بررسی عناصر غذایی و کوددهی خرما

بسیاری از نخل کاران سوالشان این است که، کوددهی صحیح و اصولی برای خرما چیست؟

 خرما درختی است که در شرایط سخت مقاومت زیادی از خود نشان  می‌دهد و میزان تقاضای آب نیز در آن بسیار کم است. این محصول دارای ارزش غذایی و اقتصادی بسیار بالایی است.

از آنجا که بسیاری از نخلستان های کشور ما دارای بافت شنی و سبک هستند باعث شده که در آنها فقر غذایی وجود داشته باشد. همچنین در این زمین ها نگهداری آب بسیار سخت است. در نتیجه خرمای به دست آمده کیفیت لازم را نداشته و بعضی از شاخه های درخت نیز خشک می شوند.

اما راه مناسب و اصولی برای رسیدن به خرمای با کیفیت چیست؟ شما نخل کار محترم به این نکته توجه داشته باشید که با یک برنامه کودی اصولی، در زمان درست و با کود مناسب می توانید خرمای با کیفیت تر، بازار پسند و با تناژ بالاتر برداشت نمایید. در این مقاله از سایت آل کود می خواهیم به بررسی کود مناسب جهت برداشت خرمای با کیفیت بپردازیم تقاضا داریم تا انتها با ما را همراهی کنید.

کود برای درشت شدن خرما

شناخت درخت خرما

درخت خرما گرمسیری و از خانواده تک لپه ای است که در ایران معمولاً در نواحی جنوبی کشور کاشت می شود. خرما دومین محصول باغی کشور ایران است که در ۱۵ کشور استان با تناژ یک میلیون تن تولید می شود.

 ایران رتبه چهارم تولید خرما در دنیا را به خود اختصاص داده است. تقریباً ۳۰۰۰ مدل خرما در دنیا وجود دارد که حدود ۴۰۰ رقم آن در ایران تولید می‌شود. تولید خرما در زمین های خشک بوده و در مناطقی که زمستان های معتدل و تابستان های گرم و خشک و طولانی دارد بهترین محصول را تولید می‌کند.

درخت خرما گیاهی کم توقع بوده و در انواع خاک های شنی تا خاک های سنگین رسوبی قابل کشت است. چنانچه هر خاکی نیاز های اولیه خرما را فراهم کند این درخت در آن مناطق رشد می کند. خرما از درختانی است که از قدیم تا امروزه نقش بسیار مهمی در تغذیه غذایی مردم دارد.

  اما سوال اینجاست که از چه کودی و به چه مقداری و در چه زمانی باید برای خرما استفاده کنیم؟

باعث تاسف است که بگوییم در نخلستان های ما برنامه کودی صحیح و مناسبی وجود ندارد و کشاورزان با توجه به تجربه و کودهای موجود در منطقه خود نخلستان خود را کود دهی می کنند و به این نکته توجه ندارد که هر باغی با باغ دیگر فرق می‌کند.

شما باید با آزمون خاک شرایط خاک خود را سنجیده و با توجه به منطقه خود، میزان و کیفیت آبیاری انجام شده کوددهی صحیح و اصولی را انجام دهید.

خرما از درختان دو پایه است و برای اینکه میزان عملکرد را بالا برده و محصول باکیفیت تر را به دست آورید لازم است که گرد افشانی خرما به صورت مصنوعی یعنی با کمک انسان انجام شود. در این زمان شما لازم است که از کود مناسب استفاده کنید تا درخت خرما تقویت شده و گرده افشانی با موفقیت بیشتری انجام شود. در این زمان می توانید از کود فسفر بالای شوک، پتاسیم بالای شوک استفاده کنید که باعث بهبود جذب عناصر توسط ریشه در خاک شود.

کود برای درشت شدن خرما

مصرف کود در مراحل مختلف رشد درخت خرما

میزان مصرف کود و شرایط آن در طی مراحل مختلف رشد برای خرما بسیار مهم است چنانچه اشتباهاتی در این مراحل صورت گیرد باعث ریزش میوه‌ها خواهد شد. گیاه خرما به کود پتاسیم، آمینو اسید، اوره، فسفر، گوگرد و دیگر مواد مغذی محتاج است.

