کود با کیفیت

خرید کود آهن

آیا می دانستید پس از خرید کود آهن از آل کود به شما پشتیبانی مشاوره ای صد در صد تعلق میگیرد؟

آهن یکی از عناصر ریزمغذی ضروری برای پرورش هر چه بهتر گیاهان است. عنصر آهن کم مصرف است و از این رو وجود آن در خاک برای گیاهان اهمیت بسیاری دارد. آهن نقش مهمی در تولید کلروفیل برای گیاه ایفا می‌کند. از این رو گیاهان برای تولید کلروفیل و سبزینه برگ هایشان تا حدود زیادی به عنصر آهن نیاز دارند و تامین این عنصر ریزمغذی خیلی برایشان اهمیت دارد. کارشناسان تغذیه گیاهی به طور مداوم به دنبال آزمایشاتی هستند که بتوانند کمبود آهن در گیاهان را تشخیص دهند و آن را برطرف کنند و این موضوع نشان‌دهنده اهمیت آهن برای گیاهان می‌باشد.
به دلیل وجود کمبودهایی که در خاک و آبی که گیاهان از آن‌ها استفاده می‌کنند، به چشم میخورد، عناصر موردنیاز گیاهان بایستی از طریق مواردی مانند کودها تامین شود. برای تامین عنصر آهن موردنیاز گیاهان نیز کود آهن تولید شده است که کشاورزان می‌توانند از آن استفاده کنند. البته عنصر آهن جزو عناصر کم مصرف برای گیاه می‌باشد اما ضروری است و باید حتما از کود آهن برای رشد بهتر گیاه و کیفیت محصولات آن استفاده کرد ولی به میزان کم.
عنصر آهن هم برای گیاهان زراعی هم گیاهان باغی ضروری است و باید توسط کشاورز تامین شود. املاح آهن به صورت کانی‌هایی در خاک وجود دارند ولی به دلیل استفاده مکرر از زمین‌های کشاورزی معمولا با کمبود عنصر آهن در خاک مواجه هستیم که این مشکل با استفاده از کودهای آهن قابل حل شدن است و جای نگرانی وجود ندارد. اما نکته‌ای که قابل توجه است این است که ابتدا باید علائم کمبود آهن بررسی شوند و در صورتی که این کمبود وجود داشت از کودها استفاده شود.
میزان مصرف و زمان مصرف کود نیز بسیار مهم می‌باشد و در صورت رعایت نکردن نکاتی که در این موارد وجود دارد احتمال دست یافتن به نتیجه مطلوب خیلی پایین می‌آید و گاهی ممکن است نتیجه عکس نیز داشته باشد. از این رو به کشاورزان و باغداران محترم توصیه می‌شود حتما در این موضوع از متخصصین و کسانی که تجربه‌ و علم بیشتری در این زمینه دارند مشورت و کمک بگیرند بهترین و با کیفیت‌ترین محصول را برداشت کنند.

اهمیت آهن در محصولات کشاورزی و زراعی

اگر خاک مزرعه یا باغ دارای مقدار کافی موادآلی و عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف موردنیاز گیاه باشد آن خاک برای کشاورزی مناسب است برای اینکه بتوانیم تا مدت زیادی از این خاک در کشاورزی استفاده کنیم و حاصل خیزی خاک همچنان حفظ شود باید تمام مواد غذایی مورد نیاز گیاه بوسیله ریشه از زمین گرفته شود.
اگر حتی یک ماده غذایی درگیاه کم باشد گیاه آنطور که باید رشد نمی کند و علایم بیماری درآن ظاهر می شود.
از آنجا که در صورت عدم رسیدگی به زمین و تزریق املاح معدنی لازم به آن، کیفیت محصولات کشاورزی افت می کند استفاده از املاحی نظیر کود آهن پر رنگ جلوه می نماید.

آهن یکی از مواد غذایی کم مصرف می باشد که برای رشد و سلامتی گیاهان لازم است. آهن از جمله املاحی است که در تشکیل بخش سبزینه در گیاهان تاثیر بسزایی دارد.

