علت رشد نکردن درخت پسته

عناصری مورد نیاز درخت پسته توسط برگ و ریشه جذب می شوند و به همین خاطر کود را به صورت محلول پاشی روی برگ ها و یا چالکود به درخت می رسانند. با اینکه به طور طبیعی، خاک نیز دارای میزانی املاح معدنی است اما این املاح به مقدار خیلی کمی اند و برای افزایش آن باید از کود استفاده نمود.کمبود مواد غذایی می تواند علت رشد نکردن درخت پسته باشد. در ادامه به این موضوع بیشتر اشاره خواهیم کرد.

درخت پسته و آفات مربوط به آن

در کنار کمبود مواد مغذنی، افات و بیماری و شرایط محیطی از جمله دلایلی هستند که اجازه رشد به درخت پسته را نمی دهند. چاره جویی و عمل کردن سریع در این زمان اهمیت والایی دارد و از نابودی کامل درخت جلوگیری می کند. در این راه نیز باید از کود ها یاری جویید. محلول پاشی کود های شیمیایی با کیفیت بسیار بهتر و سریع تر عمل خواهد کرد.

علت رشد نکردن درخت پستهبه علاوه قبل از این که از کود و سم برای از بین بردن آفات استفاده کرد، باید ابتدا نوع آفت شناسایی شود. با شناسایی نوع افت کار باع داران و کشاورزان در دوره های بعد آسان تر خواهد بود. از عمده ترین آفات درخت پسته، گال است که بیماری و باکتری های مضر فراوانی را وارد درخت پسته می کند. این آفت در قسمت های ریشه ای و ساقه ای درخت قرار دارد و سبب تضعیف این نواحی می شود.

بیشتر بخوانید: کود پتاس بالا برای درخت سیب

این آفت به آفت ریشه پسته نیز معروف است. از نشانه های این آفت، برآمدگی با رنگ روشن در ساقه است که به مرور بزرگ و بزرگ تر می شود. با بزرگ شدن رنگ آن نیز تغییر کرده و رنگی تیره به خود می گیرد. این آفت در صورت بزرگ شدن سبب خشک شدن کامل درخت پسته شده و در همان ابتدای مشاهده این افت بر روی تنه درخت، باید به رفع آن اقدام کرد. این آفت توسط ابزار مخصوص باید از تمامی قسمت تنه جدا شود و اگر این آفت بر روی شاخه ای از درخت قرار داشت، در صورت بزرگ بودن گال باید شاخه را قطع نمود.

تاثیر خاک نامناسب بر رشد درخت پسته

خاک که محل و بستر رشد درختان و گیاهان است، کیفیت آن اهمیت والایی در رشد ایفا می کند و نخستین چیزی را که باید در شروع فعالیت کشاورزی و باغ داری به آن توجه کرد، خاک است. خاکی که درخت پسته در آن رشد می کند باید کاملا حاوی مواد مغذی باشد و از رطوبت مناسبی نیز برخوردار باشد. خاک و زمینی که سفت و خشک باشد، نه تنها برای درخت پسته بلکه برای هیچ نوع گیاه و درختی مناسب نیست. از جمله خاک هایی که برای رشد درخت پسته شناخته شده است و این درخت در آن خاک به صورت کاملا استاندارد رشد می کند، شنی لومی با ای سی پایین می باشد.

علت رشد نکردن درخت پستهاین همان خاکی است که درخت پسته به آن نیازمند است. این خاک تمامی عناصر مورد نیاز جهت رشد پسته را در خود دارد و با استفاده از کود بر میزان آن ها افزوده می شود. در خاک های شور و قلیایی، بدترین پسته تولید می شود و حتی به صورت متعدد، رشد این درخت در چنین زمانی بی کیفیت و یا متوقف می گردد. لازم به ذکر است که کشت پسته در این خاک ها هیچ فایده ای ندارد و در صورت باردهی درخت در این مناطق، از کیفیت بسیار پایینی برخوردار خواهد بود و ارزش اقتصادی نخواهد داشت.

تاثیر آبیاری نامناسب بر رشد درخت پسته

درختان در جهت رشد در ابتدا یک نیاز حیاتی و مهم تر دارند که آن نیاز آب است. آبیاری نادرست، مهمترین عامل خشکی درختان پسته محسوب می شود، چرا که آب عامل وجود دیگر عناصر نیز محسوب می شود. به علاوه میزان آب نیز در این زمینه نیاز به توجه بسیار دارد و در صورت آبیاری زیاد و یا کم، هر دوی آنها به از بین رفتن درخت منتهی خواهند شد. زمان آبیاری از جمله شروط دیگر جلوگیری از خشکی درختان پسته است و افراد باید یک برنامه درست برای آن داشته باشند.

علت رشد نکردن درخت پستهدر طول روز، بهترین مواقع آبیاری را عصر و صبح زود اعلام کرده اند. افراد توجه کنند که آبیاری را به صورت مساوی و یکسان برای تمامی درختان انجام دهند. نوع خاک نیز، تاثیر بسیاری بر تعیین میزان آبیاری درختان دارد اما دستاورد کلی که جهت آبیاری درختان پسته به دست امده است به ازای هر درخت، ۳۰ لیتر آب نیاز است. به علاوه به همان میزان که خشکی خاک و کمبود آب به درخت صدمه می زنند، رطوبت زیاد نیز سبب کاهش کیفیت رشد درخت می گردد.

بیشتر بخوانید: جابجایی درختان بزرگ

در صورت غرقابی شدن ریشه گیاه، درخت در سریع ترین زمان از بین خواهد رفت پس ایجاد تعادل در آبیاری، از ملاک های زنده ماندن درخت محسوب می شود. از جمله نشانه هایی که می توان از روی درخت آبیاری زیاد درخت را شناسایی کرد، برگ درخت و رنگ آن است. اگر مشاهده کردید که برگ ها به رنگ سبز کمرنگ هستند و یا حالت پژمردگی به خود گرفتند، بدانید که آن درخت دچار کمبود زهکشی شده و آب بسیاری در خاکش وجود دارد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]