انفوریک اسید

تاثیر انفوریک اسید بر خاک

انفوریک اسید به عنوان اصلاح کننده خاک به ویژه خاک های دارای نمک بالا شناخته شده است؛ این ماده اسیدی پس از افزوده شدن به خاک با اعمال تغییراتی در میزان یون ها و حلالیت و پی اچ آن ها، از میزان شوری خاک می کاهد و در اصلاح آن نقش موثری ایفا می کند که در ادامه مطالب به بررسی جزئیات ( اسید انفوریک چیست، چه کاری در خاک های شور انجام می دهد و مزایا و …) خواهیم پرداخت.

خاک شور چه نوع خاکی است و چه مضراتی بر گیاهان دارد؟

خاکی که میزان نمک موجود در آن به حدی می باشد که سبب افت تولید محصولات و اثرات منفی بر گیاهان می شود، و از میزان استاندارد بیشتر می باشد، خاک شور نامیده می شود؛ شوری خاک یکی از معظل های اساسی در خاک مناطق مختلف کشور می باشد که در صورت عدم ارائه راهکار مناسب ضربه جبران ناپذیری بر سود کشاورزان و اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.

در خاک های شور، گیاهان با کم آبی و میزان بالای نمک مواجه شده در نتیجه از میزان رشد آنها کاسته شده و حتی متوقف می گردد. نخستین گام به منظور مقابله با شوری خاک اندازه گیری میزان آن می باشد. اینجاست که نقش انفوریک اسید نمایان می شود که نعمت بزرگی محسوب می گردد!

 پیش از پرداخت به اهمیت و نقش آفرینی این ماده نه تنها در اصلاح خاک های شور، بلکه موثر در خاک های آهکی و تامین عناصر مهم رشد گیاهان، اجازه دهید نگاه شما را به چند مورد از مضرات شوری خاک که ممکن است برایتان مفید واقع شود جلب نمایم.

انفوریک اسید
انفوریک اسید

۱)شوری خاک از میزان جذب  توسط گیاهان می کاهد؛ اما چگونه؟

با افزایش غلظت نمک تغییراتی در روند طبیعی پتانسیل اسمزی خاک ایجاد می شود در نتیجه گیاه مجبور به صرف انرژی زیادی جهت جذب آب خواهد بود؛ وقتی شوری خاک کنترل نشود و فراتر رود، گیاه نخواهد توانست آب جذب کند و این امر منجر به پژمردگی آن خواهد شد و هم چنین برگ ها کوچک تر می شوند

۲)وقتی میزان نمک در خاک از حد متعادل خارج شود، بین عناصر رقابت ایجاد شده  و جذب هر یک از آنها محدود می گردد از آنجا که گیاهان نسبت به کمبود تمامی عناصر حساس هستند، این امر منجر به ایجاد تنش داخلی یا تضاد شده و از رشد آن می کاهد.

اصلاح کنندگی انفوریک اسید چگونه انجام می گیرد؟

همانطور که از نام انفوریک اسید پیداست، این ماده ترکیبی بسیار اسیدی  می باشد که سبب پایین آمدن پی اچ خاک می گردد؛ لازم به ذکر نکته ای جالب توجه در این باره هستم و آن هم این است که همانطور که مواد اسیدی سبب سوزش دست می شوند، شاید شما نیز چنین فکر کنید که در حین استفاده بسیار مراقب باشید تا با دست تماسی نداشته باشد اما در مورد انفوریک اسید یک مزیت فوق العاده وجود دارد.

علی رغم پایین بودن پی اچ انفوریک اسید و اسیدیته بسیار بالای آن که کمتر از یک می باشد، عاری از هر گونه خورندگی بر پوست انسان بوده و از طرفی از میزان خورندگی آن بر سطح فلزات نیز تا ۹۵ درصد کنترل به عمل آمده است؛ لذا کشاورزان و باغداران عزیز می تواند بدون هیچ دغدغه ای و با خیال راحت از این ماده در زمان های لازم و حتی فصول رشد نیز بهره ببرند.

