجازه دهید خاک خشک شود.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]