قویترین کود مایع گندم

قویترین کود مایع گندم :

شرایط و زمان استفاده از آن چگونه است؟ برای پاسخ به این سوالات این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

چرا کوددهی برای گیاه گندم اهمیت دارد؟

گندم یکی از مهم ترین و پرمصرف غلات در جهان است. اهمیت و نقش این گیاه در غذای مردم جهان، گندم را به محصولی استراتژیک تبدیل کرده است که کاشت و پرورش آن از مهم ترین برنامه های دولت ها به شمار می‌رود.

در ایران هم وسعت زیادی از زمین های کشاورزی تحت کشت گندم هستند و خودکفایی در تولید این محصول از چند سال پیش حاصل شده است.

با کشت مداوم و هر ساله گندم، مزارع به مرور مواد معدنی خود را از دست داده اند و به اصطلاح خاک آن ها ضعیف شده است‌. یکی از مزایای کوددهی تقویت خاکی است که گندم در آن کشمولتی کمپلکس شوکت می‌شود.

 

 

بیشتر بخوانید: کود 36 12 12 برای خربزه

گیاه گندم از گیاهان علفی است که برای رشد کافی به انواع عنصرهای مغذی نیاز دارد. بخش زیادی از این عناصر را باید با کوددهی مناسب و منظم تامین کرد. از مهم ترین عنصرهایی که در مراحل مختلف رشد گندم موثر هستند، عناصر درشت مغذی یعنی پتاسیم، فسفر و نیتروژن است. در کنار این عنصرها، عناصر ریز مغذی هم برای گیاه ضروری هستند هرچند به آن ها عناصر فرعی گفته می‌شود اما نقش زیادی در تکمیل رشد گندم دارند. عناصری همچون آهن، منگنز، روی، بور و منیزیم در دسته عناصر میکرو قرار می‌گیرند‌. کودهایی که حلوی این عنصرهای مهم باشند، روی مراحل مختلف رشد گندم تاثیرات بسزایی دارند.

در هر کدام از مراحل رشد گندم چه کودی موردنیاز است؟

رشد گندم و رسیدن آن به مرحله برداشت طی چند مرحله انجام می‌شود. اهمیت هر کدام ازاین مراحل در تولید محصول با کیفیت بسیار زیاد است. برای تسریع یا تقویت هر کدام از این مراحل، باید از کود مناسب استفاده کرد. رشد گندم با مرحله جوانه زنی آغاز می‌شود و بذر بعد از آبیاری اولیه شروع به رشد کرده و جوانه می‌زند. عنصر موثر در این مرحله نیتروژن است که باعث افزایش رشد گیاه شده و سرعت جوانه زنی گیاه را افزایش می‌دهد. کودهای نیتروژن دار را باید در این مرحله استفاده کرد. مرحله رشد و نمو برگ گندم بعد از جوانه زنی اتفاق می‌افتد و در آن برگ ها شروع به رشد کرده و به مرور سطح آن ها افزایش پیدا می‌کند. در این زمان استفاده از کودهای فسفردار روی رشد برگ ها تاثیر بسیار زیادی دارد.در مرحله پنجه زنی که زمان رشد و تشکیل پنجه های گندم است، کوددهی با کودهای پتاسیم دار باعث می‌شود تا پنجه های بیشتری رشد کند. پس از این مرحله خوشه های گندم رشد می‌کنند و کودهای حاوی پتاسیم و نیتروژن موردنیاز گیاه است. در مرحله تشکیل دانه هم، پتاسیم باعث افزایش حجم و اندازه دانه ها می‌شود.

انواع کود گندم

برای گندم از کودهای مختلفی می‌توان استفاده کرد که هر کدام مزایای زیادی برای گیاه دارند. یکی از کودهایی که برای رشد گندم بسیار مناسب است، کودهای NPK است که با داشتن تمامی عناصر مورد نیاز گندم، به رشد بهتر و پربارتر آن‌ کمک می‌کند. این کودها انواع بسیار متنوعی دارند و باید طبق یک برنامه منظم و با توجه به نیازهای گیاه استفاده شوند. قبل از آغاز کاشت گندم ها، می‌توان از کود شوک ده ایکس استفاده کرد. زمان کاشت بذرها هم کودهای اوره و کود گوگرد دار مناسب هستند. روش استفاده از کود در این مرحله روش بذرمال است. بعد از کاشت بذر و انجام اولین آبیاری، نیاز گیاه به عنصرهای فسفر، پتاسیم و نیتروژن افزایش یافته و کود کامل انتخاب مناسبی برای این مرحله است. در آغاز جوانه زنی گندم ها هم کود هیومیک اسید می‌تواند آثار مثبت زیادی روی سرعت رشد جوانه ها داشته باشد. کود کامل سه بیست را هم می‌توان در این زمان استفاده کرد. در مرحله رشد ساقه ها و خوشه ها هم استفاده از کودهای پتاس بالا ضروری است.