حساسیت گیاهان مختلف به کمبود آهن

حساسیت گیاهان مختلف نسبت به کمبود آهن متفاوت است و بین انواع مختلف یک گیاه نیز فرق هایی وجود دارد به عنوان مثال حساسیت سیب شمیرانی نسبت به کمبود آهن بیشتر از سیب زرد می باشد و همچنین سیب های پاییزی نسبت به سیب های بهاری مقاومت بیشتری دارند.
یونچخ و سبزی ها نسبت به کمبودآهن کاملا مقاوم اند وهیچ حساسیتی ندارند. غلات، چغندرقند و سیب زمینی حساسیت کمی نسبت به کمبود آهن دارند. حبوبات دانه های روغنی انگور مرکبات و درختان میوه نسبت به کمبودآهن بسیارحساس هستند.

کود آهن کلات شده

کلات آهن چیست؟

بیشتر زمین های کشاورزی در کشور ایران آهکی هستند.آهکی بودن زمین های کشاورزی باعث می شود تا گیاه نتواند بسیاری از مواد غذایی موردنیاز خودرا ازجمله آهن جذب نماید. آهن یکی ازمواد غذایی مهم است که گیاه به آن احتیاج دارد و باید به نحوی در اختیارگیاه قرار داده شود که آهکی بودن خاک ها مانع از جذب آن بوسیله گیاه می شوند. برای حل این مشکل ترکیبات خوبی در ایران ساخته شده که اصطلاحا به آن کلات می گویند. از جمله خواص کلات آهن می توان به این مورد اشاره کرد که به خوبی مانع ایجاد رسوب آهن در خاک می شود و با این وصف جذب آهن را برای گیاه ساده تر می کند.

علائم کمبود آهن

گیاهان معمولا در صورت داشتن کمبود آهن علائمی دارند که می‌توان با توجه به آن‌ها کمبود آهن را تشخیص داد و به دنبال تامین آن رفت. در کشور ایران به دلیل اینکه خاک آهکی دارد این آهک یا بی کربنات موجود در خاک موجب کمبود آهن در گیاه می‌شود. از علایم مهم کمبود آهن در گیاهان، زرد شدن و رنگ‌پریدگی برگ‌های آن‌ها می‌باشد. این علامت‌ در تمام مناطق کشور ایران در صورت کمبود آهن وجود دارد. کمبود عنصر آهن برای تمام گیاهان زراعی و باغی ایجاد مشکل می‌کند اما گیاهان و محصولاتی هستند که بیشتر دچار کمبود آهن می‌شوند مانند سویا، سیب زمینی و … . علامت دیگری که در صورت کمبود عنصر آهن در گیاه ظاهر می‌شود سفید شدن یا زرد شدن لبه برگ گیاه می‌باشد. ممکن است کمبود هر عنصری در گیاهان روی رنگ برگ‌های آن‌ها تاثیر داشته باشد. بنابراین دانستن این موضوع که کمبود آهن روی چه برگ‌هایی و در کدام قسمت گیاه اثر می‌گذارد مهم است. در اثر وجود کمبود آهن در گیاه، ابتدا برگ‌های جوان گیاه و بیشتر در قسمت‌های بالایی گیاه دچار رنگ‌پریدگی و زرد شدن می‌شوند. به صورتی که در برگ‌های نازک تنها رگ‌برگ‌ها سبز مانده و تمامی قسمت‌های دیگر زرد می‌شوند. اگر گیاه دچار کمبود آهن ضعیف شود و اصطلاحا فقر آهن داشته باشد حتی رگ‌برگ‌ها نیز زرد می‌شوند. در درختان ممکن است کمبود آهن روی ساقه‌های درخت تاثیر بگذارد. البته این مورد برای تمام درختان صدق نمی‌کند و فقط بعضی درختان در صورت داشتن کمبود آهن در ساقه‌هایشان علائمی پدیدار می‌شوند.

