پلت مرغی یا پلیت مرغی کیفیت بالا
پلت مرغی درجه 1 با کیفیت بالا شامل : مخلوط سه درصد گوگرد ، ده درصد هیومیک اسید ، ده درصد اسید آمینه
شناخت کود مرغی:
کود مرغی یکی از با ارزش ترین کودهای ارگانیک موجود در بازار است. این کود طبیعی در مقایسه با کودهای شیمیایی بسیاری از عناصر ضروری گیاهان را در خود جای داده است. اگر کود مرغی به درستی عمل آوری شود و به کمپوست مناسب تبدیل گردد، از بسیاری از کودهای شیمیایی موثرتر و مفیدتر واقع خواهد شد. بنابراین محصولاتی نظیر پلت کود مرغی روز به روز مورد استقبال بیشتر کشاورزان و زارعین قرار خواهد گرفت. به نظر می رسد این رونق استفاده از پلت کود مرغی با توجه به ارگانیک بودن این کود در پرورش سبزیجات بیش از هر محصول کشاورزی دیگری مورد توجه قرار گیرد. در این مقاله سعی می کنیم به مهم ترین مزایای استفاده از کودهای مرغی بپردازیم. قبل از هر چیز لازم است که با برخی از ویژگی های کود مرغی و پلت مرغی آشنا شویم.
جمعیت مرغداری هر ساله در حال افزایش است و مقادیر زیادی از مرغداری ها رد می شوند. جمعیت مرغ برای مثال در هند 489 میلیون و میزان کود 12.1 میلیون تن تخمین زده می شود.جمعیت مرغ در کل گسترش نمی یابد ، بلکه فقط در برخی از جیب ها متمرکز است. بطور معمول ، کود حداقل در مدت یک ماه در بیشتر مزارع نگهداری می شود ، حداقل برای مدت زمان یک ماه و این منجر به از بین رفتن تقریبا 40٪ نیتروژن می شود که باعث کاهش ارزش کود می شود. انواع مختلفی از کود مرغی مانند کود دامی عمیق ، کود گوشتی ، کود قفس و کود مرتفع وجود دارد. مقادیر مغذی کود مرغی بسته به شرایطی که در آن فرآوری می شود ، بطور قابل توجهی متفاوت است. نسبت بستر به کود و میزان رطوبت باعث تغییر قابل توجهی در کودهای خانه های مختلف می شود. کود مرغی حاوی حدود 5/5 درصد نیتروژن ، 1.5-3.5 درصد فسفر و 1.5-3.0 درصد پتاسیم و ریز مغذی ها به مقدار قابل توجهی است. کاربرد اراضی کود مرغی برای محصولات زراعی سنتی و هنوز هم مهمترین کاربرد آن بوده است. اما ، روش های نوین پرورش مرغ ، مشکل را پیچیده کرده است. بخش اعظم کود موجود در حال حاضر حاوی هیچ بستر نیست. در هنگام استفاده از پرندگان در قفسها یا شکافها ، از بستر استفاده نمی شود. وقتی از بستر طیور استفاده می شود ، رطوبت را جذب می کند و باعث می شود که کود دامی شسته شود بنابراین یک سطح بزرگ در معرض هوا قرار می گیرد. از طرف دیگر کودهای کودی حاوی 60-70٪ رطوبت هستند و روند کار را دشوار می کنند. در عین حال ، اگر برای کاهش رطوبت ذخیره شود ، تلفات مواد مغذی رخ می دهد و هزینه حمل و نقل افزایش می یابد. یکی دیگر از مشکلات عجیب این کود این است که نیتروژن خیلی سریع در دسترس است به طوری که اگر در استفاده از آن احتیاطی صورت نگیرد ، سوزش اتفاق می افتد.
انواع کود مرغی:
انواع مختلفی از کود مرغی مانند کود دامی عمیق ، کود گوشتی ، کود قفس و کود مرتفع وجود دارد.
کود مرغی مرغداری:
این به کود تولید شده توسط لایه ها در دوره تخم گذاری اشاره دارد. بستر عمیق برای مرغهای تخمگذار معمولاً از پوسته های بادام زمینی ، پوسته برنج یا تراش چوب در لایه ای به عمق 10-15 سانتی متر تشکیل شده است.
در طول تولید ، کود تجمع یافته با بستر مخلوط می شود. با افزودن دفع مدفوع ، بستر مرطوب می شود اما هوازی می ماند. تخمیر هوازی با تولید گرما و از بین رفتند. CO 2 و آمونیاک اتفاق می افتد.
