11 اشتباه رایج هنگام آبیاری گیاهان

عنوان: 11 اشتباه رایج هنگام آبیاری گیاهان

در هنگام آبیاری باید به نکاتی توجه کرده و مراقب باشید زیرا آبیاری نادرست مشکلات زیادی برای گیاهان پدید می آورد. البته خیلی از این مسائل با رسیدگی درست در زمان مناسب حل می شود. بعد از کاشت در شرایط مناسب از کارهایی که باید در هر فصل برای گیاهان انجام شود آبیاری آن‌هاست.
تمامی گیاهان برای زنده ماندن به آب احتیاج دارند، اما اینکه چه مقدار آب دریافت کنند باعث سلامت گیاهان خواهد شد. مثلاً گیاهان زینتی نسبت به سبزیجات که در باغ رشد می‌کنند مقدار آب متفاوتی نیاز دارد.
در گذشته همگی ما در آبیاری گیاهان دچار مشکل شده و ممکن است به گیاهان خود آسیب رسانده باشیم و در این مقاله ما سعی داریم به بررسی دقیق میزان آب مورد نیاز گیاهان بپردازیم تا گیاهان سالم و پر بار داشته باشیم. برای خرید کود ده ایکس می توانید با همکاران ما در آل کود در ارتباط باشید.

آبیاری گیاهان

مشکلات آبیاری نادرست در گیاهان

۱.آبیاری بیش از حد یک مشکل رایج و کشنده برای گیاه است که باعث خفگی ریش و رشد قارچ در آنها می شود.
زمانی که صحبت از گیاهان آپارتمانی می شود، یکی از بزرگترین علت باطل شدن این گیاهان آبیاری بیش از حد است. شما می خواهید از نگرانی اینکه گیاه تان آب کافی دارد اطمینانحاصل کنید مدام آن را آبیاری می کنید، اما متاسفانه این کار شما احتمالاً منجر به کشته شدن گیاه شما خواهد شد.
یکی از مشکلات رایج و بالقوه از بین رفتن گیاهان آبیاری بیش از حد است. بیشتر گیاهان دوست دارند خاک مرطوب با زهکشی عالی داشته باشند تا هوا در اطراف ریشه جریان داشته باشد. چنانچه خاک شما بیش از حد مرطوب باشد و غرقاب شود ریشه را خفه کرده و باعث از بین رفتن آن می‌شود.

آبیاری گیاهان

۲.ریشه ها پایه و اساس گیاهان قوی هستند در نتیجه سالم نگه داشتن آنها باید در اولویت شما باشد. اگر خاک شما به اندازی کافی رطوبت دارد گیاه را آبیاری نکنید. شما باید نیاز گیاه خود را بررسی کرده تا بدانید چه زمانی به آبیاری محتاج است. درست زمانی که خاک گیاه خشک می شود گیاه محتاج آبیاری است.

۳.البته روی سکه دیگر نیز وجود دارد و آن کم آبی است. بعضی آدمها فراموشکار بوده و گیاه را به دلیل عدم آبیاری از بین می‌برند. آب برای سلامتی گیاهان و عملکرد و فرآیند آنها امری ضروری است و بدون آب گیاهان زنده نمی ماند. اما گیاهانی نیز هستند که آب را در زمان خشکسالی در خود نگه می دارند اما این قابلیت برای تمامی گیاهان ندارد.

آبیاری گیاهان

۴.کمبود آب باعث پژمرده شدن برگها، افتادن ساقه ها و قهوه ای شدن نوک برگ های گیاهان می شود. گیاهان بدون آب نمی توانند سلول های خود را به حالت عمودی نگه داشته و فتوسنتز از بین رفته و در نتیجه رشد گیاه متوقف خواهد شد. اما شما برای آبیاری منتظر این نشانه نباشید. هنگامی که خاک مرطوب نیست آن را آبیاری کنید و شرایط محیطی را در هنگام تغییر، مورد بررسی قرار دهید.

۵. بهتر است خاک را به صورت مستقیم آبیاری کنید تا اطمینان پیدا کنید که ریشه ها می توانند به رطوبت دست رسی پیدا کنند. گاهی ممکن است شما آبیاری را انجام داده ولی آب به ریشه گیاه که در لایه های پایین تر خاک است به طور کامل نرسد، در این صورت باعث پژمردگی و مرگ ریشه ها خواهد شد. پس بهتر است در هنگام آبیاری آب را بر روی ریشه متمرکز کنید نه ساقه و برگ های گیاه.

برای اینکه اطمینان حاصل کنید که تمامی ریشه به آب دسترسی دارد آبیاری عمیق انجام دهید. بعد از آبیاری می‌توانید مقداری آب به صورت اسپری بر روی برگ ها بریزید تا آنها را بشوید. البته در مورد برخی از گیاهان آب پاشی به ساقه و برگ ها باعث ایجاد بیماری در آنها می شود.

آبیاری گیاهان

۶. آبیاری سربار باعث ایجاد بیماری می‌شود، به این صورت که اگر آب بر روی شاخه و برگ آن جمع شود و تبخیر صورت نگیرد ممکن است بسیاری از بیماری را در آن ایجاد کند.
عدم تبخیر آب روی برگ نشانه هایی مانند تغییر رنگ برگ ها و لکه های زرد و سیاه بر روی ساقه ایجاد می‌شود. اگر آبیاری طوری باشد که در طول روز برگ و ساقه تبخیر شود مشکلی ایجاد نخواهد شد. اما اگر هوا ابری باشد یا رطوبت بین ساقه و برگ ها مخفی شود منجر به بیماری های پوستی و پوسیدگی گیاه می‌شود.