آیا می دانستید پس از خرید کود آهن از آل کود به شما پشتیبانی مشاوره ای صد در صد تعلق میگیرد؟

عواملی که باعث کمبود آهن می‌شوند

کمبود آهن یک مشکل بزرگ برای گیاهان است که همانطور که گفته شد با علائمی مانند رنگ‌پریدگی و زرد شدن برگ‌ها همراه می‌باشد. آهن که از عناصر غذایی کم مصرف ولی ضروری برای گیاه است از طریق محلول پاشی روی برگ گیاهان تامین می‌شود و نیاز گیاهان به عنصر آهن برطرف می‌شود. مهم‌ترین عاملی که موجب کمبود و یا فقر آهن در گیاهان می‌شود مقدار زیاد بی کربنات موجود در خاک می‌باشد. زمانی که ساختمان خاک فشرده می‌شود و یا آبیاری سنگین انجام می‌شود، راه‌های نفوذ هوا به خاک بسته شده و میزان CO2 موجود در خاک افزایش می‌یابد. آهکی که در خاک‌های ایران به مقدار زیاد وجود دارد مضر است و باعث تولید بی کربنات می‌شود. بی کربنات خاصیتی بافری دارد و PH اطراف ریشه گیاه را همیشه بالا نگه می‌دارد که PH بالا از مهم‌ترین عواملی است که باعث می‌شود آهن به خوبی جذب گیاهان نشوند و در نتیجه گیاه دچار کمبود آهن شود.
آبیاری با آب چاه‌های عمیق یکی دیگر از عوامل جذب نشدن آهن توسط گیاهان است. زیرا این آب‌ها میزان بی کربنات بالایی دارند و باعث می‌شوند که خاک قلیایی باشد و آهن را جذب نکند. بنابراین مهم‌ترین عامل در کمبود آهن برای گیاهان، PH بالای خاک می‌باشد. همچنین اگر میزان EC در بستر خاک زیاد باشد، مانع از جذب آهن می‌شود. زیاد بودن کلسیم خاک و عدم هوادهی مناسب به خاک نیز موجب فقر آهن می‌شود. در خاک‌هایی که به طور مکرر کشت می‌شوند مانند خاک‌های گلخانه‌ها کمبود آهن بیشتر دیده می‌شود زیرا توان خاک گرفته می‌شود به زمین فرصتی برای تقویت خود داده نمی‌شود. همچنین آبیاری به صورت طولانی مدت و مکرر و در بازه‌های زمانی کوتاه باعث کمبود آهن می‌شود، چراکه این کار منافذ خاک را کاملا پر کرده و از هوادهی به خاک جلوگیری می‌کند، در نتیجه میزان دی اکسید کربن در خاک افزایش می‌یابد که مانع جذب آهن می‌شود. وجود عناصر سنگین مانند منگنز و یا دیگر عناصری که سنگین هستند، موجب فقر آهن در گیاه می‌شوند.

کلروز آهن چیست و  چه عواملی باعث آن می‌شود؟

زردی برگ‌های گیاه ناشی از کمبود آهن کلروز آهن نامیده می‌شود که بر بسیاری از گیاهان چشم انداز مطلوب می‌گذارد. علائم اصلی کمبود آهن، کلروز روده ای است که با ایجاد یک برگ زرد با شبکه‌ای از رگه‌های سبز و درموارد حاد باعث می‌شود تمام برگ زرد یا سفید شود و لبه‌های بیرونی برگ ممکن است باعث از بین رفتن و قهوه‌ای شدن شودچون در این زمان سلول های گیاهی می‌میرند ممکن است که یک شاخه یا در برخی مواقع نیمی از درخت دارای کلروتیک باشد در حالی که باقی مانده درخت طبیعی است.

کمبود کلروفیل و رنگدانه سبز مسئول فتوسنتز باعث برگ‌های زرد در گیاهان است. هرگونه کاهش کلروفیل در طول زمان رشد می‌تواند باعث کاهش رشد و قدرت گیاه شود و باید توجداشت که گیاهان کلروتیک اغلب میوه‌های کمتری با عطر و طعم تلخ تولید می کنند.

کلروز آهن اغلب در خاک‌هایی که  پی اچ بالاتر از 7.0، یعنی خاک‌های که فلز قلیایی دارند و حاوی آهک هستند رخ می‌دهد.