بررسی عناصر غذایی و کوددهی خرما

کوددهی قبل از برداشت میوه خرما

در زمان رسیدن میوه شما باید از کودی استفاده کنید تا مواد غذایی خرما را به آن تزریق کرده و بتواند رنگ خرما را مطلوب نماید.  بهتر است در این زمان از پتاسیم شوک و کود اوره به میزان کافی استفاده کنید. البته استفاده بی رویه از کود به نخلستان آسیب می زند.

ویژگی های درخت خرما و کاشت آن

کوددهی خرما پس از برداشت محصول

بعد از اینکه خرما را برداشت کردید برای تقویت ریشه باید از کودهای مختلفی مانند آمینو اسیدها و عناصر ریز مغذی استفاده کنید، تا باعث تقویت و گسترش ریشه‌ها شده و ریشه‌هایی که ضعیف بوده یا بر اثر بیماری و آفات تضعیف شده اند را ترمیم نماید. در این زمان کود می‌تواند خاک را احیا کرده و برای سال آینده باروری بهتری داشته باشد.

بررسی عناصر غذایی و کوددهی خرماکود ازت شوک برای خرما

شما می‌توانید از کود ازت قبل از رنگ گیری خرما استفاده کنید. بهتر است این کود را در دو نوبت، اواخر بهمن یا اوایل اسفند و اردیبهشت ماه در عمق ۳۰ سانتی متری خاک استفاده کرده و بلافاصله آبیاری را انجام دهید. این کود برای هر درخت خرما به ازای هر سال سن درخت ۲۰۰ گرم از کود ازت استفاده شود.

کود فسفر بالا

کود فسفر شوک برای خرما

بهتر است در خاک‌هایی که میزان فقر فسفر در آنها بالا است به ازای هر سال سن درخت میزان ۱۵۰ تا ۱۷۰ گرم کود فسفر شوک استفاده کنید.

کود پتاس بالا برای درخت گلابی

کود پتاسیم شوک برای خرما

بهتر است در خاک‌هایی که دچار فقر پتاسیم هستند حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم از این کود برای هر سال سن درخت استفاده کنید. این کود بهمن ماه برای درخت خرما مورد نیاز است.

 

استفاده از عناصر کم مصرف در خرما

کودهای کم مصرف نیز در رشد خرما تاثیر فراوان دارند. از این کودها می‌توانید با آبیاری به صورت قطره ای تا میانه اردیبهشت استفاده کنید.

گوگرد مایع چیست؟

تاثیر گوگرد بر خرما

عنصر گوگرد مایع طبیعی نه تنها باعث افزایش میزان عناصر برگ و رشد رویشی گیاه می شود، بلکه میزان برداشت خرما را افزایش داده و می‌تواند به عنوان یک سیستم طبیعی و ارگانیک آفات را در خرما کنترل نماید. گوگرد به طور طبیعی به صورت مستقیم و غیرمستقیم می تواند بر روی خرما، میزان کیفیت و بازارپسندی آن تاثیر فراوانی دارد.

گوگرد مایع چیست؟

جمع بندی

به یاد داشته باشید که موارد و مقادیری که در مورد کوددهی در مقاله صحبت کردیم به صورت عمومی است.

شما باید ابتدا با آزمایش خاک میزان قلیایی یا شور بودن زمین خود را بررسی کرده و به وسیله کود های گوگرد شوک، اسید هیومیک شوک این مورد را برطرف نمایید.

همانطور که در بالا به آن اشاره شده شما می توانید با استفاده از کود مناسب در زمان صحیح میزان تناژ محصول را افزایش داده و خرمای با کیفیت، بازارپسند و صادراتی تولید نمایید.

 در این مقاله بر آن شدیم تا به بررسی کودهای شیمیایی در مراحل مختلف رشد خرما اطلاعاتی را ثبت کنیم. اگر در مورد خرما، کود مورد نظر و همچنین خرید کود سوالاتی دارید می توانید با کارشناسان آل کود تماس برقرار کنید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]