گلدان برگ انجیری
برگ انجیری یکی از جذاب ترین گیاهانی است که طرفداران زیادی دارد و افراد زیادی از آن برای زیباتر کردن دکوراسیون داخلی بهره میگیرند. در واقع گلدان برگ انجیری را میتوانید در گوشه اتاق خواب، بالکن یا تراس، پذیرایی، راهپله، محل کار و… قرار دهید و از آن مراقبت کنید.
این گیاه برگهای بسیار زیبا و مقاومی دارد، به همین علت نیازی نیست از آنها خیلی مراقبت کنید. گیاه برگ انجیری دارای ریشههای بسیار بلند و قدرتمندی است که به سادگی از بین نمیرود. این گیاه همیشه استوار است زیرا از ۱ ستون محکم بهره میگیرد. بنابراین اگر به فکر خرید ۱ گیاه آپارتمانی جذاب و خاص هستید که بهتر است حتما سراغ برگ انجیری بروید در ادامه مطلب همراه ما بمانید تا با روش نگهداری از گیاه برگ انجیری بیشتر آشنا شوید.
شرایط نگهداری از گیاه برگ انجیری
-
نور
برگ انجیری به طور معمول در اکثر فضاها میتواند رشد مطلوبی داشته باشد اما و اگر میخواهید رشد بهتر و سریعتری داشته باشد، بهتر است آن را در مکانی قرار دهید که نور خورشید به صورت غیر مستقیم به آن جا بتابد. بهتر است بدانید؛ گیاه برگ انجیری در برابر میزان مختلف نور خورشید مقاومت زیادی از خود نشان میدهد اما نور زیاد باعث میشود برگهای آن زرد شوند و آسیب ببینند. نور کم نیز رشد گیاه را بسیار کند میکند و حتی در برخی مواقع نیز موجب از بین رفتن گیاه میشود.
- دما
دقت داشته باشید؛ بهترین دما برای این گیاه، دمای معتدل است. بنابر این بهتر است گلدان برگ انجیری را در محیطی قرار دهید که هوای آن جا نه خیلی سرد و نه خیلی گرم باشد. مناسب ترین دما برای گیاه برگ انجیری، دمای 13 درجه سانتیگراد است.
-
کوددهی
اگر میخواهید گیاه برگ انجیری همیشه شاداب باشد و برگهای سبزتری داشته باشد، بهتر است در فصلهای بهار و تابستان ماهی 1 بار کار کوددهی به آن را انجام دهید. به طور معمول بهترین کود برای این گیاه زیبا، کودهای طبیعی و مایع هستند.
از این رو بهتر است سراغ کودهای اسید هیومیک بروید و با کمک آن گیاه خود را تقویت نمایید. دقت داشته باشید که در فصل زمستان نباید به گیاه خود کود بدهید زیرا در این مدت، برگ انجیری باید بدون بهره گرفتن از کود استراحت کند.
-
آبیاری
اگر گیاه برگ انجیری در محیطی قرار دارد که دمای آن بالا است، باید میزان آبیاری آن را بیشتر کنید. برای آبیاری کردن این گیاه، باید اجازه دهید که خاک آن به طور کامل خشک شود. به طور معمول سعی کنید هفتهای 1 بار کار آبیاری به برگ انجیری را انجام دهید.
البته دقت داشته باشید هیچگاه نباید خاک گیاه بیشتر از 75% خشک شود. زیرا کم آبی میتواند به سلامت گیاه آسیب جدی وارد کند و گیاه نیز به مرور زمان پژمرده شود. البته مصرف زیاد آب نیز توصیه نمیشود، زیرا باعث فرسوده شدن ریشه خواهد شد.
-
رطوبت
همان طور که گفته شد؛ این گیاه میتواند در بیشتر محیطها به رشد خود ادامه دهد، اما محیط مرطوب برای این گیاه بسیار ایدهآلتر است. بنابر این اگر میخواهید سرعت رشد گیاهتان را افزایش دهید، بهتر است آن را هفتهای 1 بار مرطوب نمایید و با این کار شادابی گیاه را بیشتر کنید.
برای مرطوب کردن گلدان برگ انجیری و قسمتهای مختلف گیاه، میتوانید از یک اسپری آب کمک بگیرید. همچنین بهتر است بدانید که بهترین زمان برای مرطوب کردن برگهای این گیاه، اول صبح است. زیرا در این زمان آب میتواند بهتر تبخیر شود و از بروز آفات و بیماریهای رایج نیز جلوگیری شود. به هیچ عنوان برگ انجیری را در نزدیک وسایل حرارتی قرار ندهید زیرا تغییر غیر دما و رطوبت هوا میتواند آسیب بسیار جدی به برگهای این گیاه وارد کند.