حتی اگر به طور معمول آهن زیادی در این خاک ها وجود داشته باشد،  پی اچ بالای خاک، باعث انجام  واکنش‎‌های  شیمیایی می‌شود که باعث می‌شود، آهن برای ریشه های گیاه دردسترس نباشد.

آهن ومیزان آن در بدن انسان:

در این بخش می خواهیم به این مهم اشاره کنیم که مصرف آهن علاوه بر تقویت رشد گیاهان برای بدن انسان نسز تا چه اندازه موثر و مهم است. مقدار متوسط آهن در بدن انسان در حدود 4.5 گرم است که تقریباً 65 درصد از آن به شکل هموگلوبین(که اکسیژن مولکولی را از ریه ها به سراسر بدن منتقل می کند) می باشد. برای جبران کمبود آهن در بدن می‌توان از گوشت قرمز، زرده تخم مرغ ، هویج ، گندم کامل و سبزیجات سبز استفاده کرد که بیشتر از10الی20 میلی گرم آهن مورد نیاز روزانه را دربدن بزرگسالان تشکیل می دهند.

علایم کمبود آهن در گیاهان

از مهم ترین علایم کمبود آهن در گیاهان می‌توان به رنگ پریدگی و زردی برگها اشاره کردکه این موضوع بیشتر در گیاهانی نظیر سیب زمینی ، سویا و … بیشتر به چشم می خورد و این معضل در بیشتر مناطق زراعی کشور ما وجود دارد .یکی از راههای کنترل کمبود آهن در گیاهان مدیریت کشت است. همچنین در خاک های آهکی فاقد آهن باید از کشت گیاهان حساس به کمبود آهن خودداری نماییم و همچنین عدم آبیاری بیش از حد، کوددهی نامتعادل و بی رویه می‌تواند از بروز کمبود آهن جلوگیری نماید .

برای درمان کمبود آهن می‌توان از مصرف کود آهن به میزان لازم ، از طریق محلول پاشی و یا تزریق آن بر روی تنه و یا ساقه گیاه بهره برد.

عوامل موثر بر جذب آهن در خاک

تهویه مناسب خاک و ساختار آن در جذب آهن نقش مهمی را ایفا می کند، ساختار های متراکم و فشرده شده موجب افزایش بی کربنات شده وباعث بالا رفتن قلیاییت خاک ها می‌شود و این موضوع بر جذب درست آهن تاثیر بسیار منفی خواهد گذاشت و همچنین استفاده از برخی مواد شیمیایی به صورت ناآگاهانه باعث افزایش قلیاییت خاک می‌شود و بازهم جذب آهن کاهش می یابد و یکی دیگر از این عوامل کاهش آهن درخاک استفاده از فسفات نیترات  است و فسفات نیترات باعث کاهش جذب عنصر آهن در خاک می‌شود.

برای اصلاح خاک ابتدا باید دلیل کمبود آهن در گیاهان را بدانیم. در بیشتر موارد کمبود آهن به دلیل پی اچ بالای خاک ایجاد می شود که برای اصلاح خاک می‌توان محصولات طبیعی مانند کمپوست را به خاک اضافه کنید البته راه‌های دیگری نیز برای کاهش پی اچ خاک وجود دارد که شامل گوگرد، سولفات آمونیوم، نیترات آمونیوم و اوره است.

آیا می دانستید پس از خرید کود آهن از آل کود به شما پشتیبانی مشاوره ای صد در صد تعلق میگیرد؟

بهترین کود آهن

فواید کود آهن

استفاده از کود آهن، راهی است برای درمان گیاهانی که با مشکل کمبود آهن مواجه هستند. این عنصر از طریق محلول‌ پاشی و تزریق کردن آن بر روی ساقه و تنه گیاهان و درختان به گیاهان می‌رسد. در کشور ایران بهترین کود آهنی که تولید و مصرف می‌شود، کود کلات آهن است که نسبت به باقی کودهای آهن قیمت بالاتری دارد. بعد از کود کلات کود سولفات آهن از کیفیت بالایی برخوردار است که قیمت آن نسبت به کود کلات آهن مناسب‌تر می‌باشد. حال کود آهنی که برای گیاه استفاده می‌شود دارای فواید و مزایایی است که در اینجا به ذکر چند مورد از آن‌ها می‌پردازیم.