در این سیستم ، مرغ های مرغی در هر قلم ، در قلم های بزرگ نگهداری می شوند و در هر کف ، روی کف پوشیده از بسترهایی مانند نی ، گرد و غبار یا برگهایی تا عمق 8-12 اینچ مشاهده می شوند. بستر عمیق تجمع مواد مورد استفاده برای بستر با کود مرغ است تا اینکه به عمق 8 تا 12 اینچ برسد. از مواد آلی خشک مناسب مانند گرد و غبار اره ، برگها ، چمنهای خشک ، صدفهای زیر زمینی ، شکسته شدن ساقه های ذرت و کبابها ، پوست درختان به مقدار کافی برای ایجاد عمق حدود 6 اینچ در قلم باید استفاده شود. قطرات پرندگان به تدریج با مواد مورد استفاده در ساخت بستر ترکیب می شوند.
کود خانگی گوشتی:
این کود شبیه کود کود مرغی عمیق است ، اما بسترها بیشتر به دلیل تغییر محدود محدود به آمونیاک کاهش می یابد. این باعث می شود کود نسبتاً کمتری نسبت به کود دامی در نیتروژن وجود داشته باشد.
کود قفس:
این کود حاوی 60-70٪ رطوبت است زیرا با مواد بستر مخلوط نمی شود. در هنگام استفاده از پرندگان در قفسها یا شکافها ، از بستر استفاده نمی شود. در صورت استفاده زود هنگام از آن ، فقدان عظيم آمونياك در اين کود دفع مي شود. در قفس هاي مرغ از هر نوع مرغ ، هرم و نوع پشته استفاده مي شود. اینها در اندازه های استاندارد مختلف برای پاسخگویی به نیازهای تولیدکننده مرغ خاص در دسترس هستند. قفس های لایه ای به سبک هرمی در مدل های 2 ، 3 ، 4 یا 5 ردیف عرضه می شوند که هر مدل با انتخاب ویژگی های اتوماسیون.
این موارد عبارتند از:
تحویل خودکار خوراک ، جمع آوری خودکار تخم مرغ و حذف کود خودکار. در سیستم های تخمگذار ، هر قفس شامل 1-25 پرنده است و در بالای گودال معلق است.
گودال عمیق یا کود مرتفع:
سیستم کود جامد گودال عمیق یا ساختمان بلند مرتفع ، دارای یک کف بتونی و دیوارهای جانبی یا سنگ تراشی یا بتونی است و به طور معمول 2-6 پا در زیر زمین ساخته می شود. قلم ها یا قفس ها سپس در کفپوش های شکاف دار 8 پا یا بیشتر از کف گودال ساخته می شوند. از آنجا که گودال اغلب زیر سطح زمین ساخته می شود ، باید مراقب باشید که از آلوده بودن سطح آب و زیرزمین اطمینان حاصل شود. زهکشی بنیاد و درجه بندی خارجی برای هدایت آبهای سطحی به دور از خشک شدن کود کمک می کند ، به طوری که ممکن است کمپوست طبیعی رخ دهد. سرعت بالای حرکت هوا از فن های مکانیکی مستقر در گودال به خشک نگه داشتن کود نسبتاً کمک می کند. از مزایای سیستم گودال عمیق این است که کود قبل از برداشتن می تواند چندین ماه نگهداری شود.
دو مزیت مهم کودهای حیوانی در مقایسه با کودهای شیمیایی:
کودهای حیوانی در مقایسه با کودهای شیمیایی چندین مزیت مهم و اساسی دارند. به طور خلاصه دو مزیت مهم کودهای حیوانی در مقایسه با کودهای شیمیایی عبارت است از:
- سلامت بالاتر: با توجه به اهمیت روزافزون تولید محصولات ارگانیک، کودهای حیوانی و طبیعی از اهمیت بالاتری برخوردار هستند.
- قیمت مقرون به صرفه تر: کودهای حیوانی علی الخصوص کود مرغی عناصر با ارزشی را در خود جای داده است، عناصر با ارزشی که با صرف هزینه کم تر تولید شده و به مصرف می رسند.
- کود مرغی برای سبزیجات هم کاربرد دارد.
همچنین ما در پست های دیگر به مزایای کود شیمیایی نسبت به کود حیوانی هم اشاره کرده ایم.
