یکی از عناصر بسیار پرمصرف و جدایی ناپذیر در رشد گیاهان پتاسیم است که با استفاده به موقع با مقدار مناسب و کافی آن در گیاهان، میتوانید نتیجه عالی از کیفیت گیاه و میوه برداشتی خود داشته باشید.
پتاسیم بر روی آنزیمها، متابولیسم و تجزیه قند در گیاهان نقش بسیار مهمی دارد. در این مقاله از سایت آل کود میخواهیم به بررسی تاثیر این عنصر مهم بر گیاهان و همچنین معضلات کمبود پتاسیم در گیاهان اطلاعات کاربردی را در اختیار شما قرار دهیم پس با ما همراه باشید.
چرا پتاسیم؟
همانطور که اشاره کردیم از جمله مواد بسیار مهم و حیاتی در گیاهان عنصر پتاسیم است. در اینجا میخواهیم به بررسی تاثیر پتاسیم مایع بر عملکرد گیاه پرداخته و ویژگیهای آن را به شرح زیر بیان کنیم.
- پتاسیم باعث بهبود کیفیت محصول از لحاظ طعم، رنگ و درشتی آن خواهد شد.
- مقاومت گیاه در برابر تنشهای محیطی مانند: شوری، گرما و سرمای هوا را افزایش خواهد داد.
- پتاسیم عمر برگ را نیز افزایش میدهد.
- میزان تعریق در گیاهان با پتاسیم کاهش پیدا میکند.
- پتاسیم باعث تولید کلروفیل و بهبود در فرایند فتوسنتز گیاهان میشود.
- فرایند تجزیه قند و تولید نشاسته در گیاهان را به عهده دارد.
- عنصری که باعث باز و بسته شدن روزنههای برگ در گیاهان میشود پتاسیم است.
- میزان آفات و بیماریها را در گیاه کاهش میدهد.
- پتاسیم باعث افزایش گلدهی در گیاه میشود.
- همچنین باعث میشود در گیاهانی مانند گندم از خوابیدگی گیاه جلوگیری شود.
- باعث انتقال کربوهیدراتها به قسمتهای دیگر گیاه خواهد شد.
کمبود پتاسیم چه تاثیری بر گیاهان خواهد داشت؟
کمبود پتاسیم در گیاهان بیشتر بر روی رنگ برگها، وضعیت فیزیکی برگ و وضعیت ریشه نمایان میشود. در صورتی که گیاه کمبود پتاسیم داشته باشد با علائم زیر مواجه خواهد شد.
- سوختن برگها به رنگ قهوهای و پیچ خوردگی آنها
- زرد شدن رگ برگهای برگ
- در قسمت زیر برگ امکان بنفش شدن آن وجود دارد.
- با کاهش پتاسیم رشد گیاه، رشد ریشه، رشد دانه و میوه کاهش پیدا میکند.
- به علت جابجایی این عنصر در گیاه کمبود آن به ابتدا در برگهای قدیمی ظاهر میشود.
- گیاهان نسبت به گرما و سرما مقاومت کمتری دارند.
- کمبود پتاسیم بیشتر در میوهها و سبزیجاتی مانند: برنج، گوجه فرنگی، سیب، سیب زمینی، توت، انگور، چغندرقند، تمشک، انواع غلات و شبدر ظاهر میشوند که در ادامه به بررسی چند مورد از آنها میپردازیم.
علائم کمبود پتاسیم در گوجه فرنگی
چنانچه پتاسیم در گوجه فرنگی کم باشد باعث میشود که ساقهها حالت چوبی شده و رشد آنها کند شود. برگها به رنگ برنز درآمده و برخی از برگچهها نیز با تکههایی از رنگهای زرد و نارنجی نمایان خواهند شد. با کمبود پتاسیم اغلب اندازه میوه گوجه فرنگی ناهمگون شده و در نزدیکی ساقه لکه های سبز رنگی بر روی آن به وجود خواهد آمد
علائم کمبود پتاسیم در سیب زمینی
چنانچه گیاه سیب زمینی دچار کمبود پتاسیم باشد اندازه غدههای به دست آمده کوچک بوده و عملکرد محصولی ما بسیار پایین خواهد آمد. کمبود پتاسیم در برگها به صورت مات شدن برگها، سبز آبی بودن رنگ آنها یا کلوروز بینابینی مشخص خواهد شد. در قسمتهایی نیز برگها دارای لکههای کوچک قهوهای تیره میباشد.