  • آهن موردنیاز گیاه را تامین می‌کند.
  • سریع و کامل جذب می‌شوند و قابلیت حلالیت بالایی دارند.
  • موجب افزایش فعالیت فتوسنتز و سنتز کلروفیل می‌شود.
  • کلروز برگ گیاهان را رفع می‌کند.

با این حال مهم‌ترین نقش آهن برای گیاه در کلروفیل سازی است. با اینکه آهن در ترکیب کلروفیل وجود ندارد اما در ساخت آن و فرایند فتوسنتز نقش مهمی دارد. به همین دلیل است که هرگاه کلروفیل و سبزینگی گیاه کم می‌شود دلیل آن کمبود آهن است.

درمان کمبود آهن

روش‌های برای مقابله با کمبود آهن وجود دارد. در این جا به چند مورد از این روش‌ها اشاره می‌کنیم.
یکی از روش‌های مقابله با کمبود آهن تهویه مناسب خاک گیاه می‌باشد. برای این منظور چند کار می‌توان انجام داد. بیل زدن خاک و پای درخت که این کار باعث هوادهی به خاک می‌شود و برای جذب آهن مفید است. اضافه کردن مواد آلی به خاک که به جذب آهن کمک می‎کنند، این مواد باعث می‌شوند مقدار آهک موجود در خاک و در نتیجه بی کربناتی که از آن تولید می‌شود کاهش یابد و PH خاک پایین بیاید که باعث جذب آهن می‌شود. کیفیت مناسب آب نیز در جذب آهن تاثیرگذار است. علاوه بر کیفیت آب، روش‌های آبیاری نیز مهم می‌باشد و باید به گونه‌ای باشد که گیاه مکررا آب‌دهی نشود و خاک بتواند هوادهی شود. مصرف متعادل کودهای حیوانی و کودهای فسفری نیز قابلیت جذب آهن را بالا می‌برند.
روش دیگر برای مقابله با کمبود آهن کاشت گیاهان و اقلامی است که در برابر کمبود و فقر آهن مقاوم هستند.
استفاده از مواد شیمیایی که باعث فشرده شدن ساختار خاک می‌شوند خاصیت قلیایی بودن خاک را افزایش می‌دهند. بنابراین برای پیشگیری از مشکل کمبود آهن موادی که ساختار خاک را فشرده می‌کنند نباید استفاده شوند مانند فسفات نیترات که میزان جذب آهن توسط گیاه را کاهش می‎دهد.