اصلاح کنندگی:

یون سولفات یا (So4) موجود در انفوریک اسید و از طرفی پی اچ پایین آن، منجر به خنثی سازی آهک و از بین رفتن قشر سخت بر روی سطح خاک می شود؛ وقتی آهک خنثی می شود، یون کلسیم آزاد گشته و به فاز محلول خاک وارد می شود؛ در مرحله بعد این یون جایگزین یون سدیم خاک شده و از اتصال آن به ذرات خاک جلوگیری می نماید. اکنون یون سولفات با سدیم وارد واکنش شده و با تشکیل ترکیب سدیم سولفات، منجر به محلول شدن و آبشویی آن می شود.

تغذیه گیاهان با انفوریک اسید:

انفوریک اسید دارای دو عنصر کلیدی نیتروژن و گوگرد برای رشد گیاهان می باشد و به صورت همزمان این دو عنصر موجود در انفوریک اسید می توانند به فرم های قابل جذب تبدیل شوند و مورد استفاده گیاهان قرار گیرند. نیتروژن و گوگرد جهت سنتز اسیدهای آمینه که واحد سازنده پروتئین ها می باشند، نقش بسیار پر اهمیتی دارند.

یکی دیگر از مزایای انفوریک اسید حضور فرم خاص نیتروژن در ساختار آن می باشد به گونه ای که درون ساختار خاصی محصور شده تا از هدر رفتن ازت در فرآیند تصعید جلوگیری به عمل آید؛ در عین حال که پس از ورود به خاک سریعا با کمترین مقدار آبشویی به خوبی جذب ریشه گیاه می شود.

مزایای استفاده از انفوریک اسید:

-پایین آوردن میزان اسیدیته خاک و آب بستر کشت

-خنثی نمودن بیکربنات موجود در آب آبیاری

-اصلاح خاک های شور و آهکی مناطق مختلف کشور، کاهش سدیم و ECخاک

-خنثی نمودن آهک در خاک و کمک به آزاد سازی عنصر کلسیم و افزایش جذب آن

-کمک به افزایش جذب عناصر ماکرو و میکرو در گیاهان از جمله گوگرد و ازت

-کاهش میزان سختی قشر خاک در نتیجه افزایش مقادیر آب نفوذی با تغییر در نفوذ پذیری خاک در نتیجه رشد و تحرک بهتر ریشه

-افزایش فسفر مورد دسترس ریشه از طریق آزاد سازی فسفر تثبیت شده در خاک

-در دسترس قرار دادن گوگرد به میزان ۱۶ درصد و ازت به مقدار ۱۵ درصد در اختیار گیاه به همراه عناصر میکرو نظیر آهن و روی

-استفاده آسان و کاربرد گسترده در انواع سیستم های آبیاری نظیر: آبیاری کم فشار، تحت فشار و حتی غرقابی

-کاهش و جلوگیری از رسوب در نازل ها در کنار رفع انسداد آنها

انفوریک اسید
انفوریک اسید

اهمیت نقش انفوریک اسید در خنثی سازی بی کربنات:

انفوریک اسید با خنثی نمودن بی کربنات موجود در آب آبیاری، منجر به افزایش تولید و کیفیت محصولات می گردد؛ زیرا وجود بی کربنات از جذب ریز مغذی هایی چون آهن، روی و منگنز می کاهد و این عناصر در فتوسنتز و سبزینگی و افزایش کیفیت محصولات نقش پر رنگی دارند.

میزان مصرف عمومی انفوریک اسید:

در هر دوره آبیاری ۲۰ الی ۴۰ لیتر در هر هکتار می توان مورد استفاده قرار داد و با تعداد دفعات ۲ الی ۳ بار زیر نظر کارشناسان منجر به کسب بهترین نتیجه شد.

شرکت آل کود ارائه دهنده انواع کود ارگانیک و کودهای شیمیایی مانند کود هیومیک اسید ، کود فسفر ، کود پتاس و غیره در ایران است.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

4.3/5 - (6 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]