پشن فروت

از جمله میوه‌های استوایی بسیار پرخاصیت که می‌تواند در زنجیره غذایی ما جای مناسبی داشته باشد، میوه ای به نام پشن فروت است. از آنجا که شناخت کافی از این میوه در ایران وجود ندارد در این مقاله از سایت آل کود به بررسی و شناخت کاشت، برداشت و کوددهی آن پرداخته و شما را از اطلاعات کاربردی در مورد این گیاه مطلع خواهیم کرد.

شناخت پشن فروت

این میوه استوایی با داشتن ۲ نوع میوه ارغوانی و زرد رنگ، از خانواده تاک‌ها بوده و در آب و هوای گرم مانند: استرالیا، هند، آفریقای جنوبی و آمریکای جنوبی رشد می‌کند.

این میوه دارای پوششی سخت و محکم بوده و درون خود ماده‌ای ژله‌ای و نرم با دانه های زیادی دارد. معمولا این میوه از هند وارد ایران می‌شود. در ایران کشت این محصول چند سالی است که رواج پیدا کرده و بیشتر در مناطق شمالی کشور که دارای آب و هوای شرجی است پرورش میابد. برای خرید کود ۱۰ ایکس می توانید با همکاران ما در آل کود در ارتباط باشید.

پشن فروت

شناخت خواص پشن فروت

پشن فروت دارای پالپ نرم و دانه‌هایی است که قابل خوردن است. می‌توانید آن را به تنهایی و یا با میوه‌های دیگر مخلوط کرده و میل نمایید. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان بوده و طرفداران زیادی در دنیا دارد. در ادامه به بررسی تعدادی از این خواهیم پرداخت.

  • داشتن مواد معدنی کلیدی در بدن.

 پشن فروت سرشار از مواد معدنی چون: پتاسیم، منیزیم، ویتامینc، کلسیم، آهن، فیبر، فسفر، نیاسین و ویتامین B6است. همچنین میزان زیادی ویتامین A در خود دارد که باعث افزایش سیستم ایمنی بدن شده، به سلامتی پوست کمک کرده و بینایی را افزایش دهد. ویتامین C موجود در آن باعث ایجاد آنتی اکسیدان در بدن خواهد شد.

  • داشتن آنتی اکسیدان زیاد

 به ترکیباتی که باعث خنثی شدن رادیکال‌ها آزاد مضر در بدن خواهد شد آنتی اکسیدان می‌گویند. از آنجا که پشن فروت دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است، می‌تواند به عنوان یک عنصر مهم در بدن بوده که برای سلامتی سیستم بدن، سیستم ایمنی مغز، بیماریهای قلبی و آلزایمر مفید باشد.

  • داشتن میزان زیادی فیبر.

 فیبر باعث سلامتی دستگاه گوارش شده، روده راسالم نگه داشته، یبوست را کنترل کرده و از ایجاد اختلال در رود جلوگیری می‌کند. همچنین باعث کم شدن کلسترول، و سالم بودن قلب می‌شود، که میزان زیادی از فیبر در این میوه وجود خوشمزه دارد.

·        داشتن میزان شاخص گلیسومی پایین

 به دلیل داشتن این خاصیت، خوردن آن باعث بالا رفتن میزان قند در بدن نشده و در نتیجه بیماران دیابتی به راحتی می‌توانند از آن استفاده کنند.

  • باعث بهبود حساسیت بدن نسبت به انسولین خواهد شد.

 چنانچه حساسیت نسبت به انسولین در شخصی وجود داشته باشد، این میوه می‌تواند میزان حساسیت فرد را نسبت به انسولین کاهش دهد و از خطر دیابت جلوگیری کند. همچنین به دلیل داشتن پیسه آتانول در خود باعث سلامتی متابولیکی بدن خواهد شد.

  • باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

همانطور که اشاره کردیم به دلیل داشتن ویتامین c موجود در خود باعث بالا رفتن آنتی اکسیدان در بدن می‌شود. ویتامین c می‌تواند به جذب بهتر آهن، افزایش سیستم ایمنی بدن کمک کرده و برای مبارزه با بیماری‌های عفونی بسیار مفید باشد.

·        باعث سلامتی قلب می‌شود.

