پیوند درخت گردو به سیب

پیوند درخت گردو به سیب

پیوند درختان آجیلی مانند درخت گردو  اغلب به منظور تولید بازدهی بالاتر  یا ایجاد انواع جدیدی از درختان پیوند زده می شوند. پیوند معمولاً با برداشتن قلمه از گیاه مورد نظر و اتصال آن به پایه گیاه دیگری انجام می شود. سپس این دو گیاه به هم متصل شده و رشد می کنند. پس از مدتی، این دو گیاه با هم رشد می کنند و پیوند برقرار می شود. روش‌های مختلفی برای پیوند وجود دارد، اما رایج‌ترین روش پیوند درختان  جوانه زدن نام دارد. این روش  شامل ایجاد یک برش T شکل در پوست گیاه پایه است که در آن قلمه از گیاه مورد نظر گرفته  می شود.

نحوه پیوند درخت گردو  به سیب

گردو ماده شیمیایی به نام ژوگلون  تولید می‌کند که محیطی نامناسب  برای گیاهانی ایجاد می‌کند که در تماس با ریشه‌های گردو قرار می‌گیرند. دلایل امکان پیوند زدن درخت گردو به سیب وجود دارد:

  • ژنتیک : باعث مقاومت در برابر آفات و بیماریهای خاص می شوند. بنابراین ماده شیمیایی  ژوگلون گردو که ازبرگ‌ های گردو آزاد می‌شود  به عنوان یک آفت بازدارنده عمل می‌کرد.
  • حضور دام که به کاهش فشار آفات از طریق اختلال در چرخه زندگی کمک می‌کند.

ارقامی از درختان گردو وجود دارند که ژوگلون کمتری تولید می کنند که در زمان پیوند به درختان دیگر باعث از بین رفتن آنان نمی شوند، بلکه می تواند مزایای بازدارندگی برای آفات هم داشته باشد.

روشهای پیوند درخت گردو به سیب

قلمه زدن

یک راه قابل اعتماد برای حفظ ویژگی های  درختان گردو ، قلمه زدن  است. قلمه زدن  شامل برداشتن یک پیوندک جوانه از درخت مادر مثل گردو و قرار دادن فیزیکی آن بر روی یک پایه سازگار  سیب است. واریته و پایه به هنگام بهبودی درخت بسته می شوند یا با هم رشد می کنند. بدین ترتیب  تمام آفات  از پایه حذف می شوند و پیوندک در درخت جدید رشد می کند به این فرآیند قلمه زدن  می گویند. از آنجایی که تنها یکی از والدین در این فرآیند دخیل است، درخت پیوند شده واقعی است و میوه اصلی را تولید می کند. بیشتر درختان گردو از طریق پیوند و یا از طریق اتصال پیوندک و پایه به یکدیگر و  از طریق جوانه زدن پیوند زده می شوند. در روش دیگر می توان  شاخه های سالانه و سالم به طول 35-40 سانتی متر را ببرید، قلمه ها بریده شده نباید  طول آن 15 سانتی متر و  ضخامت آن بیش از 7-15 میلی متر باشد. شاخه ها در ماسه مرطوب قرار می گیرند و در یک مکان تاریک در دمای 0 تا + 5 درجه سانتیگراد ذخیره می شوند. در زمستان باید  قلمه ها بررسی شود،  درصورت نبود رطوبت کافی  با آب اسپری شود.

 جوانه زدن

در روش جوانه زدن یک جوانه رویشی از درخت گردو  را  در کنار پایه سیب  قرار می دهند  و آن را با نوار سلفون می‌پیچد تا زمانی که پیوند  ترمیم  شود. نتایج پیوند و جوانه زدن یکسان است و درخت واقعی بوجود می آید.

زمان پیوند درخت پسته

ویژگیهای یک درخت پیوندی سازگار

شکوفا شدن در یک زمان خاص

میوه دهی در زمان معین و تنوع و کیفیت خاص

مقاومت در برابر بیماری یا سرما

مزایای پیوند درخت گردو به سیب

برای پیوند درخت گردوی جوان را انتخاب کنید که هنوز 3 سال سن ندارند، قطر ساقه پایه نباید بیش از 1.5 سانتی متر باشد. شاخه های جوان از درختان خوش بار بریده می شوند و  برای پیوندک مناسب هستند. ضخامت شاخه پیوندک در قطر نباید بیشتر از 0.8 سانتی متر باشد. به باغبانان باتجربه توصیه می شود که انواع  میوه های درختان آجیلی  را که برداشت خوبی دارند  را به سرعت در مکانی جدید ریشه بگیرند. از نهال گردو سنگی می توان برای پیوند با درخت سیب استفاده کرد، با این حال، همه خاک ها برای این گونه ها مناسب نیستند و در زمستان دمای پایین را تحمل نمی کنند. اما ممکن است  در برابر بیماری های مختلف  مقاوم باشند.

