همه چیز درباره گردو و علت سیاه شدن مغز آن

درخت گردو از انواع درختانی است که از لحاظ  تنوع به چندین دسته تقسیم بندی شده ،وهردسته ی آن برای باردهی نیازمند شرایط آب و هوایی و نگهداری متفاوتی هستند و معمولا در منطقه های کوهستانی با ویژگی آب و هوایی سرد رشد بهتر و موثر تری رو دارا هستند یکی از مشکلاتی که بعضا باغداران نسبت به آن گریزان اند  سیاه شدن مغز گردو ها است که در این مقاله قصد داریم بیشتر در این باره صحبت هایی رو داشته  تا از این بیماری که نوعی آفت به حساب می آید تا حد امکان جلوگیری کنیم. همان طور که احتمالا میدانید یکی از مهم ترین مراحل در پرورش این درخت برداشت  و مهم تر از همه فروش محصول حاصله هست پس سیاه شدن مغز گردو میتواند آثار خیلی بدی رو از خود بر جای گذارد. در این مقاله می خواهیم به موضوع همه چیز درباره گردو و علت سیاه شدن مغز آن بپردازیم.

اهمیت میوه گردو و پرورش آن

تمامی کشاورزان و باغداران درتلاش اند که محصولی رو برداشت کنند که 1:  سالم  2:  مزه تلخی ای از خود نداشته و در یک کلام از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد .

یکی از دلایلی که باعث سیاه شدن مغز گردو و از طرفی سیاه شدن امید باغداری که سال ها برای کشت گردو زحمت کشیده تا به محصولی خوب برسه شده، خشک شدن گردو ها و انبار کردن آن ها است .

و دلیل اصلی این موضوع هم جداسازی زود تر از زمان اصلی پوسته سبزی است که اطراف آن رو گرفته چرا که هنوز اکثر باغداران به این نتیجه نرسیدن که آقا این پوسته سبز از سیاه شدن مغز گردو میتونه جلوگیری کند پس با این پوسته سبز چه باید کرد ؟

خوب بهترین راه برای از بین بردن پوسته سبز که منجربه سیاه شدن مغز گردو نگردد قرار دادن آنها در زیر سایه هست تا خود به خود مراحل خشک شدن پوسته اطراف گردو ما  انجام گیرد . بعضی با این امرموافق نیستند و از دستگاه های خشک کن برقی استفاده میکنند که به وسیله آن پروسه خشک شدن پوسته سبز گردو افزایش و در نتیجه   سرعت تولید محصول موثر برای فروش هم خود به خود بیشتر خواهد شد البته ناگفته نماند اِعمال حرارت بالا تر از حد مقعول (بیشتر از 43درجه) هم میتواند باز منجر به سیاه شدن مغز گردو و درنیجه به کاهش کیفیت  محصول و ثمره کار شود.

همه چیز درباره گردو و علت سیاه شدن مغز آنبعضا دیده شده بخاطر تحریم های اقتصادی باغداران محصول آماده خود را روانه بازار نکرده و برای مدت های طولانی در انبار های خود ذخیره می کنند اما متوجه این موضوع نیستند که این امر هم ممکن است حتی اندک باعث سیاه شدن مغز محصول گردوشان شود . دراین حال بهینه ترین دما برای نگهداری گردو در انبار های موجود بین صفر درجه سانتی گراد تا 3-  درجه سانتی گراد هست و باید توجه داشته باشید که به هیچ عنوان در محیطی که رطوبت بالا در آنجا وجود دارد گردو ها را انبار نکنید چرا که به فاسد شدن و کپک زدن آن ها منجر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: چگونگی کشت کدو و پرورش آن

زمان نامناسب برداشت گردو، علت سیاه شدن مغز گردو

مورد دیگری که میتواند منجر به  سیاه شدن مغز گردومان شود زمان نامناسب برداشت گردو ها است چرا که اگر به موقع برداشت محصول صورت نگیرد ممکن است منجربه سیاه شدن مغز گردو هم شود بنابراین توجه داشته باشید که هر چه مدت زمان برداشت طبیعی محصول به تاخیر بیفتد باز میتواند به سیاهی مغز آن بیفزاید .

کوددهی نامناسب، علت سیاه شدن مغز گردو

کود دهی و تغذیه نامناسب برای خاک هم میتواند باعث سیاهی مغزمحصول ما گردد ، چرا که کمبود عناصری مثل سولفات روی و آهن یکی از دلایل سیاه شدگی مغز گردو به شمار رفته و شما میتوانید با نمونه برداری از خاک محیط کشت از کمبود آن اطمینان حاصل کرده و با استفاده از کود های شیمیایی  کمبود های پیش آمده رو تا حد لازم برطرف نمایید . همان طور که احتمالا میدانید بهترین زمان برای کوددهی  این گیاه در ماه های اردیبهشت و خرداد  و در یک کلام فصل رویش آن هست بنابراین در این ماه های مذکور باید حتما به آبیاری و کوددهی گیاه توجه لازم رو داشته باشیم .