ویژگی های تغذیه ای کود مرغی:
در مقاله ای در مورد کودهای کامل کشاورزی و کودهای NPK توضیحاتی داده شد. همانطور که در مقاله معرفی کود NPK توضیح دادیم، مهمترین عناصر به کارگرفته شده در کودهای کامل NPK عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم است . سه عنصری که به عنوان عناصر پرمصرف و ماکرو در تغذیه گیاهان مورد توجه قرار می گیرد. جالب است که کود مرغی به طور طبیعی حاوی این سه عنصر در مقادیر قابل توجه ای است. سه عنصری که با جذب در گیاه به رشد رویشی گیاهان کمک می کند. در این بین عنصر نیتروژن مهمترین بخش از ترکیبات کودهای مرغی را تشکیل می دهد. ازت موجود در ترکیب کود مرغی و یا پلت مرغی به رشد رویشی گیاهان کمک زیادی می کند. عنصری که باید در مقاطع زمانی خاصی به گیاهان داده شود. به طور کلی در هر تن کود مرغی با 50 درصد آب حدودا 20 کیلوگرم ازت، 13 کیلوگرم پتاسیم و 25 کیلوگرم فسفر موجود است. در کنار این سه عنصر ماکرو و پرمصرف عناصر آهک و منیزیم نیز به میزان حدود 42 کیلوگرم در هر تن کودمرغی وجود دارد. مجموع این ترکیبات به همراه عناصر ضروری دیگر کود طبیعی کاملی را برای کشت تشکیل می دهند. یکی از مزایای استفاده از کودهای مرغی استفاده همزمان از یک ترکیب برای بهره مندی از چندین ماده غذایی مفید است.
کود مرغی حاوی تمام مواد مغذی اساسی گیاهان است که توسط گیاهان مورد استفاده قرار می گیرد. اینها شامل نیتروژن (N) ، فسفر (P) پتاسیم(K) ، کلسیم (Ca) ، منیزیم (Mg) ، گوگرد (S) ، منگنز (منگنز) ، مس (مس) ، روی (روی) ، کلر (Cl) ) ، بورون (B) ، آهن (آهن) و مولیبدن (مو). مقادیر این مواد مغذی بسته به عوامل زیادی از جمله سن و رژیم غذایی گله و همچنین میزان رطوبت و سن کود می تواند متفاوت باشد. کود مرغی حاوی عناصر غذایی است که می تواند از تولید محصول پشتیبانی کند و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک را تقویت کند. این ظرفیت نگه داشتن رطوبت خاک را افزایش داده و حرکت جانبی آب را بهبود می بخشد. در نتیجه باعث بهبود راندمان آبیاری و کاهش خشکی عمومی خاک های شنی می شود. کاربرد کود مرغی باعث افزایش حفظ خاک و جذب مواد مغذی گیاه می شود. این تعداد و تنوع میکروارگانیسم های خاک ، به ویژه در شرایط شنی را افزایش می دهد. این اثر با افزایش آب و در دسترس بودن مواد مغذی ، و همچنین سرکوب سطح مضر نماتدهای انگلی ، قارچ ها و باکتریها ، باعث بهبود سلامت گیاهان می شود.
خواص فیزیکی و شیمیایی کود مرغی:
بسیاری از فرآیندهای فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی می توانند ویژگیهای کود دامی را از فرم اصلی دفع شده خود تغییر دهند. مقادیر ویژگی تولید کود حذف شده در جدول 3 آمده است. این مقادیر مقادیر معمولی را بر اساس منابع داده موجود نشان می دهند. این برآوردها ممکن است مفید باشد اما از تنوع بسیار بالایی برخوردار است. این مقادیر ممکن است برای برنامه ریزی بلند مدت یک مزرعه قبل از هر نمونه در دسترس باشد و برای برآورد برنامه ریزی برای حل مسائل منطقه مفید باشد. هر زمان ممکن باشد ، به جای برآوردهای جدولی ملی باید از نمونههای خاص سایت یا سایر برآوردهای موضعی استفاده شود. عملیات مجاز تغذیه حیوانات غلیظ مجاز است که سالانه کودهای بازیافت شده را برای مزرعه خود گزارش کند. از مقادیر جدول بندی شده برای اهداف برنامه ریزی استفاده کنید تا مقادیر اختصاصی سایت در دسترس نباشند.