مزایای پیوند درخت گردو به سیب

زمان پیوند درخت گردو به سیب

معمولاً پیوند درخت  گردو  به سیب را در تابستان انجام می دهند،  این بهترین زمان برای این کار است. زمان ممکن است در مناطق مختلف متفاوت باشد، اما بهتر است در ده روز اول تیرماه شروع به پیوندزنی کنید. نهال های 2 ساله که به طور مستقل از قلمه ها یا میوه ها رشد می کنند به عنوان ذخیره  استفاده می شوند. به منظور به حداقل رساندن هزینه های نیروی کار، پیوند درخت گردو به سیب در پاییز  انجام می شود.  در طول زمستان، نهال ها به خوبی ریشه می دهند و در بهار شروع به رشد فعال می کنند.در صورت نیاز به کاشت بهاره بهتر است  به مدت 2 ماه در ماسه مرطوب در یک مکان خنک جوانه بزند، گردو  در بهار جوانه  زنی   خوبی دارد. بنابراین می توانید در نزدیکی تنه درخت یک شیار به عمق 15-20 سانتی متر ایجاد کنید، شاخه گردو را کج کنید، به زمین متصل  کنید.سپس به خوبی آبیاری کنید، بهار سال بعد نهال ها را از درخت مادر جدا کنید و باید  بلافاصله در یک مکان دائمی کاشته شود. پیوند بهاره و پاییزه گردو نیز امکان پذیر است اما این کار به ندرت انجام می شود، چون میزان بقای نهال ها کم است. اغلب باغبانان پیوند گردو زمستانی را ترجیح می دهند که در پایان زمستان انجام می شود. با این حال، از اواخر پاییز، قلمه برای پیوندک برداشت می شود. این روش بیشتر برای باغبانان مجرب  که از قبل با روش پیوند آشنا هستند مناسب است.

ویژگی های پیوند گردو به سیب

یکی از ویژگی های پیوند گردو به سیب استفاده  از نهال به عنوان پایه است، این روش به درخت اجازه می دهد تا یک ریشه قوی ایجاد کند. به این ترتیب  شاخه های یک درخت ایجاد ریشه های جدید تولید می کند . استفاده از نهال های ریشه دار باعث می شود درختان گردو  به ویژه برای استفاده در خاک های رسی مناسب باشند. هنگامی که یک درخت  گردو پیوند زده می شود ، میوه ای که تولید می کند با درخت اصلی یکسان خواهد بود. حتی می توانید از شاخه های یک درخت پیوند شده برای پیوند زدن درختان بیشتر استفاده کنید.

مراقبت لازم برای درختان پیوندی

اگر پایه شما مقاوم باشد، پیوند نیازی به مراقبت خاصی ندارد. با این حال، باید  بدانید پیوند در کجای درخت قرار دارد. هر شاخه ای که پایین تر از پیوند رشد می کند باید حذف شود زیرا میوه های خوب نخواهد بود. اگر درخت آسیب دیده است، بررسی کنید که آیا آسیب در بالا یا پایین پیوند رخ داده است یا نه . چنانچه درخت از بالای پیوند جدا شده باشد، لزوماً تنوع پیوندی خود را از دست نداده است.  احتمالاً یک شاخه جدید از بالای پیوند تولید می کند، بنابراین، وقتی دوباره رشد کرد، تنوع مورد نظر را به شما می دهد. اما  اگر درخت در زیر پیوند شکسته شود، نوع پیوند شده را از دست خواهید داد،  پایه بهبود می یابد و به رشد خود ادامه می دهد و در نهایت میوه می دهد. با این حال، کیفیت میوه به احتمال زیاد به اندازه انواع پیوندی عالی نخواهد بود.

تاثیر پیوند گردو بر درخت سیب

پیوند گردو  بر زمان لازم برای تولید میوه درخت سیب تأثیر می گذارد، درخت سیبی که از بذر (پیوند نشده) رشد می کند تا حدود 10 سال میوه نمی دهد، در حالی که درخت سیب پیوندی پس از 4 سال میوه می دهد. این پدیده به این دلیل رخ می دهد که جوانه مورد استفاده در پیوند قبلا بالغ بوده است. از پیوند گردو برای کنترل برخی بیماری های سیب  نیز استفاده می شود. درختان سیب  اغلب با استفاده از تکنیک مشابهی که در درختان میوه استفاده می‌شود، پیوند می‌زنند. برخی از بیماری‌هایی که سیب را تحت تأثیر قرار می‌دهند در خاک یافت می‌شوند، بنابراین استفاده از پایه‌ای که در برابر این بیماری‌های منتقله از خاک مقاوم باشد، به گونه پیوندی اجازه می‌دهد تا در مصونیت کامل از بیماری رشد کند.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]