درختان سماق

درختان سماق

درختان سماق جزو گیاهان پیشرو به شمار می روند. اغلب در کنار جاده ها و خاکریزها رشد می کنند، اما در باغ ها نیز رشد خوبی دارد.

منشأ و خواص درختان سماق:

درختان سماق از خانواده سماق معروف به Anacardiaceae هستند. حدود 200 گونه سماق در سراسر جهان وجود دارد که در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری پراکنده شده اند. گونه زینتی معروف به سماق Rhus typhina  که در آمریکای شمالی رشد می کند.

درختان سماق به صورت درختان کوچک با یک شاخه  یا به صورت درختچه های بزرگ با ساقه های متعدد رشد می کنند. آنها معمولاً 4 تا 6 متر قد دارند، البته ارتفاع آنها به 10 متر هم می رسد.

درختان سماق در سال های اولیه خود رشد سالانه 30 تا 40 سانتی متر ارتفاع  دارند،  با افزایش سن، رشد آنها به شدت کاهش می یابد. این درختان برگریز شاخه های ضخیم تشکیل می دهند.

برگ‌های سماق در بالای آن سبز و به رنگ خاکستری  و در قسمت زیرین نیزه‌ای شکل  تا 60 سانتی‌متر طول دارند. برگ ها در پاییز به رنگ  نارنجی و مایل به قرمز در می آیند  که رنگ پاییزی تماشایی به خود می گیرند.

میوه های درخت سماق و ادویه سماق

بذر درخت سماق خوراکی است و از اواخر پاییز تا زمستان می توان ساقه میوه سماق را برداشت و خشک کرد، دانه های خشک شده نیز ترش و معطر هستند و معمولاً به عنوان ادویه استفاده می شوند.

آیا درختان سماق سمی هستند؟

درختان سماق به جز میوه های رسیده، کمی سمی هستند،  برای گیاهخواران خوردن مقادیر زیاد می تواند باعث گرفتگی معده شود. شوند.  همچنین شیره شیری رنگ تنه درخت پوست را تحریک می کند.

گونه های سماق

گونه های مختلفی از درختان سماق  وجود دارد که از نظر شکل برگ و ارتفاع رشد متفاوت هستند.

:Rhus typhina ˈDissectaˈ

به آن سماق شاخ گوزن می گویند، این درخت سماق دارای برگ های ریز پینه ای می باشد که  ارتفاع آن تا 4 متر و عرض آن تا دو برابر می رسد. گونه ای از درخت سماق شاخ گوزن کوچک با ارتفاع 1.5 تا 2 متر می باشد.

Rhus glabra  :

سماق قرمز دارای ارتفاع 2 تا 3 متر است و برخلاف سایر گونه های سماق، شاخه های آن کاملاً صاف هستند. در پاییز، این گونه دارای برگ های قرمز نارنجی آتشین و میوه های  شرابی رنگ است.

Rhus glabra ˈLaciniataˈ :

این سماق دارای رشد نسبتا ضعیف و رنگ قرمز روشن پاییزی دارد. ارتفاع و عرض رشد آن به 2 تا 3 متر می رسد.

کاشت درخت سماق

خاک مناسب سماق  باید نسبتاً حاصلخیز و تا حدودی شنی باشد.  حداقل فاصله کاشت  درختان سماق باید سه متر باشد تا درختان فضای کافی برای رشد داشته باشند.

بهترین زمان برای کاشت درخت سماق در پاییز یا اوایل بهار است. درختان سماق از اکتبر تا نوامبر به خواب زمستانی می روند، بنابراین  آب کمتری از دست می دهند که می توانند انرژی خود را برای رشد ریشه های جدید متمرکز کنند. اگر درخت سماق را در بهار می‌کارید، در هفته‌های اول تا زمانی که نهال رشد می کند آن را به طور منظم آبیاری کنید.

همچنین اگر خاک خیلی شنی است،  می توانید با کمپوست مخلوط کنید، افزودن یک کود آلی به سماق  می تواند مواد مغذی را برای مدت زمان طولانی برای آن تامین کند.