کود فوق تقویتی مخصوص گندمقویترین کود مایع گندم

یکی از بهترین انواع کود از نظر فیزیکی کودهای مایع هستند. این کودها به راحتی در آب حل شده و جذب بسیار سریعی دارند. به همین دلیل استفاده از آن ها بسیار رایج است و طرفدار زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: کود 36 12 12 برای آلو

استفاده از قویترین کود مایع گندم مزایای زیادی برای گیاه دارد مثل:

  • افزایش میزان محصول و‌ کیفیت آن
  • افزایش میزان طول خوشه های گندم و دانه های آن
  • افزایش حجم و وزن هزار دانهaققق
  • بیشتر شدن مقاومت گیاه در برابر سرما و گرمای هوا
  • این کودها قابلیت ترکیب با انواع سموم شیمیایی را هم دارند و به عنوان آفت کش از آن ها استفاده می‌کنند‌.
  • روشی که اغلب برای کوددهی با کود مایع استفاده می‌شود، محلول پاشی است. این کار بهتر است اول صبح و یا عصر انجام شود.
  • کودهای مایع را با روش اضافه کردن به خاک هم می‌توان استفاده نمود و باید قبل از این کار وضعیت خاک و گیاه را به دقت بررسی کرد.
  • میزان مصرف کود مایع برای گیاهان جوان کمتر بوده ولی گیاهان مسن به میزان بیشتری از این کود نیاز دارند.
  • قویترین کود مایع گندم می‌تواند در برنامه کوددهی این گیاه نقش موثری داشته باشد و باید طبق برنامه ریزی و به مقدار مناسب استفاده شود تا بیشترین تاثیر را روی رشد گیاه داشته باشد.

 

 

خرید کود شوک ده ایکس

 

قویترین کود مایع گندم برای محلول پاشی (کود شوک ده ایکس)

گندم با 1.5 میلیون هکتار کاشت سالانه، چهارمین محصول بزرگ در کشاورزی است،  هنگامی که بیماری ها و سایر آفات وجود نداشته باشد، متوسط عملکرد به طور پیوسته افزایش می یابد. استفاده کافی و کارآمد از کود عامل اصلی این افزایش عملکرد  است.  مواد مغذی نقش مهمی در تولید گندم دارند، کود دامی فاسد یا کمپوست باید به میزان 15 تا 20 تن هر دو سال استفاده شود.

زمان و روش مصرف کود:

2/1دوز نیتروژن  و کل فسفر و پتاسیم را در هنگام کاشت در حفره های کاشت استفاده کنید و با اولین آبیاری نیتروژن باقیمانده را پخش کنید.

اگر از نیتروفسفات به عنوان منبع فسفر استفاده می شود، از مصرف نیتروژن در کاشت خودداری کنید.

روشهای مصرف کودهای قوی گندم

 نیتروژن

1-درصورت باقی ماندن محصول قبلی در زمین، می توانید دوز نیتروژن را به نصف کاهش دهید، فسفر توصیه شده برای گندم اعمال شود. کود سبز باعث افزایش عملکرد گندم بعدی نیز می شود.

2- در صورت مصرف کود دامی  به ازای هر 10 کود دامی مصرفی، مقدار کود را به میزان 2 کیلوگرم نیتروژن و 1 کیلوگرم فسفر کاهش دهید.

3- در جایی که گندم پس از سیب زمینی که 10 تن کود دامی در هر هکتار دریافت می کند،  کاشته شود، فسفر مصرف نمی شود  و فقط نیمی از دوز نیتروژن توصیه شده باید مصرف شود.

4-  برای گندم کاشته شده پس از اواسط دسامبر، 25 درصد کمتر از مقدار توصیه شده برای محصول معمولی، نیتروژن مصرف کنید.

5- اگر قرار است نیتروژن به صورت اوره مصرف شود، نیمی از دوز را درست قبل از آبیاری یا  قبل از کاشت یا با خاکورزی ، دوز دوم را 7 روز قبل یا حداکثر 5 روز بعد از آن اعمال کنید.