همه چیز درباره گردو و علت سیاه شدن مغز آننور و گرما زیاد، علت سیاه شدن مغز گردو

از عوامل دیگری که میتونه منجر به سیاه شدگی مغز گردوی ما شود میتوان به عوامل محیطی ای چون نور زیاد خورشید ،رطوبت فراوان که قبل تر هم ازآن یاد کرده بودیم ،و دمای هوا و … اشاره کرد

به طور کلی باید دانست که گرمای بیش از اندازه برای این درخت اصلا مناسب نیست و میتواند حتی علاوه بر این که باعث سیاه شدگی مغز گردو شود  منجر به خشکی کامل درخت هم گردد  به همین دلیل هست که  زیست شناسان در شاخه گیاهی توصیه کردند این گیاه بیشتر باید در دمای حداکثر 36درجه کاشته شود تا بهترین محصول رو برای ما به ارمغان آورد. توجه به این موضوع هم داشته باشید که سرمای شدید هم یکی از عواملی به حساب می آید که میتونه علاوه بر نازک کردن پوسته گردو باعث سیاه شدگی و چروکی آن هم بشود .

از موارد ارثی و ژنیتیکی هم در سیاه شدن مغز گردو میتوان یادی کرد چرا که بعضی اوقات بخاطر این عوامل گردو ها زودرس هستند در نتیجه درفصل تابستان خیلی سریع تر به بلوغ (رسیدگی خود) رسیده و ممکن است که منجر به سیاهی مغز گردو گردد . برای همین هست که اکثر باغداران در زمین های خود نهال های دیررس رو کاشته تا با این خطرات حاصله دست و پنجه نرم نکنند .

همه چیز درباره گردو و علت سیاه شدن مغز آننوعی بیماری باکتریایی وجود داره به نام بلایت که در این نوع بیماری که هدف آن سیاه کردن کل گردو و پوسیدگی مغز آن هست . در ابتدای رشد میوه ها نمایان شده ،  و بر روی برگ ها و جوانه های جوان  و به خصوص میوه ها اثر کرده و باعث  ایجاد لکه های سیاه رنگی بر روی آن ها شده ،و اگر شرایط برای ادامه زندگی این نوع باکتری مهیا باشد باکتری رشد و تکثیر پیدا کرده (توجه کنید تقسیم باکتری از نوع تقسیم دوتایی هست و میتوز و میوز نیست صرفا جهت اطلاع)و این لکه ها در سرتا سر میوه گسترش پیدامیکند  و در نهایت منجر به سیاه شدگی کل پوست گردو ما خواهد شد . در بعضی مقالات علمی گفته شده که این باکتری با ورود خود به مغز گردو حتی میتوانند  لزج شدن مغز هم منجر شوند .

آبیاری نامناسب، علت سیاه شدن مغز گردو

یکی از مهم ترین عامل پوسیدگی و سیاه شدگی مغز گردو آبیاری غیر اصولی و نامناسب هست به طوری که اگر به صورت اصولی و به میزان لازم و کافی به آن ها آبیاری نکنید ممکن است که بیماری هایی در گیاه ظهور کنند که منجر به افت کیفیت محصول و… خواهد شد جالب است بدانید گیاهان وقتی آب کافی برای مصرف نیاز های خود را دریافت نکنند  از آب ذخیره شده در کریچه های خود استفاده کرده که منجر میشه به چروکیدگی و جمع شدن برگ ها و گل ها که به این حالت پلاسمولیز گویند .اما برعکس این موضوع اگر گیاهی کم آبی داشته باشه و به آن آب کافی دهید باعث پرآب شدن کریچه های آن و درنتیجه حالت تورژسانس در گیاه رو به همراه خواهد داشت .

بیشتر بخوانید: راه های تقویت یونجه

سخن پایانی

خلاصه این که اگر قصد تهیه و کاشت درخت گردو رو دارید مقاله  همه چیز درباره گردو و علت سیاه شدن مغز آن را مطالعه کرده و از همین الان به فکر اول از همه یک جای مناسب که دارای خاک خوب و زهکشی درست داشته باشه رو مد نظر قرار بدید . برای آبیاری مناسب درخت گردو هم بهترین گزینه ، استفاده از روش های اصولی ای چون فشار قطره ای است.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]