کود جعفری

گیاه جعفری از جمله گیاهان پرمصرف در بین کشاورزان و مردم برای کشت در باغات و حیات خانه می‌باشد. این گیاه خوش عطر و طعم چاشنی بسیاری از غذاها بوده و طرفداران زیادی دارد. چنانچه می‌خواهید گیاهی با باروری بهتر و بهره‌وری بالاتر داشته باشید، می‌توانید با کود مناسب و حمایت درست از این گیاه باعث مقاومت بیشتر آن در برابر بیماری‌ها و تنش‌های محیطی شده و با یک برنامه کودی درست و تنظیم شده بتوانید میزان برداشت خود را افزایش دهید.

 در این مقاله از سایت ایران کود به بررسی جعفری و کود مناسب آن پرداخته تا شما باغدار و خانه‌دار محترم بتوانید با استفاده از این کود در برنامه غذایی، جعفری سالم‌تر و با کیفیت‌تر داشته باشید.

 

شناخت جعفری

جعفری از گیاهان بومی مناطق اروپا و مدیترانه‌ای بوده و جز خانواده چتریان می‌‌باشد. این گیاه معطر و علفی در خاورمیانه و آمریکا نیز کشت می‌شود، و چاشنی بسیاری از خورشت‌ها، سالادها و سوپ‌ها است. جعفری را می‌توان در تمامی فصول سال کشت کرد.

معمولا این گیاه بین ۱۰ تا ۷۰ سانتی‌متر رشد کرده و گیاه علفی ۲ ساله‌ای است که دارای ریشه‌های ضخیم و برگ‌های سبز تیره به شکل لوزی یا مثلثی است.

 گل‌های این گیاه کوچک و حالت چتری، به رنگ سبز و میوه آن نیز ۲ میلیمتر بوده و بوی بسیار عالی دارد. در ایران دو نوع جعفری وجود دارد که یکی از آنها برگ‌های خشن و چروک با مقاومت بالا در جابجایی دارد و نوع دوم آن دارای برگ‌های لطیف بوده که به سرما و یخبندان مقاوم است.

بهترین کود برای سیب زمینی

خواص و فواید گیاه جعفری

این گیاه پرخاصیت دارای مواد معدنی و ویتامین‌هایی چون: A,C,B1,B2و آهن، پتاسیم، کلسیم، سدیم، فسفر، خاکستر، هیدراته کربن و مقدار پروتئین است.

 جعفری در طب سنتی دارای خواصی است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم:

  • جعفری نفخ شکم را از بین می‌برد.
  • از نظر طب سنتی تخم جعفری گرم و خشک است.
  • جعفری می‌تواند رگ‌ها و شریان‌های خونی را تمیز نماید.
  • این گیاه می‌تواند میزان ادرار را افزایش داده و قاعده آور باشد.
  • برای درمان تب نوبه می‌توان از ریشه جعفری استفاده کرد.
  • ریشه جعفری خاصیت اشتهاآوری دارد و می‌تواند سنگ کلیه را نیز دفع نماید.
  • از ریشه جعفری جهت درمان کردن تنگی نفس استفاده می‌کنند.
  • برای درمان سرخک نیز می‌توان از ریشه جعفری کمک گرفت.
  • می‌توانید از دم کرده جعفری جهت از بین بردن جوش‌ها و لکه‌های بدن و صورت استفاده نمایید.
  • دم کرده جعفری خاصیت ضد تب دارد.
  • برای درمان بواسیر و سنگ کلیه می‌توانید از دم کرده جعفری استفاده نمایید.
  • برای هضم غذا، خوردن چای جعفری توصیه می‌شود.
  • اگر می‌خواهید دهان خود را بعد از خوردن سیر خوشبو نمایید جعفری بجوید.
  • برای از بین بردن خون مردگی و ضرب دیدگی می‌توانیم ساقه جعفری را له کرده و بر روی آن نقطه بگذاریم.

کود 10X شوک

شرایط مناسب جهت پرورش جعفری چیست؟

گیاه جعفری برای باروری و داشتن کیفیت عالی به مواردی چون: نور، آب، خاک و دمای مناسب احتیاج دارد.