ویژگی های انتقال کود:
ویژگیهای انتقال کود بسته به نوع ماده جامد بستگی دارد. معمولاً بسته به محتوای جامد کودها به عنوان مایع ، دوغاب ، نیمه جامد یا جامد طبقه بندی می شوند. مرز بین طبقه بندی دست زدن ثابت نیست اما با ترکیب خاص متفاوت است. کود را می توان با توجه به محتوای ماده خشک به عنوان مایع ، دوغاب نیمه جامد و جامد طبقه بندی کرد.
کود مایع حاوی حداکثر 4٪ مواد جامد است و با تجهیزات آبیاری قابل کنترل است. کود مایع با این نوع مواد جامد را می توان با از بین بردن مواد جامد بزرگتر از کود از طریق نوعی جداسازی جامدات یا اضافه کردن آب رقیق کننده بدست آورد. سیستم های تصفیه تالاب معمولاً اگر به درستی طراحی و کار شوند ، کمتر از 1٪ مواد جامد دارند. تالاب های بیش از حد بار شده می توانند تا 2٪ مواد جامد برسند. کود دامی از مواد جامد حاوی 4٪ تا 10٪ مواد جامد است و برای دست زدن به آن ممکن است به پمپهای خاصی احتیاج داشته باشد. * کود نیمه جامد حاوی 10 تا 20 درصد مواد جامد است. کود برای پمپ خیلی ضخیم است. کود جامد حاوی 20٪ مواد جامد یا بیشتر است. این کود کود را می توان انباشته یا با لیفتراک یا سطل جمع کرد.
اهمیت کود مرغی در مقایسه با سایر کودهای حیوانی:
به طور کلی کودهای حیوانی از سایر کودهای شیمیایی موجود در بازار مقرون به صرفه تر و سالم تر هستند. به همین دلیل استفاده از کودهای شیمیایی در موارد خاص و بر اساس نیاز خاک به توصیه ی متخصصین خاکشناسی صورت می گیرد. در بین کودهایی که منشا حیوانی دارند، کود مرغی کیفیت بالاتری نسبت به کودهای دامی دارد. طبق مستندات آزمایشگاهی ازت موجود در کودهای مرغی بیش از سه برابر کودهای دامی اندازه گیری شده است. همانطور که می دانید ازت مهمترین ترکیب موثر در رشد رویشی گیاهان محسوب می شود. مورد بعدی عنصر فسفر است که در ترکیب فسفات کودهای مرغی و دامی مورد سنجش قرار گرفته است. عنصر فسفر کود مرغی بیش از 5 برابر فسفر کودهای دامی اندازه گیری شده است. عنصر پتاسیم نیز در ترکیبپتاس کودهای حیوانی موجود است. این عنصر نیز در ترکیب کودهای مرغی بیش از کودهای دامی یافت می شود.
منشا کودهای مرغی:
کودهای مرغی عمدتا از بستر نگهداری مرغ های تخم گذار در قفس و یا بستر جوجه ها به دست می آید. مطمئنا فضولاتی که با خاک ترکیب نشده و از قفس های نگهداری مرغ بدست آمده است به نسبت فضولات همراه با خاک کیفیت بهتری دارد. یکی از مشکلات استفاده از کودهای مرغی همین مسئله ضایعات موجود در بستر پرورش مرغ ها است. چراکه یکی از مشکلات عمده کودهای بی کیفیت مرغی وجود بذرهای علف هرز، وجود آفات گیاهی و وجود ناخالصی های صنعتی در بسترهای همراه با فضولات مرغ است. بنابراین بهترین کودها از منشا بهتر و بستر خالص تر بدست می آید.
تفاوت های عمده کود مرغی بدست آمده از قفس مرغ تخمگذار و بستر جوجه کشی:
- میزان کلیسیم اندازه گیری شده در کود حاصل از قفس مرغ تخم گذار 8.8 درصد است. درصوتیکه میزان کلیسیم اندازه گیری شده در بستر جوجه کشی 2.4 درصد است.
- میزان فسفر اندازه گیری شده در کود حاصل از قفس مرغ تخم گذار 2.5 درصد است. صورتیکه فسفر اندازه گیری شده در بستر جوجه کشی 1.8 درصد است.
- میزان میزیم اندازه گیری شده در کود حاصل از قفس مرغ تخم گذار 0.64درصد است. درصورتیکه میزان منیزیم اندازه گیری شده در بستر جوجه کشی 0.44 درصد است.
- میزان پتاسیم اندازه گیری شده در کود حاصل از قفس مرغ تخم گذار 2.33درصد است. درصورتیکه میزان پتاسیم اندازه گیری شده در بستر جوجه کشی 1.78 درصد است.
