بهترین کود حیوانی برای خیار بوته ای

بهترین کود حیوانی برای خیار بوته ای

ترکیب کود مرغی آن را در رتبه اول در بین کودهای ارگانیک قرار می دهد، سوال اینجاست  آیا می توان از آن به عنوان کود برای خیار استفاده کرد، با وجود اسید اوریک در کود تازه مرغی امکان سوزاندن ریشه گیاهان وجود دارد.

علاوه بر این، محتوای بالای نیتروژن موجود در کود مرغی باعث رشد بیش از حد گیاه می شود که این می تواند به میوه دهی آسیب برساند.  بنابراین، کوددهی خیار بوته ای  با کود  مرغ تنها پس از آماده سازی کود  بهتر است در حجم پایین انجام شود.

مزایا و معایب کود مرغی برای خیار بوته ای

کود مرغی از نظر تأثیری که بر ترکیب خاک دارد، از کود گاوی در بین باغبانان  محبوب تر است،  کودهای مرغی حاوی مجموعه ای منحصربفرد از عناصر شیمیایی لازم برای توسعه و رشد خیار بوته ای  است.

در مقایسه با کودهای دیگر اثر تغذیه ای آن مدت زیادی زمان  می برد ، در سال اول رشد  به عنوان مکمل معدنی عمل می کند، در دو سال بعد اثر آن روی گیاه  می توان  آن را به به عنوان کود مناسب دامی  برای خیارهای بوته ای استفاده کرد.

از مضرات استفاده از کود  مرغی تازه می توان به محتوای اسیدی بالا، وجود دانه های علف های هرز، عوامل ایجاد کننده عفونت های ناخواسته از جمله  بیماری سالمونلوز و وجود تخم های کرمی اشاره کرد.

کود مناسب برای بوته خیار

نحوه  استفاده از کود  مرغ خانگی برای خیار بوته ای

کود مرغ تازه را باید  در آب به نسبت 1 در  1 رقیق  و به مدت 5-7 روز تخمیر  شود،  کود تخمیر شده را می توان به مدت 2-3 ماه در این حالت نگهداری کرد. برای استفاده  از کود مرغی  به صورت  پانسمان، 1 قسمت از کود  در 20 قسمت آب رقیق  شود.

از این محلول می توان برای تغذیه خیارها با ریختن در امتداد محیط دایره ریشه به میزان 0.5-1 لیتر در بوته استفاده کرد.

یا می توان کف حفره کاشت با  حدود یک متر عمق، با خاک اره، کاه یا برگ  بپوشانید، همچنین کودهای مرغی ، ذغال سنگ نارس، کاه، شاخ و برگ خشک، علف های هرز به صورت لایه روی حفره قرار دهید.

تهیه کمپوست  کود مرغی حدود 1.5-2 ماه طول می کشد، در در زمین های باز، گلخانه ها  برای آماده سازی خاک استفاده می شود

برای تازه نگهداشتن کودهای مرغی  تا بهار، آن را به صورت لایه نازک روی صفحات تخته سه لا یا آهن قرار دهید و در هوای آفتابی و  آزاد به مدت حدود 3 ساعت خشک کنید.  سپس ماده خشک را از طریق توری ریز آسیاب کنید.

پودر بدست آمده برای خیارهای گلخانه ای مناسب است می توانید پشته های کاشت  را با این  پودر کوددهی کنید و به ازای هر متر مربع 200 گرم پودر به  خاک در بهار اضافه کنید. این ترکیب  را در تمام زمستان در این حالت در کیسه یا بشکه نگهداری کرد.

بهترین کود خیار

نکات ایمنی در زمان مصرف کودهای مرغی

هنگام مصرف  کودهای حیوانی ، به خصوص به صورت پودر، همیشه باید نکات ایمنی را رعایت کنید،  از غشاهای مخاطی چشم و دستگاه تنفسی فوقانی محافظت کنید. همیشه از عینک، ماسک یا ماسک تنفسی و دستکش لاستیکی استفاده شود.  علاوه بر کود تهیه شده توسط خودتان، می توانید یک کود صنعتی آماده نیز استفاده کنید.

