تاثیر کود 10 ایکس شوک بر روی زعفران

تاثیر کود 10 ایکس شوک بر روی زعفران

زعفران با نام علمی  crocas sativusl  گرانبهاترین نبات زراعی و یکی از با ارزش ترین گیاهان ادویه ای و دارویی می باشد. زعفران گیاهی است زمستانه که تقریبا تمامی مراحل رشد خود را در پاییز و زمستان سپری میکند. از جمله عوامل مهم در افزایش عملکرد زعفران نوع زمین، مدیریت تغذیه و آبیاری با اب مناسب است .  در این مقاله سعی داریم بیشتر با مدیریت تغذیه این گیاه ارزشمند آشنا شویم و به معرفی کود کامل 10 ایکس شوک بپردازیم. با ما همراه باشید.

تجزیه نمونه های خاک و آب

مانند هر گیاه دیگر با اهمیت بیشتر در سال اول کشت زعفران انجام تجزیه نمونه های خاک و آب از جمله مهمترین عملیات لازم محسوب می گردد. نمونه خاک می بایست با توجه به سطح زیر کشت ، سابقه کشت و وضعیت پستی و بلندی زمین به صورت مرکب و از عمق 0 تا 30 سانتی متری تهیه و در اسرع وقت به نزدیک ترین آزمایشگاه مجاز آب و خاک ارسال گردد.

کم گلدهی زعفران

مصرف کودهای زعفران

به دلایل زیادی زمین مورد کشت ممکن است یک یا چند عنصر را در خاک به شدت کم داشته باشد، برای جلوگیری از خسارت کمبود عناصر باید با مدیریت صحیح تغذیه و استفاده تلفیقی از کودهای آلی و شیمیایی و زیستی و مواد محرک رشد و کودهای احیا کننده خاک و مواد جاذب اب به مقابله با این مشکل رفت.

کود 10 ایکس شوک از جهت دارا بودن عناصر نیتروژن،  فسفر، پتاس، کلسیم وآهن ، فولیک اسید و هیومیک اسید و اسیدهای آمینه به عنوان کودی کاملا اقتصادی و پولساز برای زعفران مورد معرفی قرار خواهد گرفت.

فصل برداشت زعفران در خراسان

کودهای آلی

ماده ی آلی یکی از مهمترین اجزای خاک می باشد که اگرچه مقدار آن نسبت به دیگر اجزای خاک کمتر است، اما اثر بخشی ان در رشد و عملکرد گیاهان بسیار زیاد می باشد. کود 10 ایکس شوک با داربودن اسید هیومیک و عصاره جلبک دریایی میتواند به راحتی مواد آلی خاک را تامین نموده و خاک را احیا کند . گاها دیده میشود از کودهای دامی خام برای تامین مواد آلی خاک استفاده میشود که این کار کاملا ممنوع بوده زیرا در کود دامی خام انواع بذر علف هرز و بیماریهای مختلف وجود دارد و استفاده از کودهای فرآوری شده بسیار مقرون به صرفه است.گرچه  در برخی منابع برای پوک شدن خاک هر دو سال یکبار مقدار 30 تا 40 تن در هکتار کود حیوانی پوسیده در مزارع زعفران توصیه شده است.

عناصر غذایی مورد نیاز زعفران و تاثیر کود 10 ایکس شوک بر روی زعفران

کود 10 ایکس شوک سه عنصر پتاسیم، نیتروژن و فسفر که به عنوان عناصر اصلی و پر مصرف در زراعت زعفران شناخته می شود را به راحتی در دسترس این گیاه ارزشمند قرار میدهد. علاوه بر این مصرف متعادل این کود با داربودن عناصر ریز مغذی زعفران، عناصر شیمیایی مورد نیاز زمین را تامین کرده و شما را از مصرف همزمان چند نوع کود بی نیاز میکند.

اهمیت محلول پاشی با ریز مغذی ها و اسیدهای آمینه و جلبک دریایی

با جست و جو در منابع علمی معتبر در می یابیم که محلول پاشی زعفران در پایان فصل برداشت میتواند بر عملکرد سال بعد تاثیر فوق العاده ای بگذارد.