- میزان آهن اندازه گیری شده در کود حاصل از قفس مرغ تخم گذار 150 قسمت در میلیون است. درصورتیکه میزان آهن اندازه گیری شده در بستر جوجه کشی 451 قسمت در میلیون است.
- میزان منگنز اندازه گیری شده در کود حاصل از قفس مرغ تخم گذار 406 قسمت در میلیون است. در صورتیکه میزان منگنز اندازه گیری شده در بستر جوجه کشی 225 قسمت در میلیون است.
- میزان روی اندازه گیری شده در کود حاصل از قفس مرغ تخم گذار 436 قسمت در میلیون است. در صورتیکه روی اندازه گیری شده در بستر جوجه کشی 235 قسمت در میلیون است.
همانطور که در اطلاعات فوق ملاحظه می کنید جز در مورد آهن در همه موارد عناصر موجود در بستر مرغ های تخم گذار نگهداری شده در قفس، کود غنی تری حاصل شده است. ضمنا توجه داشته باشید که از هر 1000 جوجه گوشتی به طور میانگین در سن شش هفتگی 3.2 تن کود و هر 1000 مرغ تخمگذار در سن 60 هفتگی 15 تن کود خالص بدست می آید.
مراحل عمل آوری کودهای مرغی و بدست آمدن پلت مرغی:
یکی از ساده ترین روش های استفاده از کودمرغی، استفاده از بستر پرورش مرغ های بومی است. می توان فضولات جمع آوری شده را در زمین کشاورزی پخش نمود. اما باید توجه داشت که این کار ریسک های زیادی را در بردارد. به طور مثال ممکن است زمینه طغیان حشرات و آفات از طریق همین بسترهای آلوده برای زمین های کشاورزی فراهم شود. یا آنکه بذر علف های هرز به زمین های کشاوری وارد آید. از همه مضرات که بگذریم کود مرغی که به صورت کمپوست درنیامده حاوی ومقادیر بسیار بالای ازت است که می تواند موجب اختلال در بستر خاک و فرآیند رشد گیاه شود. پس بهترین راه حل برای بدست آمدن کود ممتاز در کشاورزی تبدیل کود مرغی به کمپوست است.
روش های عمل آوری کود مرغی:
به دو روش کود کمپوست خشک می گردد. در روش سنتی این کود در معرض نورآفتاب قرار میگیرد و به فاصله 6 الی 9 ماه با هوا دهی به مرور زمان به کمپوست تبدیل می شود. در روش سنتی ابتدا کود مرغی از بستر پرورش مرغ جمع آوری می گردد و در محلی اصطلاحا دپو می شود. ممکن است این دپو در گودال سیمانی داخل زمین کشاورزی صورت پذیرد. هوادهی به کودهای جمع آوری شده در طول مدت 6 الی 9 ماه موجب می شود که میکروارگانسیم های هوازی و غیرهوازی در داخل کود رشد کنند. میکروارگانسیم هایی که در نهایت در زمین کشاورزی به تقویت کیفیت خاک کمک شایان توجهی می کنند. در روش صنعتی کود مرغی بعد از خشک شدن، آسیاب و کم شدن رطوبت به پلت کود مرغی تبدیل می گردد. کو مرغی پلت شده به دلیل عمل آوری دقیقی که بر آن صورت گرفته، عاری از علف های هرز و عوامل بیماری زا است.همچنین در روند تولید اضافه نمودن آهک موجب شده که بوی نامطبوع کود تا حد زیادی برطرف شود.
کود مرغی کمپوست :
نسبت کود طیور بسیار کم است ، همانطور که توسط نودار و همکارانش گزارش شده است . نسبت برای دوغاب مرغ برای کود دامی استیل. کمپوست ، یا تجزیه بیولوژیکی کنترل شده پسماندهای آلی ، به عنوان روشی برای تثبیت بستر طیور و کود قبل از کاربرد زمین مورد بررسی قرار گرفته است. این فرآیند با کاهش حجم ، انبوه ماده خشک ، بو ، جذب مگس و پرورش و تولید بذر علفهای هرز ماده ای را با مزایای مختلفی در رابطه با استفاده از آن به وجود آورد گرمای تولید شده در طی کمپوست همچنین ممکن است عوامل بیماری زا را از بین ببرد.