کودهای مرغی  با خشک شدن سریع در خلاء ساخته می شود که تمام خواص مفید مواد اولیه  خود را حفظ  می کند، تحت تأثیر دمای بالا، باکتری های مضر، لارو مگس ها، کرم های موجود در کودها  می میرند.

این نوع کودها ماندگاری طولانی دارند، که حمل و نقل و ذخیره آنها را آسان می کند، روش های کاربرد و دوز مصرفی  همیشه روی بسته بندی های کود  درج شده است.

برای افزایش باردهی خیار چه باید کرد؟ 

نحوه مصرف کودهای مرغی برای خیار بوته ای

کوددهی خیار بوته ای با کودهای مرغی  در طول فصل رشد، حدود سه بار انجام می شود، جهت مصرف  کود مرغی به صورت پانسمان بالا، 1 کیلوگرم کود با 3 لیتر آب گرم مخلوط  کنید. همچنین می توانید پس از یک روز، محلول غلیظ کود مرغی حاصل در 20 لیتر آب رقیق شود، از این کود مایع می توان برای تغذیه خیار استفاده کرد و برای هر بوته تا نیم لیتر  استفاده  شود.

نحوه استفاده از کودهای مرغی در زمان رشد خیار بوته ای

کود مرغی حاوی نیتروژن با غلظت نسبتاً بالایی است، هنگام کود دهی  خیار بوته ای  با کودهای  مرغی، نیاز گیاه به نیتروژن، عمدتاً در مرحله اولیه رشد بیشتر است،   اولین کوددهی خیار 15 روز بعد جوانه زنی  انجام می شود. دومین زمان کوددهی خیار  همزمان با دوره گلدهی است.

مقدار مصرف کود مهم است، زیرا  زیاده روی در آن به سادگی می تواند گیاه را از بین ببرد. رایج ترین روش استفاده از کود مایع مرغی جوشاندن آن است که می توان از آن به صورت آبیاری  خاک اطراف گیاه استفاده کرد. کود مایع  مرغی را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد.

برای تهیه کود مرغی مایع  باید یک قسمت از کود خشک را با   20 قسمت آب حل کنید، خیارهای بوته ای  باید از قبل آبیاری شوند. محلول  تهیه شده  نباید با قسمت های سبز گیاهان و شاخ و برگ تماس پیدا کند.

مصرف کود مایع مرغی  برای یک بوته بالغ 1 لیتر و نیم لیتر  برای گیاهان جوان  خیار کافی است.

هنگام استفاده از محلول غلیظ  آن را به نسبت 1: 1 رقیق کنید  و به مدت یک هفته بگذارید  تا تخمیر شود یک لیتر از این محلول  را در 10 لیتر آب رقیق کرده و در بین ردیفهای کاشت قرار دهید،  دقت کنید نباید کوددهی  خیار با کود مرغی  در زیر ریشه حتی با غلظت کمتر انجام دهید.

این روش کوددهی  برای کود دادن به گیاهان در زمین باز  مناسب است، تمام کود دهی  باید پس از آبیاری یا باران انجام می شود،  اگر در طول فرآیند آبیاری محلول روی گیاه قرار گرفت، برای جلوگیری از سوختگی، توصیه می شود برگ ها را با آب تمیز بشویید.

طریقه کاشت خیار

زمان مصرف کود مرغی برای خیار بوته ای

در خاک رسی با ساختار متراکم و سنگین، کود مرغی به صورت  کمپوست شده  در پاییز استفاده می شود،  خاک های سبک در بهار کود داده می شوند و بلافاصله قبل از شخم زدن کود به میزان 3-4 کیلوگرم در هر 5 متر مربع کود داده می شود.

در پاییز، می توانید کودهای مرغی خشک مخلوط شده با خاکستر  به طور مساوی روی سطح خاک پخش کنید، با بارش باران ، یک ترکیب بسیار محلول در طول دوره های پاییز و زمستان به لایه های بالایی خاک نفوذ می کند. همچنین می توانید از کود مرغی در گلخانه به عنوان جایگزینی برای کودهای معدنی استفاده کنید.

بهتر است در گلخانه باید از کود مرغی با رعایت نسبت ها و دوزهای تغذیه با دقت استفاده شود.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]