شهریاری و همکاران (1397) با هدف مطالعه نقش سطوح مختلف عناصر غذایی و محلول پاشی آهن در بهبود عملکرد گل و کلاله  زعفران در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد در سالهای زراعی 93-90 آزمایشی اجرا کردند. آنها تاثیر سطوح مختلف کود و محلول پاشی آهن را بر خصوصیات کمی

گل و کلاله شامل تعداد گل، وزن تر، وزن خشک گل، وزن تر و وزن خشک کلاله بررسی کردند.

نکته ی خیلی جالب اینکه اثر متقابل سه گانه اسید هیومیک، ورمی کمپوست و کود شیمیایی بر وزن خشک کلاله در واحد سطح معنی دار بود به طوری که بالاترین سطح کودهای شیمیایی به همراه ورمی کمپوست و اسید هیومیک بالاترین وزن خشک کلاله (1/24 میلی گرم) را ایجاد کرد.

این تحقیق نشان میدهد کود کامل 10 ایکس شوک با دارا بودن هر سه نوع کود با آنالیز کودی معتبر یک کود کامل و جامع برای تامین مواد غذایی گیاه می باشد و به صورت محلول پاشی در پایان فصل (اوایل بهمن) میتواند در سالهای بعد عملکرد بالایی ایجاد کند.

زمان کاشت زعفران

در تحقیق دیگری امامی و همکاران (1397) به منظور بررسی اثر زمان محلول پاشی و نوع کود بر عملکرد و اجزای عملکرد زعفران آزماشی در شهرستان ششتمد استان خراسان رضوی اجرا کردند. فاکتورهای مورد بررسی شامل نوع کود در پنج سطح اسید هیومیک (نیم لیتر در هکتار) ، آمینو اسید ( نیم لیتر در هکتار) کود کامل ( نیتروژن، فسفر و پتاسیم 2 دلیتر در هکتار) مخلوط کود کامل و آمینو اسید ( یک لیتر در هکتار + نیم لیتر در هکتار) و یک تیمار شاهد بدون مصرف کود و همچنین تیمار زمان محلول پاشی در دو سطح ( اول بهمن + اول اسفند) بودند. نتایج آزمایش نشان داد بالاترین تعداد  گل در متر مربع(68/5)، میانگین طول کلاله  ( 2/57) عملکرد گل تر (200/6 کیلوگرم در هکتار) عملکرد کلاله و خامه (3/6 کیلوگرم در هکتار) با مصرف کود کامل به علاوه اسید آمینه مشاهده شد. محلول پاشی در اول بهمن باعث بهبود عملکرد و اجزای عملکرد زعفران نسبت به محلول پاشی در اول اسفند گردید . مصرف کود کامل در اوایل بهمن در مقایسه با سایر کود ها مناسب تر بود، در حالی که استفاده از کود کامل به علاوه اسید آمینه در اول اسفند عملکرد و اجزای عملکرد بیشتری در مقایسه با سایر کودها داشت.

زمان آبیاری زعفران

بر طبق نتایج این آزمایش استفاده از کود کامل 10 ایکس شوک با دارا بود کود کامل به علاوه اسید آمینه و جلبک دریایی فولیک اسید و هیومیک اسید میتواند کامل ترین کود بازار باشد و استفاده از آن مقرون به صرفه باشد و عملکرد را تا 30 درصد افزایش دهد.

عزیزی و همکاران (1397) به منظور بررسی اثر محلول پاشی عصاره جلبک  بر عملکرد زعفران ، آزمایشی  در سالهای 96-1395 در بیرجند انجام دادند. نتایج این محققان نشان داد اثر جلبک دریایی بر تمامی صفات اندازه­گیری شده برگ، بنه و گل مثبت و معنی­داربود. کاربرد دو لیتر در هکتار جلبک دریایی، وزن کلاله خشک، تعداد گل، وزن خشک بنه و وزن خشک برگ در واحد سطح را به طور معنی­دار در سطح احتمال یک درصد به ترتیب 3/65، 06/37، 99/61 و 15/16 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. کود 10 ایکس شوک حاوی عصاره جلبک دریایی است و میتواند تا 40 درصد به راحتی افزایش عملکرد ایجاد کند . که البته در هر نظام زراعی مدیریت تغذیه و همراه با آبیاری صحیح اثر بخشی عالی دارد.

مزایای شوک ده ایکس در برابر فروت ستدر مورد ده ایکس بیشتر بدانیم

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]