نور

جعفری عاشق نور خورشید بوده و در نتیجه در جایی که کاشته می‌شود باید نور خورشید کاملی را بر روی خود داشته باشد. اگر در زمین می‌کارید در طول روز نور خورشید داشته و اگر در گلدان کاشته می‌شود، بهتر است آن را در کنار پنجره جنوبی بگذارید تا نوردهی کامل به آن انجام شود.

آب

آبیاری منظم از دیگر شرایطی است که گیاه جعفری به آن احتیاج دارد. آبیاری متوسط برای این گیاه ضروریست و در هنگام رشد جعفری در گلدان زمانی که زمین خشک شد می‌توانید آبیاری بعدی را انجام دهید. برای جعفری کاشته شده در زمین نیز باید هر روز صبح یا عصر آبیاری را انجام دهید. البته اگر می‌خواهید زمین را غرقاب کنید آبیاری را هفته ای دو بار انجام دهید.

خاک مناسب 

معمولا جعفری در خاک‌های: اسیدی، قلیایی و خنثی قابل کشت است. اما برای کاشت جعفری در زمین ابتدا قبل از کاشت با کود حیوانی زمین را کوددهی کنید. چنانچه در گلدان یا سبد آن را می‌کارید می‌توانید برای زهکشی از مقداری ماسه نیز استفاده کنید.

دما مناسب

جعفری می‌تواند تا ۳۰ درجه سانتیگراد را تحمل کرده اما با افزایش دما به این نکته توجه داشته باشید که باید میزان آبیاری را بیشتر کنید. بهتر است دمای جعفری بین ۲۲ تا ۳۰ درجه سانتیگراد باشد.

برنامه کوددهی جعفری

برای دانستن اینکه جعفری به چه موادی احتیاج دارد شما با آزمایش خاک می‌توانید میزان مواد خواسته شده جعفری را به آن تزریق نمایید، اما به صورت کلی جعفری به عناصر درشت مغذی و ریز مغذی احتیاج دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

بهترین کود افزایش تناژ گندم

کودهای میکرو (ریز مغذی)

جعفری به عناصر ریز مغذی چون: مولیبن، بور، کلر، مس، منگنز، روی و آهن احتیاج دارد.

کودهای ماکرو (درشت مغذی)

جعفری به کودهایی چون: ازت، فسفر و پتاسیم جهت باروری و تشکیل میوه احتیاج دارد.

شما می‌توانید با تهیه این کودها به صورت جدا مانند: کود فسفر بالای شوک و یا کود پتاسیم ۸۰ درصد شوک و تهیه سایر کودها به صورت جداگانه گیاه خود را کوددهی نمایید.

 همچنین می‌توانید با استفاده از یک کود کامل مانند کود شوک ۱۰ ایکس آمریکایی تمامی عناصر ریز مغذی و درشت مغذی گفته شده بالا را به گیاه خود تزریق کرده و خیال خود را از بابت کوددهی مناسب، صحیح و کامل راحت نمایید.

این کود با داشتن خواص بسیار عالی، غلظت بالا و قابلیت انحلال پذیری زیاد خود می‌‌تواند طیف وسیعی از باغ شما را کوددهی کرده و در نتیجه از لحاظ اقتصادی نیز برای شما مقرون به صرفه باشد.

گیاه جعفری را می‌توانید در مراحل زیر کود دهی کنید.

در هنگام کاشت می‌توانید از کود آلی برای آن استفاده نمایید.

زمانی که گیاه شروع به جوانه زنی کرد می‌توانید از با مالچ کردن، گیاه را کوددهی کنید.

بعد از اینکه گیاه در زمین رشد کرد کوددهی مجدد انجام دهید.

کاشت جعفری

همانطور که در متن به آن اشاره کردیم جعفری این گیاه خوش عطر که چاشنی بسیاری از غذاهای ماست را می‌توانیم در خانه و یا در حیاط و باغ خود پرورش داده و از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شویم. اما اگر می‌خواهید گیاه شما دارای کیفیت بالا و بازارپسند باشد، می‌توانید با استفاده از کود مناسب و رسیدگی صحیح به آن به این مهم دست پیدا کنید. در این مقاله از سایت ایران کود به بررسی کود مناسب جعفری پرداخته و اگر می‌خواهید کودهای مورد نیاز خود را تهیه کنید می‌توانید با کارشناسان ایران کود تماس برقرار نمایید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]