در آبیاری اول در خاکهای سبک 2/1 نیتروژن را در زمان کاشت، 4/1 نیتروژن را بلافاصله بعد از آبیاری اول و 4/1 نیتروژن باقیمانده را بعد از آبیاری دوم اعمال کنید.

در صورتی که گندم کمبود نیتروژن نشان دهد، اوره را می توان به عنوان محلول پاشی در مراحل پنجه زنی و اواخر آن  استفاده کرد.

برای پمپ های اسپری با حجم بالا (پاش کوله پشتی)، از محلول اوره 3 درصد (3 کیلوگرم در 100 لیتر آب) استفاده کنید. برای پوشش کامل محصول، سمپاشی ممکن است به صورت متقاطع انجام شود و در مجموع 300 لیتر آب در هر هکتار مصرف شود.

 در صورت اسپری کم حجم (پاش کننده شانه ای) می توان از غلظت بالاتر اوره تا 20 درصد استفاده کرد، هنگامی که نیترات در معرض شرایط بی هوازی و شستشو قرار می گیرد، تلفات ممکن است مانند گاز فرار  باشد، تلفات نیتروژن در خاکهای غرقابی بسیار زیاد است

نقش نیتروژن در سیستم گیاهی

رنگ سبز گیاه (فتوسنتز)

رشد سریع رویشی (ارتفاع، پنجه زنی، شاخه زدن)

افزایش اندازه برگ (مساحت برگ بیشتر و راندمان استفاده از تشعشع بالا)

افزایش محتوای پروتئین دانه (% N x 6.25 = % پروتئین)

برگها به رنگ زرد  تا سبز کم رنگ

معمولا از کودهای نیتروژن دار مانند اوره دی آمونیوم فسفات و غیره استفاده کنید، در صورت ظاهر شدن علائم، محلول پاشی اوره برای بهبود سریع گیاهان توصیه می شود.

محتوای نیتروژن کودهای مختلف (%)

سولفات آمونیوم 20%

نیترات سولفات آمونیوم 26%

اوره 46%

آمونیوم کلرید 25%

کلسیم آمونیوم نیترات 25%

نیترو14 درصد

دی آمونیوم فسفات 18 درصد

 فسفر

گندم نسبت به محصولات دیگر به مصرف فسفر بیشتر پاسخ می دهد. از این رو می توانید  فسفر را به گندم بدهید .

گوگرد

علائم کمبود گوگرد

گندم هنگام کاشت در خاک های شنی دچار  کمبود گوگرد می شود،  این کمبود زمانی شدیدتر می شود که باران های زمستانی برای مدت طولانی در دوره رشد اولیه ادامه داشته باشد.

علائم  کمبود ابتدا با محو شدن رنگ سبز معمولی روی برگ های جوان ظاهر می شود. این  علائم ابتدا در رگبرگها مشاهده  می شود، برگ های بالائی  به جز نوک  برگ زرد روشن می شوند، در حالی که برگ های پایینی به رنگ سبز هستند.

این  علائم به طور مشخص با کمبود نیتروژن که در آن زرد شدن با برگ های پایین شروع می شود متفاوت است. اندازه گیاهان کوتاه است و قدرت  پنجه کمتری دارند.

از کودهای حاوی گوگرد به عنوان سوپر فسفات منفرد استفاده کنید، در مواردی که فسفر به عنوان سوپر فسفات منفرد استفاده نمی شود، قبل از کاشت، 100 کیلوگرم گوگرد  در هر هکتار اسپری کنید  تا نیاز گوگردی محصول برآورده شود.

در صورت مصرف  لازم  گوگرد  روی گندم، فقط 50 کیلوگرم در هکتار استفاده شود،  با مشاهده  کمبود گوگرد، می توان از گوگرد در محصول گندم استفاده کنید.

محتوای گوگرد در کودهای مختلف (%)

سولفات آمونیوم 24%

تک سوپر فسفات 12%

روی

کمبود روی به طور کلی در خاک های سبک تحت کشت فشرده ظاهر می شود، اگر دوز توصیه شده سولفات روی ، برای گندم از بین برود، باقیمانده روی  برای برآوردن نیاز محصول گندم کافی است، درصورت مصرف نکردن روی کمبود روی ظاهر می‌شود، نشانه‌های آن رشد کوتاه و بوته‌ای با برگ‌های کلروز در وسط برگ  است که بعداً می‌شکنند و آویزان می‌شوند.