۷. یکی از مشکلاتی که در باغبانی رایج بوده آفتاب سوختگی است. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که قطرات آب بر روی گیاه مانند یک ذره بین عمل کرده و در طول روز باعث جمع شدن پرتوهای خورشید بر روی آن قسمت گیاه شده و باعث ایجاد سوختن برگهای آن خواهد شد.
اما مطالعاتی نیز انجام شده که نشان دهنده این است که چنین امری درست نبوده و تنها در موارد بسیار نادری ممکن است به وقوع بپیوندد و بسیاری دلیل اصلی آفتاب سوختگی را بیماری می دانند.

آبیاری گیاهان

۸. مالچ پاشی باعث حفظ رطوبت و کاهش مصرف آب و جلوگیری از استرس های محیطی و رطوبتی در گیاهان خواهد شد. اگر گیاه خود را در ظروف می‌کارید حتماً مالچ پاشی را انجام دهید، زیرا باعث از بین بردن علف های هرز و بهبود سلامت خاک خواهد شد‌. از نظر آبیاری نیز مزیتی که دارد این است که باعث حفظ رطوبت در خاک می شود.

در زمینه هایی که میزان مصرف آب در زمان آبیاری بالاست به وسیله مالش می توانید در مصرف آب صرفه جویی کنید. در نتیجه در گیاهانی که تشنه آب هستند استفاده از مالچ تاثیر زیادی در آنها دارد. زیرا یک لایه ضخیم بر روی خاک ایجاد کرده که باعث عدم تبخیر رطوبت خواهد شد و آب را به ریشه ها برای آبرسانی می‌رساند.

به طور کلی مالچ برای سلامتی گیاهان مفید بوده و باعث عدم خشک شدن ریشه میشود. هچنین مالچ ها به تنظیم دمای خاک نیز کمک می‌کنند و نوسانات شدید محیطی و دمایی در تابستان و زمستان بر روی ریشه را نیز کنترل می نمایند. با توجه به مزیت های استفاده از مالچ حتما زمین های خود را مالش پاشی نمایید.

آبیاری گیاهان

۹. حتما تا الان شنیده اید که بهترین زمان آبیاری اول صبح یا عصر است، زیر آبیاری در اواسط روز باعث هدر رفتن میزان زیادی از آب به دلیل تبخیر بالای آن خواهد شد.
البته نظریاتی نیز وجود دارد که بر این عقیده است که آبیاری در وسط روز باعث سوزاندن برگ های گیاه می‌شود. وسط روز با توجه به دمای حرارت، آب تبخیر شده در نتیجه ریشه آبیاری صحیح انجام نمی‌شود و باعث استرس ریشه و از بین رفتن آن می شود.

البته یکی از مسکن های گیاهان در دوران گرما آبیاری در وسط روز است، اما اگر می‌خواهيد ریشه گیاهان به درستی آبیاری شده و رطوبت لازم را کسب نماید آبیاری را صبح زود قبل از شروع گرمای هوا انجام دهید.

۱۰. استفاده از سیستم های آبیاری قطره ای یک گزینه راحت برای آبیاری گیاهان است. بیشتر مردم از آبپاش یا شیلنگ برای آبیاری استفاده می کنند اما به نظر می‌رسد عالی ترین راه و ساده ترین آن آبیاری قطره ای باشد. آبیاری قطره ای برای زمین های بزرگ سبزیجات که به آبیاری منظم احتیاج دارند بسیار مناسب است. در کنار این شما می توانید از یک تانکر رو باز برای جمع کردن آب در هنگام باران استفاده کنید.

۱۱. برای آبیاری همیشه از آب لوله کشی استفاده کنید. شما می توانید با شیلنگ و آبپاش آبیاری را به گیاهان خود انجام دهید‌. همچنین همان طور که گفتیم آب باران که با محیط زیست سازگار است از دیگر جایگزین های رایگان برای آبدهی محصولات گیاهی شما خواهد بود. البته بسته به محل زندگی شما کیفیت آب لوله کشی شما نیز متفاوت است که با آزمایش آب باید بدانید که آیا مواد شیمیایی موجود در آب برای گیاه شما با استفاده طولانی مدت دچار آسیب آن نشود.

مخصوصا برای کسانی که باغ های بزرگی دارند این آزمایش ضروری است. البته به صورت کلی آب لوله کشی نمی تواند آسیب جدی به گیاهان وارد کند.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی آبیاری صحیح برای گیاهان پرداختیم. به این نتیجه رسیدیم که آبیاری برای گیاهان امری ضروری و حیاتی است که با اشتباه باعث آسیب زدن به گیاه خواهیم شد. چنانچه شما باغدار محترم یا دارنده گیاهان خانگی این اشتباهات را در آبیاری انجام ندهید، پاداش شما داشتن گیاهانی سالم و برداشت میوه و سبزیجاتی عالی با تناژ بالا خواهد بود.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]