 به دلیل داشتن پتاسیم بالا و سدیم کم باعث سلامتی قلب خواهد شد. چنانچه این میوه را با دانه‌هایش مصرف کنید، میزان زیادی فیبر در بدن شما آزاد می‌شود که باعث خارج شدن کلسترول از رگ‌های خونی قلب می‌شود. فیبر می‌تواند خطر ابتلای به بیماری‌های قلبی را کاهش داده و فشار خون را نیز تنظیم کند.

  • منیزیم بالایی دارد.

 منیزیم باعث می‌شود که میزان استرس و اضطراب کاهش پیدا کند. این میوه با داشتن ۵ میلی‌گرم منیزیم در هر دانه خود، بیش از ۵ برابر میزان مورد نیاز بدن انسان منیزیم به ما برساند. چنانچه شما روزی یک عدد از این میوه مصرف کنید باعث تزریق منیزیم کافی به خود شده و از آسیب‌های استرسی و اضطرابی جلوگیری کنید.

پشن فروت

نکاتی در مورد مراقبت از میوه پشن فروت

  1. خاک پشن فروت باید مرطوب بوده و زهکشی خوبی داشته باشد تا باعث پوسیدگی ریشه نشود. بهترینPH برای پشن فروت بین ۵/۶ تا۵/۷ است. اگر خاک گیاهتان شنی یا خشک بود حتماً آن را با مالچ یا کمپوت مواد آلی بارور کنید تا میزان باردهی و محصول دهی بیشتر شود.
  2. این گیاه به مقدار زیادی آب احتیاج دارد و به صورت منظم نیاز به آبیاری دارد. اما آبیاری باید با زهکشی خوب باشد تا ریشه را پوسیده نکند.
  3. محیط کاشت پشن فروت باید در آفتاب کامل بوده و بین ۶۰ تا ۸۰ درصد نیز رطوبت برای رشد و باردهی آن ضروری است.
  4. همواره باید تاک‌هایی که پژمرده خشک شده‌اند را هرس کنید تا میوه بیشتری تولید کند.
  5. چنانچه خاک پشن فروت ضعیف باشد شما باید با کود npk گیاه را کوددهی کنید تا رشد آن افزایش پیدا کند. همچنین می‌توانید با کود پتاسیم شوک ۸۰ درصد در بهار و تابستان گیاه خود را کوددهی کرده تا در سال بعد باردهی خود میزان محصول بالاتری داشته باشد.
  6. بهترین زمان کاشت پشن فروت بعد از یخبندان و در اوایل بهار است . این گیاه می‌تواند در تمام طول سال میوه دهد اگر آب و هوای گرم و مرطوب داشته باشد. چنانچه در زمستان دمای مکان مورد کشت کمتر از ۳۲ درجه فارنهایت باشد گیاه ممکن است دچار سرمازدگی شود، در نتیجه در ماه‌های سرد سال گیاه را محافظت کرده و چند اینچ کمپوست آلی روی آن بریزید‌.
  7. اگر در زمان گلدهی گیاه باران بارید شما باید با گرده افشانی دستی عملکرد آن را افزایش دهید.
  8. تاک پشن فروت می‌تواند تا ۷ سال عمر کند و پس از آن باید تاک جدید بکارید.
  9. بهتر است برای بهره‌وری بهتر و عالی‌تر گیاه را بر روی یک نرده، حصار و یا با سیم کشی برای آن تکیه‌گاه ایجاد کنید.
  10. چنانچه پش فروت بنفش دارای نرک‌های زیادی شد باید آنها را حذف کنید. نرک‌ها برگ‌هایی با شکل متفاوت و پایه‌های غیر بارده دارند.

جمع بندی

در این مقاله از سایت آل کود به بررسی نکاتی در مورد کاشت و برداشت پشن فروت و خواص آن پرداختیم. شما باغدار محترم می‌توانید با کاشت و برداشت این محصول در شمال کشور بهره اقتصادی بسیار زیادی از فروش و صادرات این میوه بدست آورید.

 البته این میوه در استان گیلان تنها در فصل تابستان میوه می‌دهد اما به دلیل فواید فراوان این گیاه ارزش مادی زیادی نیز دارد که می‌تواند برای شما بسیار بهره اقتصادی خوبی داشته باشد. امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم توضیحات کلیدی و کاربردی در مورد این میوه پرخاصیت به شما داده باشیم.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]