سمپاش شارژی دوکاره
اغلب کشاورزان همواره با مشکلی به نام آفت موجود در گیاهان مواجه هستند، که باعث از بین رفتن محصولات کشاورزی میشود. در واقع آفتهای کشاورزی حشراتی هستند که به صورت دستهای حمله میکنند و با فروبردن خرطوم به داخل بافت گیاهی شیره گیاه را میمکند و یا با حمله به بافتهای گیاهی موجب ایجاد اختلال در اعمال حیاتی با ناتوان کردن گیاه در برابر تنشها و در نهایت مرگ گیاه میشوند.
و همچنین باکتریها و قارچهای بیماری زا و ویروسها نیز عامل بیماری در گیاهان میشوند، که باعث اختلال در اعمالیات فیزیولوژیک گیاه و کم شدن سوخت و ساز آنها خواهند شد. در میان این عوامل باکتریها اهمیت چندانی ندارند و بیماریهای ویروسی قابل درمان نیستند، اما بیماریهای قارچی مانند: سفیدکها و کپکها و قارچهای بوتریتیس که آثار خود را مانند لکههای پودری سفید بر جای میگذارند، را میتوان با انواع سموم قارچکش دفع کرد که در این زمینهها برای به دست آوردن شرایط مطلوب باید اقدام به سمپاشی کرد.
در دنیای امروز ساخت سمپاشها بسیار فراگیر شده است، اما سمپاشهای شارژی به نوعی یک ایده مناسب از خلاقیت در جهت رفع نیازهای کشاورزی هستند. که در ادامه به معرفی آن میپردازیم.

سمپاش شارژی
این سمپاش نوعی سمپاش دوشی است، که میتواند یکی از بهترین نمونهها در تامین نیازهای گیاهان در محوطه باغات باشد. سمپاشهای شارژی اغلب به دو نوع کلی طراحی و تولید میگردند، سمپاش شارژی تک کاره و سمپاش شارژی دوکاره . در سمپاش شارژی تک کاره امکان سمپاشی به صورت دستی وجود ندارد، و با خراب شدن سیستم برقی و یا تمام شدن باطری این نوع سمپاش کارکرد خود را از دست میدهد و به طور کلی برای باغهای کوچک بیشتر مورد استفاده هستند، اما نمونه سمپاش شارژی دو کاره عملکرد به مراتب بهتری نسبت به نوع تک کاره دارد و در این نوع سمپاش میتوان سمپاشی دستی و سمپاشی موتوری را به صورت همزمان انجام دهیم، که این ویژگی در باغهای بزرگ از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا با هزینه کمتر با سرعت بیشتری تمام باغ را سمپاشی میکنیم.
به علاوه قابل حمل بودن این سمپاش در کنار توانایی کارکرد به صورت خودکار ارزش آن را دو چندان کرده است. همچنین در فضای کوچک بین درختان باغ به سختی میتوان از روشهای سمپاشی قدیمی مانند انواع فرغونی آن استفاده کرد، که در این مورد نیز سمپاش شارژی میتواند به ما کمک کند.
سمپاشهای شارژی دارای یک باطری هستند، که عمل تامین نیروی برق را انجام میدهند، از این رو نمیتوانیم مدت زمان زیادی از آن استفاده کنیم، که قابلیت شارژی بودن آن این مشکل را نیز رفع کرده است و هر زمان که شارژ باطری تمام شد، به راحتی میتوان آن را شارژ کنیم. البته در زمانی که باطری سمپاش شارژی دوکاره تمام شود میتوانیم عملیات سمپاشی را به صورت دستی توسط آن انجام دهیم.
ویژگی و مزایای دستگاه سمپاش شارژی دوکاره
- این نوع سمپاش تقریبا در دسته ارزانترین نمونههای سمپاش موتوری در بازار است، این موضوع باعث افزایش محبوبیت این سمپاشها در میان کشاورزان شده است.
این سمپاش از طراحی ارگونومیک خاصی بهرمند است، که با موقعیت نصب بر پشت افراد با وزن ۸ کیلوگرم برای انجام گندزدایی موجب خستگی زود هنگام نمیشود. - سمپاش شارژی دو کاره با دارا بودن پمپ سموم با طراحی کارآمد میتواند از حداقل قدرت در پمپ حداکثر قدرت پمپاژ را حاصل کند.
- با انجام سمپاشی با این دستگاه میتوان با وجود دو قابلیت دستی و شارژی در کنار هم توانایی کامل از سمزنی در جهات گوناگون بهرمند شوید و تمام نقاط مزرعه و باغات را به خوبی سمپاشی کنید.
- در سمپاش شارژی مخزن ۱۰ الی ۲۰ لیتری از جنس پلاستیک پلی اتیلن وجود دارد، که ظرفیت کاری لازم را برای تمام اهداف سمپاشی و گندزدایی کافی را دارا میباشد.
- در سمپاشهای شارژی دو کاره با داشتن موتور قدرتمند و تناسب موتور با پمپ و طراحی ایدهآل لانس و حضور نازلهای مناسب دارای پاششی یکنواخت و تاثیر گذار خواهند بود.
- عدم نیاز به سوخت بنزین در این نوع سمپاش و استفاده از نیروی برقی باعث میشود، تا عملکرد سمپاش شارژی عاری از هرگونه تولید آلودگی محیطی باشد. از این رو برای استفاده از این محصولات در فضای بسته مانند دامداریها و حتی ساختمانها هیچ گونه منعی وجود نخواهد داشت.