علائم کمبود پتاسیم در سیب
کمبود پتاسیم درسیب در برگهای حالت سوزانده شده و کلوروز بینابینی ایجاد کرده و طعم میوه نیز حالت چوبی و اسیدی پیدا میکند.
علائم کمبود پتاسیم در گیاهان برنجی و بررسی تاثیر کود پتاسیم مایع بر انواع گیاهان
در گیاهان برنجی با کمبود پتاسیم، برگها به رنگ سبز آبی درآمده و انتهای لبههای خارجی آن حالت سوختگی ایجاد میشود و برگها دارای بافت سختی خواهند شد و همچنین کمبود پتاسیم باعث میشود ساقه گیاه در زمان رسیدن آن خوابیده شود.
دلیل انتخاب نوع مایع پتاسیم چیست؟
همانطور که میدانید از روشهایی که میتواند باعث اصلاح خاک شده و میزان محصولات برداشتی شما را افزایش دهید استفاده از کودهای مایع است.
کود مایع به راحتی توسط برگ گیاه جذب شده و میتوان برای تمامی گیاهان، محصولات کشاورزی، گلهای آپارتمانی و زینتی استفاده نمود. کودهای مایع ترکیبی از کودهای شیمیایی و عناصر کم مصرف مورد نیاز گیاهان است که در رشد آنها نقش بسیار مهمی دارند.
میتوانید با محلول پاشی از این کود برای سرحالی و به دست آوردن محصولی با کیفیت استفاده نمایید. به صورت کلی از روشهای تاثیرگذار تامین مواد مورد نیاز گیاه که به راحتی توسط ریشه و برگ جذب گیاه شده و سرعت انتقال بالاتری دارد کود مایع است.
کود مایع هزینههای کشاورزی را کاهش داده و باعث آسیب کمتری به محیط زیست میشود. زیرا در ترکیبات کود مایع از کودهای آلی نیز استفاده شده است. یکی از بهترین کودهای مایع با پتاسیم بالا میتوان به کود فسفیت پتاسیم ۸۰ درصد شوک آمریکایی که وارداتی کشور آمریکاست اشاره کرد.
چگونگی استفاده از کود پتاسیم مایع در گیاهان
البته شما باید قبل از کوددهی با آزمایش خاک و تجزیه و تحلیل آن به میزان کمبود مواد معدنی و پتاسیم مورد نیاز زمین پی ببرید. با محلول پاشی، آبیاری قطرهای و ترکیب کردن کود با خاک میتوان از کود پتاسیم مایع استفاده کرد، اما بهترین روش استفاده از کود پتاسیم مایع محلول پاشی است زیرا به سرعت جذب گیاه میشود.
شما میتوانید حجم مشخص شدهای از کود را که روی دستورالعمل آن نوشته با آب مخلوط کرده و در فاصله ۵ سانتی گیاه کوددهی کنید. به دلیل غلظت بالای کود مایع پتاسیم آن را بدون رقیق سازی و مخلوط کردن با آب بر گیاه استفاده نکنید زیرا باعث از بین رفتن و سوختن گیاه و مسمومیت آن خواهد شد.
جمع بندی بررسی تاثیر کود پتاسیم مایع بر انواع گیاهان
همینطور که در این مقاله از سایت آل کود به آن اشاره کردیم کشاورزان باید باغات و گیاهان خود را با میزان مناسبی از کود پتاسیم کوددهی کرده تا بتوانند تاثیر عملکرد بینظیر آن را بر گیاهان خود را مشاهده نمایند. چه بهتر است که این کود مایع بوده و سریع الجذب باشد.
پتاسیم با افزایش عملکرد میوه از لحاظ رنگ، طعم، انبارداری و اندازه میوه میتواند شما را در رسیدن به بهره اقتصادی بالاتر کمک نماید. شما میتوانید کود فسفیت پتاسیم ۸۰ درصد شوک آمریکایی را با قیمت مناسب از سایت آل کود تهیه کرده و برای گیاهان و باغات خود استفاده نمایید. ما در سایت آل کود منتظر شما هستیم.
بدون دیدگاه