تأثیر کود مرغی کمپوست:
طی آزمایش جوجه کشی تحت شرایط هوازی و بی هوازی برای بررسی تغییرات شیمیایی در طول کمپوست کودهای طیور مخلوط شده با انجام شد که نشان داد کمپوست کود مرغی مخلوط شده با نی سورگوم از دست دادن نیتروژن به عنوان یک نتیجه از گسترش نسبت به یک سطح مطلوب کاهش می یابد. این فرآیند منجر به حفظ مقادیر بیشتری از نیتروژن در تجزیه هوازی شد. از نظر كاهش ميزان در تجزيه به ترتيب در روش هاي هوازي و بي هوازي كمپوست به ترتيب 41.3 و 24.4 درصد بود.

مزایای کود مرغی کمپوست:
کود می تواند یکی از بزرگترین دارایی برای یک باغبان خانه باشد! اگرچه کود مرغ برای استفاده خام روی گلها یا سبزیجات بسیار قوی است ، اما می توان آن را کمپوست و به “طلای سیاه” تبدیل کرد. اگر بدون استفاده از کمپوست استفاده شود می تواند به ریشه آسیب برساند و احتمالاً گیاهان شما را از بین ببرد ، اما پس از تهیه کود مرغ کود خوب مرغ با اصلاح یک ماده خوب باعث افزایش مواد آلی شده و باعث افزایش ظرفیت نگهداری آب و زیست توده مفید در خاک می شود.
کود خوب؛ کود مرغ ازت ، فسفر و پتاسیم گیاهانی را برای شما فراهم می کند (بیشتر از کود اسب ، گاو یا کود دام). کمپوست کود مرغی که با ترکیب نی ترکیب شده است می تواند باعث افزایش وضعیت نیتروژن، فسفرو کربن کود و در نتیجه کیفیت آن شود. علاوه بر این ، سطح مطلوب نسبت در 60 روز در شرایط هوازی به دست آمد. در حالی که روش بی هوازی آن کندتر بود و 75 روز طول کشید تا به نسبت در سطح مطلوب 18 برسیم. مطالعه نشان داد که جوجه کشی کود مرغی با نی در شرایط هوازی برای بهبود کیفیت کود مفید است.
تأثیر کاربرد خواص فیزیکی خاک :
کاربرد کود مرغی باعث بهبود خواص فیزیکی خاک می شود. به طور قابل توجهی تراکم فله را کاهش می دهد و تخلخل کل ، ظرفیت نفوذ و ظرفیت نگهداری آب را افزایش می دهد.
ایمنی کود پلت مرغی کمپوست:
پاتوژن های موجود در کود مرغ تازه در محیط زیست از بین می روند ، به ویژه هنگامی که کود کود خشک یا در معرض انجماد و ذوب باشد. بستگی به سرعت پاتوژن ها به نوع بیماری زا و شرایط محیطی مانند دما ، رطوبت و نور خورشید بستگی دارد.
کاملاً خوب ، کمپوست با دمای بالا اغلب عوامل بیماری زا را در کود مرغ از بین می برد ، اما باید به دمای 131 درجه فارنهایت برسد و حداقل 15 روز در آنجا بماند. حفظ درجه حرارت کافی به اندازه کافی برای از بین بردن بیشتر عوامل بیماری زا می تواند برای باغداران خانه مشکل باشد. یکی دیگر از گزینه های این است که برای 6 ماه تا 1 سال کود دهی را انجام دهید تا اطمینان حاصل شود که تمام عوامل بیماری زا قبل از استفاده در باغ شما از بین رفته اند.
فواید کود پلت مرغی کمپوست:
کودهای بدون کمپوست برای استفاده در بیشتر گلها و سبزیجات بسیار قوی است. این می تواند به ریشه ها آسیب برساند و حتی ممکن است برخی از گیاهان را از بین ببرد. با این حال ، پس از کمپوست ، کود مرغ مزایای بسیاری دارد. کود مرغ مرکب ماده آلی را به خاک می افزاید و توانایی آن را در نگه داشتن آب افزایش می دهد. همچنین نیتروژن ، فسفر و پتاسیم را در مقادیر بیشتر از کودهای اسبی ، گاو یا سربی به خاک اضافه می کند. در حالی که کود مرغی کم مصرف برای استفاده در اکثر باغهای گل یا گیاهان ایده آل نیست ، اما هنگام مخلوط کردن با سایر مواد کمپوست ، یک فعال کننده عالی برای شمع های کمپوست می باشد.