- موتورهای بنزینی شارژی در حین کار تولید صدای بالایی دارند اما در این نمونه تقریبا هیچ صدای خاصی شنیده نمیشود که این میتواند مزیت بزرگی به حساب آید.
- سمپاشهای شارژی دوکاره نسبت به نمونههای بنزینی نیاز به تعویض اقلام مصرفی مانند: فیلتر سوخت و بنزین و شمع و تسمه ندارند، و از خاصیت تعمیر و نگهداری ارزانتری نسبت به نمونههای موتوری برخوردار هستند.
نکات کاربردی برای استفاده از سمپاش شارژی دو کاره
نکته اول در کارکرد با این نوع سمپاش اطمینان از سلامت کامل دستگاه میباشد، اگر چه این نوع سمپاش دارای مقاومت بسیاری است اما در هر صورت نمیتوان از ضررهایی که برای سلامتی انسان دارد چشم پوشی کرد. زیرا در صورت عدم سلامتی شیلنگها و اتصالات و مخزن ممکن است؛ سم از آن خارج شود لذا لازم است قبل از کار از سلامت اتصالات مطمعن شد.
لازم است بعد از هر بار سمپاشی فیلترهای مورد استفاده به طور کامل شستشو شود و همچنین در تمام طول کار نیز از وجود فیلتر و عدم وجود هر گونه جسم خارجی در مخزن دستگاه اطمینان حاصل کنید. که اتصالات مسدود نشود و عملیات به خوبی انجام داده شود.
و نیز زمانی که عملیات سمپاشی به اتمام رسید باید سمپاش شارژی را در محلی کاملا خشک و دارای تهویه نگهداری کنید و دور از نور مستقیم آقتاب و احتمال آتش سوزی و یا دسترس کودکان باشد.
برای تداوم عمر باطری دستگاه سمپاش شارژی دوکاره باید باطری را هر دوماه یکبار کاملا تخلیه و سپس شارژ کنید.
در صورت عدم استفاده از دستگاه لازم است تا باطری دستگاه را خارج کنید، زیرا ماندن باطری به مدت زیاد در دستگاه باعث تخریب باطری در زمان کمتری میشود.
و همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که در همه حال باطری دستگاه سمپاش شارژی دو کاره را با شارژرهای مخصوص خود شارژ کنید، در غیر این صورت احتمال آسیب دیدن دستگاه بسیار بالا است.
در فصول سرد برای اطمینان از کار سمپاش مخزن را از آب پر کنید و عملیات سمپاشی را با آب شبیه سازی کنید و با این کار بقای هرچه بیشتر باطری را تضمین کنید.
در انتهای هر عملیات سمپاشی مخزن دستگاه را به طور کامل تخلیه کرده سموم را با ریختن آب رقیق کنید زیرا برخی از سموم به دلیل خاصیت اسیدی میتواند در طولانی مدت در مخزن یا مجراهای پمپ و اتصالات موجب تخریب قطعات شود.
و در آخر این نکته را در نظر داشته باشید که دمای مناسب برای انجام عملیات سمزنی در محدوده ۵ الی ۴۰ درجه سانتی گراد است، پس در هر شرایط آب و هوایی نمیتوان از دستگاه شارژی استفاده نمود.
اصولی که باید در سمپاشی رعایت کرد:
۱-همواره میزان غلظت سم که اصولا ۲/۵در هزار جهت سمپاشی علیه آفات و امراض مناسب است، را با آب مخلوط کرده ، به شدت تکان دهید و سپس مخلوط کنید و محلول شیری رنگ به دست آمده را جهت سمپاشی در مخزن دستگاه شارژی بریزید.
۲- از حساسیتهای گیاهان مخصوص نسبت به سم اطلاع و شناخت پیدا کنید و اگر گیاه گلدار بود گلهای آن را به طور کامل بپوشانید. زیرا گلها به شدت به سموم حساس هستند.
۳- در صورت استفاده از سم برای گیاهان آپارتمانی عملیات سمپاشی را در خارج از منزل و در زمات صبح یا عصر بدون وزش باد شدید انجام دهید.
۴- سمپاشی را طبق دستور یک هفته یا دو هفته یکبار انجام دهید، در صورتی که برگها لکه داشتند، پنبهای را به سم آغشته کنید و روی لکهها بکشید.
۵- اگر ناچار به سمپاشی با دو سم بر علیه بیماری و آفات هستید، هیچ موقع هر دو سم را باهم مخلوط نکنید.
نتیجه گیری
سمپاش شارژی دوکاره در دسته سمپاشهای موتوری با قابلیت انعطاف بسیار بالا و ادوات پر کاربرد کشاورزی و باغبانی هستند، با این نمونه میتوان از یک زمین زراعی تا فضای یک آپارتمان را ضدعفونی کرد.
این سمپاش در سایز و مدلهای مختلف عرضه میشوند و هر فرد مطابق سلیقه و کاربرد مورد انتظار میتواند یکی آنها را انتخاب کند، پس در همه مکانها خصوصا در ایام شیوع بیماری مسری وجود یک سمپاش شارژی دوکاره با قابلیت ضدعفونی با حجم بالا و هزینه معقول میتواند بهترین انتخاب باشد.
با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.
بدون دیدگاه