مراحل کاشت و کوددهی زنجبیل

مراحل کاشت و کوددهی زنجبیل : از جمله ادویه‌های دارویی پرمصرف دنیا که خواص بسیاری برای انسان دارد و طعم بی‌نظیر آن باعث خوشمزه‌تر شدن غذا می‌شود زنجبیل است. این گیاه نیز مانند بسیاری از گیاهان برای برداشت به مراحل مختلف و کوددهی مناسب احتیاج دارد. به دنبال اطلاعاتی برای کاشت زنجبیل هستید ما در این مقاله از سایت آل کود می‌خواهیم به آن بپردازیم پس با ما همراه باشید.

شناخت زنجبیل

زنجبیل از گیاهان نیمه گرمسیری و استوایی بوده و از مهم ترین و محبوب ترین ادویه جات دنیاست. از ادویه های مهم و صادراتی تایلند، چین، کاستاریکا، نیجریه و برزیل است. معمولا زنجبیل را بیشتر به کشور آمریکا صادر می کنند. در ایران نیز زنجبیل کشت می شود. زنجبیل را به صورت تازه و خشک استفاده می‌کنند.

زنجبیل از جمله گیاهان علفی چند ساله می‌باشد، اما معمولاً برای استفاده از ساقه زیرزمینی این گیاه آن را یک ساله می‌کارند. این گیاه دارای ساقه‌های زیرزمینی و ریشه‌های فرعی مانند فیبر است. برای خرید کود ده ایکس می توانید با همکاران ما در آل کود در ارتباط باشید.

معمولا زنجبیل را به صورت یکساله می‌کارند. مناسبت ترین فصل کاشت زنجبیل بهار است. زنجبیل احتیاج به دمای ۲۵ تا ۲۸ درجه داشته و رطوبت زیاد را دوست دارد. زیرا اگر دما کمتر باشد عملکرد و راندمان آن پایین می‌آید. بهتر است زنجبیل برای رشد نرمال زیر نور آفتاب قرار گیرد.

مراحل کاشت و کوددهی زنجبیل

 

 

از ویژگی های درمانی زنجبیل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • هضم غذا را سریع می‌کند.
  • سیستم ایمنی بدن را افزایش می‌دهد.
  • Pms را کاهش می‌دهد.
  • به کاهش درد کمک می‌کند.
  • باعث کاهش وزن می‌شود.

شرایط کاشت زنجبیل

 

از جمله شرایط کاشت زنجبیل می‌توان به نور، آب، خاک، آب و هوا و دما اشاره کرد.

 

مراحل کاشت و کوددهی زنجبیل

نور

از فاکتورهای مهم کاشت زنجبیل می‌توان به نور اشاره کرد. جهت رشد و گسترش زنجبیل وجود نور خورشید امری ضروری ست. اما لازم نیست نور به صورت تابش مستقیم باشد، شما می‌توانید زنجبیل را در جای نیمه سایه نیز پرورش دهید.

این گیاه برای عملکرد عال بین ۳ تا ۵ ساعت نور خورشید احتیاج دارد که شما با داشتن ۲ ساعت نور نیز می‌توانید نتیجه کافی از واشا زنجبیل بگیرید. اگر گیاه را داخل خانه می‌کارید همانند گیاه پتوس می‌توانید با آن برخورد کنید و از نور پنجره برای رشدش استفاده نمایید.

آب

خاک مناسب زنجبیل باید مرطوب باشد اما غرقاب کردن خاک باعث پوسیدگی ریزوم های زنجبیل می شود. اگر گیاه را در مناطق گرمسیری می‌کارید حتما خاک آن را همیشه مرطوب نگه دارید. تعادل آبیاری در رشد زنجبیل بسیار مهم است.

خاک

خاک زنجبیل باید سیک و دارای زهکشی مناسب باشد. شما می‌توانید با اضافه نمودن کود آلی به خاک باعث سبکی و حاصلخیزی بیشتر گیاه شوید. همچنین استفاده از کمپوست نیز در خاک باعث وارد نمودن مواد مغذی به گیاه خواهد شد. مالچ پاشی با کمپوست هم می‌تواند به گیاه برای جذب مواد معدنی کمک نماید. زنجبیل به phحساس است و خاک اسیدی دوست دارد که ph آن بین ۵ تا ۷ باشد.

 در این زمان گیاه به خوبی رشد کرده و بهره‌وری خوبی خواهد داشت، زیرا اگر ph آن از ۸ باشد رشد گیاه کم شده و زمان رسیدن آن به عقب خواهد افتاد.