معایب کود پلت مرغی کمپوست:
کود مرغ ، هم کمپوست و هم بدون کمپوست ، در مقایسه با کودهای مصنوعی از نظر مواد مغذی کم است و آزاد کردن مواد مغذی موجود در آن کندتر است. اغلب مواد مغذی موجود در کود مرغ تا زمانی که خاک در اواخر بهار یا تابستان گرم نشود ، در دسترس گیاهان نیست ، حتی اگر آن را در اواخر زمستان یا اوایل بهار استفاده کنید. پی هچ کود
کود مرغی با توجه به سن ، رژیم غذایی تغذیه شده به مرغ و مواد بستر مورد استفاده متفاوت است. با این حال ، اکثر کودهای مرغی نسبتاً قلیایی خنثی است و پی اچ آن در محدوده شش و نیم تا هشت است. از آنجا که تمایل به قلیایی بودن دارد .
کود مرغ برای استفاده در گیاهان در حال رشد از آهک مانند آزالیا ، زغال اخته ، شترمرغ و روده رودرون مناسب نیست. کود مرغ تازه همچنین ممکن است جوندگان و حیوانات دیگر را به باغ شما جلب کند.
نتیجه گیری در مورد کود پلت مرغی:
بررسی قبلی اهمیت کود مرغی ، تأثیر آن بر روی خواص خاک ، توانایی تأمین مواد مغذی ، عملکرد و کیفیت محصولات زراعی و همچنین محدودیت های استفاده و روش کود کمپوست مرغ طی دوره قبل از کاربرد را نشان داد. می توان نتیجه گرفت که کود مرغی پس از کمپوست برای ذخیره مواد مغذی می تواند به طور مؤثر مورد استفاده قرار گیرد. کود مرغی را می توان بعنوان پایه ای برای توصیه کود حداقل در مناطقی که در دسترس بیشتر باشد گرفته شود.
محتوای مواد مغذی در کود مرغ:
ترکیب شیمیایی کود مرغی به دلیل عوامل مختلفی از جمله منبع کود، خوراک حیوانات، سن و شرایط از حیوانات، ذخیره سازی و حمل و نقل از کود و بستر استفاده می شود. مقادیر مغذی کود مرغی بسته به شرایطی که در آن فرآوری می شود ، بطور قابل توجهی متفاوت است. نسبت بستر به کود و میزان رطوبت باعث تغییر قابل توجهی در کودهای خانه های مختلف می شود. در ترشحات مرغ تازه ، اسید اوریک یا اورات فراوان ترین ترکیب ازت است (40-70) از کل، در حالی که اوره و آمونیوم در مقادیر کمی وجود دارند.
چشم انداز استفاده:
برای دفع سریع برای جلوگیری از از بین رفتن مواد مغذی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست ، می توان از کود دامی به روش های زیر استفاده کرد.
استفاده از اراضی برای محصولات زراعی به عنوان کود ، فعال کننده تولید قارچ دکمه ای ، تولید انرژی (گاز زیستی ، برق) خوراک ماهی و خوراک دام. اما کاربرد زمین کود مرغی برای محصولات زراعی سنتی و هنوز هم مهمترین کاربرد آن بوده است.
مشکلات استفاده:
مشکلات زیادی از جمله انتشار آمونیاک ، آلودگی نیترات ، آلودگی آبهای سطحی ، آلودگی آبهای زیرزمینی ، جذب مگس ها و پرورش ، مضرات عمومی و از بین رفتن مواد مغذی هنگام کار ، نگهداری و استفاده مستقیم از کود مرغی مواجه می شوند.
محدودیت های استفاده:
کود مرغ طیور به دلیل داشتن آب زیاد مشکل است و به دلیل اثرات سوز آور بر شاخ و برگ نمی توان آن را برای محصولات زراعی استفاده کرد. در دسترس بودن نیتروژن خیلی سریع است که در صورت عدم مراقبت ، سوزش اتفاق می افتد. اگر کود مرغی ذخیره شود ، تلفات مغذی رخ می دهد و هزینه های حمل و نقل افزایش می یابد. از این رو ، پردازش فوری کود مرغی برای جلوگیری از تجزیه سریع پیشنهاد می شود. مشکلات هنگام ذخیره سازی: در حین ذخیره کود مرغی ، مشکلات زیادی از جمله انتشار آمونیاک ، آلودگی نیترات ، آلودگی آبهای سطحی ، آلودگی آبهای زیرزمینی ، جذب مگس و پرورش ، مزاحمت عمومی و مواد مغذی ایجاد می کند.