استفاده از 25 کیلوگرم سولفات روی در هر هکتار که برای 2-3 سال کافی خواهد بود،کمبود روی را نیز می توان با محلول پاشی 0.5 درصد سولفات روی (21 درصد روی) اصلاح کرد.

محلول سمپاشی را با حل کردن 1 کیلوگرم سولفات روی و 2/1 کیلوگرم آهک بدون آب در 200 لیتر آب انجام دهید. این محلول برای یک بار پاشیدن  در یک هکتار گندم کافی است.  لازم به ذکر است که دو یا سه اسپری در فواصل 15 روزه مناسب است

منگنز

کمبود منگنز عموماً در خاکهای سبک و تحت کشت فشرده به ویژه در تناوب برنج –گندم ظاهر می شود، علائم در برگ های میانی به صورت کلروز بین رگبرگی با لکه های زرد مایل به خاکستری روشن تا قهوه ای مایل به صورتی یا لکه های رنگارنگ با اندازه های متغیر ظاهر می شود که عمدتاً به 3/2 قسمت پایینی برگ محدود می شود.

سپس  لکه ها به هم می پیوندند و یک رگه یا نوار در بین رگه ها تشکیل می دهند که سبز باقی می مانند. در کمبود حاد ممکن است کل گیاه خشک شود.

در خاکهای دارای کمبود منگنز، 2 تا 4 روز قبل از اولین آبیاری، محلول سولفات منگنز 0.5 درصد (یک کیلوگرم سولفات منگنز در 200 لیتر آب) یک بار سمپاشی و در روزهای آفتابی به فواصل هفتگی دو تا سه بار محلول پاشی شود.

واریته های مانند  PDW 291، PDW 274 و PDW 233 را در خاک های شنی کشت نکنید زیرا این گونه ها مستعد کمبود منگنز هستند، سولفات منگنز فقط باید سمپاشی شود زیرا کاربرد خاکی آن سودی ندارد.

یکی از سوالاتی که در ذهن درباره کشاورزی ایجاد می شود این است که اهمیت کود دهی برای گیاه گندم چیست؟!

مهمترین محصولات پرمصرف و عالی غلات در جهان گندم است، نقش و اهمیتی که این گیاه در غذای مردم جهان گذاشته موجب شده تا این محصول استراتژیک جهان تبدیل شود از مهمترین برنامه های هر دولتی کاشت و پرورش گندم است؛ وسعت زیادی از زمین های کشاورزی در ایران زیر کشت گندم می باشد از چندین سال قبل سعی کردند که در تولید این محصول خودکفا باشند.

با انجام کشت دائمی و هر ساله گیاه گندم مزرعه ها به مرور زمان مواد معدنی خود را از دست می‌دهند و یا به اصطلاح خاک آنها ضعیف میشود یکی از مزایایی که کود دادن دارد تقویت شدن خاکی است که گندم قرار است در آن کشت شود، از گیاهان علفی بوده و برای اینکه رشد کافی داشته باشد انواع عنصرهای مغذی احتیاج دارد قسمت زیادی از عنصر ها را باید با کود دادن مناسب و منظم تامین نمود.

عنصر مهمی که در مراحل مختلف رشد گندم تاثیر گذار است عنصر های درشت مغذی همچون پتاسیم و فسفر و نیتروژن می باشد در کنار این عناصر عنصر های ریز مغذی نیز برای گیاه ضروری اند هرچند که به آنها عنصر های فردی هم می گویند ولی نقش بسیاری در تکمیل شدن رشد گندم دارند عنصر های مثل آهن و روی و بور و منیزیم جزو عنصرهای میکرو قرار می گیرند.

کود هایی که دارای این عنصر ها باشند تاثیرات بسزایی نیز روی مراحل مختلف رشد گیاه در گندم می گذارند.

هر یک از مراحل رشد گندم به چه کودی نیازمند است؟

برای اینکه گیاه گندم رشد کند و به مرحله برداشت برسد باید چند مرحله را طی کند اهمیت هر کدام از این مراحل در تولید محصولات با کیفیت خیلی زیاد است، برای این که هر کدام از این مراحل را سریعتر و تقویت کرده نیاز است تا از کودهای مناسب استفاده کرد؛ با مرحله جوانه‌زنی رشد گیاه گندم آغاز می شود و بعد از آبیاری کردن اولیه بعد بذر شروع به رشد میکند در این مرحله عنصری که تاثیر می گذارد نیتروژن است که موجب می شود رشد گیاه افزایش یابد و جوانه زنی گیاه با سرعت انجام شود در نتیجه بهتر است که در این مرحله از کودهای نیتروژن دار استفاده کنید.

