زمانبندی کود دهی درخت پسته چگونه است؟

درخت پسته از پر ارزش ترین درختان میوه خشکباری تجاری در جهان محسوب می شود. پرورش این درخت، چه برای استفاده در داخل کشور و چه سود حاصل از صادرات بسیار پر اهمیت است. این درخت نیز همانند سایر درختها به تغذیه مناسب به ویژه در سالهای پس از بارآوری مکرر نیازمند است. این تغذیه با عملیات کوددهی مناسب امکان پذیر است. در این مقاله زمانبندی کود دهی درخت پسته چگونه است، ارائه می شود.

در عملیات کوددهی به درختان پسته باید به چهار نکته مهم و اساسی دقت کرد. نوع کود مناسب برای درختان پسته، زمان مناسب برای کوددهی، مکان مناسب آن و روش کوددهی صحیح .

مواد غذایی مورد نیاز درخت پسته

درخت پسته نیز مانند سایر درختان مغزی، نیاز به دو نوع کود درشت مولکول و ریز مولکول دارد. عناصر درشت مولکول شامل نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، گوگرد و عناصر ریز مولکول شامل: آهن، مس، روی، بور، مولیبدین، کلر، منگنز و نیکل هستند.

زمانبندی کود دهی درخت پسته چگونه است؟انتخاب درست کود برای درختان پسته بسیار حائز اهمیت است و به عوامل زیادی بسیتگی دارد. نوع خاک و میزان حاصلخیزی آن، اقلیم جغرافیایی محل رویش درخت و سن درخت از جمله این عوامل است.

بیشتر بخوانید: زمان و میزان استفاده از کود اوره برای درخت پسته

زمان مناسب برای استفاده از کود برای درختان پسته

درخت پسته در فصل بهار رشد زیادی دارد، بنابراین در این فصل باید کود نیتروژن به مقدار کافی استفاده کرد. در مرحله تشکیل مغز پسته باید درختان از کود فسفر و پتاسیم کافی که برای رشد مغز مورد نیاز است، استفاده کنند. همچنین در اواخر فصل رشد پسته ها عنصر بور مورد نیاز درخت پسته است.

روش های انجام عملیات کوددهی به درختان پسته

  • کوددهی آبیاری

مزیت این روش برخورداری بهتر و جذب سریع ترعناصر توسط ریشه درختان پسته است. در این روش کود ها به خوبی در دسترس ریشه ها قرار گرفته و در نهایت به اندام های بالاتر می رسند.

زمانبندی کود دهی درخت پسته چگونه است؟

  • محلول پاشی بر روی برگ

این روش زمانی انجام می شود که باید عناصر خاص و ضروری در زمان خاصی در اختیار درخت پسته قرار گیرد.

  • روش چالکود

این روش کوددهی خاکی هم نامیده می شود. روش چالکود یا کوددهی خاکی با هدف تقویت بستر رشد درختان پسته یعنی خاک انجام می گیرد و به آبیاری نیاز ندارد.

مقدار مورد نیاز کود برای درخت پسته

برای تعیین میزان عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم مورد نیاز درخت، باید به مقدار رشد محصول و تعداد آن ها و هم چنین الگوی جذب این عناصر دقت شود. از ظاهر درخت می توان قدرت باردهی و میزان رشد آن را سنجید. همچنین می توان از آنالیز خاک نیز برای مقدار عناصر موجود در آن، قلیایی یا اسیدی بودن خاک و میزان شوری آن استفاده کرد.

تغذیه نهال ها و درختان پسته جوان

کوددهی نهال ها و درختان جوان پسته در سه مرحله پیش از کاشت، افزودن کود حاوی ازت و محلول پاشی بر سطح برگ انجام می گیرد. پیش از کاشت نهال ها، بستر آنها باید توسط کود فسفره، مواد آلی ارگانیک و آهک و گچ تغذیه و برای کاشت نهال ها آماده شود. بهره مندی از کود نیتروژن باید در طی چند نوبت و به صورت منظم و در مقادیر کم صورت گیرد تا درختان از استحکام و استقرار بالایی برخوردار شوند.

در محلول پاشی بر سطح برگ باید از عناصر روی و مس استفاده کرد.

زمانبندی کوددهی درخت پسته

برنامه کوددهی درخت پسته برای اواسط زمستان: در این زمان باید درخت را برای جوانه دهی آماده کرد. بنابراین این زمان بهترین زمان برای چالکود پسته است و باید کودهای مرغی و کودهای حاوی پتاسیم، فسفات، آهن، منیزیم و هیومیک اسید را مورد استفاده قرار داد.

کود پسته برای اسفندماه و هنگام تورم جوانه: در این ماه جوانه ها شروع به تورم می کنند. بنابراین درخت پسته به بیشتر عناصر احتیاج دارد. در برنامه کودی پسته باید تمامی عناصر فسفر، پتاسیم و نیتروژن جای داده شوند. بهترین گزینه نیز، کودهای فسفر بیشتر برای درختان پسته است. این کودها عملیات فتوسنتز را در درخت تقویت می کند.

  • زمانبندی کود دهی درخت پسته چگونه است؟زمان مصرف نوبت اول کود ازته از اواخر اسفند تا اواخر فروردین است.
  • زمان مصرف کود فسفره در مصرف خاکی اواخر پاییز یا زمستان و در زمان خواب درخت است.
  • زمان مصرف کود پتاس در مرحله اول به صورت مصرف خاکی در زمان خواب درخت یعنی اواخر پاییز یا زمستان و در مرحله دوم در خرداد تا اوایل تیر در زمان مغزی شدن دانه ها، به صورت سولوپتاس محلول در آب است.
  • زمان استفاده از کود روی در پاییز یا اوایل زمستان و زمان خواب درخت به صورت خاکی، و مرحله بعد به صورت محلول پاشی در زمان تورم جوانه ها در اسفند ماه است.

بیشتر بخوانید: ترکیب هیومیک اسید با سایر کودها

نکات تکمیلی  جدول کود دهی پسته

استفاده از کودها در مناطق پسته کاری بایستی بر اساس شرایط آبی خاکی منطقه و نیاز درختان انجام گیرد. در ساخت کودهای آلی و غنی شده بایستی تعادل عناصر غذایی و مناسب بودن آن را در نظر گرفت. هم چنین لازم به ذکر است کود آلی ساخته شده برای تمامی مناطق مناسب نبوده و نباید استفاده شود زیرا شرایط هر منطقه ای متفاوت است.

در این مقاله با این موضوع که زمانبندی کود دهی درخت پسته چگونه است، آشنا شدیم. در آخر باید گفت که در ساخت کود های آلی غنی شده لازم نیست تمامی عناصر وجود داشته باشند بلکه نیاز غذایی گیاه در اولویت قرار دارد و کودهای تولیدی لازم است درصد های مختلفی از عناصر را در خود جای داده باشند.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]