طرز قلمه زدن دیفن باخیا
طرز قلمه زدن دیفن باخیا : دیفن باخیا یکی از زیباترین گلهای آپارتمانی است که همیشه برگهای سبز و خوش رنگی دارد. اما این گل در کنار تمام زیبایی هایش، سمی است و باید مراقب باشید که کودکان یا حیوانات خانگی آنها را نبلعند. نحوه نگهداری از این گل اصلا سخت نیست اما باید برای پرورش آن یکسری نکات و موارد مهم را در نظر بگیرید. تکثیر از طریق قلمه زدن دیفن باخیا یکی از مهم ترین مواردی است که برای رشد مطلوب گیاه نباید آن را نادیده بگیرید.
تکثیر دیفن باخیا مانند روش نگهداری آن بسیار راحت است و میتوانید به راحتی با کمک قلمه زدن، تکثیر در آب، تکثیر از طریق پاجوش و… این کار را انجام دهید. تکثیر از طریق قلمه زدن بهترین گزینهای است که هر کسی میتواند به راحتی از آن بهره بگیرد. در هر صورت اگر از این گیاه بینظیر در منزل دارید و میخواهید که آن را تکثیر کنید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید و با مراحل قلمه زدن به خوبی آشنا شوید.
طرز قلمه زدن دیفن باخیا و نکات مهم درباره آن
- بهتر است بدانید که بهترین زمان برای قلمه زدن گیاه دیفن باخیا، اوایل فصل بهار و تابستان است.
- برای قلمه زدن این گیاه، ابتدا باید قلمهها را از گیاه اصلی جدا کنید. توجه داشته باشید قلمه هایی که از قسمت انتهایی گیاه جدا میشوند، ریشه زائی سریعتری دارند.
- قلمههایی که جدا کردهاید باید حدود 8 الی 12 سانتیمتر طول داشته باشند و آنها را از بالای بند برش دهید.
- ساقه برش زده را باید داخل آب قرار دهید تا ریشه بدهد. بعد از ریشهدار شدن گیاه جدید، میتوانید به راحتی آن را در داخل خاک بگذارید.
- توجه داشته باشید قلمه هایی که میخواهید آنها را به صورت عمودی بکارید، باید حداقل از 1 جوانه برخوردار باشند. سعی کنید برگهای انتهایی گیاه را جدا کنید تا ریشه انرژی خود را صرف برگهای اضافی نکند و تمام مواد جذب ساقه اصلی شود.
- هنگامی که ساقه گیاه اصلی را قلمه میکنید، بهتر است درنهایت تقریباً 15 سانتیمتر ارتفاع برای گیاه اصلی باقی بماند تا بتواند به صورت معمول به رشد خود ادامه دهد.
- قبل از کاشتن قلمهها باید آنها را به محیطی به دور از نور خورشید قرار دهید تا محلهای برش آن به طور کامل خشک شوند. معمولاً این کار با توجه به شرایط محیطی حدود 1 الی 2 روز زمان میبرد.
- دقت داشته باشید برای قلمه زدن دیفن باخیا، حتما از یک وسیله مانند چاقوی ضدعفونی شده و تمیز بهره بگیرید تا گیاهتان بعداً دچار بیماری و آفات نشود.
- برای کاشت قلمهها نیز باید از یک کود آلی بهره بگیرید تا تمام ناخالصیهای موجود در خاک از بین بروند.
- به طور معمول قلمههایی که در بستر کشت آنها از کودهای طبیعی و پیت ماس استفاده شود، ریشهشان سریعتر رشد میکنند و میتوانند رطوبت را نیز بیشتر در خود نگه دارند.
- جهت سریعتر جوانه زدن و ریشهزایی گیاه نیز میتوانید قلمهها را در محلول ریشه زایی فرو کنید و بعد از مدتی شاهد ریشهزایی سریعتر دیفن باخیا باشید.
- برای قلمه زدن این گیاه زیبا، حتما از دستکش استفاده کنید و مواظب باشید که گیاه با چشم یا دهانتان تماس پیدا نکند زیرا همان طور که در ابتدای مقاله هم گفته شد، این گیاه سمی است.
- بهتر است برای قلمه زدن این گیاه، سراغ گل دیفن باخیایی بروید که سن بیشتری دارد و از طریق آن کار تکثیر را انجام دهید.
- قسمت انتهایی ساقه این گیاه در واقع مناسبترین بخش برای قلمه زدن است، زیرا خیلی سریعتر از سایر قسمتها ریخته میدهد.
- برش قلمه به صورت اریب بهترین روش برای قلمه زدن است که میتوانید به راحتی از آن بهره بگیرید.
- توجه داشته باشید دمای مطلوب برای قرار دادن قلمهها 18 تا 21 درجه سانتیگراد است.
نگهداری و مراقبت از دیفن باخیا
- آبیاری
هنگامی که خاک گلدان کاملاً خشک است بهتر است آبیاری این گیاه جذاب را انجام دهید. دیفن باخیا به طور معمول به آبیاری خیلی زیادی نیاز ندارد و آبیاری بیش از اندازه میتواند باعث از بین بردن برگها شود و به سلامت گیاه نیز آسیب وارد کند.