روش‌‌هایی که تاکنون گفته شد برای پیشگیری از بروز مشکل کمبود آهن بود که هر کشاورز و باغداری باید ابتدا این روش‌ها را رعایت کند تا بتواند محصولی با کیفیت و کمیت موردنظر خود برداشت کند. اما بازهم در صورتی که با مشکل کمبود آهن در محصولات زراعی و باغی خود مواجه شد، جای نگرانی وجود ندارد و روش‌هایی برای درمان کمبود و فقر آهن گیاهان وجود دارد. برای تشخیص کمبود آهن در گیاه ابتدا باید خاک آزمایش شود.
در صورتی که علائم کمبود آهن مثل رنگ‌پریدگی برگ‌های گیاه ظاهر شده باشد، کشاورز برای اطمینان بایستی خاک را آزمایش کند، چراکه عناصر دیگری نیز هستند که علائم کمبود آن‌ها مانند علائم کمبود آهن می‌باشد و تشخیص این امر تنها با آزمایش خاک امکان‌پذیر می‌باشد. علاوه بر آن میزان کمبود آهن در خاک نیز اهمیت دارد و بایستی به میزان لازم به گیاه عنصر آهن تزریق شود. همچنین علت کمبود آهن نیز اهمیت دارد که این موضوع نیز تنها با آزمایش خاک مشخص می‌شود.
به عنوان مثال، بالا بودن PH خاک، ساختار فشرده خاک و برخی عوامل دیگر هستند که موجب کمبود آهن می‌شوند. بنابراین بایستی دلیل و عامل کمبود آهن مشخص شود. برای آزمایش خاک کیت‌های متنوع و مختلفی طراحی و تولید شده‌اند که کشاورزان محترم می‌توانند این کیت‌ها از فروشگاه‌ها و مراکز خرید مرتبط تهیه کنند. بعد از آزمایش گرفتن از خاک باید کیت را به آزمایشگاهی مجهز و معتبر برد تا نتیجه آزمایش مشخص شود. پس از مشخص شدن دلیل و میزان کمبود آهن، نوبت به اصلاح خاک و درمان آن می‌رسد.
اگر کمبود آهن به دلیل بالا بودن مقدار PH آن باشد، برای اصلاح آن بایستی از موادی مانند کمپوست استفاده کرده و آن را به خاک اضافه کنید. مواد دیگری که برای کاهش PH خاک می‌توان به آن اضافه کرد موادی مانند گوگرد، نیترات آمونیوم، سولفات آمونیوم و اوره می‎باشد. اصلاح کردن خاک از کمبود آهن به هر دلیلی که باشد، در مدت زمان طولانی به انجام می‌رسد. ممکن است چند سال طول بکشد و هنچنین درمان و اصلاح کل سطح خاک امکان‌پذیر و عملی نمی‌باشد.
روش سریع برای درمان کمبود آهن، استفاده از کود آهن می‌باشد که می‌توان آن را از طریق محلول پاشی و یا چالکود و یا روش‌های دیگر به گیاه تزریق کرد. برای گیاهانی که به صورت منفرد کاشته می‌شوند مانند درخت‌هایی که دچار کمبود آهن شده‌اند، می‌توان کود آهن را در اطراف ریشه گیاه استفاده کرد و میزان آن نیز باید توسط متخصص این کار مشخص شود. برای گیاهان زراعی که امکان چال‌کود کودها برای هر گیاهی وجود ندارد باید از طریق محلول پاشی کود آهن به گیاهان تزریق شود.

زمانی که آبیاری گیاه توسط آبی که دارای بی کربنات است انجام می‌شود، باید خاک توسط فواره‌ها هوادهی شود. راه دیگر برای کنترل PH خاک و آب استفاده از کود آمونیوم سولفات می‎باشد که در خاک به اسید سولفوریک تبدیل می‌شود و برای این منظور کاربرد دارد. آمونیوم سولفات یک کود شیمایی است که علاوه بر تغذیه ازته گیاه، PH خاک را نیز کنترل می‌کند. این کود از موثرترین و پرفایده‌ترین کودهای شیمیایی است که 21 درصد نیتروژن دارد و به غیر افزایش جذب آهن، برای جذب سایر عناصر ریزمغذی نیز مفید می‌باشد.
همانطور که قبلا نیز گفته شد بهترین کود آهن، کود کلات آهن می‌باشد. کودهای آهنی که عوامل کلات کننده شیمیایی دارند، در جذب آهن خاک تاثیر مستقیم می‌گذارند. اما عوامل کلات کننده طبیعی هیومیک اسید، کاربرد بهتر و بیشتر از نوع شیمایی آن‌ها دارند و در صورت استفاده از آن‌ها، علاوه بر جذب بهتر عنصر آهن، سایر عناصر ریزمغذی موردنیاز و ضروری برای گیاه نیز آسان‌تر جذب می‌شوند.

آیا می دانستید پس از خرید کود آهن از آل کود به شما پشتیبانی مشاوره ای صد در صد تعلق میگیرد؟

انواع کود آهن

انواع کود آهن

جالب است بدانید که کود آهن دارای دو نوع جامد و مایع می‌باشد.
کود آهن جامد: این نوع کود آهن قابل ترکیب شدن با دیگر کودهای خشک و مایع را دارد. طریقه استفاده از این نوع کود به این صورت است که با خاک مخلوط شده و در زیر خاک و نزدیک به ریشه گیاه گذاشته می‌شود و سپس از طریق آبیاری به گیاهان و درختان می‌رسد و جذب آن‌ها می‌شود.
کود آهن مایع: این نوع کود همانطور که از نامش پیداست، به صورت مایع می‌باشد و در زمان مصرف ابتدا با آب ترکیب شده و سپس استفاده می‌شود. کود مایع قابلیت اکسید شدن دارد و برای جلوگیری از این موضوع بایستی قبل از طلوع خورشید این کود را استفاده کرد.