مراقبت از درخت سماق

نگهداری از درختان سماق در طول سال بسیار آسان است. آنها فقط در تابستان های بسیار خشک به آبیاری نیاز دارند. درخت سماقی که  سیستم ریشه ای قوی داشته  باشد، می تواند نیاز آبی خود را به تنهایی تامین کند.

درختان سماق ریشه های کم عمقی دارند، بنابراین از کندن یا بیل زدن مستقیم در زیر درختان خودداری کنید، زیرا می تواند به ریشه درختان آسیب برساند.

اگر درخت سماق شما در خاک فقیر رشد می کند، سالیانه در فصل بهار زمانی که برگ ها شروع به رویش می کنند کمی کود به آن بدهید.

درختچه سماق در گلدان

تنها گونه های کم رشد سماق  Rhus typhina ˈ برای کشت در گلدان مناسب هستند. گلدان  باید دارای سوراخ های زهکشی فراوان باشد، می توانید  یک لایه زهکشی به ضخامت تقریباً 5 سانتی متر از شن درشت، ماسه یا خاک رس را در ته گلدان  ایجاد کنید.

پس از آماده شدن گلدان، سماق را در خاک شل کمپوست دار گلدان بکارید، کمپوست  می تواند رطوبت کافی را حفظ کند،  همچنین حاوی مواد مغذی است که باعث رشد قوی درخت می شود.

درختان سماق جوان  به سرعت رشد می کنند، بنابراین درخت شما تقریباً هر 2 سال یک بار به یک گلدان بزرگتر جدید نیاز دارد.

زمستان گذرانی درختان سماق

درختان سماق گیاهان چوبی مقاومی هستند، آنها هنگام کاشت در باغ نیازی به محافظت در برابر سرما ندارند.

اگرچه درختچه های سماق گلدانی بیشتر مستعد سرما هستند و برای آنها خطر یخ زدگی وجود دارد، ممکن است   باعث مرگ گیاه شود.

بنابراین، خوب است که دمای زمستان گذرانی کاهش یابد. با این حال برای کمک به جلوگیری از یخ زدگی خاک، یک لایه پشم دور گلدان  بپیچید ولایه ای  ضخیم مالچ روی خاک اضافه کنید.

تکثیر درختان سماق

درختان سماق را می توان از طریق استولون، ریشه، قلمه یا بذر تکثیر کرد.

برای برداشت استولون، از بیل استفاده کنید تا ارتباط استولون با درخت ماده را  به طور کامل قطع کنید. استولون سماق را در محل جدید با فاصله کاشت 3 متر مجدداً بکارید.

درحتان سماق بهتر است در پاییز یا اوایل بهار، قبل از ظهور برگها، تکثیر شود.

درخت سماق را می توان با  قلمه های ریشه نیز تکثیر کرد. برای برداشت قلمه های ریشه، یک ریشه ضخیم و گوشتی را بیرون آورده و از درخت ماده جدا کنید. قلمه ریشه را در یک محیط رشد مرطوب و با زهکشی خوب قرار دهید.

برداشت قلمه از درختان سماق بهترین روش تکثیر می باشد،  در زمستان یک شاخه جوان سالم به طول حدود 15 سانتی متر انتخاب کنید بعد قلمه را به عمق حدود 7 سانتی متر در خاکی سست و قابل نفوذ بکارید.

نگه داشتن سماق

سماق ها در پاییز زیبا هستند، اما  همیشه در باغ ها از آنها استقبال نمی شود. هنگام برداشتن درخت سماق بسیار دقیق عمل کنید، درختان جدید می توانند از هر ریشه گوشتی که در خاک باقی مانده است، جوانه بزنند.

حتی برای افرادی که  از نگهداری سماق لذت می‌برند، ریشه‌ها به سرعت می‌توانند دردسرساز شوند. برای جلوگیری از پخش شدن ریشه  و تشکیل نهال های جدید، درخت سماق را زیاد هرس نکنید زیرا به ریشه ها آسیب می رساند.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]