روش استفاده و نکات مهم در مورد پلت مرغی:
پلت کود مرغی حاوی مقادیر زیادی آمونیاک است که در صورت قرار گرفتن در مجاورت بذر از جوانه زنی آن جلوگیری خواهد کرد. بنابراین فصل استفاده از کودهای مرغی و نحوه اختلاط آن با خاک بسیار اهمیت دارد.در نتیجه استفاده از آن در فصول تابستان و زمستان متداول تر است هرچند در فصل پاییز فرصت کافی برای آزادسازی عناصر در خاک و جذب آن توسط گیاهان فراهم می آید.
تعیین میزان مصرف کود مرغی غنی شده و پلت شده برای گیاهان مختلف متفاوت است. کودهای غنی شده بسته به میزان عناصر در دسترس گیاهان متفاوت عمل می کند. حدود استفاده از این کود در درختان مثمر و غیر مثمر 5 کیلوگرم برای هر درخت است. چالکود یکی از متداول ترین و بهترین روش های بهره برداری از کودهای مرغی است. همانطور که پیش از این در سایر مقالات اشاره کردیم، جذب عناصر مغذی توسط گیاهان به عوامل زیادی بستگی دارد. میزان PH و EC آب و خاک زراعی یکی از آن عوامل مهم هستند. مطمئنا در شرایط غیرنرمال میزان جذب برخی از عناصر غذایی پایین می آید. به طور مثال استفاده از کود کلسیم در شرایطی که نور آفتاب به خوبی بر گیاهان نمی تابد، چندان تاثیرنیست. حتی آسیب به ریشه گیاه توسط برخی عوامل بیماری زا شرایط جذب فسفر را کاهش می دهد و علایم کمبود فسفر در گیاهان را آشکار می کند. به طور کلی شناخت میزان عناصر موجود در کود و شرایط کشت و زرع دو عامل مهم در تعیین میزان استفاده از کودهای پلت شده مرغی می باشد. کودهای مرغی و پلت های مرغی دو نهاده مهم با منشا ارگانیک محسوب می شوند به طوریکه توجه بیشتر به فرآیند تولید و عمل آوری مزیت رقابتی خوبی را در زنجیره تامین برای مرغدارای ها و کشاورزران به وجود می آورد.
مگس ها:
مگس های خانگی تخم می گذارند و می توانند رشد لاروی خود را روی کود با غلظت رطوبت 40-70٪ انجام دهند الزامات رطوبت مشابه برای نشان داده شده است Fannia مگس که اغلب به یک مزاحم بیشتر نزدیک طیور از مگس خانه هستند.
آلودگی آب:
حلالیت بالای کود مرغی در آب احتمال قوی برای بروز آلودگی آب را فراهم می کند. ذخیره مقادیر بیش از حد کود طیور می تواند منجر به شسته شدن مواد مغذی به ویژه نیترات از طریق خاک و در سطح محلی و آبهای زیرزمینی شود.

گازهای کودی:
تجزیه کود مرغی می تواند به یکی از دو روش انجام شود. اگر اکسیژن موجود باشد ، تجزیه به هوازی گفته می شود. تجزیه هوازی کود مرغی در واقع یک فرآیند بی بو است که باعث تولید مواد آلی تثبیت شده ، مقداری دی اکسید کربن و آب می شود. از طرف دیگر ، در شیوه های کود دامی که شامل تجزیه بی هوازی است که نمونه آن در سیستم های کود دفع کود مایع است ، این فرآیند با بو و چربی های چاقی و تولید مقادیر قابل توجهی از گازهای خطرناک برای انسان و دام انجام می شود. این گازها دی اکسید کربن ، آمونیاک ، سولفید هیدروژن ، متان و مونوکسید کربن هستند. کودهای مرغی و پلت های مرغی دو نهاده مهم با منشا ارگانیک محسوب می شوند به طوریکه توجه بیشتر به فرآیند تولید و عمل آوری مزیت رقابتی خوبی را در زنجیره تامین برای مرغدارای ها و کشاورزران به وجود می آورد.
صادرات پلت مرغی
چنانچه مایل به اطلاعات بیشتر در این خصوص هستید میتوانید به پست صادرات کود از ایران مراجعه کنید.جهت مطالعه مقاله مفید در مورد کود آهن به لینک مذکور مراجعه کنید.
بدون دیدگاه