آیا می دانستید پس از خرید کود آهن از آل کود به شما پشتیبانی مشاوره ای صد در صد تعلق میگیرد؟

میزان و زمان مصرف کود آهن

برای درمان کمبود آهن گیاهان یکی از نتیجه بخش ترین روش های ممکن که تاثیر مستقیم و چشمگیری دارد، استفاده از انواع کودهای آهن می‌باشد. این کودها از طریق محلول پاشی و یا تزریق بر ساقه و تنه گیاهان مورد استفاده قرار می‌گیرند.
در حال حاضر انواع مختلفی از کود آهن توسط متخصصان تولید شده است و معرفی می‌شوند برای استفاده در زمین‌های زراعی و باغ‌ها. اما در صورت مواجه شدن با مشکل کمبود آهن کشاورز و باغدار باید از نحوه مصرف و میزان و زمان مصرف آن آگاهی داشته باشد. رعایت این نکات در مصرف کود آهن بسیار مهم می‌باشد و جزو ضروریاتی می‌باشد که کشاورزان و باغداران باید از آن مطلع باشند تا بتوانند به نتیجه مطلوب خود در زمان برداشت محصولشان برسند. نحوه و میزان مصرف کود آهن بستگی به عوامل متعددی مانند نوع گیاه و نیازهای آن، منطقه موردنظر و شرایط رشد می‌باشد که فاکتورهای مهم و تاثیرگذاری در فرایند رشد گیاه هستند.
بسیاری از کشاورزان و دامداران می‌پندارند هر چقدر میزان بیشتری کود آهن مصرف کنند، مسئله کمبود آهن سریع‌تر و بهتر رفع می‌شود. در صورتی که این باور غلط می‌باشد و کود باید به اندازه‌ای که مورد نیاز گیاه می‌باشد به آن تزریق می‌شود. دانستن این نکته لازم است که مصرف هر نوع کودی که گیاه نیاز به آن دارد باید در حد لازم باشد یا به عبارتی بهتر، به همان اندازه ای که گیاه به آن عنصرنیاز دارد باشد در غیر این صورت برای گیاه خطرناک می باشد.
به عنوان مثال اگر ازکود آهن بیش از حد نیاز استفاده شود گیاه طراوت شادابی خود را از دست می دهد هر چند که مصرف بیش اندازه کود آهن تاثیرات منفی زیادی ندارد اما باز هم توصیه می شود که به اندازه نیاز از آن استفاده شود، بنابراین دانستن میزان لازم آن برای کشاورز و باغدار لازم است.

آیا می دانستید پس از خرید کود آهن از آل کود به شما پشتیبانی مشاوره ای صد در صد تعلق میگیرد؟

کود با کیفیت آهن

زمان مصرف آهن

فصل تابستان و بهار بهترین زمان برای استفاده و مصرف کود آهن می‌باشد. لازم به ذکر است توصیه‌های متنوعی برای استفاده از کودهای آهن در مراحل مختلف رشد گیاهان وجود دارد که حداکثر 60 گرم به ازای هر درخت کامل می‌باشد. همچنین پیش‌بینی می‌شود به میزان 15 گرم در هر درخت در زمان جوانه زنی این مقدار کاهش می‌یابد. به گفته متخصصان این حوزه 5 الی 10 گرم کود آهن برای نهال‌های جوان توصیه میشود. برای هر اصله درخت نیز به همان مقدار کود آهن نیاز می‌باشد. هر چند این مقدار در محصولات زراعی کاملا متفاوت است به طور میانگین مقدار 2 تا 6 گرم کود آهن برای هر متر مربع زمین زراعی و مقدار 1000 لیتر آب استفاده می‌شود. همچنین لازم است بدانید که قبل از گل دهی درختان می‌بایست از کود آهن استفاده شود تا اثرگذاری آن دو چندان شود.