بعد از جوانه زنی مرحله رشد و نمو گندم آغاز می شود و در آن برگ ها شروع به رشد کرده و به مرور زمان سطح آن زیاد می شود، استفاده کردن از کودهای فسفر دار در این زمان بر روی رشد برگ ها تاثیر بسیار زیادی می گذارد.

در مرحله پنجه زنی که هنگام رشد و تشکیل شدن پنجه های گندم می باشد، کود دادن با کود های پتاسیم دار موجب می شود تا پنجه های زیادی رشد بکنند.

خوشه های گندم بعد از این مرحله رشد می کنند و کود هایی که پتاسیم و نیتروژن دارند برای گیاه مورد نیاز است.

در مرحله تشکیل شدن دانه نیز پتاسیم موجب زیاد شدن اندازه و دانه ها می گردد.

میخواهیم انواع کود گندم را برایتان ذکر کنیم.

از کود های متفاوت و مختلفی می توان برای گندم استفاده نمود که هر کدام دارای مزایای بسیار زیادی برای گیاه گندم هستند.

یکی از کود هایی که بسیار مناسب برای گندم می باشد کود های npk است که دارای تمام عنصر های مورد نیاز گندم است و کمک می کند تا رشد بهتر و پربار تر داشته باشد.

این کود های npk دارای انواع بسیار متنوعی هستند و لازم است که طبق برنامه ای منظم و باتوجه به نیاز های گیاه مورد استفاده قرار بگیرند.

پیش از شروع کاشت گندم ها از کود مرغی می توان استفاده کرد زمان کاشتن بذر ها نیز کود های گوگرد دار و کود اوره مناسب می باشند در این مرحله روش بذر مال از این کود در این مرحله است.

پس از کاشتن بذر و انجام شدن اولین آبیاری گیاه به عنصر های فسفر و پتاسیم و نیتروژن بیشتر احتیاج پیدا میکند و انتخاب مناسب در این مرحله می تواند کود کامل باشد.

در ابتدای جوانه زنی گندم ها نیز کود اسید هیومیک می تواند آثار مثبت بسیاری بر روی سرعت رشد جوانه ها بگذارد در این زمان میتوان از کود کامل سه بیست هم استفاده نمود.

استفاده از کودهای پتاس بالا در مرحله رشد خوشه ها و ساقه ها ضروری است.

 

 

مزایایای استفاده از قویترین کود مایع گندم

قویترین کود مایع گندم چه مزایایی دارد؟

  • مقدار محصول و کیفیت آن را افزایش میدهد
  • میزان طول خوشه های گندم و دانه های آن را زیاد میکند
  • بالا رفتن مقاومت گیاه در برابر گرما و سرمای هوا
  • قابلیت ترکیب شدن با انواع سم های شیمیایی را دارند و به عنوان آفت کش می توان از آنها استفاده کرد
  • روشی که بیشتر برای کود دادن با کود مایع مورد استفاده قرار می گیرد محلول پاشی است بهتر است این کار در اول صبح و یا عصر انجام گردد
  • مقدار مصرف کود مایع روش اضافه کردن به خاک استفاده می شود لازم است که پیش از این کار وضعیت گیاه و خاک را به دقت بررسی کنید
  • مقدار مصرف کود مایع برای گیاهان جوان کمتر است اما گیاهان پیرتر مقدار بیشتری از این کود را احتیاج دارند
  • قویترین کود مایع گندم می تواند در برنامه کود دادن این گیاه نقش پررنگی داشته باشد و لازم است که طبق برنامه ریزی درست و میزان مناسب برای استفاده قرار بگیرد تا بیشترین تاثیر را روی رشد گیاه بگذارد.

سبد هنگام خرید این کودها برای گیاه گندم این موضوع توجه داشته باشید که از منابع و مراکز معتبر خریداری شود تا کود قلابی را به جای اصل به شما نفروشند و موجب آسیب وارد شدن به گیاه تان نشوند امیدوارم که مطالب برای تمام ثمر واقع شده باشد و استفاده کافی را برده باشید ممنون از اینکه تا اینجا همراه ما بودید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

4 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]