گیاه سانسوریا یکی از مقابل ترین و زیباترین گیاهانی است که امروزه افراد زیادی آن را در منازل و محل کار خود پرورش میدهند. در واقع با پرورش سانسوریا میتوانید هوای محیط را به بهترین شکل ممکن تصفیه کنید و فضایی بسیار جذابتر نیز به وجود آورید.
این گیاه محبوب، انواع مختلفی دارد و هر کدام از آنها به گونهای جذاب هستند. افرادی که به صورت اصولی گیاه سانسوریا را پرورش دهند و همچنین شرایط لازم را برای رشد آن فراهم کنند، میتوانند تا مدتهای زیادی از مزایای گیاه بهره ببرند. بنابراین اگر میخواهید با نحوه تکثیر و شرایط لازم برای رشد سانسوریا بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای مقاله همراه ما بمانید.
نحوه قلمه زدن سانسوریا در آب
یکی از روشهای تکثیر گیاه سانسوریا، قلمه زدن در آب است. برای انجام این کار ابتدا باید یک برگ بالغ و سالم را انتخاب کنید و سپس آن را با استفاده از قیچی تمیز و تیز با احتیاط برش دهید. بعد از انجام این کار بگذارید قلمه برش داده شده حدود 2 روز در هوای آزاد بماند تا محل برش خورده، خشک شود.
پس از گذشت دور روز، قسمت بریده خشک شده را به صورت عمودی در آب بگذارید و منتظر بمانید تا ریشه شروع به رشد کند. هنگامی که ریشههای گیاه شروع به رشد کردند، میتوانید به راحتی آن را در خاک بکارید و منتظر رشد پاجوشها باشید. در حین کاشت و پرورش سانسوریا مواظب باشید که ریشهها دچار آسیب نشوند.
نحوه قلمه زدن سانسوریا در خاک
برای قلمه زدن سانسوریا در خاک، ابتدا باید یک یا چند برگ سالم را انتخاب کنید و سپس آنها را از پایینترین قسمت برش دهید. برگهایی که انتخاب کردهاید را به قسمتهای 8 الی 10 سانتی متری تقسیم کنید و آنها را به مدت 2 روز کنار بگذارید تا محل برش خورده خشک شود و پینه ببندد.
پس از این که ناحیه موردنظر خشک شد، برگها را به صورت عمودی از قسمتی که برش زدهاید تا نصفه داخل خاک قرار دهید. دقت داشته باشید گلدانی که برای کاشت گیاه انتخاب میکنید، نباید خیلی بزرگ باشد.
پس از انجام این مراحل باید قلمهها را با دقت آبیاری کنید و سپس روی آنها را با استفاده از کاور پلاستیکی بپوشانید تا رطوبت بیشتر شود و رشد گیاه نیز کاهش نیابد. حدود 2 الی 3 هفته بعد، قلمهها شروع به ریشهدهی میکنند و میتوانید آنها را در یک گلدان جداگانه قرار دهید و منتظر بمانید پاجوش ها شروع به رشد کنند.
بیشتر بخوانید: کاشت درخت کیوی
شرایط نگهداری و نیازهای گیاه سانسوریا
- آبیاری
اگر قصد پرورش سانسوریا را دارید، بهتر است به خوبی با نحوه آبیاری این گیاه آشنا شوید زیرا کوچک ترین اشتباه در این زمینه موجب آسیب رساندن به گیاه خواهد شد. در فصلهای سرد سال سعی کنید میزان آبیاری را مقداری کاهش دهید زیرا سانسوریا در این فصل خیلی به آب احتیاج ندارد. اما در فصلهای گرم، آبیاری باید با فاصله کوتاهتری انجام شود.
دقت داشته باشید مصرف بیش از حد آب موجب پوسیدگی ساقه و ریشه گیاه سانسوریا خواهد شد، از این رو سعی کنید آبیاری را به صورت برنامهریزی شده و مرتب انجام دهید و همچنین اجازه ندهید سطح خاک برای مدت طولانی خشک بماند.
- نور
بهترین شرایط نوری برای گیاه سانسوریا، نور کامل است اما مراقب باشید که تابش نور مستقیم خورشید برای گیاه اصلا مناسب نیست و موجب سوختگی برگها خواهد شد. این گیاه میتواند در سایه هم به رشد خود ادامه دهد اما و اگر میخواهید رشد آن با کاهش مواجه نشود، حتما گلدان گیاه را به مکانی که نور خورشید به صورت غیرمستقیم به آن جا میتابد، منتقل کنید.
- کود
بعد از پرورش سانسوریا برای تقویت ریشه باید حتما از کودهای مغذی و غنی بهره بگیرید. دقت داشته باشید کودهایی را برای تغذیه رسانی انتخاب کنید که فاقد سدیم و نمک باشند تا موجب سوختگی ریشه و برگهای گیاه نشوند.
توجه داشته باشید بهترین زمان برای کوددهی این گیاه، فروردین ماه تا مهر ماه است زیرا در این فصلها رشد گیاه آغاز میشود و اگر به میزان املاح ضروری در اختیار آن قرار نگیرد، دچار کاهش رشد و آسیب خواهد شد. سعی کنید کوددهی گیاه سانسوریا را با استفاده از روشهای آبیاری و محلول پاشی در زمانهای مناسب انجام دهید تا گیاه هم از طریق ریشه و هم از طریق برگها به بهترین شکل ممکن تغذیه شود.
در حال حاضر کودهای طبیعی و شیمیایی زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها برای تقویت گیاه خود استفاده کنید اما باید در نظر داشته باشید که شاید تمام این کودها برای سانسوریا مناسب نباشند. به همین خاطر پیش از مصرف کودهای مختلف، از کارشناسان کشاورزی باتجربه مشورت بگیرید و یا این که باتوجه به کمبودهایی که در خاک وجود دارد، یک کود کامل را انتخاب کنید.
- خاک
مطلوب ترین و مناسب ترین خاک برای گیاه جذاب سانسوریا، خاک سنگین یا خاک لومی است. بنابر این برای پرورش سانسوریا حتما از خاکهایی که شامل ماسه، برگ پوسیده، کود دامی پوسیده، شن، رس و مواد آلی هستند بهره بگیرید. همچنین اگر خاک مورد نظرتان شور است، قبل از کاشت سانسوریا با استفاده از کودهای مناسب آن را اصلاح کنید تا بستر عالی برای ریشه فراهم شود و گیاه شادابی خود را از دست ندهد.
- دما
گلدان گیاه سانسوریا را در مکانی قرار دهید که دمای آن جا بیش از حد پایین و یا بیش از حد بالا نباشد. بهتر است بدانید این گیاه میتواند در فصل زمستان تا درجه حرارت 10 درجه سانتی گراد را تحمل کند اما درجه حرارت مناسب در این فصل 16 درجه سانتی گراد است. در فصل تابستان نیز بهتر است گلدانتان را در مکانی قرار دهید که درجه حرارت آن بین 20 الی 24 درجه سانتی گراد باشد.
بیشتر بخوانید: زاموفیلیا
سخن پایانی
همان طور که متوجه شدید نحوه پرورش سانسوریا و شرایط نگهداری از آن بسیار راحت است و همین امر نیز موجب شده افراد زیادی از آن بهره بگیرند. شما نیز اگر میخواهید گیاهتان برای مدت طولانی به رشد خود ادامه دهد و دچار آسیب نشود، حتما به موارد مهمی که در این مقاله ذکر شد توجه کنید و با در نظر گرفتن آنها اقدامات لازم را انجام دهید.
بدون دیدگاه