علائم کمبود کود آهن

مقدار و روش مصرف کلات آهن

چنانچه کلات آهن در محصولات زراعی طبق دستورالعمل زیر مصرف شود در میزان افرایش تولید محصول و رفع زردی یا کلرز موثر خواهد بود.

  1. مقدار40 لیتر در هر هکتار را بعد از پنجه زدن تا قبل از گل دادن همراه با آب آبیاری در مزارع گندم مصرف نمایید.
  2. مقدار 50 لیتر در هر هکتار را همراه با آب آبیاری قبل از گل دادن در مزارع سیب زمینی مصرف نمایید.

3.مقدار 80 لیتر در هر هکتار را همراه با آب، آبیاری 3 نوبت، در هر نوبت 20 تا30 لیتر ، قبل از شروع گل دهی به بعد در مزارع گوجه فرنگی مصرف نمایید.

  1. مقدار 40 لیتر در هر هکتار را همراه با آب آبیاری پس از تشکیل ریشه در مزارع پیاز مصرف نمایید.
  2. مقدار 80 لیتر در هر هکتار را همراه با آب ابیاری 3 نوبت در هر نوبت 20 تا30 لیتر از شروع گل دهی به بعد در مزارع خیار مصرف نمایید.

آیا می دانستید پس از خرید کود آهن از آل کود به شما پشتیبانی مشاوره ای صد در صد تعلق میگیرد؟

اگر می خواهید برای تقویت مزارع خود از کلات آهن استفاده کنید ادامه این مطلب را بخوانید.
ابتدا کود را در یک ظرف شیردار بریزید و به همراه آب آبیاری وارد کرت های مزرعه نمایید یا اینکه بهتر است مقدار یک لیتر از کود را با 20 لیتر آب در آب پاشی بریزید و پای هر بوته مقدار نیم لیتر آن را نزدیک ریشه گیاه بریزید.

در باغ‌ها در اواخر زمستان در محدوده سایه انداز درخت ها، شیاری به عمق 15 تا 20 سانتی متر ایجاد کنید. سپس مقدار نیم لیتر از این کود را برای درختان کمتر از 5 سال و مقدار یک لیتر را برای درختان بیشتر از 5 سال پس از مخلوط کردن با 10 الی 20 لیتر آب و 20 الی 30 کیلوگرم کود حیوانی پوسیده، به داخل شیار پخش کنید. سپس روی آن خوب خاک بریزید.

خرید کود آهن

برای خرید آهن در هر شهری که باشید می‌توانید به فروشگاه‌ها یا مراکز خرید کود در آن شهر سری بزنید و علاوه بر خرید کود، از فروشنده فروشگاه که تجربه خوبی در این زمینه دارد مشورت و کمک بگیرید. همچنین می‌توانید تمام کود ها و خصوصا کود آهن را از فروشگاه‌های آنلاین خریداری نمایید. اکثر این فروشگاه‌های آنلاین امکان مشاوره دادن به خریداران خود به صورت آنلاین را دارند و شما می‌توانید قبل از خرید از این امکان استفاده کرده و مشورت بگیرید. همچنین می‌توانید با خریداران دیگر در تعامل باشید و از تجربیات آن‌ها استفاده کنید.

آیا می دانستید پس از خرید کود آهن از آل کود به شما پشتیبانی مشاوره ای صد در صد تعلق میگیرد؟

جمع بندی

در این مقاله راجع به کود آهن، نحوه مصرف آن و خرید کود آهن مطالبی جمع‌آوری و عرضه شده است. همچنین فواید کود آهن، مصارف کود آهن، علائم کمبود آهن در گیاهان، روش‌هایی برای درمان و جلوگیری مشکل کمبود آهن و مسائل دیگری بیان شده است که برای هر کشاورز و باغداری دانستن این مسائل ضروری به نظر می‌رسد.
ازهمراهی شما عزیزان کمال تشکر و قدردانی را داریم و خواهشمندیم که هرگونه نظر، انتقاد، پیشنهاد و تجربه‎ای ک دارید با ما در میان بگذارید تا از آن در بهتر شدن کیفیت کار خود استفاده کنیم. می‌توانید نظرات خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366