مشکلات گیاه برگ انجیری و راههای درمان
-
قهوهای شدن برگها
یکی از رایج ترین مشکلاتی که ممکن است برای این گیاه زیبا پیش بیآید، قهوهای شدن برگهای آن است. در واقع دلایل مختلفی برای پیدایش لکههای قهوهای بر روی سطح برگ این گیاه وجود دارد که یکی از اصلیترین آنها، نامناسب بودن رطوبت خاک است.
بنابر این اگر زمانی مشاهده کردید که نوک برگهای گیاه در حال تغییر رنگ و قهوهای شدن هستند، بهتر است به نحوه آبیاری خود دقت کنید. شما باید هرگز اجازه ندهید که تمام سطح خاک خشک شود. آبیاری باید به صورت کامل انجام شود و خاک برای مدت طولانی خشک نماند.
-
مشکلات قارچی
بیماریهای قارچی زمانی به وجود میآیند که گیاه برای مدت طولانی در محیطی مرطوب قرار بگیرد و یا خاک آن بیشتر از حد خیس باشد. به طور معمول با به وجود آمدن بیماریهای قارچی، گیاه شادابی خود را از دست میدهد و لکههای قهوهای و زرد رنگی نیز بر روی آن به وجود میآیند. بنابر این اگر میخواهید گیاه برگ انجیری در معرض حمله آفات و قارچها قرار نگیرد، بهتر است آن را در محیطی قرار دهید که گردش هوا به صورت مناسب در اطراف گیاه و ریشه وجود داشته باشد.
در هر صورت اگر زمانی متوجه بیماریهای قارچی بر روی برگ گیاه بودید، بهتر است تمام برگهای آسیبدیده و مبتلا به بیماری قارچی را از گیاه جدا کنید. همچنین برگهای گیاه هم باید برای مدت نسبتاً مناسبی به صورت کاملاً خشک نگهداری شوند و هنگام آبیاری مرطوب نشوند.
-
زرد شدن برگها
به طور معمول اصلیترین دلیل زرد شدن برگ انجیری، میزان آبیاری نامناسب است. به همین علت اگر برگهای قسمت پایینی، رنگ خود را از دست داده بودند، بهتر است گیاه را به صورت منظم آبیاری کنید زیرا گیاه دچار کمبود آب است. در برخی مواقع نیز آبیاری زیاد هم موجب زرد شدن برگهای این گیاه خواهد شد. بنابر این بهتر است گلدان برگ انجیری را در محیطی قرار دهید که نور به میزان کافی به آن برسد و پس از آبیاری خاک بتواند به خوبی خشک شود.
یکی دیگر از دلایل زرد شدن برگها، کمبود املاح و عناصر ضروری است. برای رفع این مشکل نیز باید از کودهای طبیعی و مفید بهره بگیرید و گیاه را به صورت مرتب با استفاده از آن تغذیه کنید. دقت داشته باشید که کوددهی به برگ انجیری باید تا زمانی که علائم بیماری از بین میروند، ادامه داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است نتیجه مطلوبی به دست نیاورد.
-
پژمرده شدن برگها
علت پژمرده شدن برگ انجیری میتواند خشکی یا خیسی بیش از اندازه خاک باشد. در این شرایط شما باید قبل از هر کاری، میزان رطوبت خاک را مورد بررسی قرار دهید. دقت داشته باشید آبیاری بیش از اندازه میتواند آسیب جدیدی به ریشه وارد کند. به همین علت اگر خاک گلدان بیش از اندازه مرطوب بود، یعنی گیاه دچار پوسیدگی ریشه شده است. در این شرایط باید گیاه را از گلدان خارج کنید و ریشهها را به خوبی مورد بررسی قرار دهید. بعد از آن نیز یک گلدان با زهکشی مناسب برای برگ انجیری تهیه کنید.
سخن پایانی
گیاه برگ انجیری را میتوانید به راحتی در اندازهها و گونههای مختلف برای خود تهیه کنید و با کمک آن، زیبایی محل مورد نظر خود را دوچندان نمایید. نگهداری از گلدان برگ انجیری نیز بسیار راحت است و نیاز به مهارت یا تخصص زیادی ندارد. اما باید در نظر داشته باشید که بیتوجهی به این گیاه میتواند موجب شود گیاه شادابی خود را از دست بدهد و بمیرد. از این رو بهتر است مطالب ذکر شده در این مقاله را نادیده نگیرید و با توجه به آنها، اقدامات لازم را انجام دهید.
بدون دیدگاه