 از آنجا که کاشت هر ساله زنجبیل در یک زمین باعث عدم بهره‌وری مناسب می‌شود کشاورزان به این عقیده دارند  که بهتر است به صورت مداوم و متوالی زنجبیل در یک زمین کاشته نشود.

 

آب و هوا و دما

گیاه زنجبیل به آب و هوای گرمسیری احتیاج دارد. زنجبیل در درمای کمتر از ۱۰ درجه سانتی گراد آسیب می بیند. در دمای پایین گیاه به خواب می رود، برگ های آن زرد شده، ریزش پیدا می‌کنند و رشد گیاه متوقف می شود. اگر در مناطق سردسیر زندگی می کنید می‌توانید زنجبیل را در خانه کاشته و از محیط گرم خانه برای رشد آن استفاده کنید.

بین هر ریزوم باید ۲۰ سانتی متر در هنگام کاشت فاصله باشد، و روی آنها را با ۲.۵ سانتی متر خاک بپوشانید و عمیق نکارید. خاک آن را همیشه مرطوب نگه دارید و منتظر برداشت محصولتان باشید.

زمان برداشت محصول

 برداشت زنجبیل معمولا اواخر پاییز آغاز شده و تا اواسط بهار ادامه دارد. با برداشت زودتر زنجبیل کیفیت آنها بهتر خواهد بود. معمولا بعد از ۵ تا ۱۰ ماه کشت میتوان  برداشت زنجبیل را انجام داد که میزان این زمان به آب و هوای منطقه کشت بستگی دارد. قبل از برداشت محصول زمین را آبیاری کنید تا مرطوب باشد و سپس با بیلچه گیاه را از ریشه خارج کنید.

 

برنامه کوددهی زنجبیل

 زنجبیل دوره رشد طولانی دارد، در نتیجه تغذیه کودی آن بسیار مهم است. باید علاوه بر کودهای اولیه و پایه‌ای که به آن می‌دهید در مراحل رشد نیز کود مناسب هر دوره را به آن تزریق نمایید، در ادامه یه بررسی کوددهی در مراحل مختلف اشاره می‌کنیم.

 نیاز کودی زنجبیل در مرحله جوانه زنی کم است، زیرا در این زمان گیاه با توجه به مواد مغذی که در خود ذخیره دارد رشد خواهد کرد.

کوددهی در مرحله نهالی نیز کم است زیرا نهالها هنوز کوچک بوده و مقدار جذب آنها نیز پایین‌تر است.

معمولاً اضافه کردن کودها به صورت سرک یا طی فصل، زمانی انجام می‌شود که ارتفاع گیاه تقریباً ۳۰ سانت بوده و یا دو تیلر داشته باشد. هنگامی که در این مرحله رسید می‌توانید از کوددهی مناسب این زمان استفاده کنید.

همچنین فصل رویشی گیاه در پاییز میزان کوددهی افزایش یافته، زیرا در این زمان گیاه نیاز به فعالیت داشته و شما می‌توانید با کود عالی گیاه را کوددهی نمایید.

زنجبیل به تعادل کودی احتیاج داشته و اگر عناصر مورد نیاز آن کم باشد، سیاه شده و پروتئین آن کاهش پیدا می‌کند. با غلظت بالای کود نیز ریشه ها غلظت یونی گرفته و جذب مواد برای آنها دچار مشکل خواهد شد.

 بهتر است برای توقف نیافتن فتوسنتز و عدم کاهش عملکرد زنجبیل کوددهی مناسب در زمان درست برای آن انجام شود. از جمله عناصر درشت مغذی مورد نیاز زنجبیل ازت، پتاسیم و نیتروژن که باعث ساختن کلروفیل، فتوسنتز و پروتئین در گیاه خواهند شد.

جمع بندی

همانطور که در مقاله به آن اشاره کردیم زنجبیل از گیاهان بسیار کاربردی و مهم و از ادویه های محبوب در بین مردم دنیا است. در نتیجه کاشت آن می‌تواند از لحاظ اقتصادی توجیه خوبی داشته باشد.

 شما باغدار محترم می‌توانید با کوددهی مناسب و عملکرد صحیح به زنجبیلی با کیفیت و با ماندگاری بالاتر نسبت به سایر رقبا دست پیدا کنید. در این مقاله از سایت آل کود ما به بررسی نوع کاشت و کوددهی زنجبیل پرداختیم تا شما بتوانید با کسب اطلاعات به پرورش این گیاه مغذی و مفید بپردازید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]