- نور
دیفن باخیا به نور متوسط و غیرمستقیم احتیاج دارد و بهتر است آن را در مکانهایی قرار دهید که نور شدید و یا خیلی کم نباشد. از این رو میتوان گفت بهترین مکان برای این گل، پشت پنجره است. توجه داشته باشید هر چقدر برگهای این گیاه تیرهتر باشند، گیاهتان میتواند در نور کمتری رشد کند.
- هرس کردن
به غیر از قلمه زدن دیفن باخیا باید هرچند وقت یکبار کار هرس را هم انجام دهید و برگهای خشکشده را از آن جدا کنید. این کار علاوهبر زیباتر کردن گیاه، باعث میشود قدرت و سلامت آن نیز افزایش یابد.
- رطوبت
این گیاه برای رشد مطلوب، به رطوبت نیز نیاز دارد. بنابر این سعی کنید به غیر از آبیاری، با استفاده از یک آبپاش همیشه برگهای آن را پرطراوت کنید.
- دما
گیاه دیفن باخیا را در محیطی قرار دهید که دمای آن بین 15 الی 25 درجه سانتیگراد باشد زیرا گیاه میتواند در این دما رشد و نموی مطلوب و استانداردی داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است برگهای آن به حالت لولهای در آیند و آسیب ببینند. هچنین مناسب نبودن دما باعث زرد و خشک شدن برگهای گیاه نیز میشود. بنابر این به هیچ عنوان گلدان گیاهتان را در برابر وزش مستقیم باد، سرما و یا گرمای شدید قرار ندهید.
- خاک
خاک مورد نظرتان باید مرطوب، حاصلخیز و قلیایی باشد. به همین علت سعی کنند با استفاده از کودهای طبیعی مفید، ساختار خاکتان را بهبود ببخشید و تمام کمبودهای موجود در آن را تامین نمایید.
- تعویض گلدان
برای سالمتر بودن گیاه مورد نظر، باید بعد از این که اندازه آن بزرگتر شد، اقدام به تعویض گلدان کنید. برای تعویض گلدان دیفن باخیا باید مواظب باشید که ریشه گیاه آسیب نبیند زیرا با آسیب دیدن ریشه، گیاه به طور کامل از بین میرود و دیگر رشد مناسبی نخواهد داشت.
برای شادابی و سالمتر بودن دیفن باخیا میتوانید از انواع کودهای طبیعی و حیوانی بهره بگیرید. دقت داشته باشید بهترین کود برای این، گیاه کودی است که در آن مقدار زیادی آهن، فسفر، کلسیم، بور، اکسیژن و منگنز وجود داشته باشد. البته نباید در مصرف کود زیادهروی کنید زیرا ممکن است به ریشه گیاه آسیب وارد شود.
بیماریها و مشکلات و طرز قلمه زدن دیفن باخیا
در صورتی که بیش از اندازه دیفن باخیا را آبیاری کنید، گیاه دچار پوسیدگی ساقه میشود و قسمت پایینی ساقه آن بسیار نرم و رنگ پریده میشود. اگر قسمت زیادی از ساقه گیاه نرم و بیرنگ نشده بود، میتوانید آن را برش دهید. اما و اگر بخشهای زیادی از گیاهتان آسیبدیده بود، توصیه میکنیم آن را دور بریزید و از قسمتهای سالم قلمه بزنید. در فصل زمستان این گیاه را در دمای پایین و هوای خشک نگه داری نکنید زیرا برگهای قسمت پایین آن پژمرده و زرد میشوند. همچنین به هیچ عنوان گیاهتان را در برابر نور خورشید به صورت مستقیم قرار ندهید زیرا برگهای آن دچار سوختگی و رنگ پریدگی خواهند شد.
سخن پایانی طرز قلمه زدن دیفن باخیا
همان طور که متوجه شدید، قلمه زدن دیفن باخیا اصلا کار سختی نیست و اگر به نکات و موارد لازم توجه کنید، میتوانید خیلی راحت گلدانتان را به چند گلدان زیبا تبدیل کنید. به طور معمول هر گل و گیاهی دارای دستورالعملهای مراقبتی مخصوص به خود است و اگر آنها را به خوبی رعایت نکنید، عمر گیاهتان بسیار کوتاهتر خواهد شد. بنابر این در نگهداری این گیاه دقت کافی داشته باشید و نکات مهم ذکر شده در این مقاله را هم نادیده نگیرید.
2 دیدگاه ها
سلام ممنون از مطالب اموزنده و خوبتون …
یک سوال داشتم …
یک قلمه خیلی نازک و کوچیک دارم بدون ریشه اس و بالاش جوونه داره اینو تو خاک بکارم ریشه میزنه یا نه؟
چون ب اب خیلیییی حساسه و قسمتای دیگه اش رو که به روش گلخونه ای خواستم قلمه بزنم ب خاطر مقدار کم اب هم سریعا پوسیده شدن…
تو خاک ریشه میزنه همینطور بزارم یا نه؟
سلام بهتره ابتدا تو آب بزارید ریشه دار بشه وقتی ریشه در حد دو سانت شد تو خاک بکارید