برنامه غذایی و کوددهی یونجه

برنامه غذایی و کوددهی یونجه : گیاه یونجه، علوفه ای است که امروزه در سطح وسیعی از زمین ها کشت می شود. از مزیت های تولید یونجه این است که در خاک معمولاً ۷ سال محصول می‌دهد، در نتیجه ریشه این گیاه بسیار عمیق بوده و مقدار زیادی نیتروژن و مواد عالی در زمین باقی می گذارد. البته نیتروژن برای تمامی گیاهانی که بعد از یونجه در آن زمین کاشته می‌شوند مناسب نیست و باعث سوختگی برخی از آنها خواهد شد.

  گیاه یونجه از گیاهان بسیار مهم در برنامه غذایی دام و طیور می باشد، در نتیجه کاشت علوفه و برداشت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شما می توانید با یک برنامه درست تغذیه برای یونجه شاهد افزایش چشمگیر میزان برداشت محصول در زمین خود باشید. در این مقاله از سایت آل کود ما برنامه غذایی و کودی مناسب برای یونجه را در اختیار شما می گذاریم تا بتوانید اطلاعاتی جامع و کامل جهت تغذیه این گیاه مهم بپردازید. پس با ما تا انتها مقاله همراه باشید.

کود کامل برای یونجه

تاثیرات شرایط اقلیمی در کوددهی و باروری یونجه

در زمان کشت یونجه شرایط اقلیمی نقش بسیار زیادی در مراحل رشد و کشت این گیاه دارد. باغدار محترم باید عواملی چون: دما، شرایط محیطی و بارندگی را برای برنامه کوددهی یونجه در نظر بگیرد. یونجه جز گیاهانی است که هم در مناطق گرم و هم در مناطق سرد قابل کشت است. البته میزان تعداد چین ها در مناطق گرم و سرد با هم متفاوت است، به طوری که در مناطق سرد شما بین ۳ تا ۴ چین می توانید برداشت کنید اما در مناطق گرم بسته به میزان تغذیه کودی می توانید تا ۱۵ بار برداشت محصول داشته باشید.

کود برای چین دوم یونجه

شناخت بیشتر یونجه

این گیاه علوفه ای بیشتر در زمین هایی که خاک آنها شنی، لومی و رسی باشد کشت بهتری دارد. البته زمین احتیاج به زهکشی مناسب نیز دارد. معمولاً از علوفه به صورت علوفه خشک، سیلوی، چرای مستقیم و علوفه ای سبز استفاده می کنند. جهت برداشت صحیح و اصولی ما به سه مرحله؛ استقرار گیاه، نگهداری از گیاه و برداشت آن احتیاج داریم. برداشت یونجه بین ۲۸ تا۳۰ روز یکبار انجام می‌شود که شما می توانید با یک برنامه غذایی مناسب میزان این پروسه را کاهش داده و همچنین تعداد برداشت های محصول را افزایش دهید.

 به طور کلی یونجه به عناصری چون: فسفر، پتاسیم، گوگرد، کلسیم، منیزیم و عناصر ریز مغذی چون: آهن، منگنز، بور و روی احتیاج دارد. در ادامه به برنامه غذایی یونجه در مراحل مختلف اشاره می‌کنیم.

علت رشد نکردن یونجهمرحله اول: نیاز کودی یونجه قبل از کشت

 

شما قبل از کشت با آزمون خاک می توانید به اصلاح خاک بپردازید و از کودهای اوره، فسفات پتاسیم، کود جامد، کود دامی پوسیده و یا کود مرغی در هنگام شخم زدن زمین برای کشت بهتر استفاده‌ کنید.

 البته آنالیز آزمایش خاک استفاده از این کود ها را مشخص می‌کند. زیرا استفاده نادرست و زیاد از کود باعث مسمومیت خاک خواهد شد. چنانچه احتیاج به تغییر بافت خاک خود داشتید، می‌توانید با مصرف کودهای دامی پوسیده شده به همراه ماسه و پیرلت سنگینی خاک را تغییر دهید.

یونحه به دلیل داشتن باکتری های تثبیت کننده خاک بر روی ریشه خود، بسیاری از مواد غذای مورد نیاز خود را از همین طریق تامین می‌کند. اما شما می‌توانید در این مرحله از کود ازت استفاده کنید.

 

بهترین کود یونجه

مرحله دوم: مرحله ابتدایی رشد گیاه  

در این مرحله سعی کنید از کودی استفاده کنید که باعث تحریک ریشه زایی در گیاهان شده و افزایش ریشه گیاه را به دنبال داشته باشد. زیرا افزایش ریشه باعث جذب مقادیر بالایی از عناصر محلول در خاک شده، در نتیجه به استحکام گیاه کمک بیشتری می کند. در این مرحله استفاده از کودهای هیومیک اسید شوک و فسفر شوک بسیار مناسب می باشد.

کود کامل شوک 10x برای یونجهمرحله سوم: در زمان ساقه زنی گیاه

گیاه یونجه نیز مانند بسیاری از گیاهان در ابتدای فصل رویشی خود به عناصری مانند: فسفر، پتاسیم و ازت احتیاج دارد. این عناصر ریشه گیاه را تحت تأثیر خود قرار می دهند. استفاده از خود ازت باعث افزایش رشد و سبز شدن گیاه می‌شود. کودهای دارای فسفر و پتاسیم باعث تقویت ریشه زایی و کیفیت محصول در گیاه می شوند. بهتر است در این مرحله از کود های آمینو اسید شوک یا جلبک دریایی شوک به صورت محلول پاشی و آبیاری استفاده کنید.

کود هیومیک برای یونجه

مرحله چهارم: در زمان گلدهی گیاه

  در این مرحله یونجه به عناصر و کود های مغذی مانند: فسفر و آمینو اسیدها احتیاج دارد.  زیرا باعث رشد و تکامل دانه گیاه، تلقیح گیاه و افزایش گرده گیاه خواهد شد.  در اینجا شما می توانید از کود آمینو اسید شوک و کود NPK شوک ( سه  بیست شوک) استفاده کنید.

 

کود برای چین دوم یونجه

مرحله پنجم: پس از برداشت یونجه

در این مرحله شما می توانید برای برگرداندن دوباره انرژی گیاه که در طول یک دوره رشد و باردهی از بین رفته از کود NPK شوک برای تقویت گیاه استفاده کنید.

در ادامه نیز در برداشت های دوم و سوم و چهارم و بقیه برداشت ها، شما می توانید از کود آمینواسید شوک، کود پتاسیم بالا شوک و کود سه بیست شوک برای بازیابی توان گیاه، ده روز پس از هر برداشت به صورت آبیاری یا محلول پاشی استفاده کنید.

برنامه غذایی و کوددهی یونجهجمع بندی

یونجه جز محصولاتی است که بسیار خواهان داشته و اگر تغذیه درست و مناسب و برنامه کودی صحیحی برای آن اعمال شود، شما می توانید حداقل دو بار در سال برداشت این محصول را انجام دهید و در مناطق گرم حداکثر تا ۱۵ بار نیز این برداشت را ادامه دهید.

 البته مهم است که برای برداشت میزان بیشتر محصول توصیه های کودی را جدی بگیرید. در این مقاله ما کودهایی را به شما معرفی کردیم که می‌توانید با مصرف آنها، تمامی مواد مورد نیاز یونجه را به آن تزریق کرده و انتظار تعداد برداشت چین های بالاتری را داشته باشید. اما خبر نهم و عالی این است که شما می توانید از کود آمریکایی شوک ۱۰ ایکس وارداتی از کشور آمریکا استفاده کرده و تمامی عناصر و موادی که در بالا به آن اشاره کردیم را به صورت یکجا به گیاه خود هدیه دهید و از خرید سایر کودها نیز بی‌نیاز شوید.

البته استفاده‌ از کود شوک ۱۰ایکس از لحاظ اقتصاد نیز کمک زیادی به شما خواهد کرد، زیرا از خرید باقی کودها بی نیاز خواهید شد. جهت اطلاع از برنامه  کودی یونجه و خرید کود مناسب برای آن می‌توانید با کارشناسان آل کود در تماس باشید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]